toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
'Bahamas' Locomotive Society Navnet Bahamas leder naturligt tankerne hen på tropesol og badebukser. Glem alt om badebukser og tænk i stedet i regntøj og Yorkshire. Navnet Bahamas stammer fra foreningens egentlige formål at bevare det gamle LMS damplokomotiv af typen 'Jubilee' der bar det stolte navn No.45596 Bahamas.
Heavy Haul Power International Heavy Haul Power International er et interessant selskab der på tværs af de centrale Europa fra Frankrig via Tyskland og til Polen tilbyder trækkraft til og vogne til godstransporter.
Korean National Railroad De sydkoreanske jernbaner fejrer 100 års jubilæum. Det er der gjort en hel del ud af på selskabets hjemmeside. Der findes en komplet historiske beskrivelse og en hel del gode billeder. Alt sammen naturligvis på engelsk. Samtidigt med dette er det også interessant at se på selskabets nutidige projekter. Således er man for eksempel i gang med at etablere hurtigtogsstrækninger baseret på TGV teknologi.
Local and Regional Railways deserve a better image Man kan vel ikke være helt uenig i denne artikel om lokal- og regionalbaners fortræffeligheder.
Nilgiris - Mountain Railway Nilgiris - Mountain Railway er en del af The Darjeeling Himalayan Railway (DHR) og er af UNICEF erklæret for et verdenskulturminde. Meget spændende jernbane. Desværre er websitet lidt besværligt at navigere rundt i.
NJ, NY & CT Railroad Page Siden omhandler jernbaner i området omkring New York og New Jersey i USA og indenholder mange gode billeder fra området.
Rail Transport and Interoperability Europakommissionens hjemmeside vedrørende jernbanetransport.
- RRHX - Er man til amerikanske jernbaner kunne dette website let tage det meste af ens fritid de næste par dages tid. Den korrekte titel på dette website er: "- RRHX - Internet Railroad History Museum of Michigan" og det er ikke nogen overdrivelse. Alle jernbaner der på noget tidspunkt har eksisteret i staten Michigan er forsøgt dokumenteret i ord og billeder. Der findes gallerier og artikler om alt fra broer, producenter af vogne og andet materiel, færger, smalsporsbaner, - selv frysehuse er med og endelig selskaberne.
The Locomotive Company, Inc. The Locomotive Company, Inc. Sælger forskellige reservedele til lokomotiver, herunder hele dieselmotorer. Skulle man mangle en motor til sin F7 skala 1:1 er det stedet at finde den.
The New Mobility Agenda Transport i internationalt perspektiv.
The sad end of another era Denne artikel fra den indiske avis The Hindi fortæller om lukningen af en virksomhed i Madras der havde sin storhedstid som leverandør til South India Railways - begge dele er nu historie
World Congress on Railway Research Dette website formidler information vedrørende planlægningen og indholdet på den 7. internationale kongres for jernbaneudvikeling og -forskning.
České Dráhy Den officielle hjemmeside for de tjekkiske statsbaner.
(LNER) Encyclopedia (LNER) Encyclopedia, navnet siger det egentlig meget dækkende. En hjemmesider der forsøge at samle så meget information som muligt om LNER selskabet der var aktivt i Storbritannien fra omkring 1930'er og frem til lige efter 2. verdenskrig.
1/87 Scale Construction Models Her er en række interessante artikler for den kræsne modelbygger. Heldigvis forsøger webmaster Andrew Madden ikke at sprede sig over alt for mange område men holder sig inden for et nøje afgrænset område.
1:900 TY Scale™ Model Railroads Nu troede man lige at Märklin med deres skala Z havde sat sig på de helt små modelbaner men her er en fyr i USA (hvor ellers!) der fremstiller tog i skala 1:900. Den går nok ikke uden læsebriller.
125 Group En engelsk gruppe der arbejder med alt omkring det britiske Intercity 125 tog.
16MM GARRATT Garrat lokomotiver til den engelske 16mm skala (1:19.05. )
16mm NarrowGauge Modellers Hollænderen Dick Summerfelds site om 16 mm smalspor.
1-Inch Scale Railroad Supply Et online katalog hvor det er muligt at bestille til 1" skala.
3mm The New Zealand Society En forening der anvender skala TTn3.5 (1:120 og 9mm sporvidde).
3mm The Three Millimetre Society Selskabet til fremme af 3mm (1:11.6) modeljernbaner i Storbritannien.
7+ RailRoader Et nordamerikansk tidsskrift for alle der interesserer sig for havebaner af den velvoksne slags med damp.
71000 Duke of Gloucester De fleste vil nok have gættet at 71000 Duke of Gloucester er navnet på et lokomotiv. På websitet kan man læse om hvordan det i sidste øjeblik blev reddet fra skrotning og at man derved bevarede et stykke britisk jernbanehistorie.
A Triumph of the Technique Teknikkens triumf - sådan kunne man passende oversætte dette rumænske website om en jernbanelinine og mere specifikt om en ganske bestemt jernbanebro
A. Stucki Company Stucki producerer diverse dele til bogier på godsvogne i USA. Bemærk at virksomheden nu gennem et par generationer har været ledet af det typisk amerikanske navn "Hansen".
AAA Turntables Interessant hjemmeside: Det er ikke muligt at navigere på siden med mindre man selv skriver den korrekte url. Eksempelvis findes der på siden http://www.aaaturntables.com/aaa_009.htm fine billeder af produkterne. På siden aaa_004.htm findes specifikationerne, etc, etc, etc. Måske ønsker de ikke at sælge deres fine varer?
Abandoned RR of the North West Brian McCamish har lavet denne meget veludbyggede hjemmeside om eksisterende og nedlagte jernbaner i det nordvestlige USA.
Abandoned Stations Joseph Brennan har gjort et stort arbejde med at udforske nedlagte undergrundsstationer i New York området. Helt præcist har han opdelt sit website i nedlagte stationer, nedlagte plan, nedlagte perroner, aldrig fuldførte, sporveje, hovedlinier og etc. For modelbyggere kunne det være interessant fordi der er mange gode tegninger over sporanlæg der i realiteten er brugbare alle steder i verden.
About Impressionism Introduktion til impressionismen
AbRail Databases AbRail databases indeholder en række opslagsbaser om britisk jernbanemateriel. Eks om elektriske eller diesel lokomotiver i Storbritannien men også en oversigt over samtlige aktuelle operatører i Storbritannien (og det er flere end man umiddelbart skulle tro)
AC Unleashed!!! Elektriske lokomotiver på de indiske jernbaner.
Accurail Inc Accurail er en amerikansk producent af H0 modeller. Sortimentet er ganske omfattende og udemærker sig ved kun at omfatte godsvogne samt lettere tilbehør som hjul og koblinger. Accurail kan levere vogne til næste alle nuværende og tidligere amerikanske jernbaneselskaber.
Acela Express in HO Amerikansk website der omhandler det amerikanske højhastighedstog ACELA i H0 model.
acetrains Acetrains producerer modeltog til 3-skinnedrift. Det lyder som noget fra en tid der længst er forsvundet og det er også hensigten. Det primære marked er Hornby samlere i Storbritannien men der produceres også en del franske modeller. Altsammen kan bestilles via firmaets website.
Adnalms Järnvägsklubb Adnalms Järnvägsklubb kunne lyde meget svensk men det er det ikke, det er britisk og det handler om at formidle kendskabet til skandinaviske jernbaner, primært de svenske. Her i form af en modelbaneklubs hjemmeside - der er en del fine billeder fra anlægget og sandelig også en dansk skinnebus i model..
Africa Rail 2006 Africa Rail 2006 - konference om jernbaner m.m.
Air Line Rail Trail En cykel- og vandresti anlagt på resterne af den gamle New York and New England Air Line Railroad.
AIRCHIME Er der aldrig nogen der har undret sig over hvem der egentlig fremstille disse karaktaristiske signalhorn til amerikanske lokomotiver?
Airport Rail Specialisering er tidens motto og dette website har specialiseret sig i jernbaner i forbindelse med lufthavne over den ganske verden.
Airtrain (Brisbane) I Brisbane - Australien - har de også fundet ud af at det er lettere at komme til og fra lufthavnen med tog.
Alan Grant Alan Grant rejser meget og på disse mange rejser tager han en mængde af billeder og en hel disse er fra tog, jernbanestationer og lignende.
Alan Keef Ltd For alle der lige står og mangler lidt smalsporsmateriel i skala 1:1, uanset om det er til passager eller industrielt brug, ja da er Alan Keef Ltd lige den rigtige kontakt. Interessant at den kan lykkedes at opretholde en sådan produktion.
Albion Software Hvis man skulle være den lykkelige ejer at en større modelbane med meget materiel og ønsket om at kunne afvikle sin "drift" som på de virkelige jernbaner er her lidt hjæp at hente.
ALCOWorld American Locomotive Corporation - blandt kendere ALCO - har leveret materiel til mange amerikanske og udenlandske jernbaner gennem en menneskealder. Dagens site har specialiseret sig om info om denne producent.
A-line A-line producerer modeller i skala 1:87 efter amerikansk forbillede. Hovedvægten er lagt på alt omkring transport af containere - dvs vogne, containere, kraner etc. Men også lokomotiver eller specielle "decals" f.eks. Til Maersk lokomotivet.
Allan Curtis Models / AC Models Tidligere produceredes mest modeller til spor N men nu er sortimentet udvidet til også at omfatte H0 og 0. Interessant også for danske N fans er de forskellige typer af lastegods der tilbydes.
All-Gauge Model Railroading Page Dette website er nærmest en modelbaneportal. Her findes mange artikler om forskelige skalaer - for nu bare at nævne et par: O/ O27, N, HO, G, og I. Ud over dette kommer der snart noget om TT og S. Endvidere kan man her finde lidt inspiration til opbygningen af sit anlæg.
All-Railroad's Amerikansk on-line forhandler af modeller efter amerikansk forbillede. Modeller i skala N og H0.
Alnwick Branch Line Her er en forening med et mål i tilværelsen. Man ønsker at genskabe en jernbanestrækning på cirka 6 kilometer mellem kystbyen Alnmouth og rrem til landsbyen Alnwick, hvor hertugen af Northumberland har sit slot. Et godt udbygget website med fine artikler om strækningen og en hel del historiske billeder.
Alpine Division Scale Models Alpine Division Scale Models er en amerikansk producent der fortrinsvis arbejder med materiel i skala 1:87 men der er også enkelte modeller i "0". Hvis man er interesseret i sporvogne eller trolleybusser er det et godt sted at begynde at lede efter diverse former for tilbehør.
Alptransit Alptransit er det ambitiøse projekt der skal skaffe en dobbelttunnel gennem alperne ved Gottard. Hermed skabes muligheden for en tosporet højhastighedsforbindelse gennem alperne. Et omstridt projekt hvor modstanderne siger det vil skabe endnu mere forurening i et i forvejen trængt miljølandskab. Tilhængerne siger at det skaber forusætningerne for at fjerne en del af lastbiltrafikken gennem regionen.
Altamont Press Jernbanelitteratur
American Modelrailroaders of Luxembourg Modelbaneforening med amerikansk forbillede.
American Models (S) American Models fremstiller modeller i den lidt større skala S - svarende til 1:64. Alle modellerne er efter amerikanske forbilleder og sortimentet omfatter de fleste typer af rullende materiel: lokomotiver, gods- og personvogne.
American Orient Express Jo, den er god nok. American Orient Express er et amerikansk "look-alike" foretagende der arrangerer rundture i USA i en amerikansk kopi af den ægte vare. Måske et idé til en anderledes tur rundt i USA.
American Public Transportation Association APTA blev stiftet i 1882 og dækker alle områder af offentlig transport i USA og Canada. Således står APTA medlemmer for omkring 90 procent af passagertrafikken i området. Foreningen er en blanding af brancheorganisation og lobbyselskab der forsøger at forbedre vilkårerne for de mange regionale transportselskaber i området.
American Steam Railroad Engines Hvis ikke der var på grund af de gode billeder på siten havde vi ikke taget den med. Pas på lydeffekterne og det meget rodede layout.
AmericanRailroad Centre in the UK For US freaks i England.
Amherst Belt Lines Amherst Belt Lines er en amerikansk modelbaneklub der bygger i moduler for siden at mødes en gang om året og sætte det hele sammen til et enormt anlæg.
AMORE Det lyder næsten for godt til at være sandt - og AMORE handler da også om udvikling af algoritmer til optimering af jernbaner i Europa.
AMROL = Australian Model Railways On-Line. AMROL = Australian Model Railways On-Line.
AMTRAK AMTRAK
ANGRMS For alle der ikke lige er helt stive i deres jernbaneforkortelser kan det oplyses at ANGRMS står for THE AUSTRALIAN NARROW GAUGE RAILWAY MUSEUM SOCIETY, altså noget med smalsporede museumsbaner i Australien. Naturligvis.!
ArkLaTexRailroad En modelbane i skala N der har strækninger i Arkansas, Louisiana and Texas som forbillede
ArteHouse En amerikansk online forretning hvor man kan købe diverse plakater & billeder med jernbanerelaterede motiver. Mange fine gamle plakater.
A's Models of Bolton Forhandler af skala 1:76 og 1:72 modeller af britiske busser gennem tiderne.
ASIAN Historical Statistcs Project Dette projekt arbejder med at skaffe et overblik over Asien før anden verdenskrig. Formålet er at opbygge statistikker der viser f.eks. Befolkningstal i de enkelte lande, jernbanetæthed, industriproduktion. I newsletter nummer 9 fra 1998 er der for eksempel en artikel om udbygningen af det kinesiske jernbanenet.
ASLEF ASLEF - den engelske fagforening for lokomotivførere. Interessant hjemmeside med opdaterede oplysninger om de enkelte enterpriser der er udliciteret i UK.
Atlanta to Chattanooga Maglev Chattanooga Cho-Cho var fra dengang men kørte med damplokomotiver til Chattanooga. I dag er verden og behovene anderledes. For tiden arbejdes der seriøst på etableringen af en magnetbane mellem Atlanta og Chattanooga. På websitet forklares alt omkring projekt, linieføring og teknik.
Atlas Model Railroad Co. Denne amerikanske producent fremstiller materiel i skala N, H0 og 0. Ud over lokomotiver og vogne fremstilles også en række landskabsprodukter. Atlas har desuden softwarepakker i kataloger.
Atlas of Alberta Railways En historisk gennemgang af jernbanerne i den canadiske delstat Alberta.
AustralAsia Railway Corporation AustralAsia Railway Corporation er skabt med det formål at etablere en australsk nord-syd jernbane. På dette website findes udførlig information om projektet. I afsnittet om historie får man tillige en god introduktion til australsk jernbanehistorie.
Australian Model Engineering Magazine Australsk tidskrift der omhandler modelbyggearbejde
Australian Model Railway Magazine Australsk modelbanemagasin.
Autosoviet Autosoviet
Avalon,Tintagel & Santa Fe Rwy Spor N modelbane med amerikansk forbilede
B E A C H P N E U M A T I C Vores ven Joseph Brennan er stadig i gang med New Yorks undergrundsbaner og har denne gang fundet ud af noget om en pneumatisk bane.
B&O Railroad Museum 175th Anniversary of Railroading in America Det officielle website for B&O's 175 års jubilæum
B&M 494 The B&M No. 494 er en virkelig flot artikel om et af de bevarede Boston & Main lokomotiver.
B&O Museum B&O museet i Baltimore, Maryland, USA
Backwood Miniatures Hvis man går og drømmer om at bygge en smalsporet jernbane efter britisk eller amerikansk forbillede er denne producent bestemt interessant. Som niche har man valgt at bygge smalsporsmateriel til industri- og skovbaner. Garrat og Faries hører til sortimentet.
Baikalbanen For alle der er interesseret i jernbanen omkring Baikalsøen er dette website et besøg værd. Egentlig er det hjemmesiden for Irkutsk-regionen men der findes også en sektion med billeder og historie fra banen.
Bala Lake Railway Bala Lake Railway i Wales er på mange måder en interessant museumsbane. Først er der de spændende område omkring Bala søen der giver en god naturoplevelse, siden er der det specielle walisiske jernbanefænomen med smalsporede persontog og endeligt er der forbindelsen tilbage i tiden til dengang bane blev drevet at det mægtige GWR (Great Western Railway).
Baldwin Locomotive Works (wikipedia) Baldwin Locomotive Works artiklen som supplement til eksisterende viden og som eksempel på hvilken guldgrube af information Wikipedia med tiden udvikler sig til.
Baldwin Locomotive Works History Dette website har en historisk oversigt over en af Baldwin fabrikkernes store produktionssteder samt en del materiale om virksomhedens tilblivelse, alt sammen på blot en enkelt side
Baldwin Locomotives used in Finland Denne sektion af websitet animato beskriver forskellige typer af Baldwin lokomotiver anvendt hos forskellige baner i Finland. En god kortfattet oversigt med fine billeder.
Bangladesh Railway Den officielle hjemmeside for BD (Bangladesh Railway) hvilket er Bangladesh's modstykke til DSB. I modsætning til mange europæiske jernbaneselskabers hjemmeside en ganske avanceret og informativ hjemmeside.
Barsyl Barsyl er en indisk virksomhed der tilbyder en række konsulentydelser i forbindelse med jernbaner.
bedfordshire railway tunnel Billeder og tekst fra et besøg i en nedlagt jernbanetunnel i England.
Bergen County Bergen, nej ikke Bergen i Norge, men Bergen County i New Jersey USA. En nedlagt jernbanestation bragte mig på "sporet"..
Bethlehem Car Works Inc. Bethlehem er en mindre amerikansk producent af H0 vogne og bygninger af meget høj kvalitet. Ud over disse sæt tilbydes også enkeltkomponenter til selvbyggere, f.eks. endestykker til baggage og post vogne.
Betuweroute Betuweroute er navnet på et stort hollandsk jernbaneprojekt der skal forbedre konkurrencevilkårerne for specielt Rotterdam som havneby, men også for Holland generelt. Ambitionerne for denne ny jernbanelinie er store. I 2010 forventes det at der på denne strækning vil transporteres 43 millioner ton gods, hvilket på dette tidspunkt vil svare til 75% af al hollandsk skinnebåren gods.[Dette link er foreslået af K.B. Hansen]
Bialosliwie Naklo System Bialosliwie/Naklo System er en restaureret jernbanestrækning i Polen. Der findes et alternativt link til foreningen bag banen men den er på polsk (http://www.twkp.most.org.pl/). På siden om Bialosliwie findes en del interessante billeder og en kort beretning om historien. På den polsk-sprogede website er der en bedre historisk oversigt, men som nævnt på polsk.
Bizarre Train Robbery Trial Historien om retssagen mod en af alle tiders mest berømte togrøvere, Jesse James.
Black River & Western Railroad Black River & Western Railroad er en amerikansk museumsbane der har en fin samling tidstypisk materiel fra omkring 1950'erne. Man kunne ønske sig en lidt bedre navigation på dette site men ved brug af Index finder man det hele.
BLS Lötschbergbahn AG Schweizisk nærtrafikselskab med omfattende passagertrafik.
Bluebell Railway Bluebell er nok den mest berømte af de britiske museumsbaner. I drift og markedsføring et forbillede for mange andre museumsbaner rundt om i verden.
BMZ Historien om den russiske lokomotivproducent BMZ.
BMZ BMZ er formentlig Ruslands ældste lokomotivproducent og virksomheden kan da også fremvise en stor og mangfoldig produktion. Et interessant indblik i et for vesteuropæere normalt uuforsket område.
BNSF BNSF's officielle website
Bombardier Bombardier er den nuværende ejer af Scandia
Borg Rail Borg Rail er en mindre producent der fremstiller tilbehør i de typisk britiske 4mm og 7mm målestoksforhold. For modelbanebyggere der selv lægger skinner er her en del specielt tilbehør at få fat i.
BRANSON SCENIC RAILWAY BRANSON SCENIC RAILWAY har ikke noget med den ellers allesteds nærværende Richard Branson at gøre (hans selskaber hedder altid noget med Virgin!). Derimod bedriver dette selskab en smuk jernbanelinie til udflugtsformål i Ozark Mountains som er beliggende i området mellem det sydvestlige Missouri og det nordvestlige Arkansas.
Brazilian Trains Som navnet siger, jernbaner - og materiel - i Brasilien. En mængde billeder og fakta.
British 1:87 Scale Society British 1:87 Scale Society har til formål at fremme udbredelsen af den internationale H0 skala i Storbritannien hvor H0 normalt fortolkes lidt anderledes og hvor der generelt er en anden struktur omkring anvendelsen af målestok til modelbaner.
British Model Railways Dette tidskrift behandler som navnet antyder britiske modelbaner. Bladet er meget omhyggelig i sin behandling af emnet og dette uanset om der er tale om anmeldelse af nyt materiel eller et anlæg.
British Transport Police Som i mange andre lande har man også i Storbritannien sit eget transportpoliti.
Brotherhood of Locomotive Engineers and Trainmen I nordamerika har en række fagforeninger den for os europæere lidt suspekte titel "broderskabet af ...". Dette "Brotherhood" er lokomotivførerne og andet togpersonales fagforening.
Brotherhood of Sleeping Car Porters "Brotherhood of Sleeping Car Porters" ville vi i Danmark nok nøjes med at kalde sovevognsportørernes fagforening. Denne amerikanske fagforenings historie er tæt knyttet til pioneren inden for området Pullman. Der hersker nok forskellige opfattelser omkring hvorledes denne pioners arbejde også var til gavn for de ansatte.
Bustleton Kid William Thorn viser på glimrende vis hvordan man kan give sit lille bidrag til at indsamle lidt jernbanehistorie. Læs han lille beretning om barndommen i en by på Reading's NY Short Line.
C & D Models Modeller af landbrugsmaskiner i skala 1:64 efter amerikanske forbilleder
C&M Ry. Co C&M Ry. Co hedder egentlig helt præcis The COOPERSVILLE & MARNE RAILWAY Company og er en museumsbane. Blandt der mere interessante oplevelser - muligheden for at lege togrøver!
C2C C2C er en af de meget små operatører i Storbritannien. Hele flåden af togsæt tæller 74 ialt. Virksomheden driver et strækningsnet i London-området med ialt 26 stationer.
C2Freak, smalspor i Kina C2freak er det lidt bizarre navn på denne hjemmeside om smalsporsbbaner i Kina. Selv om teksten er en blanding af meget japansk og kun lidt engelsk er det muligt at finde rundt og nyde de mange fine billeder.
Calcutta Metro En meget kort oversigt over Calcutta Metro. De væsentligste facts om selskabet er dog at finde på denne side.
Canada's Historic Railway Hotels En artikel der beskriver canadas mange flotte jernbanehoteller. Mange af disse er stadig i brug som hoteller i dag - der er laaangt på tværs af Canada.
Canadian Branchline Miniatures Sidebaner i det sydlige Ontario, Canada. Enten man nu vil have det som inspirationskilde til sin modelbane, sammenligne med forholdene i USA eller Europa, eller blot glæde sig over de mange finde billeder og oplysninger er her lidt for enhver smag.
Canadian National Railway Company Canadian National Railway - et af de to store Canadiske jernbaneselskaber (det andet er Canadian Pacific).
Canadian Railway Modeller magazine Canadian Railway Modeller Magazine beskæftiger sig med canadiske jernbaner i model. Hvis man er til amerikanske jernbaner kunne dette være en kilde til inspiration når man vil bygge anlæg der er lidt anderledes end de traditionelt nordamerikansk inspirerede. Ud over dette er de canadiske jernbaneselskaber også aktive i USA.
Canadian Railway Modeller Magazine Et canadisk tidskrift om modelbaner der i sagens natur fortrinsvis beskæftiger sig med nordamerikanske jernbaner.
Canadian Transportation Agency Det canadiske transportministeriums hjemmeside
Car Builder's Dictionary, 1884 Dette website har tidligere været dagens link, dog ikke denne specielle del af dette website. Her findes interessant nyt for alle der interesserer sig for jernbaner i Nordamerika omkring 1880 - 1900.
Carnforth Station En hjemmeside om jernbanecenteret på Carnforth Station og historien bag dette, banerne i omegnen og meget mere. Læs også den interessante artikel om "Railway Time" det beskriver hvordan briterne fik deres centrale jernbanetid.
Carr Tracks Carr Tracks handler om historiske oplysninger om primært Burlington Northern, Southern Pacific og Union Pacific men der er meget mere at finde på dette interessante website. Et fund for alle USA fans.
CARS CARS - Chinese Academy of Railway Sciences (det kinesiske akademi for jernbanevidenskab) - er moderne website med et godt layout. Begrænset indhold på engelsk men alligevel et besøg værd.
CEMT CEMT er den europæiske trafikministerkonference. Nu med egen hjemmeside og en samling af referencer. Kan være interessant hvis man vil forsøge at forstå politiske tiltag i de enkelte lande.
Central of Georgia Railway Central of Georgia Railway er i dag en del af den store Norfolk Southern Corporation gruppe men engang var det et meget aktivt regionalt selskab i det sydlige USA. Naturligvis blev der oprettet et historisk selskab med det formål at bevare mindet om dette selskabs historie.
Central Railway Hjemmeside for den påtænkte godsbane fra Liverpool til Arras i Frankrig.
Central Railway Action Group Hjemmeside for en forening eller protestgruppe, alt efter hvilken side man ser det fra, der er imod etableringen af en godsbane fra Liverpool til Arras i Frankrig via det vestlige Londog og langs M25 og til kanal tunnelen.
Central Railways Den officielle hjemmeside for det indiske regionale selskab Central Railways
Centre for Transport Studies at Imperial College Imperial College London og University College London har i fællesskab oprettet dette uddannelses- og forskningscenter for transportstudier.
CER CER er sammenslutningen af europæiske jernbane- og infrastrukturoperatører.
Ceske Drahy Ceske Drahy, CD, er de tjekkiske statsbaner. En virksomhed der er under stadig modernisering og tilpasning til de nye tider i Europa
CFR CFR er de rumænske statsbaner og allerede i den tid hvor Rumænien tilhørte den såkaldte østblok var der et betydeligt samarbejde med vesteuropa. Således er en del af materiellet et resultat af et tæt samarbejde med bl.a. Frankrig.
CGEA CGEA
CGEA Transport CGEA Transport
Chattanooga Choo Choo Mange vil sikker kende melodien Chattanooga Choo Choo fra Glenn Millers orkester. Her er muligheden for at leve drømmen helt ud og bo på den banegård der var endestationen for dette berømte tog. Endnu bedre, på selve stationen kan man se det første lokomotiv der trak dette berømte ekspresstog.
Chicago Transit & Railfan Dette website er tematisk centreret omkring forskellige former for nærtrafik i Chicago området. Det dækker stort set alt lige fra busser og til godstog.
Chicago Tunnel Company Railroad Hvem har nogensinde hørt om tunnelbanen i Chicago. Først tænker man naturligvis "Metro", men nej! Denne her er meget mere interessant.
Chiltern Railways Chiltern Railways - Jernbanedrift mellem Birmingham og London.
China the Beautiful En række links til oversigter og artikler om jernbaner i Kina
Chinese Railways Hans Schaefer's website om jernbaner indeholder mange interessante detaljer.
Chinnor and Princes Risborough Railway Britisk museumsbane med et godt gennemarbejdet website.
Chittaranjan Locomotive Works (CLW) Chittaranjan Locomotive Works (CLW) er en af de helt store indiske producenter af jernbanemateriel - og ja, der er flere af slagsen. CLW producrede tidligere franske lokomotiver på licens men har nu en betydelig egenudvikling.
Chris Nevard *** Man tager en god lang aften, en PC, en Internetforbindelse samt interessen for britiske jernbaner. Chris Nevard har ganske ubemærket opbygget en flot website om nedlagte britiske jernbaner og eksisterede museumsbaner. Der findes på dette website mange fine historiske billeder og en hel del aktuelle billeder. Husk endelig at besøge siden om hans modelbaneaktiviteter - for mig tæller hans Combwich Branch blandt et af de mest gennemarbejdede layouts overhovedet.
ChRWs Et ganske specielt fænomen i det tidligere sovjet og en række lande i den gamle "østblok" er "børnejernbaner". Den i vesten kendteste er den i Ungarn men der findes rent faktisk en stort antal forskellige steder i det gamle sovjet. Dette website omhandler en del af disse. Se f.eks. Under "locations-> belarussia" og find "Minsk"
CIP CIP instituttet for Beograd, Serbien og Montenegro. På siden kan man få en oversigt over en række igangværende jernbane og stationsprojekter
CityRail Sydney CityRail - nærtrafik i Sydney, Australien.
Clan Line Clan Line er et lokomotiv af klassen Merchant Navy og ejes af en forening af samme navn. På hjemmesiden kan man læse mere om lokomotivets historie og nuværende anvendelse, samt arbejdet med at bevare dette smukke lokomotiv.
Clifton Rocks Tunnel Denne meget interessante tunnel indeholdt tidligere en tunnelbane og var bygget ind i bjerget for ikke at genere landskabet. Senere blev den brugt som bombesikker transmissionscentrum for BBC.
Clive's UndergrounD Line Guides En systematisk gennemgang af linierne i Londons Underground netværk.
Clutton Clutton omhandler en station og sidebane af samme navn. Der er en række gode beskrivelser af historie og opbygning af modelbanen. Lærerig hvis man selv går i slige tanker.
CMC Britisk producent af modelbiler i skala 00. Flotte klassiske modeller fra 1950'erne.
CMD Models H0 modeller i begrænset oplæg efter sydafrikanske forbilleder.
CNCyclopædia På denne site findes ikke bare oversigten over CNs lokomotiver fremstillet på MLW, men en næsten complet oversigt over alle CN (Canada) lokomotiver.
Colorado Model Structures Colorado Model Structures bygger modeller i skala 1:24 og sortimentet omfatter for nærværende en række bygninger efter amerikanske forbilleder.
Companhia Vale do Rio Doce Companhia Vale do Rio Doce - Et privat jernbaneselskab i Brasilien
Connex Morava Connex Morava er den store Connex koncerns første forsøg med at få fodfæste i Tjekkiet. I første omgang starter man som i Danmark med busdrift men ambitionen om at få en stor del af jernbanedriften ligger lige for.
Connex UK Connex UK
Conrail Cyclopedia Et interessant online opslagsværk for alle der interesserer sig for Conrail selskabet eller blot har en almindelig interesse for jernbaner - og amerikanske i særdeleshed.
Conway Scenic Railway Conway Scenic Railway er et eksempel på det man i den "anglo-amerikanske" verden kalder "Scenic" railways, altså jernbaner der løber gennem naturskønne områder. Ud over dette faktum anbefales dette website på grund at sit layout og gennemførte design. Her er masser af tricks at hente for andre jernbaneentusiaster. Bemærk hvordan alt hænger sammen uden den store brug af grafik og effekter.
Cooncreek & Tumbleweed Springs Cooncreek & Tumbleweed Springs er en modelbane efter amerikansk forbillede men bygget af englænderen Paul Templar. Banen har været vist i flere engelsksprogede blade.
Coronado Belt Line Coronado Belt Line er en slags historisk sporvognslinie i San Diego Californien, USA.
Corus Rail Corus er en britisk virksomhed med interesser inden for forskellige industrisektorer, herunder jernbaneinfrastruktur.
COUNTRYSIDE MODELS Countryside Models er professionelle modelbanebyggere. JA, det burde man kunne lære noget af - og deres hjemmesides billedgalleri afslører også mange rigtig fine detaljer. Godt håndværk.
CRFSDI De kinesiske jernbaners fjerde forsknings- og undersøgelsesinstitut.
CSEE Transport CSEE Transport produceret signal- og strækningssystemer. Disse ATC systemer leveres til forskellige baneselskaber rundt omkring i verden CSEE leverer således en del af systemerne til TGV i Frankrig og Korea.
CSX CSX - officiel hjemmeside
CTF CTF er en sammeslutning af privatiserede rumænske producenter er jernbanemateriel. Dette omfatter også en enkelt serie af elektriske lokomotiver.
Current Train Position (India) Et alternativ til at illustrere hvilke tog der er undervejs på en strækning. Denne gang fra Indien - den simple brugergrænseflade dækker over en mangfoldighed af muligheder og oplysninger.
D. F. Barnhardt D. F. Barnhardt & ass. Er leveringsdygtige i næsten alle typer af brugt materiel til jernbanen. Står man lige og mangler en F7 i 1:1 - er det blot at tage kontakt. Eller hvad med et smalsporet damplokomotiv?
Daddy Longlegs En jernbane på stylter - eller noget der kunne minde om det. Eksentrisk, ja, og dermed er vi i Victoriatidens England.
Dakota, Minnesota & Eastern Railroad Dakota, Minnesota & Eastern Railroad er et typisk eksempel på et mindre amerikansk jernbaneselskab - omend i den lidt større ende af skalaen. Skulle man mangle et godt oplæg til modelbanen efter US forbillede er her et godt forslag.
Daves Railpics (Lincolnshire) Dave Enefer har tager mange fine billeder og kikket i gamle arkiver for at sammensætte et website om jernbaner i Lincolnshire. Interessant for rejsende til området er at en del af billederne og artiklerne omhandler aktive museumsbaner.
Decalco Detalco er et fransk - portugisisk samarbejder der fremstiller "overføringsmærkater" til biler, jernbaner og fly. En række del af produktionen henvender sig primært til det franske og portugisiske marked men en række af de mere internationale virksomheder og jernbanemerkater kan også fint anvendes på skandinavisk orienterede anlæg.
Delhi Metro Metroen i New Delhi, Indien.
Deltics Det er nok lettest at sammenligne briternes begejstring for Deltics med den følelse mange danske jernbaneuntusiaster har for litra MY. Den første store generation af diesellokomotiver i British Rail og som tilfældet er med MY i et klassisk US-inspireret design.
Department for Transport Department for Transport er det britiske modstykke til det danske trafikministerium. Om man er til biler, tog eller fly - her findes lidt om det hele.
Design Preservation Models Design Preservation Models er en amerikansk producent af bygningsmodeller i skala N, H0 og 0. Meget flotte modeller hvoraf enkelte også bør kunne placeres på danske anlæg. Virksomheden producerer også en yderst interessant serie af bygningselementer i N, H0 og 0 der gør det muligt at fremstille egne bygninger ved hjælp af præfabrikerede komponenter.
Det nationale tekniske museum i Prag NTM (Det nationale tekniske museum i Prag) er i besiddelse af en ganske stor samling af jernbanemateriel af ældre dato. På hjemmesiden findes en række billeder og film til fri afbenyttelse. Se på både den engelske og tjekkiske del.
Det Ungarske Jernbanemuseum Ganske som DSB har et jernbanemuseum har også deres kolleger i Hungarn, MAV, deres eget jernbanemuseum. Et besøg værd efter billederne at dømme.
Deutsche Reichsbahn WWII Artiklen beretter om Deutsche Reichsbahn under 2. verdenskrig og forsøger at beskrive forskellige forhold som håndtering af materiel i besatte lande og vilkårerne for en jernbane i krig.
Dewi's Railway, Trains & Trams page En blandet landhandel af artikler samt billeder. Det er blandt sidstnævnte man skal finde guldkornene. Fine optagelser fra 1940'erne og 1950'erne, fortrinsvis fra Storbritannien. Men der er også mange andre spændende ting på dette website.
Diesel Haulage in Denmark Dette er den danske side på en website der dækker diesel lokomotiver fra det meste af Europa. Et godt site med et interessant tema. Informationerne er for det meste aktuelle..
Diesel Loco Works Diesel Loco Works er en indisk producent af lokomotiver der fortrinsvis levere til de forskellige indiske jernbaneselskaber.
Diesel Traction Group På den anden side af kloden, nærmere betegnet i New Zealand, findes der en forening der har til formål at udbrede kendskabet til ældre diesellokomotiver. Her findes en række gode artikler om materiellet, inklusive billeder og om teknikken.
Diesel Yard Switcher Spotter's Guide En amerikansk hjemmesider der forsøger at beskrive diesel rangerlokomotivernes udvikling i USA.
Discount Fine Arts På dette website er det muligt at købe forskellige reproduktioner af billeder og malerier af forskellige former for transportmidler, herunder naturligvis også jernbaner.
DJH engineering DJH Engineering er en britisk producent af byggesæt til lokomotiver i skala 0 og 00. Fortrinsvis britiske modeller men også en hel del franske, hollandske og tyske i sortimentet. Godt udgangspunkt hvis man vil bygge ældre danske lokomotiver.
Docklands Light Railway Docklands Light Railway i London blev etableret i 1980'erne og er forbilledet for mange moderne metrobaner, herunder også den i København.
Drazen Bjelic Står man lige og mangler et par modeller til sin modelbane af jugoslavisk eller kroatisk tilsnit er her leverandøren.
E.L.S. Trains Overføringsmerkater til amerikanske lokomotivmodeller. Fremstiller også små serier efter kundernes egne ønsker.
East Central Railway Hjemmesiden for det indiske selskab East Central Railway. En interessant forsøg på at lave et interaktivt website.
EAST JAPAN RAILWAY COMPANY Det østjapanske jernbaneselskab..
East Penn Traction Club Amerikansk forening der har specialiseret sig i sporvejsmodeller.
Eastern Railway (Indien) Eastern Railway er et indisk jernbaneselskab der er blevet til ved sammenlægningen af en række mindre selskaber der opererede i en række delstater. På hjemmesiden finde relevante oplysninger om selskabet og dets aktiviteter.
ECOTRANS ECOTRANS
Edwards Rail Car Company Man skal lige tørre øjenene en ekstra gang når man ser på hjemmesiden for Edwards Rail Car Company. Jo, det er ganske vist. Her findes et selskab som den dag i dag producerer motorvogne som man gjorde i USA i 1930'erne. Snøft!
EFRTC EFRTC er den europæiske sammenslutning af jernbaneinfrastruktur-entreprenører (flot langt ord).
Eisenbahnfreunde Dillingen E.V Dillingen e.V. Eisenbahnfreunde Dillingen E.V har kreeret adskillige modelbaneanlæg fra hvilke der kan ses billeder på hjemmesiden. Specielt flot og unikt er stålværket.
Electric Lines in Southern Ontario På denne side finder man som navnet siger en del information om elektrificerede jernbaner og sporveje i det sydlige Ontario, Canada. Området er interessant fordi det er her de store byer i det østlige Canada ligger.
ELECTRIC TRANSPORT IN LATIN AMERICA Her er temaet først og fremmest elektrisk drevne transportmidler i sydamerika og det vil igen sige for størstepartens vedkommende sporvogne.
ELTIS ELTIS er et EU initiativ der har til formål at fremme udvekslingen af information omkring effektiv udnyttelse af kollektive transportformer i EU. ELTIS henvender sig til alle der arbejder med at forbedre mobilitet samt effektiv og sikker transport. Der er et væld af henvisninger til erfaringer høstet i forskellige projektet samt gode oversigter over en række EU regler for området. Eneste minus er at dette website der udgiver sig for at være europæisk kun findes på de tre hovedsprog tysk, engelsk og fransk - med mindre det er et signal fra EU om hvem der har mest brug for hjælp og støtte
Embsay & Bolton Abbey Steam Railway Embsay & Bolton Abbey Steam Railway er en nordengelsk museumsbane. På banens website kan man beundre det virkelig store arbejder der er gjort for at hente denne jernbanestrækning, og specielt dens bygninger, tilbage fra nærmest sikker ødelæggelse på grund af forfald.
EngineArt R. Guy Beresford-Linnell er maler og han har specialiseret sig i at male jernbaner og øvrige tekniske genstande. På hans hjemmeside kan man bese (og bestille) han værker. Måske en lidt anderledes gave for den jernbaneinteresserede med tegnebogen i orden.
Enthusiast's Guide to Travelling the Railways of Europe Dette website er for alle der ynder at rejse rundt i Europa med jernbaner. Ikke alene er de fleste jernbaner dække, nej der er også et afsnit om obskure privatbaner med begrænset persontrafik - det handler forresten om en række danske privatbanestrækninger.
ERA ERA - det europæiske jernbaneagentur
Eritrean Railway and Ropeway Eritrean Railway and Ropeway er en uofficiel hjemmeside for jernbaner og svævebaner i den hårdtplagede stat. I betragtning af de vanskelige forhold der hersker i og omkring regionen er det lykkedes at opbygge en hjemmeside der giver et godt billede af jernbanernes historiske udvikling i området.
Ernest H. Robl Ernest H. Robl var, indtil et tilfældigt besøg via en søgning, en ukendt størrelse men ved nærmere gennemsyn rummer hans hjemmeside mængder af informationer og billeder om jernbaner.
ERTICO ERTICO er et EU-projekt om satellitstyret trafikstyring og sikkerhed for jernbaner.
Esk Valley Line I Esk Valley i England findes en række smukke byer der alle er forbundet med en jernbanestrækning. Der er tale om en fungerende jernbane mellem Middlesbrough og Whitby i det nordlige England og dette website er oprettet af Middlesbrough for at gøre opmærksom på jernbanen som befordringsmiddel til udflugter i landskabet.
EURO EURO, nej det er ikke noget med penge men derimod noget så interessant som et Metro projekt i Esfahan i IRAN. Og dette website er samtidigt et brud på forestillingen om Iran som et kedeligt lukket samfund uden nogen form for teknologisk udvikling.
Europe On Rail Hjemmeside for et selskab der udbyder rejser med de fleste europæiske jernbaneselskaber. Målgruppen er tydeligvis turister der kommer fra lande uden for Europa.
European Conference of Ministers of Transport For de politisk og strategisk interesserede er denne oversigt fra de europæsiske trafikministre værd at studere. En del af de ting der diskuteres i dette forum får som regel indflydelse på de europæiske transportmarked et par år senere.
European Rail Infrastructure Managers (EIM), Sammenslutningen af europæiske jernbaneinfrastrukturforvaltere.
Eurostar Eurostar er det hurtigtog der forbinder England og Frankrig via linien under den engelske kanal. Websitet er iøvrig RailEurope der har til formål at sælge europæiske togrejser i Amerika.
Eurotunnel Tunnellen mellem Frankrig og Storbritannien er en af de største europæiske jernbaneprojekter i mange år. Anlagt med statsstøtte men ihærdigt forsøgt drevet som privat virksomhed.
EVR EVR er de estiske jernbaner og deres hjemmeside er nu blevet tilgængelig på Engelsk.
EWS EWS (English Welsh Scottish) er en af de største jernbanegodsselskaber i Storbritannien. Virksomheden vedligeholder et interessant og meget åbent website. F.eks. Er der et stort billedgalleri til fri afbenyttelse for private.
Express Models Express Models er en britisk producent af modelbanetilbehør, herunder belysning og elektronik.
Express Rail Link Express Rail Link er Kuala Lumpurs svar på hvad Arlandaekspress er for Stockholm eller Flytoget for Oslo.
Fabryka Maszyn Budowlanych i Lokomotyw Den polske lokomotivproducent FABLOK
Fahmy railway photos Jernbanebilleder fra Malaysia
FAUR En interessant rumænsk producent af jernbanemateriel. Blandt de mere spændende ting man kan finde i produktprogrammet er Pacific-lokomotiver.
FERROLATINO FERROLATINO - alt om jernbaner i latinamerika.
FerroMex FerroMex (Ferrocarril Mexicano, S.A. de C.V.) har en interessant ejerkreds. Største aktionær med 55,5 % er Grupo México, S.A. de C.V. En anden interessant investor ejer 26 %, Union Pacific Railroad (som igen er en del af CSX) og de sidste 18,5% ejes af selskaber som kontrolleres af den mægtige Carlos Slim Helú (Grupo Carso, S.A. and Grupo Financiero Inbursa, S.A.).
FerroValle Et mexikansk fragt- og infrastrukturselskab. Ligeligt ejet af alle store spillere på det mexikanske jernbanemarked.
First Class Trains Britisk producent af tilbehør til modelbaner - specialiseret i udstyr til røgudvikling og lys.
First North Western First North Western er en af de lidt mindre kendte britiske franchisetagere af jernbanetransport men virksomheden har ikke mindre 1250 afgange dagligt.
Florida Garden Railway Society Som navnet siger hjemmeside for foreningen af havebane-entusiaster i Florida. Hvis man alene går ud fra klimaet burde der være glimrende forudsætninger for den type baner.
Forbidden Places (Locomotives Graveyard) Af og til må man tage sig til hjertet og udstøde et lille suk. Fotografen har fundet det sted hvor de belgiske jernbaner henstiller materiel. Klik på "Photo Gallery" og brug piletasterne til at navigere i det vindue er popper op.
Første Verdenskrig - lette baner En artikel om hvordan anvendelsen af lette baner bidrog til den britiske krigsførelse under første verdenskrig.
Forth Bridge Historien om Storbritanniens berømteste jernbanebro, Forth Bridge.
FotoImages Denne amerikanske hjemmeside indeholder en række links til hjemmesider med billeder af amerikansk jernbanemateriel. Fortrinsvis museer og museumsbaner.
France Pass France Pass (kort)
Free-mo Trackwork Handbook En håndbog i hvordan man laver sit skinnearbejde jfr Free-mo. On-line og gratis!
Freight Freeways Freight Freeways er et fælles europæisk projekt der blandt andet støttes af EU men også lande uden for EU som f.eks. Norge og Schweiz deltager. For Danmark koordinerer Banestyrelsen aktiviteterne. Formålet er at give fri adgang til jernbanenettet i de deltagende lande og med kort varsel at kunne skaffe adgang til skinnenettet i de deltagende lande. Mere overordnet er også målet om hurtige forbindelse med korte stop ved grænserne. Det er allerede i dag muligt at beregne hvad det vil koste at transportere gods på kendte strækninger via et hjælpeværktøj på dette website.
Freight Train (second edition) Freight Train (second edition) er et kortspil der udkom i 1996 og hele ideen er at bygge det længst mulige godstog.
Freight Train Boogie I virkeligheden har denne side ikke særlig meget med jernbaner at gøre ud over navnet - men det viser dog i et eller andet aspekt hvordan jernbaner er en integreret del af den amerikanske selvopfattelse.
Freight Train in the Sacramento River Canyon Denne side indeholder et billede af et godstog optaget i Sacramento Dalen i Californien. Hvis man har installeret QuickTime på sin PC kan man opleve situationen i 360 grader.
Garden Railway Club Greater Vancouver Garden Railway Club er som navnet siger en forening af havebaneentusiaster. Hvert år afholder de et specielt julearrangement med kørsel i sne og ved aftentide.
Gare Saint Lazare Gare Saint Lazare
Gary M Green Den amerikanske modelbaneentusiast Gary M Green har på sin hjemmeside en del materiale og billeder om jernbaner i stor og lille størrelse. Bemærk blandt andet hvordan han har grebet Pasadena station an som model!
GE Transportation Systems GE Transportation Systems
George Paul Landow Den ærværdige Professor George Paul Landow har en interessant hobby. Jernbanemodeller..
George S. Bangs. Gravstenen over George S. Bangs er ganske interessant - en flot udhugget postvogn.
George Schreyer George Schreyer har levet en interessant samling artikler og links om jernbaner i stor skala. Desuden fine billeder fra hans eget anlæg (1:29).
Georgia Trains Georgia Trains er en online forretning der sælger en speciel amerikansk variant af BRIO tog målrettet mod det amerikanske marked. Det er dog også muligt at købe skala N produkter fra de mere klassiske producenter som f.eks. KATO.
Georgiens Statsbaner Den officielle hjemmeside for Georgiens statsbaner - på engelsk, russisk og, tror jeg nok, georgisk.
Gerasimos Maniatis Gerasimos Maniatis har en hjemmeside der omhandler hans græske hjemlands jernbaner. Der er en hel del billeder og artikler på dette website. Billederne dækker ikke alene Grækenland men også jernbaner i en række andre lande.
Gigant Club Ungarsk site der beskæftiger sig med MAV lokomotiver og materiel. Der findes mange gode billeder og en hel sektion der omhandler NOHAB lokomotiverne.
Glasgow's abandoned railway tunnels and stations. Kelvinbridge to Stobcross. Glasgow's nedlagte jernbane tunneller og stationer fra Kelvinbridge to Stobcross.
Glyn's Trains Artikler og links om alverdens jernbaner.
Gn15 En ny skala har set dagens lys: Gn15. Den benytter OO/HO skinner og teknik men modellerne er i en noget anden målestok idet de repræsenterer smalsporede 15" baner. Så lærte vi det!
Golden Valley Light Railway Hvis man interesserer sig for smalsporede industribaner er Golden Valley Light Railway lige stedet. Her har man opbygget en ganske pæn samling af små industrilokomotiver hvoraf de fleste er operationelle.
GoRail En amerikansk interesseorganisation der gennem sit virke forsøger at fremme brugen af jernbaner som transportmiddel.
Grant Rail Grant Rail er et britisk firma der som hovedformål har at udføre forskellige infrastrukturopgaver inden for jernbanevæsenet. De væsentligste opgave består i anlæg og vedlige hold af forskellige typer for jernbaner.
Grays Harbor Branch Grays Harbor Branch er en modelbane der bygger på et oplæg efter den nordamerikanske Northern Pacific jernbane.
Great Central Railway Endnu en hjemmeside med billeder fra britiske jernbaner. Denne her er dog meget specialiseret. Diesellokomotiver som de findes på museumsbanen Great Central Railway i nærheden af Leicester.
Great Central Railway Great Central Railway i nærheden af Leicester arbejder med lidt større maskiner og her kan man få oplevelsen af det lidt tungere arbejde med damplokomotiver.
Great Central Railway through Leicester Et godt gennemarbejdet website om den tidligere Great Central Railways historie og linieføring i Leicester området.
Great Western Great Western må ikke forveksles med det hæderkronede gamle Great Western Railway. Great Western er et moderne selskab der holder en af de engelske enterpriser dækkende London - Bristol, Cotswolds, Sydwales og det vestlige England.
Great Western Railroad Egentlig hed denne jernbane Atlantic and Great Western Railroad og dens korte men turbulente historie kan læses på dette udemærkede amerikanske website.
Green Bay Route Green Bay var en rigtig godsbane der transporterede papir på en strækning langs Missisippi i det sydlige USA. Denne hjemmeside indeholder alt hvad hjerter kan begære omkring denne linie
GWR Modelling Mikkel Funder bedriver et glimrende website om GWR (Great Western Railway). Her findes mange gode billeder og artikler. Naturligvis er der også en del links til andre relevante websites, men det synes egentlig unødvendigt at kikke efter andre steder hvis man først har besøgt dette website.
GYSEV GYSEV er et lokalt ungarsk jernbaneselskab med en lang og interessant historie.
H.A.McEwen (Boiler Repairs) Ltd Skulle man have et damplokomotiv der trænger til at få renoveret kedlen er H.A. McEwen lige stedet. Fine billeder af afsluttede projekter.
H.J. Skelton & Co. Ltd. H.J. Skelton & Co. Ltd er en af de overlevende britiske producenter af skinneinfrastruktur og relateret materiel.
H.O. Beer Car Collector En hobby med perspektiver! Hjemmesiden og alverdens ølvogne i spor H0.
Hackworth Museum Timothy Hackworth lægger navn til dette museum der omhandler den første jernbane i Storbritannien. Ud over jernbanen er der også lidt tidstypiske effekter på museet.
Handcar.Net Handcar.Net er et amerikansk website der handler om dræsiner i skala 1:1 og i 1;87, 1:160 m.fl.
Harry's Old engine home page Denne hjemmeside har specialiseret sig i artikler om ældre maskiner hvor damp eller gas er drivmidlet.
Hauler Denne tjekkiske producent af modeller i skala 1:87 er et interessant bekendskab for alle der arbejder med modeller af militærkøretøjer eller blot køretøjer lidt ud over det sædvanlige. Der findes en hel del tilbehør tilgængeligt rækkende fra benzindunke, over cyker og til afløbsriste til veje.
Heart of Wales Line Heart of Wales Line løber i næsten direkte linie mellem Swansea og Shrewsbury. I Wales betyder dette direkte gennem et smukt og bjergrigt landskab. Denne lille bane benytter web teknologien ganske godt. Bemærk det flotte kort under punktet "The Hearth of Wales Line" - det ville klæde de lidt kedelige danske privatbane websites at tage lidt ved lære af dette.
Hemel Hempstead En ganske kort beretning om jernbaner i Hemel Hempstead. Dette website handler mest om byen i dag, men der er også denne lille notits om byens jernbane.
Historic Montreal Dette interessante website indeholder en del informationer om de lidt ældre jernbaner og havneområder i Montreal, Canada. Godt gennemarbejdet og let læst.
Historic Railway Buildings of South East England Denne hjemmeside er egentlig et fotogalleri over billeder af historiske jernbanebygninger i det sydøstlige England.
Historic Railway Photos of New Zealand Siden indeholde en række meget finde billeder der blev overvejet til bogen "The Railways of New Zealand" af Geoffrey Churchman and Tony Hurst, men som ikke blev optaget af forskellige årsager.
History of the Frisco En historisk sammenfatning om den kendte amerikanske jernbane "Frisco Line" fra åbningen til 1962.
Hocking Valley Scenic Railway Hocking Valley Scenic Railway er den lykkelige ejer af en Chesapeake & Ohio Railway GM enhed og den benyttes flittig til ture på denne "scenic" = naturskønne jernbane. Se på listen over andet materiel og konstater ved selvsyn hvor heldige man har været med at indkøbe forskelligt materiel til denne bane.
Hornby (Lima, Rivarossi, Jouef) Hornby er nu nået så langt i bestræbelserne på at genoptage handelen med de overtagede virksomheder i Lima gruppen. Under siden Hornby International kan man se et udvalg af produkter fra Rivarossi, Lima og Jouef. De er samlet uden specifik angivelse af tidligere producent. Et gæt er at de kommer i handelen som "Hornby International" produkter.
Hornby PLC Den kendte britiske producent af modelbaneudstyr.
Hotrailroad.com Her præsenteres en række af de flotteste amerikansk inspirerede modelbaneanlæg. For alle der selv går og pusler med en modelbaner er der inspiration til mange lange vinter- (og sommer-) aftener.
how to hop a freight train En helt speciel rejseform er kunsten at kunne springe på et godstog. Dette kun medtaget som eksempel på hvad der finder af jernbanerelaterede hjemmesider og absolut ikke tænkt som en anledning til at forsøge sig udi denne sport. Det er ulovligt i både USA og Danmark.
hrvatske željeznice De kroatiske statsbaners hjemmeside.
Hungarian Gold Train I slutningen af 2. verdenskrig blev fanger i en koncentrationslejr i Ungarn tvunget til at læsse et tog med guld. En stor del af guldet tilhørte de berørte fanger. Toget blev senere standset af den amerikanske hær men guldet blev aldrig overdraget til de retmæssige ejere igen. Nu sagsøger efterkommerne den amerikanske stat.. Læs mere om guldtoget på Hagen Berman's hjemmeside.
Huthwaite On-line Landsbyen Huthwaite i Nottinghamshire har en interessant historie der omfatter blandt andet jernbaner, sporveje og såkaldte "lette baner". Bemærk i øvrigt hvor godt dette website om en forholdsvis lille by er opbygget og udarbejdet.
HZ Tidligere fandtes der også en engelsk variant af dette website men den er tilsyneladende forsvundet. Men dette er altså den officielle hjemmeside for de kroatiske jernbaner.
Iarnród Éireann and Rail Artiklen er egentlig en kundereference men da den beskæftiger sig med jernbaneinfrastruktur er den ganske relevant.
Ibu Family Rejsehistorie fra hele verden - en del omhandlende jernbaner.
ICCWBO ICCWBO = det internationale handelskammer. Denne sammenslutning har en holdning til de fleste emner der berører handel, herunder også jernbaner. Det er interessant at se hvordan dette standpunktspapir fra 2000 er sammenfaldende med de senere års tiltag fra blandt andet EU.
Impressionism Kunsthistorie - Impressionisterne
Indian Railways Tag endelig ikke fejl, bag denne simple forside til de indiske statsbaners hjemmeside ligger et væld af informationer. Forsøg lidt med menuerne og bliv overrasket.
IndiaSteam Tja, navnet siger egentlig det hele, damplokomotiver i Indien.
Industrial Narrow Gauge Railways Industribaner er temaet på dette website fra Storbritannien og på det seneste er der også kommet en del mere til fra baner uden for de britiske øer.
Institute for Transport Studies Institut for transportstudier ved Universitetet i Leeds
Institution of Railway Signal Engineers (IRSE) For nogle er det blot en interessant hobby, for andre er det deres daglige arbejde: Jernbanesignaler. IRSE er den britiske faglige sammenslutning for alle der arbejder med præcis dette område. På deres website findes relevant information til emnet og fokus ligger i sagens natur på de britiske systemer.
Interfleet En større britisk konsulentvirksomhed med speciale i jernbaner.
InterFrigo - InterContainer InterFrigo - alle der har haft en modelbane vil sikkert genkende navnet Interfrigo og huske de hvide kølevogne. Dette er sammenslutningens officielle hjemmeside.
InterMountain Railway Company InterMountain Railway Company er en amerikansk producent af modeller i skala N, H0 og 0. Alle modellerne er efter amerikansk forbillede. Specielt interessant er deres store udvalg af EMD lokomotiver i forskellige selskabers bemaling.
International Working Steam Locomotives 2003 En ganske omfattende beskrivelse af eksisterende damplokomotiver i 2003
Iowa Train Robbery Historien om togrøveriet i Iowa refererer til et specifikt tilfælde hvor den notoriske Jesse James hjemsøgte Rock Island Line.
iRail iRail er en slags B2B (Business to Business) portal for jernbaner og transportselskaber. En del af materialet og artiklerne er offentligt tilgængeligt.
Iranske Jernbaner Den officielle hjemmeside for de iranske jernbaner.
IRFCA, the Indian Railways Fan Club En hjemmeside for alle der interesserer sig for indiske jernbaner.
IRIR Dette er den officielle hjemmeside for jernbanerne i den islamiske republik Iran.
Iron Horse Park Iron Horse Park er det meget beskrivende navn på en forlystelsesinstitution i Alberta, Canada - hvor det som passager er muligt at køre med tog i skala 1:8
IRS Hvis man interesserer sig for industribaner og industrilokomotiver er dette site et absolut must. Selskabet udgiver også et blad med artikler af høj faglig kvalitet.
Isle of Man Tramways Dette website beskæftiger sig som navnet antyder med sporveje på Isle of Man. Her kan man finde mange gode billeder, relevante artikler og links om emnet eller relaterede områder.
Isle of Man Transport Heritage Isle of Man er mest kendt for sine haleløse katte og TT motorcykelløbene. Øen har dog også en spændende transport historie. Der findes i dag flere forskellige museumsaktiviteter rækkende fra sporveje, hestetrukne sporvogne og til regulære dampdrevne museumstog. Den lille ø mellem Irland og England er derfor absolut et besøg værd, også for den jernbaneinteresserede.
Isle of Wight Steam Railway Isle of Wight Steam Railway ligger på øen Wight syd for Portsmouth på den engelske sydkyst. En af de rigtig gode ideer til en speciel ferieoplevelse i det sydengelske. Sejltur med færge (snart en sjældenhed i færgelandet Danmark), en tur med en historisk jernbane samt oplevelsen af at kunne besøge øen Wight med dens spændende historie og natur.
ISRARAIL De israelske jernbaners engelsksprogede hjemmeside.
Japan Railway and Transport Review Japan Railway and Transport Review (JRTR) udgives på engelsk og indeholder artikler om transportvæsenet og jernbanerne i Japan. Gamle numre kan downloades i PDF format.
Japanese Railway Modelling Som navnet siger handler denne hjemmeside om at bygge modelbaner efter japanske forbilleder.
Japanese Railway Modelling Homepage Navnet siger det hele. Siden indeholder artikler og links vedrørende forskellige aspekter af japanske jernbaner i model.
Japanese Railway Society Homepage Japanese Railway Society er et engelsk selskab der har til formål at udbrede kendskabet til japanske jernbaner i lande hvor japansk ikke er hovedsprog. For tiden har selskabet omkring 300 medlemmer fordelt på 10 lande. På selskabets hjemmeside findes mange gode artikler om emnet ligesom der findes billeder og relevante links.
Japanese Railways Page En udemærket side om jernbaner i Japan - og så endda på engelsk. Indeholder også en række tips for den rejsende om hvordan man kommer rundt med tog i Japan.
Jernbanearkitektur i Genuas Undergrundsbane God artikel om Genuas nye undergrundsbane og dens stationer understøttet af en fin billedserie.
Jernbanebilleder (USA) Jernbanebilleder trækker altid et stort publikm og her er en samling meget gamle billeder fra USA.
Jernbanebilleder fra Verdensbanken På Verdensbankens hjemmeside, skjult i et lille hjørne, findes denne lille samling af billeder af tog fra alverdens lande.
Jernbaner i region Chiba (Japan) På hjemmesiden for regionen Chiba findes der et punkt som hedder "The Railway Network and the Urban Monorail" hvor man i tekst og billeder kan læse lidt om denne regions jernbaner.
Jersey Central Chapter Dette er den lokale afdeling i Jersey (USA) af NHRS - hvilket nok svarer til den amerikanske pendant til DJK.
Jonn's Site of Railway Equipment Specielt ved dette site er de mange gode billeder af materiel. Det er vejer tungest her er de i Danmark lidt oversete canadiske jernbaner. Her er billeder og beskrivelser af både rullende og fast materiel.
Kadee Kadee er en af de store amerikanske producenter af modelbanetilbehør, fortrinsvis vogne og koblinger.
Kansas City Southern Kansas City Southern har i al stilhed vokset sig frem til at blive en betydelig operatør i det sydlige USA, Mexico og Panama. Selskabet arbejder på en fortsat ekspansion i det mellemamerika.
Keighley & Worth Valley Railway Keighley & Worth Valley Railway ligger i det man i Storbritannien normalt kalder Bronte country, altså området mellem Bradford og Pennine Moors. En af de større museumsbaner med et godt gennemarbejdet website.
Kelso Station The North British Railway løb til byen Kelso der ligger i den sydligste del af Skotland. Artiklen er et godt eksempel på hvad der egentlig bliver tilbage af spor i byen og landskabet når jernbanen forsvinder. Tidsmæssigt blev Kelso uden jernbane samtidigt med mange danske byer. Passagertrafikken stoppede i 1964 og godstrafikken i 1968.
Kent & East Sussex Railway Kent & East Sussex Railway er endnu en af disse meget smukke sydengelske veteranbaner.
Keretapi.com Et interessant website om jernbaner i Malaysia
Key Kits KEYKITS er Wrightlines, IKB Models og ABS Models web / post ordre site. WRIGHTLINES producerer primært smalsporede modeller i skala 7mm:1 engelsk fod og er en af de ældre engelske producenter. IKB MODELS har produceret GWR metal samlesæt siden 1980'erne i skale 4mm og 7mm : 1 engelsk fod. (1:76 & 1:43). Produktionen omfatter landevejskøretøjer. ABS MODELS producerer samlesæt i skalerne 2mm, 4mm og 7mm. Dette inkluderer lokomotiver, vogne, busser og sporvogne. Thatcher Plates producerer over 3000 forskellige navneskilte til engelske lokomotiver, fortrinsvis i 7mm:1 engelsk fod (1:43).
Keystone Crossing Hjemmesiden med det amerikansk klingende navn beskriver i billeder og ord den berømte Pennsylvania Railroad.
Kiama Railway Station Dette her er lidt interessant. En aktiv jernbanestation med sin helt egen hjemmeside, etableret af de ansatte på stationen vel at mærke. Ganske underholdende.
Kimsim Et stort engelsk website om Microsoft Train Simulator der har en masse downloads og øvrigt materiale relateret specifikt mod britiske jernbaner.
Kitagawa Fuyuhiko's Manchurian Railway Artikel der behandler den Manchuriske jernbanes politiske betydning for japanernes besættelse af Manchuriet.
Konkan Railway (India) Et regional jernbaneselskab i Indien
KOSCIUSKO & SOUTHWESTERN RAILWAY Endnu en af disse typiske amerikanske shortlines - bemærk afsnit med billeder og historie.
KTMB Den officielle hjemmeside for jernbaner i Malaysia.
Larry Paikin På TV var der i de gode gamle dage et program hvor man kunne gætte forskellige menneskers profession. Mon ikke en forhandler af brugt jernbanemateriel havde forårsaget en del undre. Larry Paikin har et website hvorfra han tilbyder en del ældre, fortrinsvis canadisk, materiel. Og han var virkelig meget interessant at byde på, og en hel del er fra 1950'erne. Som en lille appetitvækker (5-NOV-2001) 50 Ton PLYMOUTH Diesel-Electric (rangerlok).
Last page of the Internet Husk at det også er tid til at holde ferie og slappe af fra computeren - bare en gang i mellem.!
Learn How The Standard Gauge Railroad Width Was Established Learn How The Standard Gauge Railroad Width Was Established
Lee Pickett Photographs Lee Pickett Photographs er et flot website hjemmehørende på Washington State University i det nordvestlige USA. Her finder man blandt andet en række unikke billeder fra Great Northern.
Leeds-Lancaster-Morecambe Railway En interessant blanding at protest-, turist-, og entusiast-website. Oprindeligt startet for at fremskynde den tekniske opgradering af strækningen (lyder bekendt), men nu udvidet med en lang række interessante almene artikler.
Legacy Station Det er synd at dette website har et så dårligt layout der gør det vanskeligt at finde rundt mellem de mange gode varer på hylderne. Det er et amerikansk website der sælger modelbanetilbehør af amerikansk tilsnit.
LEIGHTON BUZZARD RAILWAY LEIGHTON BUZZARD RAILWAY er en engelsk museumsbane der blandt andet også har spændende indisk materiel at byde på.
LFCD (Mexico) Mexikansk godsselskab der primært opererer i det nordlige Mexico.
Light Rail Transit Association Organisationen der siden 1937 har arbejdet med offentlig transport og her specielt lette baner.
Linby and Baythorpe Light Railway Linby and Baythorpe Light Railway er en smalsporet modelbane efter walisisk tema. Mange finde billeder med god inspiration til andre. Hjemmesidens navigering er dog lidt lunefuld.
LINCOLNSHIRE RAILWAYS GALLERY Denne hjemmeside er fyldt med billeder fra Lincolnshires jernbaner både før og nu. Det hele er indexeret via en enkelt side og struktureret ganske fornuftigt.
Linka World Et britisk firma der producerer moduler der kan anvendes til at konstruere næsten alle tænkelige bygninger til modelbanen. Nemt og fleksibelt.
Links Namibia Denne side ser ved første øjekast lidt kedelig ud men følg de links der er på siden og få et overblik over de muligheder der ligger for interessante jernbanerejser i det sydlige afrika.
Litrail De litauiske statsbaners hjemmeside.
LITTLE BUBBA Et amerikansk website der omhandler en smalsporet park-bane samt en række andre jernbane i model og virkelighed.
Living Desert Et sted i USA har man oprettet et "Living Desert" center og man driver et website hvor man kan lære et og andet om ørkenen i området. Mere interessant for jernbaneentusiaster er at der på stedet også findes et større modelbaneanlæg i skala G.
Locomotion Locomotion er en britisk producent af materiel til 16mm skala havebaner.
Locomotive Leasing Partners LLP er et amerikansk selskab der har specialiseret sig i at lease lokomotiver til jernbaneoperatører. Altså lidt det samme som f.eks. Siemens gør i Europa. Det der fængede ved denne website er den gode oversigt over de typer der kan leases fra selskabet. Her kan man - ganske vist i LLP farver og logo - se billeder af typer som f.eks. GP38DC, GP40, SW1500, GP15-1, SD40-2 m.fl. For alle typer findes gode oversigts skemaer over tekniske data. 
Locos in Profile Locos in Profile er Richard Green's mesterværk. Hans website er drevet af en sammenhængende layout med et godt jernbanerelateret farvevalg. Ud over dette kan Richard Green noget vi andre ikke kan, han kan tegne / male lokomotiver i profil så det er en sand fornøjelse at se på dem.
London Mail Rail Under London findes en af de mest mærkværdige jernbaner i verden - og den kører kun med post.
Lowland Locomotives Lokomotiver fra lavlandet og i dette tilfælde ligger lavlandet i Skotland.
LUSO PAGES Luso Pages hedder denne hjemmeside og den omhandler transport i Lissabon og Oporto området. Artikler og billeder af busser, sporvogne og tog fra området.
M Rollins Vores ven Rollins har en fin hjemmeside med masser af materiale om modelbaner i H0 og H0n3. Ud over dette også noget om de specielle gearede smalsporsdamplokomotiver man benytter på skovbanerne i USA.
Madison Railroad Madison Railroad i Jefferson County, Indiana, USA. Det lyder meget amerikansk og det er det også. Madison Railroad - "The Madison" - er en typisk amerikansk "short line". Lige efter billedbogen.
Magersfontein Det er altid interessant at finde et website hvor en alternativ ide bliver præsenteret. Dette website omhandler en modelbane i Storbritannien der har valgt noget så eksotisk som sydafrikanske jernbaner til tema for deres anlæg med titlen "Magersfontein".
Main Street Heritage Models Main Street Heritage Models
Making the Modern World Hvordan er vi egentlig havnet hvor vi er, sådan rent teknologisk? Se blandt andet om jernbanens udvikling på dette website der gør god brug af de interaktive muligheder.
Manchester Model Railway Society Manchester Model Railway Society er en af storbritanniens ældste modelbaneklubber og her arbejder man med modelbaner på et virkelig højt niveau. Se under "Layouts" og lær hvordan man kan skabe meget realistiske miljøer.
Manufacturers Railway Company Anheuser Busch forbinder de fleste mennesker med øl som f.eks. Budweiser. Hvad der nok er de færreste bekendt er at selskabet også ejer et selskab der vedligeholder jernbanemateriel og driver en mindre jernbanevirksomhed i St Louis. Navnet på selskabet er iøvrigt Manufacturers Railway Company
Manufacturers of Steam and Diesel locomotives Et amerikans website med en kort gennemgang af amerikanske producenter af lokomotiver.
Markits Markits er en britisk producent og forhandler af enkeltkomponenter til fremstilling af modeller, eks. Lokomotiver og vogne.
Märklin Project - Peter Funck Peter Funck fra Sverige er kommet langt med sit Märklin anlæg og har ved siden af dette fået tid til at opbygge et website der beskriver hvorledes man benytter elektronisk styring af Märklin M spor. Der er en god struktur og emnet er afgrænset og godt struktureret. Teksten er på engelsk.
Marlborough Denne hjemmeside omhandler arbejdet med at bygge en modelbane der illustrerer Marlborough, Wiltshire (England) omkring 1911. Interessant fordi der var to selskaber med hver sin station i byen.
Maxitrak Maxitrak producere lokomotiver i meget stor skala, så store at de benyttes til at trække tog i haver og parker hvor der er behov for at transportere besøgende rundt. Der produceres diesel og damplokomotiver samt dampbiler og locomobiler.
MDRAILS (billeder) MDRAILS dækker de amerikanske stater Maryland, Pennsylvania, Virginia, Delaware og tilgrænsende områder. Rig på billeder med fine detaljer.
Mehano Den slovenske producent MEHANO fremstiller modelbanemateriel i skala H0 og N. Forbillederne er fortrinsvis tyske, franske og amerikanske. Et interessant alternativ til de etablerede producenter på markedet.
Metro Bits Et godt oversigts website om alverdens metroer
Metro Light Rail (Sydney) Nærtrafik i Sydney - med Connex som driftsansvarlig.
Metro Planet Oversigt over metro og undergrundsbaner over det meste af verden
Metromodels Metromodels er en britisk producent der fremstiller modeller af "Underground" materiel med høj grad af detaljering. Det er er blandt andet muligt at få modeller af de klassiske 1938 og 1959 udgaver af materiellet.
Metrum Asinorum Metrum Asinorum
Michigan Train Watchers Photos Trainspotting - eller Train Watching - er en populær sport mange steder. I Michigan findes der en lille udsøgt flok der har lavet en godt website hvor de samler frugten af deres arbejde til glæde for alle os andre.
MICRO / SMALL LAYOUTS Som navnet siger, meget meget små anlæg
Microsoft Train Simulator Det officielle site vedrørende Microsoft Train Simulator - hos Microsoft.
Mid Continent Railway Museum Jernbanemuseet og museumsbanen - Midcontinent - i Wisconsin USA, ligger i byen med det prosaiske navn North Freedom. Et godt website hvor der findes detaljeret info om en del af materiellet.
Middleton Railway Leeds Middleton Railway er for danskere interessant fordi man i 1972 købte litra F 385 og benyttede den regelmæssigt mellem 1985 og 1999 til alle typer af museumstog. I 1999 blev F 385 taget ud af drift.
Midland Railway Centre Midland Railway Centre i nærheden af Derby har til formål et bevare og formidle hvorledes Midland Railway var med til at udvikle området. God og veldokumenteret hjemmeside men lidt tung at navigere rundt i. Fine billeder.
Mike Taylor Mike Taylor er født i England men har arbejdet i Canada det meste af sit liv. Nu, som pensionist, har han tid til at arbejdet med sin store interesse jernbaner. Det har gjort at han i dag har et website med over 1500 sider. Det er værd at nævne at der er tale om billeder at jernbaner fra Tyskland, Italien, USA og Canada. Ud over dette findes der billeder af busser og sporvogne. Alt i alt en enorm samling billeder.
Miniature Railway Supply Miniature Railway Supply har specialiseret sig i tilbehør til havebanen. Som det fremgår af hjemmesiden er det ganske pæne størrelser der arbejdes med
Mining and Railways in the North East Tilbage til jernbanernes oprindelse som transportører af kul og den historie der er knyttet til dette emne i det nordøstlige England.
Missionary Ridge Railroad Tunnel Missionary Ridge var hjemsted for et berømt slag under den amerikanske borgerkrig - men der findes også fra den periode en jernbanetunnel hvorom der kan læses på denne side.
MITSUI Den japanske industrigigant MITSUI har stille og roligt vokset sig til en af de store spillere på jernbaneområdet. Således overtog selskabet i 2006 Siemens Dispolok selskabet fra Siemens mens man i samme handel købte yderligere 50 nye lokomotiver af Siemens.
Model Railway Express MAG Model Railway Express MAG er et britisk website der omhandler britiske jernbanemodeller omtrent på samme måde som modeltog.dk behandlede danske. Layout og navigation på dette website er dog ikke helt så avanceret.
Model Railway Express MAG Et engelsk web-baseret tidskrift der omhandler jernbaner og modelbaner efter britisk forbillede.
Model Railway Trains Dette website er specielt interessant for alle der interesserer sig for britiske jernbaner og modeller af disse. Et par hurtige genveje rundt i junglen af skalaer og producenter.
Model RR Scratchbuilding Selv om siden er på engelsk omhandler den de ungarske jernbaner. Interessant for skandinaver er den ungarske pendant til MY og MX. Men på denne hjemmeside findes desuden en gennemgang af de ungarske jernbaners historie lige fra starten og frem til vore dage. Desuden en del billeder og artikler om materiel og hvordan man modificerer modellokomotiver for at frembringe en ønsket type.
Model Train Museum Dette kanadiske website brøster sig med at have verdens største modelbanemuseum. Skulle turen gå til Canada kunne man altid lægge vejen forbi.
Modelmasters Man kan lære meget ved at se hvordan professionelle modelbyggere udfører forskellige opgaver. Her findes eksempler på alt lige fra fly, huse og jernbaner.
Modelsbuzz En amerikansk portal hvor man kan købe / sælge forskellige modeller, herunder jernbanemodeller
Modern Railway Pictures Endnu et britisk website med billeder af moderne jernbaner.
Modern Railways Hjemmeside med billeder af moderne britiske jernbaner.
Modern Railways 2003 I Bejiing blev der i 2003 afholdt en konference og udstilling om moderne jernbaner. Det tilhørende website er stadig aktivt og kan granskes for billeder, artikler og nyheder.
Moldaviske Statsbaner Et interessant bekendtskab - Indgangen til den engelske del af dette site virker ikke i alle browsere.
Monet website Monet website
Monorail Society The MONORAIL society (tMs) arbejder for at udbrede kendskabet til denne specielle type baner. Organisationen er international og interesserede kan finde oplysninger om formål og aktiviteter på denne website. Ud over dette er der en omfattende serie af tekniske artikler, oversigter over baner, producenter med mere.
Monroe Models Monroe Models er en mindre amerikansk producent der fremstiller broer og enkelte andre tilbehørselementer til modelbaner, fortrinsvis i skala N. Enkelte fåes dog også i H0.
Montenegro Hjemmesiden for jernbanerne i Montenegro.
MS Train Simulator Down Under Australsk site vedrørende Microsoft Train Simulator.
MSN Microsoft Train Simulator Fan Site MSN site om Microsoft Train Simulator - MSN er en del af Microsoft koncernen og derfor meget tæt på kilderne omkring Microsoft produkterne.
MSTS Steamtrains MSTS Steamtrains arbejder med at fremstille noget så interessant som realistisk dampende lokomotiver til Microsoft Train Simulator.
MTA MTA (Metropolitain Transportaion Authority) er staten New Yorks trafikforvaltning hvilket måske nok bedst omskrives til trafikselskab. I år kan selskabet fejre 100 års jubilæum og derfor er der al mulig grund til at holde øje med dette website for at følge jubilæumsbegivenhederne i løbet af året.
MTSN Imports En amerikansk forhandler af messingsamlesæt af modelsporvogne.
Much Meddling Ikke alene har Chris Baker en fin form for humor, som antydet via navnet på hans anlæg, nej, han er også en virkelig dygtig modelbygger. Specielt interessant er de små film fra hans anlæg.
Music and Railways Denne side omfatter en næsten komplet oversigt over de fleste kendte udgivelser i det engelske sprogområde fra 1820 til 2002.
My Dad's Trains My Dad's Trains eller på dansk "Min fars tog" handler om et modelbaneanlæg i USA. Dette website er fyldt med flotte billeder fra anlægget - rig inspiration til alle der går og mangler ideer.
MZ Der findes en engelsk version afdette website men den beretter blot at siden er "under construction". Dette er ikke desto mindre den officielle hjemmeside for de makedonske jernbaner.
Nærtrafik Krakow (Polsk) Denne side er hjemmesiden for den polske by Krakows nærtrafiksystemer. Den engelske del af siden er midlertidigt nedlagt og derfor må man forsøge sig på må og få udi det polske.
NARP National Association of Railway Passengers - den amerikanske sammenslutning af jernbanepassagerer - kan bedst sammenlignes med de danske pendlerforeninger.
Narrow Gauge Et website med mange fine billedserie fra forskellige smalsporede jernbaner rundt omkring i verden.
Narrow gauge En artikel om smalsporede baner, begrundelsen for at have disse samt eksempler på hvor de findes i dag. Interessante oplysninger mellem linierne - eks at Indien er ved at afvikle / ombygge store dele af deres smalsporede baner.
Narrow Gauge Railway Museum Det walisiske jernbanemuseum for smalsporede jernbaner.
Narrow Rail Som navnet tydeligt annoncerer har vi her et website der tematisk har kastet sig over smalsporede jernbaner fra den ganske verden.
NASG NASG står for (National Association of S Gaugers) og de beskæftiger sig med modelbaner i 1:64.
Nashua City Station Nashua City Station handler om sporveje i Nashua, New Jersey USA og kan varmt anbefales. Ud over mange gode billeder findes der også en lang række artikler der belyser de historiske og faktuelle aspekter ved emnet. Anbefales
National Postal Museum National Postal Museum er det nationale amerikanske postmuseum i USA. Her finder man også en del information om posttog der engang udgjorde en pæn del af jernbanernes indtjening.
National Railway Museum Det nationale indiske jernbanemuseum
National Transportation Library National Transportation Library er det amerikanske transportministeriums offentlige bibliotek. En lang række publikationer er tilgængelige i elektronisk format. Det er egentlig bare at gå i gang med at læse.
Navarro County Texas Railroad Et interessant indblik i jernbaner og andre former for transport i Texas. Læs for eksempel om "Texas Electric Railway" eller "Interurban of Corsicana"
Network Rail Efter mange problemer blev ejerforholdet omkring jernbaneinfrastruktur nationaliseret og reorganiseret i det nye selskab Network Rail. Selskabet har en meget velorganiseret og informativ hjemmeside der er et besøg værd hvis man vil vide mere om britiske jernbaner.
Nevada Northern Railway Nevada Northern Railway blev oprettet som datterselskab af Nevada Consolidated Copper Company omkring 1903 og levede som gods- og personbane frem til 1983 hvor minen lukkede. I årene 1985-87 blev store dele af materiellet overdraget til et forening der nu driver museumsbanen.
New Railway Modellers Denne britiske hjemmeside er tematisk opbygget som en vejledning til begyndere udi dette at bygge modelbaner. Der findes en del tips og tricks men dog ingen ud over hvad man også kan finde på diverse danske websites.
New South Wales 150th I den australske delstat New South Wales fejrer man 150 året for etableringen af den første jernbane. De forskellige tiltag i den anledning kan bl.a. ses på et jubilæums website.
New York Central Ross Horwood og venner har lavet denne website der omhandler New York Central. Sidens layout kan virke lidt irriterende i starten men der er en mængde relevant information om emnet. Gode billeder og mange gamle billeder.
New York State Stations Atter et godt gennemarbejdet amerikansk website om jernbanestationer. Denne gang er det eksisterende jernbanestationer i New York State.
New Zealand Finescale New Zealand Finescale fremstiller naturligt nok modelbanetilbehør efter New Zealandsk forbillede i skala 1:64. Interessant er et projekt om en specielt New Zealandsk type damplokomotiv.
New Zealand Railway Bridges En artikel der omhandler en række interessante jernbanebroer i New Zealand
NICTD NICTD står for The Northern Indiana Commuter Transportation District og her er det først og fremmest South Shore Line i Chicago der er interessant. Hvis man læser om South Shore Lines historie får man et godt indblik i vilkårene for mange amerikanske nærtrafikselskaber. Her er alt lige fra den idealistiske start over finansfyrsten til kampen for overlevelse i 1970'erne.
Nifty (Japanske Jernbaner) Dette website indeholder en mængde forskellig information om japanske jernbaner. Interessant er blandt andet de mange små filmklip af japanske tog eller QuickTime VR sekvenser af jernbaner.
NMRA Med typisk amerikansk beskedenhed kalder foreningen sig National Model Railroad Association, NMRA. Foreningen lægger standarden for en lang række områder inden for modelbaner - primært drevet af dens meget store amerikanske hjemmemarked. Det har indflydelse på producenternes interesse i at opfylde kravene.
No1 Scale Model Railroading Christoph Ozdoba site om #1 skala.
Nohab Denne side omhandler som navnet siger lokomotiver produceret hos NOHAB i Sverige. Her er opstarten til en gennemgang af den klassiske type MY, MX, Di3 samt lidt mere fra samme fabrik.
Norfolk Southern Et af de traditionsrige nordamerikanske jernbaneselskaber der råder over såvel minedrift, ejendomsselskaber og naturligvis jernbanedrift. Blandt selskabets mange aktiviteter er også halvdelen af aktiviteterne i Conrail der igen er en direkte videreførelse af Pennsylvania Railroad. Læs mere på selskabets udførlige website.
North American Signaling Carsten S. Lundstens udemærkede website omkring signaler i nordamerika.
North Borneo Railway En jernbanestrækning (-selskab) på den nordlige del af Borneo som tilhører Malaysia
North River Railway North River Railway er en modelbane der er konstrueret omkring forestillingen om hvordan en amerikansk lokalbane kunne have set ud omkring år 1900. Gode billeder og interessante detaljer
NORTH STAFFORDSHIRE RAILWAY PASSENGER SERVICES Dette link er tænkt som inspiration til alle der kunne tænke sig at arbejde med f.eks. Passagertrafikkens historie på Fyn eller hvor det nu måtte være. Siden er et godt eksempel på en rimelig seriøs historisk gennemgang af passagertrafik in North Staffordshire (UK) i perioden 1910 - 1999. Man behøver ikke altid at udgive en bog - produktionsomkostningerne på et website er langt mindre.
Northern California Free-mo Fremo modulkonceptet er populært ikke bare i Europa (blandt andet er man meget aktiv på området i Norge) men altså også om vist her i USA. Bemærk de mange fine billeder.
Northern Belle - New Years Eve En oplevelse for de lidt mere kræsne. En tur med Orient Express på selve nytårsaften. Læs nærmere på hjemmesiden.
Northwest Railway Museum I staten Washington, ikke langt fra Seattle (Microsoft, Boeing, etc) ligger Northwest Railway Museum. Et hyggeligt lille museum omkring en typisk amerikansk bane.
Nottingham Transport Heritage Centre Udstillingscenter i Nottingham opbygget omkring offentlig transport i området.
O SCALE KINGS En forhastet konklusion kunne være at et website med navnet "O SCALE KINGS" måtte have bund i den typisk amerikanske evne til at overdrive. Men faktisk er det udtryk for en sand begejstring for skala 0. Formålet er ganske enkelt at udbrede kendskabet til Skala 0. På dette website findes en række artikler, billeder og links til andre skala 0 relatede websites.
Odakyu Electric Railway. Hjemmeside for japansk højhastighedstog med specielt fokus på turister.
Ohio Central Det amerikanske selskab Ohio Centrals hjemmeside.
Ohio Stations Jernbanestationer, nuværende og forsvundne, fra den store amerikanske stat Ohio. Det er muligt at søge databasen igennem pr. Amt i staten.
Old Dominion Railway Museum "Old Dominion Railway Museum" findes i Virginia USA og er en del af en større forening der bevarer og udstiller jernbanerelateret materiel og genstande.
Old Railway Station (hotel) Her er sagen for alle der ønsker at overnatte på ægte jernbanemaner. Enten i en nedlagt station, eller i de Pullman vogne der holder ude på perronen. Hele herligheden findes in England.
Om jernbanekoncessioner i Afrika Et foredrag der behandler et oplæg til modernisering af koncessioneringen af jernbanedriften i Afrika.
One Rail One Rail er en australsk softwareproducent der fremstiller reservationssystemer til jernbaneselskaber.
One Railway One Railway opererer med Liverpool Street Station i London som knudepunkt og servicerer East Anglia området
oNeTRAK oNeTRAK - modulbaserede modelbaner i spor N efter amerikansk standard. Forskellen fra NTRAK er at oNeTRAK indeholder en hel sidebane pr modul.
Ontario & Western Railway Historical Society En god historisk gennemgang af denne canadiske jernbane.
Ontario & Western Railway Historical Society En god historisk gennemgang af denne canadiske jernbane.
Operation Lifesaver USA er et stort land med mange jernbaneoverskæringer og hvert år sker der mange ulykker som kunne være undgået med lidt opmærksomhed fra alle sider. Operation Lifesaver har til formål at skabe en forståelse for hvor farligt det er at begive sig ind i en baneoverskæring uden at tænke sig om.
Organization for Cooperation of Railways OSZhD er samarbejdsorganisationen for jernbaneselskaber i den tidligere østbloks handelsorganisation.
Pacific Southwest Railway Museum Pacific Southwest Railway Museum arbejder på at præsentere jernbanemateriel fra de amerikanske jernbaners storhedstid. Men ud over dette findes der en række underholdende artikler på deres website - eks denne "http://www.sdrm.org/faqs/gauge/gauge1.html"
Pakistan Railway Pakistan Railway er det nationale pakistanske jernbaneselskab. Dette indbefatter også ejerskabet af infrastrukturen samt egne produktionsfaciliteter for materiel.
Pakistan Railway Lige som det langsomt er ved at gå op for skandinaverne at Indien er ved at udvikle sig til en teknologisk konkurrencedygtig nation bør det samme også være tilfældet med Pakistan. Hjemmesiden for landets jernbaner er et udemærket eksempel på hvor hurtigt det går. For et års tid siden var den en rode affære men det bliver stedse bedre.
Palace On Wheels Palace On Wheels - er drømmen for alle der er træt af de gamle røde kreaturvogne fra DSB. Indrømmet, billetterne er en smule dyrer og de kører ikke lige til Kalundborg, der er lidt "Jewel in the Crown" over det hele.
Panama Railroad Om jernbanerne langs Panamakanalen.
Patiala State Monorail Som de selv skriver på denne site - verdens måske mest obskure jernbane. Lokomotiverne har et hjul til vej og et tandhjul til skinne. Resten opfordrer vi at man selv læser. Forbløffende!
Paul Marshall : Worldwide Photo Gallery Beskrivelsen af dette website er ganske enkel: Massevis af billeder af lokomotiver, både damp og diesel. Billederne er inddelt efter land og dækker: Kina, Øst- (DR) og Vest-Tyskland (DB), Polen, Sydafrika, Tyrkiet, Storbritannien, USA og Zimbabwe.
Paul Norman Plastics Paul Norman Plastics producerer forskellige støbemodeller til havebaner og dampdrevne baner i mange af de større skalaer. Virksomheden har et godt og informativt website der fortæller godt om virksomhedens produkter.
Pennsylvania Railways Pennsylvania Railways svarer lidt til de danske trafikselskaber men i USA er alting blot lidt større og en hel del anderledes end i Europa.
Pennsylvania Stations Et website dedikeret til tidligere og nuværende jernbanestationer på den legendariske Pennsylvania Railroad. Meget detaljeret oversigt.
Penrith Kethwick Project Penrith Kethwick Projektet arbejder mod alle odds på at få genetableret denne historiske jernbanestrækning. Dele af bane findes intakt som godsbane, resten skal re-etableres. Læs mere på initiativgruppens website.
Perk up your railway pictures technique En artikel der beskriver hvordan man forbedrer sine jernbanebilleder ved hjælp af Photoshop 5. Principperne kan dog let overføres på andre værktøjer.
Peter Haworth Australieren Peter Haworth har opbygget en interessant hjemmeside omkring temaet kinesiske jernbaner. Der findes en del interessante artikler, links og billeder på dette site.
Peter McGavin Peter McGavin er matematiker og arbejder med forskning udi emnet. Men han interesserer sig også for jernbaner og til denne interesse findes der et link nederst på forsiden. Her gemmer sig fine billeder fra det New Zealandske jernbanevæsen og en række interessante links
PhanstasRail The Phantasrail Galleries er en samling af jernbanebilleder grupperet i forskellige gallerier der dækker det meste af verden. Billeder er optaget af Les Pitcher mellem 1960 og i dag.
Phil Bartle in Ghana Nogle fine billeder og artikler som et sideprodukt af en tur til Ghana.
Phil's Loco Page På dette website finder man billeder af diesellokomotiver fra det meste af verden. Og udvalget er righoldigt, USA, Tyskland, Malaysia etc..
Picturail Jernbaner i billeder - før og nu.
Places from a Classic Story Places from a Classic Story handler om forfatteren Annie Fellows Johnstons bøger og specielt brugen af lokationer fra det virkelige liv. Således også jernbanestationen i Louisville Kentucky - den findes ikke længere men der er et par billeder og lidt referencer.
Plastruct Plastruct producerer byggekomponenter i plastic der igen kan anvendes til at bygge forskellige konstruktioner til modelbane. Som eksempler kunne nævnes raffinaderier eller stålbroer.
Playcraft Models Ganske som vi i Danmark har forsvundne producenter af modelbanemateriel findes der tilsvarende ude i den store verden. Playcraft var en britisk importør der markedsførte modeller fremstillet af Jouef i årene 1961 - 1969.
Polish Entusiasts Site Denne hjemmeside indeholder store mængder information om de polske jernbaner og er i et vist omfang en omskrivning og omformattering af et Usernet forum om de polske jernbaner.
Prairie Dog Central Railway Canadisk forening (selskab) der driver en jernbane midt i den amerikanske prærie med historisk materiel.
PROCOR PROCOR er canadas største private udlejer af godsvogne.
PROJECTS in YUGOSLAVIA Det projekter der omtales her er naturligvis jernbaneprojekter. Fine billeder af interessante infrastrukturprojekter.
ProM@in ProM@in er et fælleseuropæisk program der skal harmonisere de IT systemer der anvendes inden for godstransportsbranchen og her tænkes specielt på jernbaneselskaberne.
Public Transport Info Public Transport Info er Storbritanniens svar på Rejseplanen. Her kan man finde alt hvad der er værd at vide om rejser med bus eller tog i Storbritannien
Qinghai - Tibet Jernbanen Et temmelig officielt udseende website om den store jernbane til Tibet men ganske informativ på trods af dette.
Qinghai-Tibet Railway Kina er på mange måder stadig et lukket land og denne artikel er skrevet da jernbanen blev annonceret som projekt men har dog stadig en vis gyldighed nu da linien er færdig
Queens Road Railway Bridge Hele den hundredeårige historie af Queens Road Railway Bridge i Hastings samlet på en side. Lidt lokalhistorisk inspiration fra Storbritannien.
R A I L W E B - svìt zeleznic Dette website har en tjekkisk og en engelsk indgang. Den engelske er ganske godt struktureret. Via et Europa kort kan man få et overblik over forskellige europæiske landes jernbaner. Der er også en række links - først og fremmest til de enkelte landes statsbaner.
RAC The Railway Association of Canada (RAC) - hvilket nok bedst kan oversættes som sammenslutningen af jernbaneoperatører i Canada er en sammenslutning af omkring 60 selskaber der er aktive inden for områderne godstransport, passagertrafik, nærtrafik og lokalbaner, samt museumsbaner.
Rahmi M Koç Museum Dette tyrkiske museum har som hovedemner transport og kommunikation. På museets hjemmeside findes der en del artikler og billeder om jernbaner.
Rail in India Et website fyldt med interessante billeder fra jernbanerejser i Indien.
Rail Map - Provence Et interaktivt kort over jernbaner i Provence samt henvisninger til det øvrige sydfrankrig. Forsøg selv at navigere rundt og find andre eksisterende jernbanelinier.
Rail Pics Rail Pics indeholder på trods af sit lidt forvirrende layout en række gode billeder omkring temaet jernbaner.
Rail Wheel Factory I Indien har man en autoriseret virksomhed der fremstiller hjul og aksler til de Indiske jerbaner.
RailAmerica RailAmerica Inc. er hjemmehørende i den amerikanske stat Florida. Selskabet ejer og driver 49 mindre jernbaneselskaber med tilsammen omkring 25.000 km strækningsnet i USA, Canada, Australien,Chile og Argentina. I Nordamerika drives selskaber i 26 stater og seks canadiske provinser. Selskabets website har en række interessante oplysninger og features - specielt i brug af kort.
RAILCAN RAILCAN er sammenslutningen af jernbaneselskaber i Canada.
Railcar Association Railcar Association er en sammenslutning af privatpersoner eller organisationer i Storbritannien der ejer forskellige former for motorvogne (skinnebusser). Foreningen har et godt struktureret website.
Raildwar Raildwar - bag dette lidt mærkelige navn gemmer sig en større portal om indiske jernbaner.
Railimages / Trainboard Tidligere var dette to websites. Trainboard er et forum for modelbaneinteresserede og Railimages et ditto for entusiaster udi jernbanefotografering.
Raillink Raillink er et amerikansk-mexicansk selskab der arbejder med logistik omkring jernbanetransport mellem USA og Mexico
Raillinks RAILLINKS er et stort amerikansk website der indeholder links til en lang række forskelligtartede websites sorteret efter kategorier. Det skulle nok få en enkelt aften eller to til at gå foran skærmen.
RailML RailML - læs Rail (XML) - er en organisation der forsøger at få alle de mange forskellige jernbane IT-støttesystemer til at tale sammen ved hjælp af XML formatet. Det er altså noget for nørder dette her…
Railmuseums Et website der har specialiseret sig i at videregive oplysninger om jernbanemuseer, fortrinsvis amerikanske. For tiden er der omkring 250 links på dette website.
Railnews Railnews er et amerikansk website der mest af alt kunne kaldes en informationscentral for "trainspotters".
Railography Duncan Cotterill har gjort et fremragende website fyldt med gode jernbanebilleder fra den ganske verden. Der findes på dette website blandt meget andet en række fantastiske billeder af damplokomotiver i Kina.
Railpage (Australien & New Zealand) Denne udemærkede portal beskræftiger sig med, de for os europæere ret eksotiske, jernbaner i Australien og New Zealand.
Railpictures Amerikansk hjemmesider med rigtig mange jernbanebilleder.
RAILPIX Det engelske website med navnet RAILPIX indeholder som man næsten kan regne ud billeder. Temaet er britiske jernbaner omkring 1970'er og1980'erne dengang der stadig var noget der hed British Rail.
RAILROAD ART Nu er kunst et mangesidet begreb og dette website forhandler først og fremmest posters, pins og emaljeskilte med motiver fra mange af de kendte amerikanske jernbaner.
Railroad Extra Railroad Extra er en flot samling af historiske billeder og artikler fra de amerikanske jernbaner. Alt lige fra SHAY lokomotiver til fyrbøderes arbejdsvilkår.
Railroad Extra Railroad Extra er et website der indeholde en lang række seriøse artikler om jernbaner. Blandt disse også en række mere underholdende beretninger som f.eks. Historien om hvordan der er at tilberede en middag i køkkenet på en jernbanevogn i fuld fart gennem landskabet.
Railroad Postcards Gamle jernbanepostkort er et samlerobjekt over hele verden. Lad dette amerikanske website stå som repræsentatnt for de mange forskellige sites der tilbyder denne vare
Railroad Retirement Board Som GNAGS så smukt synger: "Når jeg bliver gammel.." - RRB den myndighed i USA der administrerer de mange forskellige pensions- og forsikringsordninger der findes for ansatte i jernbaneindustrien.
Railroad Stations in New Hampshire Emnet er uudtømmeligt - jernbanestationer i USA. Denne gang er tilgangen lidt mere præget af historien. Jernbanestationer i New Hampshire.
Railroad.net Railroad.net er en amerikansk portal der beskæftiger sig med alt inden for jernbaner omend fokus dog synes at ligge på modelbaner.
RailroadInfo.Com RailroadInfo.Com er et amerikansk website der nærmest er en portal i sin struktur. Der findes blandt meget andet artikelserier om passagertrafik og sporvogne. I link sektionen findes også henvisninger til en række webcams.
Railroading in the North East Amerikansk site med fokus på jernbaner i det nord-østlige USA og Pennsylvania. Mange virkelig flotte billeder.
Railroads in Greece Railroads in Greece er et website om jernbaner i Grækenland. Velkomstsiden er engelsk mens resten er på græsk. Den gode nyhed for ikke-græsktalende er at der kun er billeder på dette website. De fleste endda ret gode.
Rails Canada Dette canadiske website er en kombination af portal og almindeligt jernbanewebsite. Det er dog en uundværlig indgang til alt hvad der handler om jernbaner i Cananda. Her finder man alt fra jernbanehistoriske links til eksisterende selskaber. Der er en del gode henvisninger til billeder og for modelbaneinteresserede er der også en række henvisninger til canadiske producenter.
Rails on Wheels Amerikansk modelbaneklub fra Michigan området der specialiserer sig i at bygge anlæg med henblik på udstillinger. Mange fine artikler og frem for alt rigtig gode detaljerede billeder.
Railscot Railscot drives af Ewan Crawford og omhandler som navnet vagt antyder skotske jernbaner. Et omfattende website der dækker emner ud over det skotske område.
Railserve En site der selv kalder sig Internettets jernbanekatalog. Har mange links der er godt struktureret. Er bedst til amerikanske baner.
Railway & Forestry Museum Jernbane og skovbrugsmuseet for regionen Prince George i den canadiske delstat British Columbia
Railway 32 En række screensavers til Railway 32, inklusive så eksotisk en jernbane som den i Eritrea
Railway 32 Railway 32 indeholder basiskomponenter og tillægsmoduler til en jernbanescreensaver udviklet i England. Midlerne der kommer ind via køb af den registrerede version går til kristeligt ungdomsarbejde.
Railway Bridges, Viaducts and Tunnels Fine billeder og artikler for alle der interesserer sig for emnet
Railway Classics En stor nordamerikansk forhandler af modeller, primært i H0, af nordamerikansk materiel. Desuden er der mange fine billeder af nordamerikanske forbilleder.
Railway Costal Museum Railway Costal Museum omhandler et lidt specielt jernbanemuseum på New Foundland.
Railway Digest Alt om jernbaner fra Australien - månedligt siden 1963
Railway employees Glaskow Digital Library (bibliotek) har en samling ældre billeder og blandt disse finder man smukke gamle billeder ar ansatte ved jernbanerne. Denne side indeholder links til et par af slagsen.
Railway movies På hjemmesiden Worldrailfans.org findes mange interessante vinkler på jernbaner. En af de mere sjældne er "jernbanefilm" - her defineret som spillefilm hvor jernbaner er et væsentligt element
Railway Page Finland Dette finske website forsøger at dække hvad der findes af jernbaner i Finland. Det er en stor opgave men for det meste løses det på tilfredsstillende vis. Dog er der nogle mangler ved beskrivelsen af fortidens jernbaner.
Railway People En jobportal for jernbanerelaterede stillinger i Storbritannien
Railway Photos (and other) Som navnet siger meget korrekt, et website med jernbanebiller samt andre billeder, herunder også af busser.
Railway Photos by Ted Ellis Vores amerikanske ven Ted Ellis har beskæftiget sig med jernbaner i USA i over 40 år og det giver naturligvis en lidt anderledes samling billeder. Og der er temmelig mange af de gamle billeder på hans website.
Railway Preservation Resources Hjælp til amatører og professionelle med at forstå, vedligeholde, restaurere og bruge historisk jernbanemateriel.
Railway Staff Rostering En PDF fil der indeholder en afhandling om hvordan man optimerer - eller forklarer - vagtskemaer for jernbanepersonale. På samme side - i en lidt anden genre lidt om optimering af vedligeholdelse intervaller for jernbaner.
Railway Station Dette amerikanske website byder på mange interessante ting for jernbaneentusiaster. 3D tegninger af jernbanemotiver, kort over amerikanske jernbaner, et billedarkiv etc.
Railway Stations in UK and Ireland En hjemmeside der har til formål at samle flest mulige billeder af jernbanestationer i Storbritannien og Irland.
RAILWAY SYSTEMS SUPPLIERS RSSI er en sammenslutning af producenter der fremstiller kommunikations- og signaludstyr til jernbanesektoren.
Railway Technical Web Pages Et forsøg på at forklare de mest almindelige tekniske termer inden for moderne jernbaner som de anvendes i den engelsktalende verden.
Railway Technology Et website der henvender sig til alle i jernbanerelaterede brancher og formidler oplysninger om forskellige teknologier og projekter. Det er et godt sted at holde sig opdateret om større jernbaneprojekter rundt omkring i verden.
Railway Women in Wartime Dette site er forstudiet til en bog om emnet Kvinder ved de britiske jernbaner i krigstid. Der er tale om et godt gennemarbejdet materiale der dække både 1. og 2. verdenskrig. Anbefales på det varmeste!
Railwayana Page Railwayana Page dækker over en samling billeder og artikler om løst og fast inden for området jernbaner.
Railways Archive Et britisk website der forsøger at samle alt tilgængeligt materiale om jernbanernes udvikling i Storbritannien.
Railways around Hay-on-Wye, Wales En god lille artikel om en vandretur på en nedlagt jernbaner i Wales.
Railways in Afghanistan Langt bedre end hvad der tidligere er set omkring jernbaner i Afghanistan findes på dette website. Enkelte billeder og ellers en lang række facts.
Railways In Canada Som navnet siger handler denne hjemmeside om jernbaner i Canada. Den opmærksomme surfer vil dog også finde en del materiale om jernbaner i andre dele af de amerikanske kontinent.
Railways in Croatia Railways in Croatia ligger på den store Mercurio webserver der er hjemsted for en række jernbanerelaterede websites. Her er emnet altså jernbane i Kroatien. Selv om siden endnu ikke er hel komplet er der dog nok at komme efter. Kroatien er et af de mere uuforskede jernbanelande i Europa.
Railways in the Niagara Region Dette website omhandler jernbanerne i området omkring Niagara og indeholder billeder, artikle, screensavers og gifs.
Railways of China Dette website er for den interesserede entusiast der vil vide mere om jernbaner i Kina. En række gode artikler om fortid og nutid samt mange fine billeder.
Railways of the far South En hjemmeside der beskæftiger sig med jernbanerne i den sydligste del af Sydamerika.
Railways: History, Signaling, Engineering Forskellige artikler fra Denver University om jernbanernes historie, drift og udvikling
RailwayShop RailwayShop er en amerikansk online forretning hvor det er muligt at købe stort set alt der kan interessere jernbaneentusiaster. Bøger, videoer, DVD, malerier...etc...etc
Railworks Railworks er en nordamerikansk leverandør af jernbaneinfrastruktur og "turn-key" projekter - altså totalleverancer som f.eks. Metroer.
Rapid Transit En amerikansk hjemmeside der promoverer nærtrafik pr jernbane i forskellige dimensioner.
Rebel Rails Rebel Rails er en online shop hvor man kan købe forskellige former for samlerobjekter fra amerikanske jernbaner, T-shirts, krus, etc.
Redwood Empire Division Den californiske afdeling af NMRA, hvilket svarer til Dansk Modelbane Union
REPID Network REPID netværket arbejder med miljøhensyn i anskaffelsesprocessen vedrørende forskellige former for materialer og materiel til jernbanesektoren.
RIG Railways in Germany er et japansk website der omhandler jernbanevæsenet i Tyskland. I den engelske udgave finder man en hel del gode billeder.
RMI RMI (Rail Car Management) er en amerikansk virksomhed der levere e-commerce og logistikløsninger til jernbanevirksomheder.
Roadking Dette Hong Kong baserede selskab opererer inden for transportsektoren. Selv om virksomheden som primær aktivitet angiver vejprojekter i Kina har man også interesser. Blandt andet har investorkredsen flere fællesnævnere med Stagecoach der bla driver jernbanedrift i Storbritannien.
Robbery of the CPRR Eastbound Den 5. november 1870 blev et CPRR tog overfaldet uden for byen "Verdi" i Nevada. Udbyttet var i på ikke mindre end 41.600 dollars i guldmønter.
Rolland Rolland er en kinesisk producent der fungerer som underleverandør for modelbaneproducenter. Skulle man lige stå og mangle nogen der producerer lidt specielt materiel til banen hjemme i kælderen er det stedet :-)
Roundhouse Roundhouse producerer lokomotiver i skala G, altså den størrelse der normalt benyttes til havebaner. Mere interessant er at der er tale om fungerende damplokomotiver.
Routes International Routes International er en rejse- og transportportal. Der findes dog en side der specielt omhandler jernbaner og den har mest karakter af en meget stor linksamling. Men, da den dækker godt og har en god struktur er den medtaget her.
Russia Rail Russia Rail er et russisk "Interrail" for alle der ønsker at rejse på det udstrakte russiske jernbanenet.
Sakleshpur Abandoned Railway Track Trekking Denne side omhandler en vandretur på en nedlagt jernbane i asien hvilket måske hører til de mere sjældne historier der kan findes om jernbaner på Internettet.
San Diego Model Railroad Museum San Diego Model Railroad Museum beliggende i det skønne Californien har naturligvis et modelbaneanlæg som attraktion men desuden er museet ikke bleg for at forsøge sig med andre aktiviteter. Læs mere på deres hjemmeside.
Sandridge Bridge Dette er historien om renoveringen af en jernbanebro i Melbourne, Australien.
Santa Fe Railway Historical & Modeling Society Det er nok de fleste danske jernbaneselskaber, nuværende som forsvundne, at have en helt egen modelbaneklub der tager sig af at dokumentere såvel materiel som tilhørende historie. Men dette website for "Santa Fe Railway Historical & Modeling Society" gør netop dette for Santa Fe selskabet. Her er billeder og i særdeleshed en række artikler af høj kvalitet.
Sao Paulo Metro Sao Paulo Metro bedriver et absolut interessant website med masser af spændende information. Læg for eksempel til den meget kreative samling af "wallpapers" til Windows PC'er.
Scandinavian Railways Society Scandinavian Railways Society har et formål vi som skandinaver kun kan hylde, udbredelse af kendskabet til jernbaner i skandinavien. Selskabet har hjemme i Storbritannien og driver en egen hjemmeside.
ScotRail (FirstGroup) Tidligere hed det Scotrail og blev drevet uafhængigt. Nu er dette regionale selskab blevet en del af den voksende FirstGroup.
Scott Family Rail Layout I disse tider hvor epoker og detaljeringsniveauet er ved at overtage den rene glæde og begejstring ved at have en modelbane er det forfriskende at finde en modelbane som den australske familien Scotts. En skøn blanding af engelsk,amerikans og australsk samlet på samme anlæg. Der er entusiasmen og glæden der driver værket.
Scripophily Bag det lidt særprægede navn "Scripophily" gemmer der sig et selskab der sælger kopier af gamle jernbane aktier og obligationer. Mange af dem er små kunstværker og vil sikkert gøre sig godt i glas og ramme
Seaton Tramway Seaton Tramway er et sporvejscenter der på mange måder tåler en sammenligning med det hjemlige Skjoldnæsholm.
Secret Underground Cities Dette website omhandler de underjordiske anlæg der blev bygget i Storbritannien, Canada og USA under den kolde krig. F.eks. Artiklen om bunkeren ved Corsham der blev oprettet under anden verdenskrig og som indeholdt en komplet jernbanestation.
SEMG Dette website beskæftiger sig med alt hvad der vedrører den nu hedengange Southern Railway i Storbritannien (London og Sydengland).
Senovak Et af de mest følsomme kapitler i nyere tysk historie er det om de fordrevne tyskere fra områder der før anden verdenskrig var befolket med en stor tysk lokalbefolkning. Historien genfindes i mange varianter og hver variation giver et billede af den civile befolknings lidelser som følge af en krig de ikke havde nogen chance for at forhindre. Dette website omhandler den tyske by Schönauberg i Böhmen, i dag hedder byen Senovak og ligger i Tjekkiet. Billederne på dette website omhandler dels vandringer i området og dels lidt om jernbaner der nu er forsvundet fra området.
Serbiske Statsbaner Der var tidligere en engelsk indgang til denne side men den er nede for tiden. Derfor er hjemmesiden for de serbisk-montenegrinske jernbaner for tiden blot tilgængeligt på serbisk. Det er lidt trist da selskabet i år har 120 års jubilæum
Serbiske Statsbaner Den officielle engelske hjemmeside for de serbiske jernbaner
Shanky Shanky er jernbaneentusiast og har fremstillet et interessant website med billeder fra indiske jernbaner.
Shropshire Railway Society Shropshire Railway Society er som navnet siger en (engelsk) forening der er bosiddende i Schropshire og har jernbaner som hovedformål. Her taler vi museumsbaner og på hjemmesiden finde en del artikler og en række fine billeder (se under "SRS Photo Gallery")
SIGCENT Signalling Centre Software har specialiseret sig i at fremstille simuleringssoftware for forskellige britiske jernbaneknudepunkter. På hjemmesiden kan man ser forskelligt om produktet og dets muligheder
Siltec Siltec er det lidt specielle navn på et britisk website for forfatteren har samlet et utal af små film om forskellige emner. Og naturligvis er der også en del film om jernbaner, f.eks. En lille godbid med dampdrift i nærheden af Southampton i 1966.
Silver Link Nærtrafik i Sydengland
Simon Whittingham's Railway Photographs Simon Whittingham er en britisk jernbaneentusiast og dette er hans publicerede samling af jernbanebilleder.
Singapore Railway Stations En kort artikel med en hel del billeder fra jernbanestationer i Singapore. Der er også links til et forum om emnet.
SKODA SKODA
Skunk Train Amerikansk forening der kører med historiske tog i det centrale Californien. Skunk Train - stinkdyrstoget… det ser nu ikke sådan ud ..
Slap's Railroad Tycoon II Site Et af de bedre Railroad Tycoon websites. En hel del information omkring strategien i spillet og hvordan man slipper heldigt gennem de første scenarier. Desuden et par downloads. Hvis man virkelig vil ødelægge sin fornøjelse ved et godt strategispil er der også de obligatoriske snydekoder.
Small Scale Live Steam FAQ Alt hvad man har brug for at vide om rigtige damplokomotiver i lille skala.
Smigiel Railway Nej ikke Schmeigel - Smigiel..! Indrømmet - denne side kom faktisk med på listen ene og alene på grund af navnet. Men der er da egentlig også en god historie om jernbanen og en række fine billeder når man lige er kommet sig over navnet.
Smokin Award Website Smokin Award Website uddeler "awards" til jernbanerelaterede websites på engelsk. Skulle man være interesseret i at på en lille udmærkelse at skilte med til sit website er det et godt sted at forsøge sig.
Sn2 Home Page Sn2 Home Page omhandler modelbaner i skala 1/64. Dog med den detaljer at Sn2 betyder at det er 2 fods smalsporede baner, altså i forbillede ca. 600 mm sporvidde.
SNCFG - De Tunesiske Statsbaner Den officielle hjemmeside for de tunesiske statsbaner.
Sokolovská Uhelná, Jnt. Stk., division West En engelsksproget artikel om en smalsporet jernbane (900 mm) i Tjekkiet.
Solihull Model Railway Foreningen her i Solihull, UK, har en ganske avanceret hjemmeside og der er en række finde billeder fra jernbaner i model og i 1:1
South Australian Retired Railway Employees Club South Australian Retired Railway Employees Club er pensionistforeningen for ansatte ved "South Australian Railway".
South East Central Railway South East Central Railway er et af de nyere regionale selskaber i Indien. Hjemmesiden er lidt usammenhængende men med lidt stædighed lykkes det for de fleste af finde det de søger.
South East Finecast South Eastern Finecast er en typisk britisk producent af metalbyggesæt. Produkterne omfatter mange forskellige britiske damplokomotiver men også sportsvogne, dampkøretøjer (locomobiler) og vogne. Interessant for selvbyggere er også at virksomheden har et sortiment af enkeltdele som f.eks. hjul, vinduer og motorer.
Southern Electric Group Southern Electric Group er et museumsforening i det sydlige England der vedligeholder ældre britisk nærtrafikmateriel.
Southern Pacific Railroad David Coscia's Southern Pacific Railroad hjemmeside beskæftiger sig indgående med emnet selv om der på nogle punkter er lidt lang mellem snapsene er det stadig et besøg værd. Man kunne ønske sig en mere velstrukturere navigation.
Southern Railway Nogle kendere af britiske jernbaner vil måske tro at der her er tale om den gamle Southern men det er ikke tilfældet. I stedet skal vi til de sydlige egne af den indiske halvø og finde et selskab der har rødder helt tilbage tl 1855. Southern Railway er et af Indiens største selskaber og på selskabets website kan man læse mere om historie og nutid i selskabet
Southern Railway (India) Hjemmeside for Southern Railway i Indien.
Southern Railway Photo Gallery Det sydlige af England er også kendt som Southern Region i jernbanekredse. Netop dette område har ejeren af dette website specialiseret sig i.
Southwest Research Institute (SwRI) Southwest Research Institute (SwRI) gennemfører en række jernbanerelaterede tests, blandt andet på lokomotiver.
Spoornet Spoornet - officiel hjemmeside
St. Kitts Railway Dette er en roebane! En roebane i karibien og den ligger på den smukke ø St. Kitts. Anlagt i starten af 1900 tallet som sukkerbane benyttes denne smalsporede bane i dag som turistbane på tværs af øen.
St.John's (Mickleover) Model Railway Group En forening med det spændende navn bør naturligvis have et besøg og voila! Det viser sig faktisk at der er en række spændende billeder på deres hjemmeside. Bemærk at klubben har hele 3 forskellige anlæg.
Stagecoach Britisk selskab der blandt sine transport-relaterede aktiviteter har driften af jernbaner.
Steam Engine IS. Russian Railway Portal Steam Engine IS er en større engelsksproget russisk jernbaneportal. Dette website rummer mange billeder, links og faktuelle oplysninger om jernbaner i Rusland lige fra tidligste tider og frem til vore dage.
Steam Engines IS Denne russiske portal er ved at vokse til en størrelse hvor den også er interessant for andre nationaliteter. Der findes allerede meget baggrundsstof, f.eks. En god oversigt over sporvidder i forskellige lande.
Steam in Gujarat, Autumn 1999 Der findes stadig damp i Indien men også her begynder moderniseringen at sætte sine spor. Fra Ron Dickinson's website har vi hentet dette link der beskriver en rejse på søgen efter damplokomotiver i Indien.
Steam Locomotives in China Damplokomotiver i Kina, det er den slags der kan få mundvandet frem hos entusiaster. En række fine billeder.
Steam Museum (GWR) Steam Museum kan vel bedst sammenlignes med DSB's jernbanemuseum i Odense. Som museet i Odense hylder Steam Museum også kun et selskab og det er GWR (Great Western Railway).
Steam Railroading Institute SRI (Steam Railroading Institute) - bevaring af jernbanehistorie i Michigan, USA.
Steam Train Også i USA er der stadig foreninger der forsøger at genskabe nu nedlagte jernbanestrækninger ud fra en historisk interesse. Dette website beretter om bestræbelserne på at genskabe "The Virginia and Truckee Railroad Co"
Steamboating Magazine Her er vi nok ude i periferien af hvad der kan kaldes jernbanerelateret. Dette website har en del artikler om konstruktion af dampskibsmodeller, de fleste i skala 1:1. Men om ikke andet lugter det da lidt af damp.
SteamCentral Et amerikansk website der holder damplokomotivsentusiaster informeret om hvad der rør sig i USA og resten af verden. Der findes en hel del detaljer der kunne tjene danske websites som inspirationskilde, specielt kilder der tilhører veteranbaner eller lignende. Se under "Opinion", hvor der er artikler om f.eks. hvordan man involverer teenagere i damplokomotiver. Kik under News, f.eks. 1st quater 2002. Der er månedens nyheder, links, artikler og billeder.
Steamindex En oversigt over britiske lokomotivtyper - udvidet med en række typer uden for Storbritannien.
Steamlocomotive Amerikansk / australsk website om amerikanske lokomotiver og deres producenter. Fyldt med interessante oplysninger og en del billeder (dog er ikke alle billed-links opdaterede).
Steamtown Steamtown er noget ganske særligt - et amerikansk nationalt mindesmærke tilegnet damplokomotiver. Området er beliggende på den gamle Delaware, Lackawanna & Western Railroads område i det centrale Pennsylvania. En unikt område og absolut værd at anbefale for alle der tager turen over "dammen" til USA.
Steens Residence Steen Hartmans fantastiske website
Steven's LEGO web site Måske skulle man alligevel droppe H0 og kaste sig over Lego - nå spøg til side. Det er imponerende hvad Steven House får fremstillet af de kendte klodser fra Lego og til en modelbane vel at mærke.
Steve's Railway Pages Steve Felgall beretter på sin hjemmeside om jernbaner i stort og småt og blandt andet om hvordan han har bygget sit seneste anlæg udi skala N
Stewart Hobbies Stewart Hobbies er en lille amerikansk producent af H0 modeller efter amerikanske forbilleder. Mange af modellerne udemærker sig ved at være efter forbilleder fra nogle af de mindre kendte baner, epoker, eller materiel typer.
Strategic Rail Authority (SRA) Svarer nærmest til en blanding af Jernbanetilsynet og jernbanestyrelsen.
Stratford Station Stratfort Upon Avon, stedet for den store digter huserede har også udviklet andre kreative sjæle. F.eks. en ansat på stationen i byen og han har fået lov til at lave denne hjemmeside og stationen og dens historie.
Streamliners PBS er den US-amerikanske "Public Service" kanal og der kan DR lære et og andet om hvordan man yder service til sine seere. Her en speciel hjemmeside til en udsendelse om "Streamliners" - de strømlinietog der engang var så populære i USA. Masser af materiale og kildehenvisninger.
Stroj Export Tjekkisk eksportvirksomhed der er aktiv inden for mange områder, herunder blandt andet specialmateriel til jernbaner.
Sumpter Valley Railway Sumpter Valley Railway er en historisk jernbane i den amerikanske stat Oregon. Tidligere var jernbanen en typisk skovindustribane som de kende fra mange egne af USA. I dag er jernbanen først og fremmest en turistattraktion der holder liv i et stykke amerikans historie.
SuperQuick SuperQuick er en britisk producent af modelbanetilbehør i skala 00/H0, først og fremmest bygninger efter britisk forbillede, fremstillet af karton. Alle meget detaljerede og let at samle.
Syrian Railways Den officielle hjemmeside for de syriske statsbaner.
Talyllyn Railway Talyllyn Railway er en af de heldigvis mange små walisiske jernbaner der har overlevet. Smalsporet damp, lige til at røre ved.
TALYLLYN RAILWAY PHOTO GALLERY En række billeder fra Talyllyn jernbanen samt en række artikler og links relaterende til jernbaner.
Tanzania Railways Corp. Den officielle hjemmeside for de statslige jernbaner i Tanzania og bortset fra de sydafrikanske jernbaner (Spoornet) vel nok et af de bedste websites fra et statsligt selskab i Afrika.
Tapiola Modelbaneklub Denne hjemmeside kan læses enten på finsk eller engelsk. Det er Tapiola sogns modelbaneklub (her var noget for danske præster!) som beskriver sine anlæg og andre interessante ting om finske jernbaner.
TCDD Steam engines overview and list Damplokomotiver hos de Tyrkiske jernbaner
Technical Society for Rail Operations Denne forening arbejder med at fremme sikkerheden inden for afviklingen af jernbanedrift. (noget tyder dog på at der ikke er sket noget siden 2000, i alle fald fik vi tæller nummer 1).
TEITO RAPID TRANSIT AUTHORITY Dette website omhandler ganske enkelt Teito (japan) Metroen. Det er den engelske udgave som har lidt færre information end den japanske udgave. Men alligevel - et spændende bekendtskab
Tennessee Central Railway Museum Museet har til opgave at bevare og formidle Tennessee's jernbanehistorie for eftertiden. Godt gennemarbejdet website, gode artikler og fine billeder.
Thai Railway/SRT Denne hjemmeside omhandler først og fremmest om at rejse til Bangkok og Thailand. Der er dog også denne interessante sektion om jernbaner i Thailand. Bemærk f.eks. Siden om gammelt materiel (http://www.2bangkok.com/2bangkok/srt/maeklong.shtml)
Thames Valley Transport Snydt! Thames Valley Transport arbejder ikke som man kunne forvente i hjertet af England men derimod i Ontario Canada.
The 2mm Scale Association Foreningen af 2mm (1:152) modeljernbaner i Storbritannien.
The 7mm Narrow Gauge Association 7mm er en klassisk engelsk skala og målestokket er 7mm per engelsk fod (1:43).
THE AC LOCOMOTIVE GROUP Formentlig er dette stadig den eneste forening i Storbritannien der arbejder med elektriske lokomotiver. Foreningen varetager vedligeholdelse af fem historiske lokomotiver. På foreningens website kan man ved selvsyn gennem en række gode billeder beundre resultatet af foreningens arbejde.
The Age of Steam Railroad Museum Dallas, Texas, USA, har et fint lille jernbanemuseum (efter amerikanske forhold lille). Hjemmesiden har en del billeder omkring materiellet. Interessant er også en række oversigter og navngivne tog der servicerede Dallas og Texas i jernbanernes storhedstid.
The American Experiende : Riding the Rails Endnu en god hjemmeside fra PBS. Denne gang om de mange unge hjemløse der i 30ernes depression flakkede rundt i USA, blandt andet som blinde passagerer på godstog.
The Bagdad Railway, 1899-1914. Vincent Ferraro der er professor i international politik har skrevet denne lille sammenfatning om relationen mellem Bagdad-banens tidligste år og forholdenen på Balkan.
The Beeching Report Hører man til typen der elsker en god diskussion blandt jernbaneentusiaster kan man blot nævne navnet Beeching blandt de britiske af slagsen. Dr. Beeching stod for en reform (nedslagtning eller nødvendig tilpasning - alt efter temperament) af de britiske jernbaner i 1960'erne. Mange sidebaner blev nedlagt efter anbefaling fra Dr. Beeching og modellen blev umiddelbart kopieret af andre lande som f.eks. Danmark.
the Bull Sheet Hvis man udtaler navnet "the Bull Sheet" på engelsk vil man få ubehagelige associationer men der er der absolut ingen grund til dette er et meget vel gennemarbejdet website med en masse interessant information om CSXT og dens forgængere.
The Bus Station Egentlig lidt udenfor det normale fokus - men da busser også er en del af den offentlige trafik hermed linket til en stor engelsksproget busportal.
The Buxton Age of Railways Denne hjemmeside beretter om byen Buxton og helt specielt om jernbanerne i byen lige fra den første i 1863 og helt frem til vore dage.
The Cable Car Home Page Et virkelig godt gennemarbejdet website. Her er alt om cable cars altså kabletrukne sporvogne. Joe Thomson har på sit website opbygget en sand overflod af information om dette emne. God research og kilder gør det ekstra værdifuldt. (se også hans sektioner om færger m.v.)
The Cemetery Railway Idealet af den sidste rejse for en rigtig jernbanemand. Den nu nedlagte privat jernbane ejet af Brookwood kirkegården. Komplet med station og det hele.
The Chicago Tunnel Company Railroad Engang fandtes der en sporvej eller tunnelbane under Chicago. I dag benyttes resterne af det nu nedlagte system til at give plads til nogle af byens mange elektroniske kommunikationslinier. En kort rapport fra en tur under Chicago.
The Christmas Tree Railway Det er som bekendt ikke alle der er begejstret for jernbaner og denne artikel skal måske ikke afprøves i praksis før alle i hustanden har sagt god for ideen. Lad det blive ved tanken og nyd i stedet julen i passende andægtig stilhed. Glædelig jul til alle.
The Class 37 Locomotive Group The Class 37 Locomotive Group - ja, navnet siger det hele. Denne forening er den lykkelige ejer af 1 eksemplar af et Class 37 lokomotiv. Mange fine billeder og artikler. Live siden 1997.
The Connecticut River Byway The Connecticut River Byway er et flodsystem i det nordøstlige hjørne af USA. Ud over at omhandle de cirka 600 kilometer flodsystem findes der god information om jernbanerne omkring floderne. Se under punktet "Railways" nederst på siden. Der findes oplysning om banerne, stationer og andre tilsvarende emner.
The Duluth, South Shore, and Atlantic (DSS&A) DSS&A er lige sådan en jernbane man går og leder efter til sit typiske amerikanske modelbaneprojekt. Stor nok til at have det hele og lille nok til at være originel på mange punkter. Dette projekt arbejder med at kulegrave dens historie.
The Dunedin Railway Station Dunedin, øh hvor er det nu lige det ligger? Rigtigt, New Zealand. Engang var byen landet dynamiske erhvervscenter. Det ses blandt andet på stationen der har fået en fin hjemmeside i anledning af dens 100 års fødselsdag.
The Egyptian Steam-Motor Locomotive of 1938 Man tror at man har set det hele og nu kender man alle typer lokomotiver der har og vil rulle på skinner! Men nej, her er beviset - det egyptiske motor-damplokomotiv fra 1938.
The Embsay & Bolton Abbey Steam Railway Embsay & Bolton Abbey Steam Railway veteranbanen drives af Yorkshire Dales Railway Museum. Og alle der engang har set BBC serien "Folk og Fæ" om dyrlægerne Farnon m.fl. Vil vide hvilket spændende landskab jernbane er anlagt i.
The Fallen Flag Railroads of New Jersey Dette website har specialiseret sig i historiske data fra jernbaner i staten New Jersey i USA. På denne website kan man finde diagrammer over linieføring, sporarrangementer, signaldiagrammer, stigningsprofiler, tjenestehåndbøger, tjenestekøreplaner og officielle køreplaner. De omhandlede jernbaner er B&O, Central Railroad Company New Jersey, Lackawanna, Erie, L & HR, Lehigh, LV, New York Central, Pennsylvania RR, Reading med flere.
The Fylde Tramway Society Foreningen "The Fylde Tramway Society" er over 30 år gammel og blev grundlagt med det formål at bevare de gamle sporvogne i Blackpool. I dag driver foreningen en række aktiviteter ud over kerneområdet der går på bevaring af de gamle spændende sporvogne.
The Gauge Forum The Gauge Forum
The Great Train Robbery BBC's artikel om det berømte britiske togrøveri i 1963
The Great Train Robbery Der er mange opfattelser af hvad "det store togrøveri" egentlig er, men i briternes opfattelse er det den nat hvor Ronald Biggs, "Buster" Reynolds med flere overfaldt posttoget… Hjemmesiden tilhører iøvrigt "Thames Valley Police" - hvis der skulle være "Inspector Morse" fans blandt læserne.
The Great Train Robbery (Curtis Perry) Det store togrøveri - denne gang udført af kun en person!.
The Great Western Archive The Great Western Archive indeholder alt hvad der er værd at vide om det traditionsrige selskab Great Western Railroad fra dets etablering og frem til nationaliseringen og fortsættelsen som Western Region.
The Greensand Railway Museum Trust Denne forening håber at kunne restaurere et af de sjældne Baldwin krigslokomotiver der blev sendt rundt omkring i verden. Denne udgave er sidst set operationel omkring 1954 i Storbritannien.
The Growth and Impact of Railways En historisk udlægning af betydning og udviklingen af jernbanernes tidligste historie i Storbritannien.
The History of Railroad Innovations Denne side er et godt sted at starte hvis man er interesseret i de forskellige udviklingstrin jernbaneindustrien teknologisk har gennemløbet.
The Japanese Railway Modelling Homepage En hjemmeside om japanske jernbaner i model.
The Kid's Site of Canadian Trains "Det er for børn!" men alligevel meget lærerigt hvad der her findes omkring de canadiske jernbaner. Mange fine billeder og pædagogiske tekster.
The Large Scale Trains Page George Schreyer's hjemmeside om sin modelbane og om forskellige aspekter ved at bygge i stor skala.
The Last Full-Sized Train Robbery in Texas Tja, alting får en ende og således også togrøverier i Texas.
The Malta Railway Virtual Museum Indeholder beskrivelser af jernbanen på Malta og en rimelig detaljeret oversigt over banens lokomotiver, inklusive producent og årstal.
The Man in Seat Sixty-One . . . Et meget personligt website om dette at rejse rundt i verden med tog og med London som udgangspunkt.
The Model Makers Resource Ltd Interessant hjemmeside med mange gode artikler til modelbyggere.
The New Electric Railway Journal På trods af sammenknytningen med Free Congress, der er en politisk tænketank i USA, er dette website ganske interessant på grund af sin behandling af offentlig transport. For eksempel slår man meget på at genindføre sporvogne i de store amerikanske byer. Et interessant pust fra den mere konservative side af de politiske spektrum.
The New Erector® Locomotive Artiklen om Erector lokomotivet genskaber tråden tilbage til tiden med Meccano byggesæt og populær mekanik. En omvej som en del af de ældre modelbanebyggere måske stadig husker.
The New York Museum Of Transportation Som en af de største metropoler i verden er det naturligt at New York har været forbundet med mange forskellige former for skinnebåren trafik. Et bredt historisk udsnit af disse kan beundres på "The New York Museum Of Transportation"
The Northern Pacific Railway Museum Et jernbanemuseum der er primært arbejdet med bevarelse af objekter relateret til den nu forsvundne Northern Pacific Jernbane.
The Nottingham & Melton Railway Skulle man mangle en undskyldning for at tage på pubcrawl i det nordlige England er der altid muligheden for at besøge den nu nedlagte "The Nottingham & Melton Railway" langs hvilken der befinder sig adskillige muligheder for at få en lille "forfriskning". På de mere seriøse plan skal dette website roses for sin meget strukturerede gennemgang af denne banelinie og dens historie.
The Past and Future of U.S. Passenger Rail Service Websitet CBO (Congressional Budget Office) handler mest om USAs offentlige økonomi. I den forbindelse udarbejdes der også en række analyser der skal hjælpe Kongressen med at træffe de rigtige beslutninger når de offentlige midler skal fordeles. Således er der i 2003 udarbejdet en rapport om passagertrafikkens udvikling i USA frem til 2003 og den forventede udvikling fra 2003 og en årrække frem. Interessant læsning.
The Princess Royal Class Locomotive Trust Denne forening ejer ikke blot Princess Margaret men tre andre damplokomotiver. Læs mere om deres aktive - og museumsliv på denne meget overskuelige hjemmeside.
THE QUEEN OF SCOTS Efter nedlæggelser, besparelser og privatiseringer er der i det britiske jernbanelandskab blevet plads til en række mere eller mindre fantasifulde entreprenører. Blandt de mere seriøse hører Richard H. Edmondson der har etableret et selskab der gennemfører togrejser med luksustog i det fantastiske skotske landskab. Hvis ellers økonomien er til det er det et "must" for alle jernbaneentusiaster der besøger Skotland.
The Rail Philatelist Jernbanefilatelisten - altså noget om frimærker og jernbaner. En masse fine gamle frimærker, postkort og endda aktier. Primært USA.
The Railroads of Henry County En historisk gennemgang af jernbanerne i Henry County, Missouri, USA.
The Robin Hood Line The Robin Hood Line omtales op en hjemmeside der egentlig er dedikeret til Robin Hood og Sherwood. Men siden der senere i området kom en jernbane fik den naturligt nok navnet The Robin Hood Line.
The Royal Albert Bridge The Royal Albert Bridge - måske siger navnet ikke meget men så snart man har sit den karakteristiske profil er man ikke i tvivl. Brunel's mesterværk af en bro.
The Santa Fe Railway Historical & Modeling Society Foreningen har som formål et opsamle, undersøge og bevare oplysninger vedrørende den tidligere Santa Fe Railway. Websitet råder over en hel del kilder der er skjult under den lidt intetsigende betegnelse "Online Resources". Ud over dette er der masser af links til andre relevante Santa Fe websites.
The Settle to Carlisle Railway Denne hjemmeside beskriver i artikler og billeder den smukke Settle - Carlisle strækning. Gode artikler og mange fine historiske oplysninger.
The Severn Valley Railway Severn Valley ligger i området omkring Birmingham og banen udgør en del af det gamle Great Western Railway netværk. I vore dage en kendt og søgt turistattraktion.
The Shore Line Interurban En historisk forening der arbejder med "The Shore Line Interurban" i Michigan - altså lige noget for nær- og bybane interesserede.
The Sleeper Line Sælger hele eller dele af Pullman-Standard vogne. Desuden et meget stort index over dele til personvogne.
The Society of International Railway Travelers The Society of International Railway Travelers er ikke så meget en forening som en blanding af sammenslutning, interesseorganisation og forretning. Medlemskab giver adgang til en række ydelser. Men interessant nok med en forening for mennesker der foretrækker at rejser med jernbaner.
The South Bay Historical Railroad Society (SBHRS) South Bay, det er noget med Californien, sommer og sol. Det er også noget med jernbaner. På dette museum findes to modelbaner, en i spor H0 og en i N. H0 modelbanen har mange bygninger der er åbne så man kan se konstruktionen eller operationelle detaljer inde i bygningerne.
The Southern California Scenic Railway Association, Inc. The Southern California Scenic Railway Association er Californiens på f.eks. Sammenslutningen af veteranbaner i Danmark. På hjemmesiden findes nyttige informationer om selskabets virke samt en række interessante billeder.
The Tanfield Railway Dette website repræsenterer ikke mindre en verdens ældste jernbane. Ganske interessant fordi vi her bevæger os tilbage i tiden før damplokomotiverne.
The Train Collectors Association The Train Collectors Association er en sammenslutninger af entusiaster der interesserer sig for det vi på dansk nok ville kalde "blik-tog" men som egentlig er en meget nedsættende betegnelse for foreningens arbejde.
The Trainline The Trainline er et britisk selskab der sælger jernbanebilletter online. Selskabet er ejet i fælleskab af Virgin og National Express Group
The Trainpage En svensk hjemmeside med billeder fra svenske og europæiske jernbaner
The Tramways of Cuba En site der er under opbygning men som allerede byder på meget interessant information om den nærtrafikkens tidlige år på Cuba.
The Transport Research Institute (TRi) The Transport Research Institute (TRi) The Transport Research Institute (TRi) Institut for transportstudier ved universitetet i Edinburg
The TRANS-Siberian Railway Den bedste beskrivelse af dette website har findes faktisk på selve websitet. "Et Web-leksikon" om den transsibiriske jernbane. Der findes artikler, billeder, links og andet relateret stof. Et godt layout der er let at finde rundt i og iøvrigt er der en tysk, engelsk og russisk version at vælge mellem.
The Watercress Line The Watercress Line er en af de meget smukke museumsbaner der findes rundt omkring i Storbritannien. Skulle den se kendt ud er det fordi den har været benyttet til adskillige filmoptagelser.
The West Somerset Railway The West Somerset Railway, eller blot WSR i daglig tale, er en af de mere kendte museumsbaner i Storbritannien. Skulle det hele forekomme lidt bekendt er det måske fordi man har set en af de TV udsendelser hvor banen har været benyttet.
THE WHISKY LINE "The Whisky Line" ... Ens hjerte slår straks et lille ekstra slag ved tanken om at kunne forbinde flere hobbies med hinanden, lidt på samme måde som folk der samler på "ølvogne" til modelbanen og naturligvis må smage mærket for at få den rigtige fornemmelse for modellen. Her er der dog tale om en ægte museumsbane med en interessant samling materiel beliggende i Skotland - tæt ved en række Whiskydestillerier. Mere passende undskyldning for en lille smuttur til Skotland findes ikke.
Thessaloniki - Macedonia Railway Heritage 1871 - 2001 Alexandros Gregoriou har opbygget et website om jernbanerne i den græske del af Makedonien med speciel fokus på jernbanerne omkring hovedstaden Thessaloniki. Hans website beskriver områdets jernbanehistorie helt tilbage fra den tyrkiske tid og frem til vore dage. Der findes en del billeder på dette website og der kommer endnu flere. Ud over de gode artikler findes der også en række relevante fodnoter og links om emnet.
Timber Times Et tidskrift for alle der interesserer sig for nordamerikanske skovbrugsbaner. Tidskriftet dækker alt lige fra modeller til historiske perspektiver.
TLA Custom Models En lille forretning ovre i det store Canada der sælger modeller efter canadiske forbilleder. Mange virkelig flotte billeder af modeller.
Todays Railways Today's Railways publiceres i Storbritannien og er hvad man kunne kalde et brancetidskrift fokuseret på nutidens europæiske jernbaneindustri
Tomorrows Railroads Tomorrows Railroads lyder som noget om udvikling af jernbaneteknologi men denne website beskæftiger sig mere med udviklingen af de amerikanske godsbaneselskaber og deres placering i fremtiden.
Toy Train Operating Society Toy Train Operating Society, og helt præcist, Southern Pacific Division arbejder med at fremme glæden ved at samle og køre med modelbaner af ældre dato - Long, Bing og tilsvarende. De fremstiller desuden selv et par dele til andre der kunne tænke sig at bringe lidt fornyelse i deres samling
trackoff trackoff er en af de lidt mere barske websites. Formålet er at afholde unge mennesker i Storbritannien fra at rende rundt på banearealet og foretage sig alskens tåbeligheder.
Trackwork Trackwork er en britisk virksomhed der laver præcis det navnet siger - "skinnearbejde" - arbejder ved skinnelegement.
TrafficLinq TrafficLinq er et hollandsk website der fungerer som portal for alt vedrørende trafikforhold. Her findes en mængde artikler om jernbaner eller jerbanerelateret virksomhed. Portalen fungerer også som B2B portal hvor det er muligt at søge f.eks. Konsulenter inden for et specialområde. Endvidere råder portalen over en større billedbase af f.eks. Biler, busser, metro, stationer og tog.
Train Paintings På dette website sælger kunstneren sine egne værker med motiver fra stort set alle amerikanske jernbaner.
Train Robbery, 1899 Må vi præsentere: den virkelige historie om Butch Cassedy & Sundance Kid. Togrøvere m.m.
Train Station Inn Der findes flere steder rundt om i verden hvor mennesker har fået den fine ide at indrette nedlagte jernbanestationer til hoteller og kroer. Dette eksempel stammer fra Canada.
Train Travel in Turkey Websitet "Turkey Travel Planner" er et godt udgangspunkt hvis man vil rejse rundt i Tyrkiet. For jernbaneinteresserede er dog at der findes et specielt afsnit om rejser i Tyrkiet med jernbane.
Train Traveling News Dette website kan nok bedst beskrives som en jernbanerelateret rejseportal. Det er muligt at holde sig informeret om jernbanerejsemuligheder over hele verden fra denne side.
Trainboard Trainboard er et amerikansk forum hvor man kan debattere om jernbaner både i 1:1 og i model. Medlemskab er gratis.
Trainbridges Trainbridges producerer som navnet antyder broer til jernbaner, modelbaner i skala G for at være helt præcis. Hvad der gør netop dette firmas produkter specielt er at de alle er af metal.
Trainorders Denne amerikanske jernbaneportal tilbyder en lang række tjenester i form af artikler, billeder, webcams m.m. Eneste "Aber dabei" er at det man skal være medlem (betalende) for at få fingre i de mere interessante af slagsen.
trainpain.com trainpain.com svarer meget godt til sit navn. Her kan brugere af britiske jernbaner udveksle alle deres dårlige erfaringer om forsinkede tog, dyre billetter, snavsede stationer og tog, dårlig korrespondence mellem busser og tog .... Og så videre. Lyder det bekendt?
Trains Trains Trains (Microsoft) Microsoft er kendt for sine mange software produkter, herunder Microsoft Train Simulator. Men Microsoft ejer også en større kunstsamling der cirkulerer på forskellige Microsoft lokationer. Blandt disse er en samling med jernbanemotiver.
Trains Unlimited Tours En amerikansk rejsearrangør der har specialiseret sig i rejser med jernbane, fortrinsvis i USA.
Trains vs Aeroplanes Meget entusiastisk indlæg til fordel for højhastighedstog i stedet for fly.
Trainsim.com Et af de virkelig store websites vedrørende simuleringer. Her findes en mænge information om og materiale til blandt andet Microsoft Train Simulator og Trainz
Traintraders Traintraders er en online byttecentral for modelbanetilbehør. Her kan man udbyde sine modeller til salg eller købe lige præcis den gamle vogn fra Arnold i skala N man har ledt efter i årevis.
Trainwatchers Trainwatchers er et amerikansk website for folk der holder af at set på tog i både 1:1 og lidt mindre skala. På dette website findes en stor samling af billeder - alle naturligvis med jernbaner som motiv.
Trans-Asian Railway (TAR) Vi kender alle den transisibiriske jernbane men hvad er den transasiatiske jernbane? Jo, det er et initiativ fra FN om en forbindelse mellem Istanbul og Singapore - og videre til Europa gennem en række forskellige linieføringer. Alle linieføringer foregår på eksisterende baner.
TransNamib Holdings TransNamib er Namibias statslige transportselskab. Størstedelen af aktiviteterne i selskabet er koncentreret omkring jernbanedrift. På selskabets website findes information om selskabets struktur og om de enkelte delområders tjenester med mere. Et godt informativt website.
Transport Museum Transport museet i Wolwerhampton har et godt lille afsnit om deres egen jernbane og om den korte periode i 1860'erne til 1920'erne hvor der blev produceret lokomotiver i byen.
transportdiversions Transport Diversions har specialiseret sig i at sælge litteratur og anden information omkring forskellige transportmidler, herunder jernbaner.
Transportministeriet Sri Lanka Den officielle hjemmeside for transportministeriet i Sri Lanka. I perioder er hjemmesiden lukket pga opgradering men når den er tilgængelig er der interessante indtryk fra en mere eksotisk transportsystem
Tranz Scenic Tranz Scenic er et New Zealandsk website der formidler jernbanerejser gennem New Zealand. Da New Zealand på mange måder er kommet inden for rækkevidde af europæiske turister er dette en interessant måde at opleve landet på. På dette website finder man kontaktadresser, links, køreplaner og billeder.
Travel by Train in China - Part I Om hvordan man rejser med tog i Kina.
Trenitalia er bedre kendt som FS - de italienske statsbaner. Trenitalia
Trevithick 2004 I 2004 var det 200 år siden at det første lokomotiv kom på skinner. Denne hjemmeside beskriver lidt om jubilæet - der egentlig foregik alt for stille.
Trinity Express Railway Trinity Express Railway er en amerikansk lokalbane der driver trafik mellem Dallas og Fort Worth i delstaten Texas.
Trisam Junction Engelsk Site om virtuelle baner - online community og mere.
Trolley and Interurban Transit Webring En webring er et netværk af hjemmesider der samarbejder ved hjælp af en lukket kæde af links til hinandens websites. Denne Webring har som tema "sporvogne og nærbaner".
Trolley Cars to Emaus and Macungie Amerikansk website der omhandler historiske emner men som også har et par artikler om sporvognene i Emaus og Macungie.
TTX I amerika er alting ligesom større end vi kender det fra Europa. Således er selskabet der udlejer godsvogne, TTX, også en smule større end vi kender det i Europa.
Tunnels Denne side omhandler tuneller fra hele verden og herunder naturligvis også jernbanetuneller.
Twelve Heads Books Et lille britisk nicheforlag der bl.a. udgiver bøger om jernbaner.
UIP UIP er den internationale sammenslutning af ejere af private jernbanevogne, dvs selskaber som Hoyer og lignende. På hjemmesiden findes en rækker artikler og nyhedsbreve, samt en række henvisninger til, og standpunkter vedrørende EU regulativer om jernbanetrafik.
UITP UITP er en af verdens ældste sammenslutninger af operatører af lokal- og nærtrafik, grundlagt helt tilbage i 1855.
Ulan Bator Metro (Mongoliet) En website om metroen i Mongoliets hovedstad Ulan Bator. Ganske interessant ikke sandt! Den burde egentligt have været på 1. april. Hele siden er en vittighed - der findes ingen Metro i Ulan Bator. Ophavsmanden kendes ikke, men godt lavet!
Ultimate Steam Page En stor samling links det beskæftiger sig med alle forhold omkring damplokomotiver.
Ultrasonic Testing OK, indrømmet. Dette her er måske en smule for "nørdet" men jeg kunne ikke stå for denne artikel om hvordan man tester akslerne på diesel-lokomotiver ved hjælp af ultralyd.
Underground Kent En hjemmesider om alle former for nedlagte tunneller, fortrinsvis i Kent. Her findes en del om nedlagte jernbanetunneller.
Underground Railroad Underground Railroad omhandler faktisk ikke en rigtig jernbane men derimod et undergrundsnetværk der skaffede flygtede sydstatsslaver til friheden i nordstaterne. Medtaget fordi der alligevel i en række af teksterne forekommer lidt jernbanerelevant - eks. At mange at de frie slaver fik (dårlig betalt arbejde) ved jernbanerne i nordstaterne.
UNIFE UNIFE står for "Sammenslutningen af europæiske jernbaneindustrier" og er den europæiske hovedorganisation for leverandører til jernbanesektoren. Omkring 100 virksomheder er medlem og yderligere 1000 tilsluttet indirekte via nationale brancheorganisationers medlemskab i UNIFE.
Union Traction Company of Indiana Dette website beskriver historien omkring Union Traction Company of Indiana - som formentlig er en af verdens første "Interurbans" (nær- eller bybaner med sporvogne).
Vern's Rail Pages Engelsk site om jernbaner og spil.
Via Rail Canada Via Rail Canada
Vietnam Railways Den officielle hjemmeside for de vietnamesiske jernbaner - fortvivl ikke, der findes også en engelsk version.
Vintage Train Art Prints Plakatkunst fra jernbanernes storhedstid. Hovedvægten ligger på jernbaner i den engelsktalende del af verden.
Virginia Railway Express Virginia Railway Express eller VRE i daglig tale leverer passagertrafik til området i det nordlige Virginia's mindre forstæder og ned til Alexandria, Crystal City den indre by i Washington, D.C.
WADEBRIDGE (34007) LOCOMOTIVE LTD Hjemmeside for ex-Southern Railway / British Railways Bulleid lokomotiv.
Wadebridge Locomotive Restoration Project En britisk arbejdsgruppe der er i gang med at restaurere en af SR's Bulleid lokomotiver
Wagons on theWeb Britisk kilder omkring godsvogne til modelbygning.
Walkaway Station Museum Walkaway Station Museum i Australien. En enkelt side der beretter lidt om museet og viser åbningstiderne. Interessant navn for et museum "Walkaway". Flot lille landstation i øvrigt.
Wallsend, New South Wales Australia Wallsend, New South Wales Australia
Walthers Model RailroadMall Online katalog fra W. K. Walthers Inc.
Washington Metro Det tætteste vi kommer på et dansk modstykke er nok HUR. Men WMA er mere end det for WMA beskæftiger sig i høj grad også med den individuelle transport selv om de væsentligste faktorer er bus og metro. Hvad andre også kan lære af fra dette website er den gode struktur og den lette måde at finde rundt på.
WaynesboroWestern Railroad H0 modelbane i Littleton, Colorado, USA
WCRA WCRA (West Coast Railway Association) blev oprettet i 1961 i den canadiske delstat British Columbia. Formålet er at bevare British Columbias jernbanehistorie både i ord, billeder og naturligvis materiel.
We Got Trains Amerikansk jernbaneentusiast med speciale i jernbanefløjter.
Weaver Models Weaver Models er en amerikansk producent af modeller til skal 0. Her findes næsten alt hvad hjertet kan begære af materiel for de der ønsker at køre rigtig amerikansk i stor skal. Et par enkelte britiske modeller er der også i sortimentet.
Weico Models Australsk producerede H0 køretøjer og sporvogne.
Welsh Highland Railway Welsh Highland Railway - denne fornemme museumsbane driver et flot og veludbygget website med mange artikler, billeder og links om banen og andre relevante emner.
Welsh Highland Railway Project Welsh Highland Railway Project drives af den kendte Ffestiniog Railway og går ud på at genåbne hele den histories walisiske højlandsbane. Et spændende projekt.
Welshpool & Llanfair Light Railway Det er naturligvis i Wales at denne smalsporsbane med damplokomotiver hører hjemme.
West Central Railway Den officielle hjemmeside for det indiske regionale selskab West Central Railway
West Coast Express Selskabet "West Coast Express" driver jernbanedrift på den canadiske vestkyst i nærheden af Vancouver.
West Cork Model Railway Village Denne irske turistattraktion er nok bedst at sammenligne med det fænomen vi i Danmark kalder "Minibyer". Det interessante her er dog at modellerne og jernbanen alle omhandler den nu forsvundne West Cork Railway.
West Somerset Railway West Somerset Railway er en af Storbritanniens ældste, længste og måske også smukkeste veteranbaner. Bemærk iøvrigt hvor godt er website det kan lade sig gøre at udvikle med overvejende "freeware".
Western Rail Products Western Rail Products producerer en del elektriske / elektroniske komponenter til modelbaner i forskellige målestoksforhold.
Western Railway (Indien) Western Railway er en sammenslutning af nogle af Indiens ældste jernbaneselskaber. Det nuværende selskab der blev stiftet i 1951 kan spore sine forgængere helt tilbage til 1855.
Westinghouse Inter-Works Railway Company Westinghouse Inter-Works Railway Company var oprindeligt tænkt som et rigtigt passagerselskab men endte sine dage som virksomhedsinternt selskab. I dag bruges navnet af en modelbanesforretning.
Where The Heck Is Catawissa Walter Gosciminski's website om sin station og historien bag en af de ældste jernbaner i Pennsylvania og USA. Lidt rodet site men masser af god historisk information.
Why are railroad tracks 4 feet, 8 1/2 inches apart? Why are railroad tracks 4 feet, 8 1/2 inches apart?
Wikipedia Sleeping car Denne artikel er medtaget af 2 årsager: 1) Man får en god ide om hvad sovevogne egentlig er for noget 2) Wikipedia - den nye dille på Internettet, en slags gør det selv leksikon. Alle kan bidrage.
Wilescoe livesteam models Modeller med rigtig damp
Williamsburg Bridge Railway terminal OK, jeg tilstår at denne website har været benyttet tidligere. Dog er specielt denne side interessant fordi den omhandler en station hvor der både var en forholdsvis stor trafik af sporvogne og lokaltog (interurbans) Williamsburg Bridge Railway terminal er dermed måske en ikke uinteressant inspirationskilde til modelbaneentusiaster der vil bygge noget ud over det sædvanlige. Meget trafik på ganske lille plads.
Windsor's Bridges Historien bag broerne ved Windsor - inklusive jernbanebroerne.
Wm. K. Walthers, Inc. Wm. K. Walthers, Inc. - eller bare Walthers - er et af de store navne i modelbanesammenhæng i USA. Virksomheden står for mange som den klassiske amerikanske modelbaneproducent og -forhandler.
Wolverton Rail Wolverton fremstiller videoer (DVD) af forskellige historiske transportmidler, herunder jernbaner og forskellige kanalbåde m.m.
Woodland Scenics Har man behov for at "trylle" lidt med effekter og landskabsopbygningen er Woodland Scenics noget nær uundgåeligt. Her findes materialer til næsten et hvilket formål på modelbanen - ballast, træer, huse, broer, tuneller, små scenarier etc.
Workers on Trains in Brecon Et forsøg på at beskrive et walisisk samfund omkring 1891 bringer også denne side for dagen. En oversigt over hvem der var ansat ved jernbanen og hvilken funktion de udførte.
World Fairs 1876-1916 Dette website om verdensudstillinger i årene 1876 - 1916 indeholder en række korte beskrivelser over hvad de forskellige virksomheder præsenterede som epokegørende nyheder på de forskellige udstillinger. Det tager lidt tid at finde alle jernbaneartiklerne men der er enkelte interessante fund, f.eks. B&O i Detroit 1904
world.nycsubway.org En specielt del af websitet om New Yorks undergrundsbane. Denne del er målrettet mod sporveje i USA og resten af verden. Mange fine billeder.
WorldRailFans En række interessante artikler af meget blandet sammensætning - hovedtemaet er dog jernbane. En hel del materiale om tyske jernbaner, dog på engelsk.
Worldwide Railway Pictures En webring fyldt med jernbanebilleder..
Worsley Works Worsley Works er en modelbaneproducent der fremstiller forskellige samlesæt af europæiske, britiske og irske jernbaner. Alt i de traditionelle britiske skalaer 3mm og 4mm samt de mere kontinentale 1:87, 1:120, 1:160 etc.
WP Glory Site der beskæftiger sig med type WP damplokomotiver hos Indian Railways
X-Rail X-Rail er en større engelsksproget europæisk informations- og serviceportal vedrørende jernbaner.
York Railway Modellers Toronto, Ontario, Canada HO model
Z Model Trains Z-scala online hobby shop
Zane Structures Specialbyggede O og HO bygninger til brug for amerikanske baner, specialiserede i West Virginia.
ZBH Såvidt det har været muligt at efterforske er dette det officielle website for de bosnisk-herzegovinske jernbaner. Ikke meget men i betragtning af vilkårene der arbejdes under dog alligevel noget.
Zelezniski Muzej Zelezniski Muzej er slovensk og betyder jernbanemuseum. For de er ikke er det slovenske spog mægtige findes også en udgaven på engelsk. Se blandt andet alle museets damplokomotiver i en 360 graders tur på drejeskiven.
Zephryville Times Jernbanenostalgi....
ZSR Den officielle hjemmeside for de slovakiske jernbaner.
ZSR (Slovakiet) Hjemmesiden for de slovakiske jernbaner. Siden er tilgængelig på slovakisk, tysk og engelsk
ZTC Controls Styring til modelbaner (britisk)
Z-World Om modelbaner i skala Z.
??????? ??????? - interessant navn og et interessant website. Alt om jernbaner i det tidligere USSR, inklusive de baltiske lande.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE