toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
Ansaldo Breda Ansaldo Breda
ATM ATM er det lokale trafikselskab i Milano - lidt i samme stil som HUR i Danmark.
Beetrains Beetrains er et italiensk website men før man nu opgiver at få noget ud af dette site så kik lige på "download" sektionen. Fine billeder og andre lækre ting til hobbybrug. Og læg iøvrigt mærke til at en jernbanewebsite godt kan være lidt mere frisk i sit layout.
Besso, Vittorio Fotografen Vittorio Besso er repræsenteret på det italienske website "Museo della Fotografia" med en række jernbanebilleder af ældre dato.
Brumm Brumm er en italiensk producent af modelbiler i skala 1:43. Der findes over 250 forskellige modeller at vælge mellem fra en lang række historiske perioder.
ciuffciuf "ciuff ciuf" betyder vist på italiensk omtrent det samme som "fut-fut" på dansk og hermed er tonen lagt. Denne italienske side indeholder en jernbaneportal der mest er rettet mod det sydeuropæiske og iøvrigt holdt helt i italiensk. Men fortvivl ikke der er fine ting at hente hvis man lister lidt rundt i menuerne.
Claudio Vianni Claudio Vianni har på samme måde som vi kender det fra jernbane.dk kortlagt en stor del af det rullende materiel i Italien og lavet små tegninger med de forskellige selskabers bemaling.
Essemme Essemme er en interessant italiensk producent af modeller i skala H0 og 0. Virksomheden fremstiller kun i mindre serier men det er alligevel lykkedes at få en attraktivt sortiment af lokomotiver stablet på benene.
FER , Ferrovie Emilia Romagna FER er et norditaliensk trafikselskab der driver bane og busdrift i regionen omkring Bologna. Selskabet betjener en række storbyer i området - udover Bologna også Piacenza, Parma, Modena, Ferrara, Ravenna og Rimini.
Ferrovia Elettrica Trento-Malé (billeder) Ferrovia Elettrica Trento-Malé indeholder billeder fra jernbanen Trento-Malé (link til vore dages nærtrafikselskab findes også) der er smalsporet. Enkelte historiske billeder findes også. Del af DigiLander websitet.
Ferrovia Gardesana Dette link omhandler banerne i Trentino i Norditalien omkring årene 1900 - 1920. Hvis man ikke mestrer det italienske er der gode nostalgiske fotos.
Ferrovie del Gargano Gargano er området på den italienske hæl og Ferrovie del Gargano er følgelig det trafikselskab der betjener området. På deres hjemmeside kan man finde alle relevante informationer om køreplaner og de tjenester banen yder sine kunder. Der findes også en række gode billeder af banens materiel optaget på den meget smukke strækning.
Ferrovie del Sud-Est Et for italienske jernbaneentusiaster åbenbart uutømmeligt emne er jernbaner i det syd-østlige Italien. For os andre der ikke kan komme til Italien helt så tit som vi ønsker giver det muligheden for at se temaet fra flere forskellige synsvinkler. Dette website er omfattende i sin gennemgang og har alt lige fra køreplaner til modeller.
Ferrovie Della Tuscia Ferrovie Della Tuscia omhandler arbejdet med at bevare og udbygge trafikken på denne italienske strækning der er truet af lukning.
Ferrovie IT Ferrovie.it er en italiensk jernbaneportal der spænder over alt fra modelbaner til virkelighedens jernbaner. Der er billeder, links og artikler omhandlende en lang række aspekter af emnet jernbaner.
Ferrovie Nord Barese Nærtrafik i og omkring Bari i Italien.
Ferrovie On Line Ferrovie On Line er intet mindre end et italiensk TrainSimulator fokuseret website. Her finder man stort set de samme ting som på andre TrainSim websites, bortset fra at alt her er med italiensk tilsnit.
Ferrovie Sud Est Et italiensk website der omhandler "Sud Est" banerne.
FIREMA Trasporti S.p.A. Firema er en italiensk producent af elektriske ranger- og strækningslokomotiver. Typiske aftagere er industri- og regionalbaner.
FTI Den officielle hjemmeside for sammenslutningen af italienske turist- og museumsbaner (FTI).
Giorgio Stagni Giorgio Stagni har opbygget en interessant website om italienske jernbane. Blandt de mange ting der findes på hans website er screensavers, billeder, artikler og links.
GRAF GRAF er en forening af italienske jernbaneentusiaster. På deres hjemmeside findes der en del billeder og artikler om temaet jernbaner i Italien
Gruppo Ferrovie Nord Gruppo Ferrovie Nord er egentlig udsprunget af nærtrafikken i Milanoområdet men virksomheden har i dag en række områder der ligger lidt uden for den egentlige jernbane- og sporvejsdrift.
Hansjürg Rohrer Det italienske jernbanetidskrift har Mondo ferroviario denne "skjulte" artikel om italienske sporveje og s-tog. Formentlig er der tale om forberedelse af en større udgivelse om emnet
Il mondo dei treni Dette italienske website har en mængde information omkring en række strækninger i Italien. Der er en god historisk beskrivelse for de enkelte strækninger og en hel del gode billeder af strækninger og materiel.
ItalFerr ItalFerr er de italienske statsbaners infrastrukturselskab - nærmest svarende til Banestyrelsen i Danmark. Dog er det i Italien således at ItalFerr ejes af statsbanerne (FS) og dermed ikke som i en del andre lande er et uafhængigt selskab. Det gør dog ikke websitet mindre interessant. Der findes en italiensk og en engelsksproget udgave der giver nyttig information om jernbaneprojekter i Italien.
Mer Mec S.p.A. Italiensk producent af materiel til vedligehold af jernbaner. 
Mondo dei Treni Billeder fra alverdens jernbaner er hvad der er at finde på dette italienske website. En hurtig gennemgang afslørede blandt andet tog fra Italien og Norge.
Mondo Ferrovario Et italiensk jernbanetidskrift om jernbaner i 1:1
Museo Villarosa På Sicilien i den lille by Enna ligger en ganske specielt museum. Det er beliggende på en lille jernbanestation og indrettet i en række gamle FS godsvogne. Selve stationen er også en seværdighed idet den udgør en typisk italiensk landstation i en udformning der ikke længere er tidssvarende og derfor sikkert snart forsvinder. Museet i jernbanenvognene beskriver levevilkårene for land- og minearbejdere på Sicilien omkring år 1900 og er i sig selv hele besøget værd.
Nonsolotreno Nonsolotreno omhandler ikke alene jernbaner og modelbaner men også meget andet. Der er dog for den tålmodige surfter et par fine billede af italiensk museumsmateriel. Og bemærk så iøvrigt den lidt anderledes menu, helt i jernbanestil.
Renzo, Train Simulator Italieneren Renzo stiller en række add-on downloads til Microsoft Train Simulator til rådighed fra sin hjemmeside.
Roberto Gennari Roberto Gennari interesserer sig for jernbaner og frimærker. Foreløbig er det blevet til en del frimærker med italienske forbilleder som motiv. Bemærk at der ved enkelte at mærkerne er henvisning til billeder af forbilledet.
The newest old railway "The newest old railway" er et italiensk website der omhandler forsøget på at renovere en forholdsvis ung, men alligevel nedlagt, jernbane.
Top-Train Top-train er en italiensk producent af modelbanetilbehør i skala 1:87.
Tram Italia Tram Italia har som det fremgår af navnet valgt sporvogne i Italien som emne. Der findes beskrivelser og billeder af en række italienske sporvejsstrækninger.
Treni Trazione Stationi Den officielle titel på denne side er "Treni Trazione Stationi della Ferrovia Circumetnea di Catania". Altså jernbaner og stationer i omegnen af Catania. Ud over det interessante navn kan man finde mange gode billeder af tog, stationer og strækninger.
Trenisardo Trenisardo er en privat italiensk hjemmeside der beskæftiger sig med jernbanedriften på Sardinien. Der findes lidt tekst om emnet samt et par links og lidt billeder.
Tutto Treno Tutto Treno er et italiensk jernbanetidsskrift og det udmærker sig ved et glimrende layout og mange flotte billeder. Interessant er også at tidsskriftets hjemmeside ikke som mange danske og udenlandske er "fedtet" med at gengive konstruktionstegninger mv. Se for eksempel på siden http://www.tuttotreno.it/tuttotreno/disegni-locomotive.htm
Vaiacar En italiensk producent af entreprenørmatriel til brug på jernbaner.
Valente Valente producerer komplette industribaner til blandt andet minedrift. Dette omfatter alt fra lokomotiver over vogne og skinner til andet relateret specialudstyr.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE