toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
141R Denne hjemmeside omhandler den franske Mikado serie 141R der blev konstrueret i USA og anvendt i stort antal.
1604 Classics En forening i Luxemborg der tager sig af bevaringen af Nohab lokomotiver m.fl. På dette site findes bl.a. også en del billeder optaget i Randers 1999.
A fer & à flots Dette franske website handler om at rejse med tog og skib i det nordlige Frankrig. Lidt gemt på dette website findes en række gode billeder fra en lokalbane og en historisk strækning. Vælg menuen nederst til venstre med titlen "Photos-Histoire" og se på enten "Voie ferrée" eller "Histoire du train Morlaix-Roscoff".
AHICF Forkortelsen AHICF dækker over sammenslutningen af jernbanehistorikere - eller 'Det jernbanehistoriske selskab i Frankrig'. Foreningens website indeholder en mængde interessante tematiske artikler, f.eks. Om franske jernbaner under 2. verdenskrig
AMTUIR Det franske bus- og sporvejsmuseum.
APOCOPA En fransk producent af modelbanetilbehør i flere skalaer. Der er dog mest tale om meget små serie. Så vidt det kan bedømmes er der et ualmindelig interessant sortiment i 1/22.5 - det kunne også være interessant hvis man ville opbygge en dansk privatbane i den skala. BEMÆRK! Det kan godt betale sig at kikke lidt rundt på denne hjemmeside. Der findes mange fine billedserier, bl.a. Fra opbygningen af et større modelbaneanlæg eller af nyere franske lokaltog.
Association des ModélistesHavrais Amateurs Modeljerbaneklub i Le Havre, Frankrig.
Association TrainsMiniatures du Cambrésis (ATMC) Fransk modeljernbane klub - Side på engelsk skulle være under opbygning.
Autorails français Autorails français - kan nok bedst oversættes til noget med "lokaltog i Frankrig". Her er lidt i genren omkring LINT og DESIRO og deres anvendelse i Frankrig.
Bahn-Ville.net Bahn-Ville er et fransk-tysk forsøgsprojekt hvor man vil forsøge at undersøge effekterne af en velfungerende offentlig transport i forhold til byudviklingen og den øvrige trafikudvikling. Hvor langt kan man drive koordineringen mellem byudvikling og trafikudvikling?
BAM BAM (Bière-Apples-Morges) - et website på fransk om denne interessante bane. Bemærk at der er meget udførlige beskrivelse af tekniske installationer, sporanlæg og historie på dette website.
Blonay En god historisk gennemgang af jernbanerne i og omkring Blonay i Schweiz.
BMT Dette franske website omhandler busser, metroer og tog. Hovedvægten ligger umiddelbart på sporvogne og jernbaner. En del billeder fra franske linier og en god oversigt over interessante jernbanestrækninger fordelt på Europa, Asien, Afrika og Amerika.
Canadian Railroad Historical Association Skal vi for en enkeltheds skyld kalde dette den canadiske søsterorganisation til Dansk Jernbaneklub.
Cannes-Grasse Comité pour la Réouverture de la Ligne S.N.C.F. Cannes-Grasse - - - bag dette navn dækker sig kort og godt en "Vi vil have vores tog igen!" bevægelse der arbejder for genetablering af banen mellem Cannes og Grasse. Indtil videre desværre uden den helt store success - men se selv.
Carte des chemins du fer en Europe (1914) Et historisk orienteret website indeholdende en række interessante kort for den historisk interesserede. Blandt andet finder man dette kort over jernbanernes udbredelse i Europa i historisk perspektiv frem til 1914.
CETMO CETMO står for "Centre d'Etudes des Transports pour la Méditerranée Occidentale", eller transportstudier i det vestlige middelhav og dækker en række undersøger om transportinfrastrukturen i lande som Frankrig, Spanien, Marokko, Tunisien etc. Herunder naturligvis også en del omkring jernbaner og mulige projekter inden for området.
CFD CFD er en fransk producent af jernbanemateriel der har eksisteret siden 1881. Oprindeligt specialiseret i meterspor har man udvidet produktionen til andre sporvidder. Selskabet er tæt knyttet til SNCF gruppen.
Châlons en Champagne Châlons er en by i den franske region Champagne og her berettes om jernbaner i og omkring byen.
Chemin de Fer a Pommiers En beretning om jernbanerne i nærheden af Pommier (Ardennerne F) der ganske interessant havde metersporede jernbaner og normalsporede.
Chemin de Fer de la Mure Chemin de Fer de la Mure ligger i nærheden af Grenoble og gennemløber på sine 30 kilometer et fantastisk landskab.
Chemin de Fer du Vivarais Veteranbanen "Chemin de Fer du Vivarais" ligger i byen Touron i det sydfranske, mellem Avignon og Lyon. Fine billeder på dette website - man får næsten lyst til at ændre på sommerferieplanerne.
chemin de fer en Alsace Lorraine Jean Buchmann fra Alsace har fremstillet en glimrende hjemmeside om sin hjemegns jernbaner. Der er gode artikler om historien og mange fine billeder fra hans fine modelbane og fra de rigtige baner i omegnen.
Chemins de Fer de Syrian De syriske jernbaners officielle website
CHEMINS DE FER RURAUX DE FRANCE Et website der på overordnet niveau dækker emnet jernbaner i landdistrikter i Frankrig.
Christophe Beuret Om jernbaner i Schweiz i 1:1 og model.
CNT CNT - Le Conseeil National des Transports - er et rådgivende organ for det franske trafikministerium. Blandt andet udgiver man en række informationsbreve hvori anbefalinger om transportpolitik, herunder jernbaner, er medtaget.
Dictionnaire historique de la Suisse Dette website indeholder et historisk leksikon over Schweiz i elektronisk udgave. Den side der henvises til omhandler de Schweiziske statsbaner CFF, men ved at bladre vidre på siden kommer man til andre uddybende artikler om regionale jernbaner eller den samlede historie for jernbanerne i Schweiz. Et udførligt og detaljeret stykke arbejde.
Espacetrain Stor fransk jernbaneportal.
Fabrice FAYOLLE Fabrice FAYOLLE, husk det navn. På hans website er der billeder af de modelbaner han har begået og her er virkelig håndarbejde af meget høj klasse. Nøje detaljerede modeller og fine sammenhængende anlæg.
Ferrovi-Est Den fransk-kyndige har allerede gættet det ud fra hjemmesidens navn: Jernbaner i den franske region Est "Øst".
Fransk Jernbaneside Denne hjemmeside har forskellige emner omkring franske jernbaner som tema. Der er en del fine billeder af modeller i forskellige målestoksforhold.
Gare du Lome En smuk lille billedserie der beskriver udviklingen omkring banegården i Togo's hovedstad Lome.
Gares et chemins de fer En fin lille side på fransk med et par fine gamle postkort fra dengang togene førte damp og banegårdene lignede katedraler.
H7Aonline H7Aonline er en hjemmeside om jernbaner. Sproget er enten engelsk eller fransk. Indeholder en hel del billeder og tekniske beskrivelser om bl.a. fransk materiel.
Hector Berlioz - Le Chant des chemin de fer Hector Berlioz - Le Chant des chemin de fer - sangen om/til jernbanen.
ISTED ISTED er en international samarbejdsorganisation der har til formål at fremme den tekniske udvikling for blandt andet mindre regioner. Et af fokusområderne er jernbaner og transport.
Jacques Chaussard Jacques Chaussard har på samme måde som mange andre kastet sig over produktionen af videofilm om jernbaner. Her er emnet dog franske jernbaner hvormed der er mulighed for at supplere op med lidt ekstra materiale.
Japon Rail Dette website beskæftiger sig med nærtrafik, herunder naturligvis skinnebårne trafikmidler, i er par af Japans store byer. Blandt de mere interessante temaer er monorail banerne.Der er endda anvist hvordan man kan få oversat via AltaVista hvis behovet skulle være der.
Jean BUCHMANN Jean Buchmann stammer fra Alsace og har lavet en hjemmeside om hjemegnen og om sin store hobby modeljernbaner. Buchmann, årgang 1963, lader os følge udviklingen i hans hobby. Det gør det lettere at forstå hvordan han er nået frem til det niveau der sætter ham i stand til at bygge en bane som "EHNWILLER" (http://katinou.club.fr/behnwillerus.htm).
Jernbanefrimærker Denne franske hjemmside har sammesat en række frimærker fra hele verden med det til fælles at motivet i alle tilfælde er "noget på skinner".
Jernbanemuseet i Litauen Foreløbig er det kun lykkedes at identificere denne enkelte side på fransk der beretter om det litauiske jernbanemuseum - men med lidt held findes der sikker flere kilder på andre sprog.
Jernbaner i Provence Alt hvad der er værd at vide om jernbaner i Provence. Bemærk den lidt mærkelige navigering på siden. Se efter "Sections on this Page 1A:-" og "Sections on Page 2:- " o.s.v.
Jernbaner på Korsika En privat hjemmeside der beskriver jernbanerne på Korsika før og nu.
Josep M. Pagès Josep M. Pagès har opbygget en hjemmeside på Fransk, tysk og engelsk omhandlende forskellige former for tjenestekøretøjer i model. Mange fine billeder og gode artikler.
KEOLIS KEOLIS er en af de helt store spillere på det internationale transportmarked. Stærkest står de på hjemmemarkedet i Frankrig men der drives også betydelig forretninger rundt omkring i verden - i Danmark ejes 49% af Citytrafik.
La Conduite des trains Denne franske side indeholder ved første øjekast blot information om TGV tog og franske jernbaner i al almindelighed. Men prøv at se på menuen øverst på siden - fine gamle billeder og gode informative artikler.
la gare de Saint Geniès En kort artikel om banegården i Saint Genies (F).
La P7 des Chemins de fer d'Alsace-Lorraine Denne side omhandler den preussiske type P7 og deres anvendelse i Alsace - Lorraine og Luxemborg dengang disse områder var under stærk tysk indflydelse. Gode historiske informationer med fine billeder.
LA PASSION DES TRAINS Navnet siger egentlig alt hvad der er at sige om denne side. Det handler om den store lidenskab jernbaner! Siden er på fransk og der er en del gode billeder af 1:1 og skala H0.
La vie du Rail La Vie du Rail er et fransksproget tidsskrift om jernbaner. Forlaget driver desuden en ganske omfattende website om emnet.
Le chemin de fer musée Blonay-Chamby Hjemmeside for en af schweiz' mest populære jernbaner. Historisk materiel i smukke omgivelser.
Le Chemin de Fer Touristique du Rhin Nede i Frankrig, så tæt på Tyskland man næsten kan komme, kun med Rhinen som grænse, findes denne interessante museumsbane.
Le Train Fransksproget tidsskrift med jernbanerelateret indhold.
LE TRAIN À SHERBROOKE En kort beskrivelse af jernbanens historie i den canadiske by Sherbrooke.
Le Train des Mouettes Ikke så langt fra Bordeaux, i nordlig retning, ligger denne veteranbane. God hjemmeside, fin struktur, passende mængde relevant information.
Le Village Provençal Miniature Dette her er strengt taget ikke noget der har med jernbaner at gøre man på den anden side er der alligevel en hel del inspiration at hente for den modelbaneinteresserede. I Grignan i Provence har man opbygget en miniatureby på omkring 1000 m2 der viser livet i Provence. Her er en nærmest uudtømmelig kilde af inspiration til modelbanen - specielt til de lidt større som f.eks. 0.
Les Ancizes - Saint Hilaire Denne modelbane i spor N skal forestille strækningen Les Ancizes - Saint Hilaire i årene 1920 til 1940. Siden indeholder en udemærket og detaljeret beskrivelse selv om det måske ikke er det mest vellykkede layout på hjemmesiden. Der er også mange fine billeder.
LES CHEMINS DE FER DES PYRÉNÉES Alle der har set Tour de France ved at bjergene i Pyrenæerne ikke er noget at spøge med. Hvordan mon der er at køre med tog i Pyrenæerne eller hvad med historier og strækninger? Dette website har specialiseret sig i emnet.
LES COMMUNICATIONS EN ALGERIE Her omtales forskellige kommunikationsinfrastrukturområder i Algeriet i den periode landet var fransk, altså til omkring 1960. På siden findes også lidt om jernbaner i den periode, ikke meget, men lidt har også ret.
les trains sont beaux Temaet for denne hjemmeside er de franske jernbaner i Region Central. Dette illustreres med mange fine billeder.
Liege ALAF Modelbaneklub fra byen Liege i Belgien. En del billeder på siten.
LITRA LITRA er et schweizisk medie der beskæftiger sig med offentlig transport.
Locorevue Locorevue er et fransk jernbanetidskrift der spænder meget bredt. Bladets hjemmesider er også ganske interessant med en del information og en række gode links. Hjemmesiden er dog optimeret mod Internet Explorer og afviser eks. Visse versioner af Netscape.
Lyonrail Jernbaner i og omkring Lyon.
Lyria Lyria ?? Og hvad er nu det? Egentlig enkelt nok. Markedsføringen af TGV forbindelsen mellem Paris og Geneve.
Ma compagnie Ma compagnie er en fransksproget hjemmeside hvor der berettes om forfatterens 2 anlæg i respektive H0 og 1:22,5.
Magazine du chemins du fer Regionaux Som navnet svagt antyder er dette hjemmesiden for tidskriftet Cdf Régionaux et Urbains, der behandler emner vedrørende regionaltrafik i Frankrig.
Marc Dufour Marc Dufour har opbygget et godt website om jernbane i Canada. En mængde artikler og mange fine billeder om emnet.
Mes Cartes postales de Gares Dette website indeholde en mængde gamle franske postkort med forskelligt tematisk indhold. Vælger man "Mes gares" kommer man til en fantastisk samling af kort fra franske banegårde gennem tiderne.
Metro Paname God site om metroen over alle metroer - den parisiske - med masser af faktuelle oplysninger om Paris' metro. Blandt andet oplysninger om nedlagte metrostationer der stadig findes på linienettet.
MFI Fransk produktionsvirksomhed der har specialiseret sig om ombygning og modernisering af lokomotiver og godsvogne. Enkelte vogntyper bygges fra bunden ligesom virksomheden producerer reservedele.
Modélisme Ferroviaire Provinois Provins er mange ting. Blandt meget andet også en by in Frankrig hvorfra der udgår forbindelse til en del byer, herunder også Paris. Hjemmesiden vedligeholdes af en klub der bygger en modelbane med områdets strækninger som tema.
Musée des Tramways à Vapeur et des chemins de fer Secondaires français En fransk forening der forsøger at bevare smalsporet jernbanemateriel. Godt website på fransk, engelsk og tysk. Fine billede og god forklarende tekst.
Musée d'Orsay Musée d'Orsay (banegården der blev til kunstmuseum og hvor man kan se Monet billede af toget fra Normandiet)
Naviland Cargo Naviland Cargo er et fransk selskab der har faste transporter i stil med det vi i Danmark kender fra eks. IKEA Train og lignende operatører.
Novatrans Novatrans er et europæisk speditionsselskab hvor SNCF ejer en større del af aktierne. Selskabet beskæftiger sig med transport på landevej og skinner.
ONCF ONCF er de marokanske statsbaner som nu også har fået moderniseret hjemmesiden.
ONCF ONCF står for "Office de Nationale de Chemins de Fer" og det betyder de samme som Statsbanerne. Landet hvor banerne hører hjemme er Marokko og hjemmesiden er opdateret med al relevant information om selskabet, lige fra tidstabeller og til detailbeskrivelse om elektrificerede strækninger.
Photos De Trains Franske hjemmesider der fungerer som frankofilt modstykke til Railpictures.com.
Populaire et imaginaire Jernbaner kan gengiver på mange måder og her er en fransk samling der spænder lige fra postkort til forsider på kriminalromaner.
Ptitrain Et fransk website der beskæftiger sig med små baner og som tolker begrebet som dækkende alt fra modelbaner, smalsporede baner, korte strækninger etc...
R 003A Dette website omhandler en række forskellige emner men siden der henvises til indeholder nok det mest specielle damplokomotiv jeg er stødt på til dato.
Rail LU Dette er nok den mest komplette side der endnu er dukket op vedrørende jernbaner i og omkring Luxembourg.
Rail Suisse Fransksproget portal om jernbaner i Schweiz.
Rambouillet En fin artikel om stationen i Rambouillet på strækningen Paris - Angers.
RATP (Paris) RATP står for nærtrafik i Paris og det omfatter alt fra busser, sporvogne, trolleybusser og naturligvis metroen. Der er også billeder og historier fra opstarten med hestetrukne sporvogne og dampsporveje.
RCFM Mali er et af de mere anonyme lande i det tidligere Fransk Vestafrika. Beliggende på grænsen til Sahara ørkenen er udfordringerne åbenlyse. Ikke desto mindre har man opbyget en hjemmeside for det nationale statslige jernbaneselskab der trods alt er et besøg værd. Eksotisk materiel og et ganske eksotisk prisniveau.
RCFM (Mali) Den afrikanske stat Mali er et af verdens fattigste lande og set i den dimension er det et ganske godt website man har fået stablet på benene.
ReFeRe ReFeRe? Bag dette lidt mærkelige navn gemmer sig et interessant fransk modelbaneanlæg. Hvis man er nogenlunde udi det franske kan man læse om hvordan anlægget blev til og hvilke planer de rligger for fremtiden. Desuden en hel del gode billeder.
Revue de l'Actualite Juridique Francaise Man kan med rette spørge sig selv hvad et link der henviser til fransk jura kan have med jernbaner at gøre men svaret er ganske lige til. På siden findes en udemærket søgemaskine hvor man kan finde alle love, bekendtgørelser eller blot juridiske udredninger vedrørende jernbaner i Frankrig. Søg f.eks. På SNCF eller nogle af de ældre selskaber og se hvad der dukker op. Interessant læsning for den historisk interesserede.
SEMTCAR Selskabet bag Metrobyggeriet i Rennes
SGVA SVGA - bevaring af historisk matriel
SGVA SGVA er en forening der tager sig af bevarelsen af historisk materiel og man driver desuden en museumsbane.
SNCC Denne side er den officielle hjemmeside for SNCC hvilket er lig med statsbanerne i Congo.
SNCF - kasketter Igen en franske hjemmeside der ser lidt på uniformsdele. Denne gang kasketter og det er der kommet en fin lille samling fra SNCF og en række øvrige selskaber ud af.
SNCF uniformsknapper Der er mange detaljer omkring jernbaner man kan interessere sig for, hvilket denne side er et bevis for. Uniformsknapper fra franske jernbaner fra 1850 - 1950.
STIB Nærtrafik i området omkring Bruxelles
Sudrail SUDRAIL er en fagforening for franske ansatte ved jernbanerelaterede virksomheder, først og fremmest SNCF.
Talgo Talgo - en fransk specialitet.
TdF/Trains de France Denne hjemmeside omhandler jernbaner i Frankrig. Mest udbygget er samlingen af billeder af damp- og diesel lokomotiver. Listen over strækninger er stadig i arbejde.
Témoin du chemin de fer de France Jernbaner mellem Lyon og Dijon. Godt historisk materiale.
TGV Korrekt! Dette website omhandler de kendte højhastighedstog.
Thalys Thalys er et joint-venture selskab ejet af de franske, belgiske og nederlandske jernbaner som i samarbejde med Deutsche Bahn afvikler en række tog mellem disse lande.
Thomas VOGT Denne hjemmeside på fransk af Thomas Vogt indeholder alt hvad hjertet begærer omkring jernbaner i Schweiz.
Train des Pignes Trains des Pignes er et fransksproget website der drives af svenskeren Kjell Strandberg. Ud over at være aktiv med dette website er han også medlem af GECP (Jernbaneforening i Provence) og ÖS J (Östra Södermanlands Järnväg). På disse sider kan man læse en del om de forskellige linier i Sydfrankrig, både strækninger, historie og andre faktuelle oplysninger.
Train Model Sud Train Model Sud er en sammenslutning af belgiske og luxembourgske jernbane entusiaster. Ud over at der findes en masse gode billeder fra virkelige jernbaner på dette website, er der også en del gode billeder fra foreningens eget anlæg. En ulempe ved dette site er at man ofte skal bruge "back" på sin browser for at komme tilbage til menuen. Men ellers et godt website om et lidt overset område.
Train Provence Adskillige mennesker bliver ganske svage i knæene ved tanken om en ferie i Provence. Et studie af denne hjemmeside kan tilføje drømme om en ferie i Provence de relevante informationer om jernbaner i området.
Trains En fransk hjemmeside der ud fra et fransk perspektiv og på et meget overordnet plan, forsøger at komme rundt omkring jernbanerelaterede emner.
traiN'ternet Hjemmeside for franske modelbaneentusiaster der kører efter amerikanske forbilleder.
Transmongolien En jernbanerejse fra Köln til Mongoliet beskrevet i detaljer og billeder. Det eneste der mangler (endnu) er billeder af lokomotiverne. Men der findes billeder af alle de store stationer fra Köln til Ulan Bator.
UIC - Union Internationale de Chemins de fer UIC - Union Internationale de Chemins de fer
Un siècle de Chemin de Fer à Tronget På denne side berettes i kortfattet form om jernbanens hundrede år i den franske by Tronget.
Veolia Der findes også en engelsk udgave af hjemmeside som de fleste nok har lettere ved end den franske. Men Veolia er navnet som Connex optræder under i vore dage efter at have gennemgået en mindre forvandling er selskabet atter gået i offensiven på bus- og jernbaneområdet.
VoieMetrique VoieMetrique er et fransk website der omhandler smalsporede jernbaner. Som en interessant lille detalje beretter forfatteren også om sin egen modelbane i On3 kaldet "La Zatra" og bygget over et utraditionelt tema, en kubansk sukkerbane.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE