toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
Calloni Models Den brasilianske producent Calloni Models fremstiller en mindre serie modeller efter nationalt forbillede.
Järfälla Modell Järnvägs Klubb Järfälla Modell Järnvägs Klubb lyder meget svensk og det er klubben også - men her bygger og kører man amerikansk i skala H0.
0 Scale Models 0 Scale Models er en tysk producent af modeller i skala 1:45.
1/87 Scale Construction Models Her er en række interessante artikler for den kræsne modelbygger. Heldigvis forsøger webmaster Andrew Madden ikke at sprede sig over alt for mange område men holder sig inden for et nøje afgrænset område.
1:900 TY Scale™ Model Railroads Nu troede man lige at Märklin med deres skala Z havde sat sig på de helt små modelbaner men her er en fyr i USA (hvor ellers!) der fremstiller tog i skala 1:900. Den går nok ikke uden læsebriller.
16MM GARRATT Garrat lokomotiver til den engelske 16mm skala (1:19.05. )
16mm NarrowGauge Modellers Hollænderen Dick Summerfelds site om 16 mm smalspor.
1-Inch Scale Railroad Supply Et online katalog hvor det er muligt at bestille til 1" skala.
3mm The New Zealand Society En forening der anvender skala TTn3.5 (1:120 og 9mm sporvidde).
3mm The Three Millimetre Society Selskabet til fremme af 3mm (1:11.6) modeljernbaner i Storbritannien.
9 mm 9 mm er en østrigsk producent af skala N modeller efter østrigske forbilleder i begrænset oplag.
A Modellbahnclub Tysk modelbaneklub der giver gratis adgang til freeware billede og software.
AAA Turntables Interessant hjemmeside: Det er ikke muligt at navigere på siden med mindre man selv skriver den korrekte url. Eksempelvis findes der på siden http://www.aaaturntables.com/aaa_009.htm fine billeder af produkterne. På siden aaa_004.htm findes specifikationerne, etc, etc, etc. Måske ønsker de ikke at sælge deres fine varer?
AB-Modell - Anja Bange Modellbau En tysk producent der fremstiller RhB modeller i den usædvanlige skala Nm. En naturlig følge af at Skala N vinder nye venner hver dag.
Accurail Inc Accurail er en amerikansk producent af H0 modeller. Sortimentet er ganske omfattende og udemærker sig ved kun at omfatte godsvogne samt lettere tilbehør som hjul og koblinger. Accurail kan levere vogne til næste alle nuværende og tidligere amerikanske jernbaneselskaber.
Acela Express in HO Amerikansk website der omhandler det amerikanske højhastighedstog ACELA i H0 model.
acetrains Acetrains producerer modeltog til 3-skinnedrift. Det lyder som noget fra en tid der længst er forsvundet og det er også hensigten. Det primære marked er Hornby samlere i Storbritannien men der produceres også en del franske modeller. Altsammen kan bestilles via firmaets website.
Adnalms Järnvägsklubb Adnalms Järnvägsklubb kunne lyde meget svensk men det er det ikke, det er britisk og det handler om at formidle kendskabet til skandinaviske jernbaner, primært de svenske. Her i form af en modelbaneklubs hjemmeside - der er en del fine billeder fra anlægget og sandelig også en dansk skinnebus i model..
AFB Agrupament Ferroviari de Barcelona (AFB) er en sammenslutning af jernbaneentusiaster i Barcelona-området. På deres hjemmeside findes oplysninger om deres mange aktiviteter rækkende lige fra modelbaner, jernbanehistorie og til museumsbaneaktiviteter.
Albulabahn in H0m Et website om en H0m modelbane af ganske særlig god kvalitet. Temaet er stationen Solis på den berømte smalsporede RhB i Schweiz. Stationen er i dag nedgraderet til automatisk krydsningsstation men modellen viser situationen omkring 1998. Der er en masse gode faktuelle oplysninger og mange virkelig flotte modelbanebilleder.
Albulamodell Albulamodell eller strækningen Cloms via Tschaluns er en modelbaneoplevelse i flere dimensioner. Først er der hjemmesiden der er godt struktureret og overskuelig opbygget. Siden er der det ualmindelig flotte anlæg efter et originalt tema fra Schweiz. Endelig er der en række fine tips til hvordan man slipper nemt om ved at opbygge forskellige ting på modelbanen. Novra!
A-line A-line producerer modeller i skala 1:87 efter amerikansk forbillede. Hovedvægten er lagt på alt omkring transport af containere - dvs vogne, containere, kraner etc. Men også lokomotiver eller specielle "decals" f.eks. Til Maersk lokomotivet.
All on Scale En hollandsk producent der bygger forskellige skibsmodeller i skala 1:87, 1:160, 1:200 og 1:300. Begrænset sortiment men meget fine modeller
Allan Curtis Models / AC Models Tidligere produceredes mest modeller til spor N men nu er sortimentet udvidet til også at omfatte H0 og 0. Interessant også for danske N fans er de forskellige typer af lastegods der tilbydes.
All-Gauge Model Railroading Page Dette website er nærmest en modelbaneportal. Her findes mange artikler om forskelige skalaer - for nu bare at nævne et par: O/ O27, N, HO, G, og I. Ud over dette kommer der snart noget om TT og S. Endvidere kan man her finde lidt inspiration til opbygningen af sit anlæg.
All-Railroad's Amerikansk on-line forhandler af modeller efter amerikansk forbillede. Modeller i skala N og H0.
Alpentransit MS TrainSim - meget fint udarbejdet simulering af Alpetransitbanen
Alpine Division Scale Models Alpine Division Scale Models er en amerikansk producent der fortrinsvis arbejder med materiel i skala 1:87 men der er også enkelte modeller i "0". Hvis man er interesseret i sporvogne eller trolleybusser er det et godt sted at begynde at lede efter diverse former for tilbehør.
American Modelrailroaders of Luxembourg Modelbaneforening med amerikansk forbillede.
American Models (S) American Models fremstiller modeller i den lidt større skala S - svarende til 1:64. Alle modellerne er efter amerikanske forbilleder og sortimentet omfatter de fleste typer af rullende materiel: lokomotiver, gods- og personvogne.
American Modeltrains Amerikansk modelbaneklub i Holland.
AmericanModelrailroaders Bayreuth Modelbaneforening med amerikansk forbillede. Bayreuth i Tyskland
AmericanRailroad Centre in the UK For US freaks i England.
Amherst Belt Lines Amherst Belt Lines er en amerikansk modelbaneklub der bygger i moduler for siden at mødes en gang om året og sætte det hele sammen til et enormt anlæg.
AMROL = Australian Model Railways On-Line. AMROL = Australian Model Railways On-Line.
Amsterdamse ModelbouwersClub Hollandsk H0 modelbaneklub.
AMT Modellbau Tysk producent der fremstiller små serier af modeller efter tyske forbilleder i stor skala.
Amundsen Hobby Hobbyforretning i OSLO
APOCOPA En fransk producent af modelbanetilbehør i flere skalaer. Der er dog mest tale om meget små serie. Så vidt det kan bedømmes er der et ualmindelig interessant sortiment i 1/22.5 - det kunne også være interessant hvis man ville opbygge en dansk privatbane i den skala. BEMÆRK! Det kan godt betale sig at kikke lidt rundt på denne hjemmeside. Der findes mange fine billedserier, bl.a. Fra opbygningen af et større modelbaneanlæg eller af nyere franske lokaltog.
ArkLaTexRailroad En modelbane i skala N der har strækninger i Arkansas, Louisiana and Texas som forbillede
A's Models of Bolton Forhandler af skala 1:76 og 1:72 modeller af britiske busser gennem tiderne.
Åshyttans Enskilda Jernweg Der er ikke tale om en stavefejl, banen hedder virkelig Åshyttans Enskilde Jernweg (i stedet for Järnväg) og der er tale om en havebane i skala 1:32.
Association des ModélistesHavrais Amateurs Modeljerbaneklub i Le Havre, Frankrig.
Association TrainsMiniatures du Cambrésis (ATMC) Fransk modeljernbane klub - Side på engelsk skulle være under opbygning.
Atlas Model Railroad Co. Denne amerikanske producent fremstiller materiel i skala N, H0 og 0. Ud over lokomotiver og vogne fremstilles også en række landskabsprodukter. Atlas har desuden softwarepakker i kataloger.
Automobilia Sidder man der og kikker på bilerne på sin modelbane og synes de ser lige lovlig kedelige eller modelagtige ud er Automobilia stedet for man kan hente opgraderingsinspiration. Flot
Avalon,Tintagel & Santa Fe Rwy Spor N modelbane med amerikansk forbilede
B&H GPVB GmBh Henning Bjørgo har med sit website om B&H GPVB GmBh taget fat på en interessant beretning om hvordan man bygger et anlæg op fra bunden. Der findes på dette forholdsvis nye website også en artikel om hvordan man bygger et diorama.
Backwood Miniatures Hvis man går og drømmer om at bygge en smalsporet jernbane efter britisk eller amerikansk forbillede er denne producent bestemt interessant. Som niche har man valgt at bygge smalsporsmateriel til industri- og skovbaner. Garrat og Faries hører til sortimentet.
Bemo Modelleisenbahnen GmbH u. Co KG Bemo er en tysk producent af smalsporet modelbanetilbehør efter tyske og schweiziske forbilleder.
Bengts Hobby Bengt bor i Sverige og har jernbaner som sin store hobby. På hans hjemmeside har han lagt en del billeder om emnet.
Besig Bær over med at ikke alle links fungerer lige godt på denne side og se i stedet nærmere på de flotte modeller i skala 1 og 1e der med lidt fingersnilde godt kan bruges på nordiske modelbaner i samme skala. Firmaet Besig er en meget lille producent og derfor er det al ære og respekt værd at der også er tid til at drive et website.
Bethlehem Car Works Inc. Bethlehem er en mindre amerikansk producent af H0 vogne og bygninger af meget høj kvalitet. Ud over disse sæt tilbydes også enkeltkomponenter til selvbyggere, f.eks. endestykker til baggage og post vogne.
BMÅS BMÅS = Borås Miniatyrångloksellskab, altså selskabet for miniaturelokomotiver i Borås. Skala er 1:8 og dermed bliver det hele pludselig meget, meget mere spændende.
Borg Rail Borg Rail er en mindre producent der fremstiller tilbehør i de typisk britiske 4mm og 7mm målestoksforhold. For modelbanebyggere der selv lægger skinner er her en del specielt tilbehør at få fat i.
Borlänge Modelljärnvägsklubb En svensk modeljernbaneklub med snart 20 år på bagen.
BRAWA BRAWA er en tysk producent af modelbanetilbehør. Sortimentet er de sidste par år udvidet betydeligt og skulle man efterspørge de lidt mere nicheprægede produkter er Brawa et godt bud.
British 1:87 Scale Society British 1:87 Scale Society har til formål at fremme udbredelsen af den internationale H0 skala i Storbritannien hvor H0 normalt fortolkes lidt anderledes og hvor der generelt er en anden struktur omkring anvendelsen af målestok til modelbaner.
Brumm Brumm er en italiensk producent af modelbiler i skala 1:43. Der findes over 250 forskellige modeller at vælge mellem fra en lang række historiske perioder.
BUB Modelbiler i bl.a. 1:87.
C & D Models Modeller af landbrugsmaskiner i skala 1:64 efter amerikanske forbilleder
Canada's Historic Railway Hotels En artikel der beskriver canadas mange flotte jernbanehoteller. Mange af disse er stadig i brug som hoteller i dag - der er laaangt på tværs af Canada.
Canadian Railroad Historical Association Skal vi for en enkeltheds skyld kalde dette den canadiske søsterorganisation til Dansk Jernbaneklub.
Canadian Railway Modeller Magazine Et canadisk tidskrift om modelbaner der i sagens natur fortrinsvis beskæftiger sig med nordamerikanske jernbaner.
Carocar Schweizisk producent og forhandler af materiel til modelbaner i skala 1:87, 1:22,5 og 1:45. Godt udgangspunkt hvis man f.eks. Vil bygge en model af en roebane.
Chinnor and Princes Risborough Railway Britisk museumsbane med et godt gennemarbejdet website.
Chris Nevard *** Man tager en god lang aften, en PC, en Internetforbindelse samt interessen for britiske jernbaner. Chris Nevard har ganske ubemærket opbygget en flot website om nedlagte britiske jernbaner og eksisterede museumsbaner. Der findes på dette website mange fine historiske billeder og en hel del aktuelle billeder. Husk endelig at besøge siden om hans modelbaneaktiviteter - for mig tæller hans Combwich Branch blandt et af de mest gennemarbejdede layouts overhovedet.
Clinchfield Railroad in Germany Det amerikanske jernbanetidsskrift ModelRailroader gennemgik for en række år siden det lokale selskab Clinchfield Railroad (i dag en del af CSX) og bragte anvisninger til et anlæg i skala N. Dette projekt er ved at blive ført ud i livet i Tyskland. Dog ser der ud til at være et ophold i projektet p.t.
Clutton Clutton omhandler en station og sidebane af samme navn. Der er en række gode beskrivelser af historie og opbygning af modelbanen. Lærerig hvis man selv går i slige tanker.
CMC Britisk producent af modelbiler i skala 00. Flotte klassiske modeller fra 1950'erne.
CMD Models H0 modeller i begrænset oplæg efter sydafrikanske forbilleder.
Collector Model Producerer og sælger norsk modelbaneudstyr
Colorado Model Structures Colorado Model Structures bygger modeller i skala 1:24 og sortimentet omfatter for nærværende en række bygninger efter amerikanske forbilleder.
ColorTransfer Color-Transfer fremstiller skrifttyper til modelbaner i forskellig målestok. Virksomheden har også i enkelte tilfælde fremstillet, lakeret og påført tryk, på modeller.
Con-Rail Con-Rail er en ny østrigsk producent der fremstiller digitalt styret tilbehør til modelbaner. De primære produkter er signaler og enkelte køretøjer fra baneafdelingen (eks. VW rugbrød som dræsine).
Cooncreek & Tumbleweed Springs Cooncreek & Tumbleweed Springs er en modelbane efter amerikansk forbillede men bygget af englænderen Paul Templar. Banen har været vist i flere engelsksprogede blade.
COUNTRYSIDE MODELS Countryside Models er professionelle modelbanebyggere. JA, det burde man kunne lære noget af - og deres hjemmesides billedgalleri afslører også mange rigtig fine detaljer. Godt håndværk.
CS Train Tjekkisk producent af lokomotiver, vogne og modelbiler i skala 1:87 efter tjekkiske forbilleder
D+R Tysk producent af H0m modeller efter tyske og schweiziske forbilleder.
Dampflokfest im Selzthal (Österreich) I perioden fra den 7. til 9. juni afholder ÖBB et damplokomotivstref i den historiske remise i Selzthal. Den historiske rundremise er fredet og benyttes til dagligt af ÖBB som udgangspunkt for den såkaldte "ÖBB-Traktionsstandort Selzthal".
Daniel Lewin und Egon Bockholt & Söhne GmbH Bocholt er en tysk kvalitets producent der fremstiller materiel i skala 1:32. Normalt er modellerne fra dette firma fremstillet i metal hvilket giver meget realistiske og fint detaljerede modeller.
DAVO DAVO er en tjekkisk producent af biler, motorcykler og landbrugsmaskiner i skala 1:87, 1:120 og 1:18. Desværre ser det ikke ud til at der (endnu) findes forhandlere uden for tjekkiet.
Deak Ungarsk producent der fremstiller modeller efter tyske og ungarske forbilleder i skala N, TT og H0.
Der N Bahner Tysk hjemmeside om modelbaner i spor N
Design Preservation Models Design Preservation Models er en amerikansk producent af bygningsmodeller i skala N, H0 og 0. Meget flotte modeller hvoraf enkelte også bør kunne placeres på danske anlæg. Virksomheden producerer også en yderst interessant serie af bygningselementer i N, H0 og 0 der gør det muligt at fremstille egne bygninger ved hjælp af præfabrikerede komponenter.
Deutscher Eisenbahn-Verein e.V. Selv om navnet kunne tyde på noget mere overgribende er der faktisk tale om en enkelt museumsbane i det nordtyske område. Et godt struktureret website hvor det er muligt at finde ud af køreplaner, historik og meget mere vedrørende banen.
DJH engineering DJH Engineering er en britisk producent af byggesæt til lokomotiver i skala 0 og 00. Fortrinsvis britiske modeller men også en hel del franske, hollandske og tyske i sortimentet. Godt udgangspunkt hvis man vil bygge ældre danske lokomotiver.
Drazen Bjelic Står man lige og mangler et par modeller til sin modelbane af jugoslavisk eller kroatisk tilsnit er her leverandøren.
DRG Modell Berlin DRG er en forholdsvis ny tysk producent af modeller i skala H0 (1:87). Produktionen omfatter fortrinsvis preussiske lokomotiver som T5 og S1 samt enkelte mere specielle modeller. Der er tale om håndarbejde hvilket afspejles i priser og leveringstider.
East Penn Traction Club Amerikansk forening der har specialiseret sig i sporvejsmodeller.
EIPO Präzisionsmodelle Denne tyske producent har specialiseret sig i tilbehør til spor N. Der produceres enkelte tilbehørselementer der gør det muligt at superdetaljere forskellige modeller.
Eisenbahn - Software von Martin Meyer På denne hjemmeside tilbydes af hobbyproducent en screensaver med tyske temaer. Man kan også få programmel til at styre sin Märklin modelbane hvis det skulle friste i stedet.
Eisenbahnfreunde Aurich e.V. Jernbanevennerne i Aurich rammer nok ned i noget af det der også har mange venner i Danmark, privat- og sidebanestrækninger. Foreningen har et antal moduler i arbejde der alle kredser om dette tema. Fine billeder og gode beskrivelser.
Eisenbahnfreunde Dillingen E.V Dillingen e.V. Eisenbahnfreunde Dillingen E.V har kreeret adskillige modelbaneanlæg fra hvilke der kan ses billeder på hjemmesiden. Specielt flot og unikt er stålværket.
Eisenbahnfreunde Schelklingen e. V. Denne tyske modelbane forening tæller blot 15 medlemmer men disse når alligevel at sprede sig over en lang række områder. Hjemmesiden beretter således om klubbens faste H0 anlæg og FREMO aktiviteter, samt om planlægningen af et spor N anlæg. På foreningens website findes en række gode inspirerende billeder.
Electric Train Systems ETS I Danmark er ETS en forholdsvis ukendt producent af modelbane udstyr. Men det er lykkedes det tjekkiske firma at få skabt sig en niche på såvel det tyske som det amerikanske marked med sine fine 1:45 modeller. Blandt andet leverer virksomheden en meget eftertragtet sæt med lokomotiv og tjekkiske ølvogne.
Electrotren Klassisk spansk producent af modelbanemateriel. Tidligere meget tæt op ad Märklin men nu et mere nuanceret sortiment. Siden April 2004 ejet af den britiske producent Hornby.
Ems-Modellbau Ems-Modellbau er en tysk producent af miniaturekøretøjer i skala 1:87. En hel del modeller efter ældre forbillede.
Epoche Tysk producent af modelbiler efter forbilleder fra 1950'erne og 1960'erne.
Epoche 3 Som navnet siger handler dette website om Epoche 3, altså cirka 1949 til 1970. Siden her er tysk og fokuserer på andet end blot jernbaner i perioden hvormed der er rig mulighed for at hente inspiration til relaterede hobbies. Bemærk iøvrigt hvor godt designet på siden passer til temaet.
Erie Lackawanna i skala H0 Erie Lackawanna i skala H0 er et svensk website hvor der berettes om hvordan man på meget lidt plads kan bygge et velfungerende anlæg.
ERIK THORSEN Erik Thorsen fra Norge har modelbaner som hobby og på hans hjemmeside findes en række interessante billeder fra forskellige modelbaneanlæg til inspiration for andre modelbyggere.
Erlebnisbahn Ratzeburg Vi kender alle til idéen med at lave en dresinebane på en nedlagt jernbanestrækning. Vennerne her i Ratzeburg syd for Lübeck har taget skridtet fuldt ud. Man kan vel nærmest kalde det industrielt.
ERMO ERMO-Modellbau er en tysk producent der fremstiller modeller til skala H0 og N i mindre serier. Alle modeller er af meget høj detaljering og en del nok anvendes på skandinavisk prægede anlæg.
Essemme Essemme er en interessant italiensk producent af modeller i skala H0 og 0. Virksomheden fremstiller kun i mindre serier men det er alligevel lykkedes at få en attraktivt sortiment af lokomotiver stablet på benene.
Express Models Express Models er en britisk producent af modelbanetilbehør, herunder belysning og elektronik.
Fabrice FAYOLLE Fabrice FAYOLLE, husk det navn. På hans website er der billeder af de modelbaner han har begået og her er virkelig håndarbejde af meget høj klasse. Nøje detaljerede modeller og fine sammenhængende anlæg.
Familien Arnoldus Egentlig er dette familien Arnoldus' hjemmeside men da der i familien også findes en jerbaneentusiast er der naturligvis også en side med links af relevans for denne hobby. Den er medtaget fordi den er oprettet ud fra et hollandsk perspektiv, hvilket er lidt af en forandring og en god undskyldning til at surfe en halv times tid ekstra
Feldbahn modellbau En god hjemmeside fra Schweiz om hvordan man bygger "feltbaner" eller industribaner i model.
Ferro Suisse Stille og roligt har den schweiziske producent Ferro Suisse fået opbygget en produktion af modeller og tilbehør til skal 0m, H0m og H0e. Sortimentet indbefatter modeller, skinner og bygninger.
Ferro-Train Ferro Train er en østrigsk producent af modelbaneudstyr og hovedvægten ligger på østrigske modeller i skala H0e. Der findes dog et par enkelte H0 modeller ligesom der også er et interessant udvalg af tilbehør med alt lige fra havelåger, knækkede træer, indkøbsvogne og værktøj til lokomotiver i skala H0. Om ikke andet er dette website et besøg værd på grund at de mange interessante østrigske specialiteter.
Ferrovie On Line Ferrovie On Line er intet mindre end et italiensk TrainSimulator fokuseret website. Her finder man stort set de samme ting som på andre TrainSim websites, bortset fra at alt her er med italiensk tilsnit.
First Class Trains Britisk producent af tilbehør til modelbaner - specialiseret i udstyr til røgudvikling og lys.
Florida Garden Railway Society Som navnet siger hjemmeside for foreningen af havebane-entusiaster i Florida. Hvis man alene går ud fra klimaet burde der være glimrende forudsætninger for den type baner.
Fransk Jernbaneside Denne hjemmeside har forskellige emner omkring franske jernbaner som tema. Der er en del fine billeder af modeller i forskellige målestoksforhold.
Frateschi Frateschi er noget så eksotisk som en brasiliansk producent af modelbanetilbehør i skala H0. Produktionen består i hovedsagen af modeller efter brasilianske og amerikanske forbilleder. Sortimentet tæller flere fine modeller
Free-mo Trackwork Handbook En håndbog i hvordan man laver sit skinnearbejde jfr Free-mo. On-line og gratis!
Garden Railway Club Greater Vancouver Garden Railway Club er som navnet siger en forening af havebaneentusiaster. Hvert år afholder de et specielt julearrangement med kørsel i sne og ved aftentide.
Gary M Green Den amerikanske modelbaneentusiast Gary M Green har på sin hjemmeside en del materiale og billeder om jernbaner i stor og lille størrelse. Bemærk blandt andet hvordan han har grebet Pasadena station an som model!
George Paul Landow Den ærværdige Professor George Paul Landow har en interessant hobby. Jernbanemodeller..
George Schreyer George Schreyer har levet en interessant samling artikler og links om jernbaner i stor skala. Desuden fine billeder fra hans eget anlæg (1:29).
Georgia Trains Georgia Trains er en online forretning der sælger en speciel amerikansk variant af BRIO tog målrettet mod det amerikanske marked. Det er dog også muligt at købe skala N produkter fra de mere klassiske producenter som f.eks. KATO.
Gn15 En ny skala har set dagens lys: Gn15. Den benytter OO/HO skinner og teknik men modellerne er i en noget anden målestok idet de repræsenterer smalsporede 15" baner. Så lærte vi det!
Golden Valley Light Railway Hvis man interesserer sig for smalsporede industribaner er Golden Valley Light Railway lige stedet. Her har man opbygget en ganske pæn samling af små industrilokomotiver hvoraf de fleste er operationelle.
Göteborgs Modelljärnvägssällskap Göteborgs Modelljärnvägssällskap mener selv at der er Sveriges største "Nulla" - og her hentydes naturligvis til spor 0 der er skalaen på foreningens store modelbane.
Grays Harbor Branch Grays Harbor Branch er en modelbane der bygger på et oplæg efter den nordamerikanske Northern Pacific jernbane.
Great Central Railway Great Central Railway i nærheden af Leicester arbejder med lidt større maskiner og her kan man få oplevelsen af det lidt tungere arbejde med damplokomotiver.
GWR Modelling Mikkel Funder bedriver et glimrende website om GWR (Great Western Railway). Her findes mange gode billeder og artikler. Naturligvis er der også en del links til andre relevante websites, men det synes egentlig unødvendigt at kikke efter andre steder hvis man først har besøgt dette website.
H.O. Beer Car Collector En hobby med perspektiver! Hjemmesiden og alverdens ølvogne i spor H0.
HAG HAG er en schweizisk producent af rullende materiel i skale H0 efter schweizisk forbillede. Virksomheden producerer en lang række modeller hvoraf en del kan anvendes på skandinaviske anlæg.
HALWA Fra HALWA kan man få en del interessante modeller til sit modelbaneanlæg i enten spor N, Z, TT eller H0. Alle modeller er kendetegnet ved en høj detaljering og produktion i små serier.
Hans Lundberg Hans Lundberg har en interessant hjemmeside hvori der også indgår lidt om jernbaner. Specielt interessant er hans flotte sort-hvide billeder fra Ohsa-banan.
Harzer Modellbahnzentrum Lautenthal Skulle man få lyst til at se på modelbaner mens man er på ferie i Harzen findes er under samme tag anlæg i H0, TT, N, Z, og 1:32.
Hauler Denne tjekkiske producent af modeller i skala 1:87 er et interessant bekendskab for alle der arbejder med modeller af militærkøretøjer eller blot køretøjer lidt ud over det sædvanlige. Der findes en hel del tilbehør tilgængeligt rækkende fra benzindunke, over cyker og til afløbsriste til veje.
Hei Na Ganzlin De fleste jernbanemuseer er startet i det små og således også dette tyske. Man råder over materiel men endnu er faciliteterne man råder over ikke egnet til udstillinger med mere. Materiellet er blandt andet en BR 52 der bruges til udflugtstog og - til at køre godstog i omegnen hvormed der kommer lidt penge i foreningens kasse.
Heine Pedersens Modelbane Links Igen en afstikker til Norge hvor Heine Pedersen har samlet en række spændende links til norske modelbaner. Mange af disse er igen fokuseret på et bestemt tema som f.eks. selvbyggermodeller, epoke kørsel, westernbane... o.s.v. Et besøg værd!
Henke Kleinbanen Henke Kleinbahnen er noget ganske særligt for alle der interesserer sig for Spor I. Usædvanlig flotte lokomotiver, skinnebusser og arbejdsmateriel i skala 1:43,5 og 1:45. Forbillederne er naturligvis tyske, fortrinsvis provinsbanerne i Sachsen og Baden-Württemberg.
Heris Modelleisenbahn Heris er en mindre tysk producent af modelbaneudstyr i skala H0. Hvad der gør Heris interessant er at virksomheden har specialiseret sig i at producere "ikke-tyske" modeller, altså modeller baseret på forbilleder fra Tysklands nabolande.
Herpa Herpa producerer modeller af landevejskøretøjer til modelbaner, primært i skala 1:87. Ud over dette produceres også en serie af civilfly i skala 1:500. Interessant for modelbanefolket er også specialudgaverne af f.eks. Biltog med Mercedes personbiler eller lastvogne - disse leveres komplet med Märklin lokomotiv.
Höllentalbahn Dette website om Höllentalbahn er et af de bedre af slagsen. Det er spændende i brugen af virkemidler og samtidigt behandler det sit tema med en god dækning af emnet. Og emnet er netop opbygningen af en modelbane der har Höllentalbahn som forbillede - dette dækkes med en fin baggrundshistorie.
Hornby (Lima, Rivarossi, Jouef) Hornby er nu nået så langt i bestræbelserne på at genoptage handelen med de overtagede virksomheder i Lima gruppen. Under siden Hornby International kan man se et udvalg af produkter fra Rivarossi, Lima og Jouef. De er samlet uden specifik angivelse af tidligere producent. Et gæt er at de kommer i handelen som "Hornby International" produkter.
Hornby PLC Den kendte britiske producent af modelbaneudstyr.
Hotrailroad.com Her præsenteres en række af de flotteste amerikansk inspirerede modelbaneanlæg. For alle der selv går og pusler med en modelbaner er der inspiration til mange lange vinter- (og sommer-) aftener.
Hovedbanen Modelljernbaneforening Hovedbanen Modelljernbaneforening (tidligere Grorud Modelljernbaneforening, LOK mm) blev formelt stiftet 1/1-98. Klubben har 16 medlemmer fra Oslo området, og har for tiden klublokale i et beskyttelsesrum på Strømmen station.
http://www.modell-funktion.de/index.htm Endnu en lille producent af modelbanetilbehør der må lukke. Heldigvis er virksomhedens hjemmeside stadig åben og det er muligt at købe virksomhedens produktionsudstyr. De danske komponenter er afhændet til firmaet OKT. På hjemmemsiden kan man se at der har være produceret bl.a. Litra Q, Motorvogne fra AEA (NKJ) og roebanetog fra Nakskov Sukkerfabrik.
Interessengemeinschaft TT-Modellbahnfreunde Hessen Foreningen med dette imponerende navn hører hjemme i den tyske delstat Hessen. Normalt forbinder man mest TT (1:120) med det østlige Tyskland men der findes faktisk en voksende skare af modelbyggere i det tidligere Vesttyskland. På denne klubs hjemmeside kan man læse om klubbens almene aktiviteter, moduler, modeller, producenter, links og meget mere. Naturligvis er der nogle billeder fra klubben meget fine anlæg.
InterMountain Railway Company InterMountain Railway Company er en amerikansk producent af modeller i skala N, H0 og 0. Alle modellerne er efter amerikansk forbillede. Specielt interessant er deres store udvalg af EMD lokomotiver i forskellige selskabers bemaling.
IRFCA, the Indian Railways Fan Club En hjemmeside for alle der interesserer sig for indiske jernbaner.
Isle of Wight Steam Railway Isle of Wight Steam Railway ligger på øen Wight syd for Portsmouth på den engelske sydkyst. En af de rigtig gode ideer til en speciel ferieoplevelse i det sydengelske. Sejltur med færge (snart en sjældenhed i færgelandet Danmark), en tur med en historisk jernbane samt oplevelsen af at kunne besøge øen Wight med dens spændende historie og natur.
Japanese Railway Modelling Som navnet siger handler denne hjemmeside om at bygge modelbaner efter japanske forbilleder.
Japanese Railway Modelling Homepage Navnet siger det hele. Siden indeholder artikler og links vedrørende forskellige aspekter af japanske jernbaner i model.
Jean BUCHMANN Jean Buchmann stammer fra Alsace og har lavet en hjemmeside om hjemegnen og om sin store hobby modeljernbaner. Buchmann, årgang 1963, lader os følge udviklingen i hans hobby. Det gør det lettere at forstå hvordan han er nået frem til det niveau der sætter ham i stand til at bygge en bane som "EHNWILLER" (http://katinou.club.fr/behnwillerus.htm).
Jersey Central Chapter Dette er den lokale afdeling i Jersey (USA) af NHRS - hvilket nok svarer til den amerikanske pendant til DJK.
Johan Sturm Johan Sturm har opbygget 2 interessante hjemmesider om modelbaner. Den ene om 1:1 og anden og hans modelbane omhandlende Deutsche Reichsbahn i 30'erne.
Josep M. Pagès Josep M. Pagès har opbygget en hjemmeside på Fransk, tysk og engelsk omhandlende forskellige former for tjenestekøretøjer i model. Mange fine billeder og gode artikler.
Jürgen Schillo Jürgen Schillo er en finurlig fætter. Han kalder sin hjemmeside for "Hanulisten" eller på dansk noget i stil med "H-nulleren". Der er lidt tekst men mange fine billeder af fra et anlæg der må koste mange, mange timers arbejde
Kadee Kadee er en af de store amerikanske producenter af modelbanetilbehør, fortrinsvis vogne og koblinger.
KARSEI - Modellbahn Karsei er en lille tysk producent af modelbanetilbehør i skala N, TT og H0. I H0 produceres tre modeller fra DR som alle vil kunne bruges på en dansk modelbane, det samme gør sig gældende for N og TT modellerne. Selv om enkelte af disse måske er en lille smule eksotiske.
Keighley & Worth Valley Railway Keighley & Worth Valley Railway ligger i det man i Storbritannien normalt kalder Bronte country, altså området mellem Bradford og Pennine Moors. En af de større museumsbaner med et godt gennemarbejdet website.
Key Kits KEYKITS er Wrightlines, IKB Models og ABS Models web / post ordre site. WRIGHTLINES producerer primært smalsporede modeller i skala 7mm:1 engelsk fod og er en af de ældre engelske producenter. IKB MODELS har produceret GWR metal samlesæt siden 1980'erne i skale 4mm og 7mm : 1 engelsk fod. (1:76 & 1:43). Produktionen omfatter landevejskøretøjer. ABS MODELS producerer samlesæt i skalerne 2mm, 4mm og 7mm. Dette inkluderer lokomotiver, vogne, busser og sporvogne. Thatcher Plates producerer over 3000 forskellige navneskilte til engelske lokomotiver, fortrinsvis i 7mm:1 engelsk fod (1:43).
KISS Kiss er en tysk producent der fremstiller modeller i stor skala. Vi taler om modeller i 0, 1 og 2m. Priserne er naturligvis derefter men til gengæld for man nogle superflotte og meget detaljerede modeller.
Kuswa Gerd Kuswa er en lille selvstændig producent som det er lykkedes at opbygge en lille produktion i spor N, TT og H0. Hovedproduktet er små elektiske lokomotiver som de typisk fandtes på små privatbaner.
LA PASSION DES TRAINS Navnet siger egentlig alt hvad der er at sige om denne side. Det handler om den store lidenskab jernbaner! Siden er på fransk og der er en del gode billeder af 1:1 og skala H0.
Länderbahn in Bayern Denne side omhandler den gamle bayerske statsbane i model. Siden er fyldt med mange gode billeder og har desuden et område med detaljerede tegninger af de bayerske lokomotiver fra tiden før 1914, hvilket tematisk rammer anlæggets kerne.
Lars Lindhards togsider. Lars Lindhards hjemmeside om danske jernbaner. Fine billeder.
Le Village Provençal Miniature Dette her er strengt taget ikke noget der har med jernbaner at gøre man på den anden side er der alligevel en hel del inspiration at hente for den modelbaneinteresserede. I Grignan i Provence har man opbygget en miniatureby på omkring 1000 m2 der viser livet i Provence. Her er en nærmest uudtømmelig kilde af inspiration til modelbanen - specielt til de lidt større som f.eks. 0.
Legacy Station Det er synd at dette website har et så dårligt layout der gør det vanskeligt at finde rundt mellem de mange gode varer på hylderne. Det er et amerikansk website der sælger modelbanetilbehør af amerikansk tilsnit.
Leopold Halling Leopold Halling GmbH fremstiller meget flotte modeller i H0, H0e og H0m af sporvogne og U-baner, fortrinsvis efter forbilleder fra de tysktalende lande i Europa.
Les Ancizes - Saint Hilaire Denne modelbane i spor N skal forestille strækningen Les Ancizes - Saint Hilaire i årene 1920 til 1940. Siden indeholder en udemærket og detaljeret beskrivelse selv om det måske ikke er det mest vellykkede layout på hjemmesiden. Der er også mange fine billeder.
Liege ALAF Modelbaneklub fra byen Liege i Belgien. En del billeder på siten.
Linka World Et britisk firma der producerer moduler der kan anvendes til at konstruere næsten alle tænkelige bygninger til modelbanen. Nemt og fleksibelt.
Living Desert Et sted i USA har man oprettet et "Living Desert" center og man driver et website hvor man kan lære et og andet om ørkenen i området. Mere interessant for jernbaneentusiaster er at der på stedet også findes et større modelbaneanlæg i skala G.
Locomotion Locomotion er en britisk producent af materiel til 16mm skala havebaner.
Locos in Profile Locos in Profile er Richard Green's mesterværk. Hans website er drevet af en sammenhængende layout med et godt jernbanerelateret farvevalg. Ud over dette kan Richard Green noget vi andre ikke kan, han kan tegne / male lokomotiver i profil så det er en sand fornøjelse at se på dem.
Lokbahnhof Sonnenberg Lokbahnhof Sonnenberg er et tidligere DR remiseanlæg der foreløbig er udlejet til en forening i 2003. Det er meningen at selve remisen skal restaureres mens resten af anlægget kun trænger til mindre vedligeholdelse.
Lundarallarna Lundarallarna er en sydsvensk modeljernbaneforening med et fantastisk flot anlæg under opbygning. Her kan man lade sig inspirere af mange fine små detaljer.
M Rollins Vores ven Rollins har en fin hjemmeside med masser af materiale om modelbaner i H0 og H0n3. Ud over dette også noget om de specielle gearede smalsporsdamplokomotiver man benytter på skovbanerne i USA.
Ma compagnie Ma compagnie er en fransksproget hjemmeside hvor der berettes om forfatterens 2 anlæg i respektive H0 og 1:22,5.
Magersfontein Det er altid interessant at finde et website hvor en alternativ ide bliver præsenteret. Dette website omhandler en modelbane i Storbritannien der har valgt noget så eksotisk som sydafrikanske jernbaner til tema for deres anlæg med titlen "Magersfontein".
Main Street Heritage Models Main Street Heritage Models
Manchester Model Railway Society Manchester Model Railway Society er en af storbritanniens ældste modelbaneklubber og her arbejder man med modelbaner på et virkelig højt niveau. Se under "Layouts" og lær hvordan man kan skabe meget realistiske miljøer.
Markits Markits er en britisk producent og forhandler af enkeltkomponenter til fremstilling af modeller, eks. Lokomotiver og vogne.
Märklin Project - Peter Funck Peter Funck fra Sverige er kommet langt med sit Märklin anlæg og har ved siden af dette fået tid til at opbygge et website der beskriver hvorledes man benytter elektronisk styring af Märklin M spor. Der er en god struktur og emnet er afgrænset og godt struktureret. Teksten er på engelsk.
Marlborough Denne hjemmeside omhandler arbejdet med at bygge en modelbane der illustrerer Marlborough, Wiltshire (England) omkring 1911. Interessant fordi der var to selskaber med hver sin station i byen.
Maxitrak Maxitrak producere lokomotiver i meget stor skala, så store at de benyttes til at trække tog i haver og parker hvor der er behov for at transportere besøgende rundt. Der produceres diesel og damplokomotiver samt dampbiler og locomobiler.
Mecklenburg-Pommersche Schmalspurbahn-Freunde e.V. I 1888 blev der i Mecklenburg Vorpommern etableret en 600 mm bane der i starten var trukket af heste. Denne bane voksede i udstrækning og var i samtiden en af Tysklands største og mest morderne baner med over 250 km strækning. Banen havde gods- og persontrafik og vedblev med at være aktiv frem til afslutningen af 2. verdenskrig hvor den sovjetiske besættelsesmagt som krigsskadeerstatning fjernede det meste af banen. I 1950'erne genopbyggede DDR styret en del af banen og dette var i drift til 1970'erne hvor banen blev lukket helt. I 1996 blev der dannet en forening og den kunne i 1999 indvie den første genetablerede strækning. Mere om denne spændende bane på foreningens hjemmeside.
Mehano Den slovenske producent MEHANO fremstiller modelbanemateriel i skala H0 og N. Forbillederne er fortrinsvis tyske, franske og amerikanske. Et interessant alternativ til de etablerede producenter på markedet.
Meine N Welt Meine N Welt er et tysk website hvor Alfred Bernschneider beskriver om sit spor N anlæg. På dette website findes en række artikler og tips til modelbanebyggere ligesom der er en del materiale og links vedrørende jernbaner i 1:1.
Metromodels Metromodels er en britisk producent der fremstiller modeller af "Underground" materiel med høj grad af detaljering. Det er er blandt andet muligt at få modeller af de klassiske 1938 og 1959 udgaver af materiellet.
Michigan Train Watchers Photos Trainspotting - eller Train Watching - er en populær sport mange steder. I Michigan findes der en lille udsøgt flok der har lavet en godt website hvor de samler frugten af deres arbejde til glæde for alle os andre.
MICRO / SMALL LAYOUTS Som navnet siger, meget meget små anlæg
Middleton Railway Leeds Middleton Railway er for danskere interessant fordi man i 1972 købte litra F 385 og benyttede den regelmæssigt mellem 1985 og 1999 til alle typer af museumstog. I 1999 blev F 385 taget ud af drift.
Midland Railway Centre Midland Railway Centre i nærheden af Derby har til formål et bevare og formidle hvorledes Midland Railway var med til at udvikle området. God og veldokumenteret hjemmeside men lidt tung at navigere rundt i. Fine billeder.
Miniature Railway Supply Miniature Railway Supply har specialiseret sig i tilbehør til havebanen. Som det fremgår af hjemmesiden er det ganske pæne størrelser der arbejdes med
Miniwelt Miniwelt i den tyske delstat Sachsen bygger en række seværdigheder fra tyske delstater i model. På det seneste er der også kommet enkelte elementer fra den øvrige verden med. Naturligvis findes der også en del om jernbaner (tip: http://www.miniwelt.de/eisenbah.htm).
Model Railway Express MAG Model Railway Express MAG er et britisk website der omhandler britiske jernbanemodeller omtrent på samme måde som modeltog.dk behandlede danske. Layout og navigation på dette website er dog ikke helt så avanceret.
Model Railway Trains Dette website er specielt interessant for alle der interesserer sig for britiske jernbaner og modeller af disse. Et par hurtige genveje rundt i junglen af skalaer og producenter.
Model Train Museum Dette kanadiske website brøster sig med at have verdens største modelbanemuseum. Skulle turen gå til Canada kunne man altid lægge vejen forbi.
Modelbaehnle Denne hjemmeside beskriver meget detaljeret historien om arbejdet med et H0 anlæg på 125 x 222 cm. Fine billeder og gode informative artikler
ModelBouwer.nl Det interessante ved dette website er at det omhandler en hollandsk modelbane, men med en dansk jernbane som tema. På dette website beskrives blandt andet i en artikel hvordan man bygger en Triangel motorvogn. Man har også startet en webring med danske (model)baner.
Modélisme Ferroviaire Provinois Provins er mange ting. Blandt meget andet også en by in Frankrig hvorfra der udgår forbindelse til en del byer, herunder også Paris. Hjemmesiden vedligeholdes af en klub der bygger en modelbane med områdets strækninger som tema.
Modell av liten järnväg till gruva En glimrende gennemgang af forberedelsen til en modelbane der er fokuseret omkring en minebane. Desværre er det længe side der har været opdateringer da starten er rigtig god.
modellbaehnle.de modellbaehnle.de
ModellBahnArchiv ModellBahnArchiv er et tysk website der beskæftiger sig med modelbaner og her specielt producenter af lidt ældre dato - også en række danske
Modellbahnnormen.de De fleste modelbaneinteresserede har sikkert hørt eller set et eller andet om NMRA eller NEM. Denne tyske website har samlet en række henvisninger til aktuelle normer omkring modelbaner. Oven i dette findes der også lidt om tidligere tiders normer indenfor emnet.
Modellbahnprojekt Mals im Vinschgau Dette site er på linie med Erik V. Pedersen's site om Kalvehave banen. En jernbane beskrevet i originalt og senere en god beskrivelse af hvordan det er omsat til modelbane. En lille speciel teknisk detalje er krydsningssporet - på tysk Wendestern. En idé til andre modelbanebyggere.
Modellcompagniet En ny norsk modelbaneforretning der blandt andet har overtaget en del af sortimentet efter Pünther Spesialmodeller.
Modelleisenbahn Club Tarp e.V. Modeljernbaneklubben i Tarp i Sydslesvig holder til 15 kilometer sydligt for Flensborg. Derfor bliver man måske ikke helt så forundret når man på et tysk website finder et par artikler på dansk. Der er faktisk tale om et godt website der giver den besøgende lidt mere med på vejen end blot den traditionelle opremsning af hvem, hvad, hvor. Der er artikler om hvordan man bygger forskellige ting og fra klubbens besøg hos andre klubber. Desuden er der en række gode billeder.
Modelleisenbahn Kärnten Modelleisenbahn Kärnten - hvilket for kendere straks vil sige noget med Østrig og modelbaner. Modelbaneklubben i Kärnten har et udstillingsanlæg og bedriver ved siden af dette en række jernbanerelaterede aktiviteter.
Modelleisenbahnclub Hannover Som det fremgår af navnet er Modelleisenbahnclub Hannover en tysk modeljernbaneklub fra Hannover. Hovedaktiviteterne er koncentreret omkring fremstillingen af FREMO moduler - H0.
Modelljernbaneforeningen i Norge(MJF) Modelljernbaneforeningen i Norge, MJF, er en ideell forening som skal spre kunnskap og forståelse for modelljernbane som hobby, samt samle personer og klubber med interesse for dette. Flot site med enkelt og effektivt layout.
Modellrallare i west Modellrallare i west er en svensk jernbaneforening der arbejder med opbygning af en H0 bane efter svensk forbillede.
Modellrallaren. Modellrallaren er et af de ældste svenske websites om modelbaner og hovedvægten ligger naturligvis på det svenske og skandinaviske.
Modelltec Modelltec er en tysk producent af biler, busser og lastbiler efter østeuropæisk forbillede i skala H0 og TT. Der findes i sortimentet dog også enkelte jernbanevogne.
Modelmasters Man kan lære meget ved at se hvordan professionelle modelbyggere udfører forskellige opgaver. Her findes eksempler på alt lige fra fly, huse og jernbaner.
Modelsbuzz En amerikansk portal hvor man kan købe / sælge forskellige modeller, herunder jernbanemodeller
Monroe Models Monroe Models er en mindre amerikansk producent der fremstiller broer og enkelte andre tilbehørselementer til modelbaner, fortrinsvis i skala N. Enkelte fåes dog også i H0.
MSE Modellbahnen MSE Modellbahnen er en østrigsk producent af modeller i skala H0 og H0e. I sortimentet findes en række interessante østrigske lokomotiver og vogne. Blandt sidstnævnte kan nogle efter lettere modifikation anvendes som danske privatbanevogne.
MTSN Imports En amerikansk forhandler af messingsamlesæt af modelsporvogne.
Much Meddling Ikke alene har Chris Baker en fin form for humor, som antydet via navnet på hans anlæg, nej, han er også en virkelig dygtig modelbygger. Specielt interessant er de små film fra hans anlæg.
Musée des Tramways à Vapeur et des chemins de fer Secondaires français En fransk forening der forsøger at bevare smalsporet jernbanemateriel. Godt website på fransk, engelsk og tysk. Fine billede og god forklarende tekst.
Museisällskapet Jädraås - Tallås Järnväg JTJ er en svensk forening med egen museumsbane i Gävle nord for Stockholm. Foreningen råder over et antal damplokomotiver og arrangerer udflugtstog ud over den regelmæssige trafik i sæsonen. På foreningens hjemme side findes en hel del nyttig information og denne bane, inklusive billeder og artikler.
My Dad's Trains My Dad's Trains eller på dansk "Min fars tog" handler om et modelbaneanlæg i USA. Dette website er fyldt med flotte billeder fra anlægget - rig inspiration til alle der går og mangler ideer.
NASG NASG står for (National Association of S Gaugers) og de beskæftiger sig med modelbaner i 1:64.
New Railway Modellers Denne britiske hjemmeside er tematisk opbygget som en vejledning til begyndere udi dette at bygge modelbaner. Der findes en del tips og tricks men dog ingen ud over hvad man også kan finde på diverse danske websites.
New Zealand Finescale New Zealand Finescale fremstiller naturligt nok modelbanetilbehør efter New Zealandsk forbillede i skala 1:64. Interessant er et projekt om en specielt New Zealandsk type damplokomotiv.
NMRA Med typisk amerikansk beskedenhed kalder foreningen sig National Model Railroad Association, NMRA. Foreningen lægger standarden for en lang række områder inden for modelbaner - primært drevet af dens meget store amerikanske hjemmemarked. Det har indflydelse på producenternes interesse i at opfylde kravene.
No1 Scale Model Railroading Christoph Ozdoba site om #1 skala.
Nonsolotreno Nonsolotreno omhandler ikke alene jernbaner og modelbaner men også meget andet. Der er dog for den tålmodige surfter et par fine billede af italiensk museumsmateriel. Og bemærk så iøvrigt den lidt anderledes menu, helt i jernbanestil.
Norbrass Norbrass er en portugusisk producent af H0 materiel. Dette omfatter lokomotiver,motorvogne samt person- og godsvogne.
NordBrass Denne lille portugisiske producent fremstiller små serier af lokomotiver efter portugisisk forbillede.
Nordholm Nordholm er en udemærket idé til at lade sig inspirere af. Denne smalsporede bane i skala 1:87 er tematisk lagt på en lille ø hvormed der er mulighed for at skabe lidt lokalkolorit der måske ikke passer ind i de meget detailtro modelbaner efter et specifikt forbillede.
Nordlander Express Nordlander Express handler om Märklin i H0 og beretter om opbygningen, nedrivningen, opbygningen, etc.. Af forfatterens H0 anlæg. Processen er beskrevet rimelig omhyggeligt og der er en del at lære - ikke mindst omkring konsekvens af dårlig planlægning.
Norsk Modeljernbane AS Denne norske online shop har en del interessant materiel i sit udbud, ikke bare for norske modelbaneentusiaster men også for danske og svenske af slagsen
North River Railway North River Railway er en modelbane der er konstrueret omkring forestillingen om hvordan en amerikansk lokalbane kunne have set ud omkring år 1900. Gode billeder og interessante detaljer
Northern California Free-mo Fremo modulkonceptet er populært ikke bare i Europa (blandt andet er man meget aktiv på området i Norge) men altså også om vist her i USA. Bemærk de mange fine billeder.
NYA SVENSKA LOK I SKALA Z Manden bag denne side hedder Bengt Samelius og gør en stor indsats for at gøre svenske prototyper tilgængelige i skala Z. På hjemmesiden kan man læse lidt om denne interesse.
Nynäshamns Järnvägsmuseum Nynäshamns Järnvägsmuseum driver et interessant website hvor der blandt andet også er gemt lidt omkring materiel og signaler
O SCALE KINGS En forhastet konklusion kunne være at et website med navnet "O SCALE KINGS" måtte have bund i den typisk amerikanske evne til at overdrive. Men faktisk er det udtryk for en sand begejstring for skala 0. Formålet er ganske enkelt at udbrede kendskabet til Skala 0. På dette website findes en række artikler, billeder og links til andre skala 0 relatede websites.
oNeTRAK oNeTRAK - modulbaserede modelbaner i spor N efter amerikansk standard. Forskellen fra NTRAK er at oNeTRAK indeholder en hel sidebane pr modul.
Östra Södermanlands Järnväg Når man nu alligevel er i Mariefred for at se på Gripsholm slot og kunstsamlingen og den smukke by kunne man passende tage en tur forbi Östra Södermanlands Järnväg. Her kører man med smalsporede tog (600 mm) og der findes en vældig flot samling af materiel. Dels er der motor og damplokomotiver og dels er der alle de velrestaurerede vogne. Der findes også en skinnebus baseret på en Volvo årgang 1934 ombygget til 600 mm spor.
Paul Norman Plastics Paul Norman Plastics producerer forskellige støbemodeller til havebaner og dampdrevne baner i mange af de større skalaer. Virksomheden har et godt og informativt website der fortæller godt om virksomhedens produkter.
Peter Arneke Peter Arneke's website "Trains, big and Small" er et fund for modelbaneinteresserede. På sit website beskriver han således trin for trin opbygningen af en række modelbaneanlæg i skala H0e ligesom der er en række interessante artikler om virkelighedens jernbaner.
Philotrain Philotrain er en hollandsk producent der fremstiller jernbane- og sporvejsmodeller i skala 0 (1/43,5) og H0 (1:87) efter hollandske og europæiske forbilleder.
PHLFRR Denne hollandske hjemmeside er fyldt med materiale omkring amerikanske modelbaner i Europa. Skulle man ikke være helt stiv i det flamske er der stadig masser af gode billeder eller links at hente på denne side.
PioTTr Polsk producent af lokomotiver og vogne i skala TT efter polsk, tysk og tjekkiske forbilleder.
Plastruct Plastruct producerer byggekomponenter i plastic der igen kan anvendes til at bygge forskellige konstruktioner til modelbane. Som eksempler kunne nævnes raffinaderier eller stålbroer.
Playcraft Models Ganske som vi i Danmark har forsvundne producenter af modelbanemateriel findes der tilsvarende ude i den store verden. Playcraft var en britisk importør der markedsførte modeller fremstillet af Jouef i årene 1961 - 1969.
PMT Modelle PMT Modelle har som mange andre mindre producenter fundet en lille niche omkring hvilken der efterhånden er opbygget et helt lille produktsortiment. Vi er i det østlige Tyskland ude på de små sidebaner.
Railimages / Trainboard Tidligere var dette to websites. Trainboard er et forum for modelbaneinteresserede og Railimages et ditto for entusiaster udi jernbanefotografering.
Railmuseums Et website der har specialiseret sig i at videregive oplysninger om jernbanemuseer, fortrinsvis amerikanske. For tiden er der omkring 250 links på dette website.
Railroading in the North East Amerikansk site med fokus på jernbaner i det nord-østlige USA og Pennsylvania. Mange virkelig flotte billeder.
Rails on Wheels Amerikansk modelbaneklub fra Michigan området der specialiserer sig i at bygge anlæg med henblik på udstillinger. Mange fine artikler og frem for alt rigtig gode detaljerede billeder.
Railway 32 En række screensavers til Railway 32, inklusive så eksotisk en jernbane som den i Eritrea
Railway Classics En stor nordamerikansk forhandler af modeller, primært i H0, af nordamerikansk materiel. Desuden er der mange fine billeder af nordamerikanske forbilleder.
Railway Preservation Resources Hjælp til amatører og professionelle med at forstå, vedligeholde, restaurere og bruge historisk jernbanemateriel.
Raolva RAOLVA er en spansk producent af modeller i skala N og H0. Modellerne er alle efter iberiske forbilleder og støbt i Resin. Det er muligt at købe modeller færdige eller som byggesæt.
RapidH0 RapidH0 er hjemmesiden for Strängnäs Modelltåg Förening der ud over sit eget meget svenske modelbaneanlæg i H0 også arrangerer et stort modelbanemarked.
Real-Modell Den tyske producent Real-Modell producerer forskellige modeller af bygninger i skala 1:87 og interessant for danske modelbaneinteresserede er modellerne fra Kolding Sydbaner, eks. Hjelsminde station.
Redwood Empire Division Den californiske afdeling af NMRA, hvilket svarer til Dansk Modelbane Union
ReFeRe ReFeRe? Bag dette lidt mærkelige navn gemmer sig et interessant fransk modelbaneanlæg. Hvis man er nogenlunde udi det franske kan man læse om hvordan anlægget blev til og hvilke planer de rligger for fremtiden. Desuden en hel del gode billeder.
Renzo, Train Simulator Italieneren Renzo stiller en række add-on downloads til Microsoft Train Simulator til rådighed fra sin hjemmeside.
Rietze Automodeller til modelbanen er altid velkomne og det kan være svært at finde et bredt udvalg hos en leverandør. Rietze er derfor vær at huske på idet man specialiserer sig inden for enkelte temaområder.
Rietze Rietze producerer miniaturemodeller af biler i skale 1:87, 1:160 og 1:22,5. I sortimentet indgår en del danske modeller. Bemærk også de interessant modeller fra partnerne Kaden og Igra.
Roco Roco er en af de ældre europæiske producenter af modelbanemateriel og virksomheden er kendt for sin høje kvalitet og sin evne til hele tiden at frembringe nye interessante modeller. Roco har gennem tiden haft en del dansk materiel på programmet.
Rolland Rolland er en kinesisk producent der fungerer som underleverandør for modelbaneproducenter. Skulle man lige stå og mangle nogen der producerer lidt specielt materiel til banen hjemme i kælderen er det stedet :-)
Roslagsbanans Veterantågsförening For danskere er Roslagsbanen pludselig blevet interessant i og med DSB & Tågkompaniet i samarbejde driver strækningen. Men banen har også en historie som Roslagsbanans Veterantågsförening forsøger at bevare. Foreningen har som mål at bevare et udvalg af Roslagsbanans elektriske materiel og vise dem gennem museumstog.
Roundhouse Roundhouse producerer lokomotiver i skala G, altså den størrelse der normalt benyttes til havebaner. Mere interessant er at der er tale om fungerende damplokomotiver.
Salem Blum Salem Blum er fra Schweiz (Zürich) og har etableret en hjemmeside med en mængde billeder af forskellige skinnebårne transportmidler.
San Diego Model Railroad Museum San Diego Model Railroad Museum beliggende i det skønne Californien har naturligvis et modelbaneanlæg som attraktion men desuden er museet ikke bleg for at forsøge sig med andre aktiviteter. Læs mere på deres hjemmeside.
Sandefjord Modelljernbaneklubb Modeljernbaneklubben i Sandefjord i Norge er i gang med at opbygge en imponerende anlæg. Forholdene for norske modelbane byggere er meget lig de danske. Meget lidt materiel og få modeller. Det meste skal bygges i hånden og under alle omstændigheder have finpudset detaljerne.
Sandströms Järnvägar Sandströms Järnvägar er en svensk forening der hører hjemme i Sundsvall. Foreningen har opbygget et større anlæg i skala 1:87 baseret på svensk forbilleder. Selve anlægget har omkring 180 meter spor og lidt over 70 skiftespor. På foreningens website findes en mængde gode billeder fra dette anlæg.
Santa Fe Railway Historical & Modeling Society Det er nok de fleste danske jernbaneselskaber, nuværende som forsvundne, at have en helt egen modelbaneklub der tager sig af at dokumentere såvel materiel som tilhørende historie. Men dette website for "Santa Fe Railway Historical & Modeling Society" gør netop dette for Santa Fe selskabet. Her er billeder og i særdeleshed en række artikler af høj kvalitet.
Schiffer Design Schiffer Design leverer meget flot detaljerede modeller til H0, N, TT, og Z.
Schiffsminiaturen.de Schiffsminiaturen.de tilbyder en række skibsmodeller i forskellige målestoksforhold, herunder 1:87 og 1:160. Interessant er også at der findes en række modeller efter ældre forbilleder der har sejlet i danske farvande. En del af disse er dog ikke i modelbane skala.
Schnabel Zinn Denne virksomhed fremstiller modeller af tin i skala H0. Det interessante her er dog at modellerne er af første generation, altså "Adler" og "Austria" m.m. - havde der været en dansk repræsentant havde det været gode gamle "Roeskilde"
Schoenlaub Lokomotiven Denne tyske producent fremstille modellokomotiver i skala 1:32. Der er tale om en begrænset serieproduktion af meget høj kvalitet. Desværre findes der ikke billeder af alle de lokomotiver der tilbydes - men de få der er billeder af afslører et utrolig flot håndværksarbejde.
Schweizerischer Verband Eisenbahn-Amateur SVEA Den letteste måde at beskrive hvad SVEA beskæftiger sig med er nok at sige at det er det schweiziske modstykke til DMU. Dermed er vi inden for domænet modelbaneklubber.
Scott Family Rail Layout I disse tider hvor epoker og detaljeringsniveauet er ved at overtage den rene glæde og begejstring ved at have en modelbane er det forfriskende at finde en modelbane som den australske familien Scotts. En skøn blanding af engelsk,amerikans og australsk samlet på samme anlæg. Der er entusiasmen og glæden der driver værket.
Seaton Tramway Seaton Tramway er et sporvejscenter der på mange måder tåler en sammenligning med det hjemlige Skjoldnæsholm.
Sehling En tysk en-mandsvirksomhed der har specialiseret sig i at restaurere ældre jernbanemodeller.
SEMG Dette website beskæftiger sig med alt hvad der vedrører den nu hedengange Southern Railway i Storbritannien (London og Sydengland).
Simonsdorf Simonsdorf er et spor N anlæg under opbygning. Forfatteren Claus Simon har illustreret sit website med en hel del billeder, herunder også en række interessante med kort konstruktionsinfo om tyske damplokomotiver.
Sinalco Den tyske producent af læskedrikke Sinalco har fået fremstillet en række modeller af jernbanemateriel og øvrige køretøjer der har optrådt i firmaets logo. Disse udbydes via firmaets online shop.
Slap's Railroad Tycoon II Site Et af de bedre Railroad Tycoon websites. En hel del information omkring strategien i spillet og hvordan man slipper heldigt gennem de første scenarier. Desuden et par downloads. Hvis man virkelig vil ødelægge sin fornøjelse ved et godt strategispil er der også de obligatoriske snydekoder.
Smokin Award Website Smokin Award Website uddeler "awards" til jernbanerelaterede websites på engelsk. Skulle man være interesseret i at på en lille udmærkelse at skilte med til sit website er det et godt sted at forsøge sig.
Sn2 Home Page Sn2 Home Page omhandler modelbaner i skala 1/64. Dog med den detaljer at Sn2 betyder at det er 2 fods smalsporede baner, altså i forbillede ca. 600 mm sporvidde.
Solihull Model Railway Foreningen her i Solihull, UK, har en ganske avanceret hjemmeside og der er en række finde billeder fra jernbaner i model og i 1:1
Sommerfeldt Eisenbahn-Modelle GmbH Den tyske producent Sommerfeldt har specialiseret sig i modeller af køreledninger og pantografer i forskellige skalaer og lande. Hvis man absolut skal have den mindste detalje af sin østrigske H0e bane på plads, ja så er her et godt sted at starte.
South East Finecast South Eastern Finecast er en typisk britisk producent af metalbyggesæt. Produkterne omfatter mange forskellige britiske damplokomotiver men også sportsvogne, dampkøretøjer (locomobiler) og vogne. Interessant for selvbyggere er også at virksomheden har et sortiment af enkeltdele som f.eks. hjul, vinduer og motorer.
Spur 1- Information Spur 1- Information omhandler som navnet siger Spor 1 (skala 1:32). En hobby for store drenge (med store tegnebøger).
St.John's (Mickleover) Model Railway Group En forening med det spændende navn bør naturligvis have et besøg og voila! Det viser sig faktisk at der er en række spændende billeder på deres hjemmeside. Bemærk at klubben har hele 3 forskellige anlæg.
Stängl + Salber Stängl + Salber er en lille östrigsk producent af modelbanetilbehør til smalsporsbaner, specielt i spor H0e (9mm)
Steam Railroading Institute SRI (Steam Railroading Institute) - bevaring af jernbanehistorie i Michigan, USA.
Steven's LEGO web site Måske skulle man alligevel droppe H0 og kaste sig over Lego - nå spøg til side. Det er imponerende hvad Steven House får fremstillet af de kendte klodser fra Lego og til en modelbane vel at mærke.
Steve's Railway Pages Steve Felgall beretter på sin hjemmeside om jernbaner i stort og småt og blandt andet om hvordan han har bygget sit seneste anlæg udi skala N
Stewart Hobbies Stewart Hobbies er en lille amerikansk producent af H0 modeller efter amerikanske forbilleder. Mange af modellerne udemærker sig ved at være efter forbilleder fra nogle af de mindre kendte baner, epoker, eller materiel typer.
SuperQuick SuperQuick er en britisk producent af modelbanetilbehør i skala 00/H0, først og fremmest bygninger efter britisk forbillede, fremstillet af karton. Alle meget detaljerede og let at samle.
Svein-Martin Holt Her er en rigtig fin modelbanehjemmeside fra det norske. Temaet er modelbane efter amerikanske forbilleder. Smukt.
tandrad Et hollandsk website der beskæftiger sig med H0 modeller tandhjulsbaner, helt specielt med banerne i Schweiz.
Tapiola Modelbaneklub Denne hjemmeside kan læses enten på finsk eller engelsk. Det er Tapiola sogns modelbaneklub (her var noget for danske præster!) som beskriver sine anlæg og andre interessante ting om finske jernbaner.
The 2mm Scale Association Foreningen af 2mm (1:152) modeljernbaner i Storbritannien.
The 7mm Narrow Gauge Association 7mm er en klassisk engelsk skala og målestokket er 7mm per engelsk fod (1:43).
The Duluth, South Shore, and Atlantic (DSS&A) DSS&A er lige sådan en jernbane man går og leder efter til sit typiske amerikanske modelbaneprojekt. Stor nok til at have det hele og lille nok til at være originel på mange punkter. Dette projekt arbejder med at kulegrave dens historie.
The Embsay & Bolton Abbey Steam Railway Embsay & Bolton Abbey Steam Railway veteranbanen drives af Yorkshire Dales Railway Museum. Og alle der engang har set BBC serien "Folk og Fæ" om dyrlægerne Farnon m.fl. Vil vide hvilket spændende landskab jernbane er anlagt i.
The Gauge Forum The Gauge Forum
The Japanese Railway Modelling Homepage En hjemmeside om japanske jernbaner i model.
The Large Scale Trains Page George Schreyer's hjemmeside om sin modelbane og om forskellige aspekter ved at bygge i stor skala.
The Model Makers Resource Ltd Interessant hjemmeside med mange gode artikler til modelbyggere.
The model train system På universitetet i Kiel arbejder man også med modeltog men på et lidt andet niveau end de fleste modelbaner hjemme i kælderen. Siden giver en introduktion til de problemstillinger man forsøger at analysere.
The Northern Pacific Railway Museum Et jernbanemuseum der er primært arbejdet med bevarelse af objekter relateret til den nu forsvundne Northern Pacific Jernbane.
The Rail Philatelist Jernbanefilatelisten - altså noget om frimærker og jernbaner. En masse fine gamle frimærker, postkort og endda aktier. Primært USA.
The Train Collectors Association The Train Collectors Association er en sammenslutninger af entusiaster der interesserer sig for det vi på dansk nok ville kalde "blik-tog" men som egentlig er en meget nedsættende betegnelse for foreningens arbejde.
The Train.de Et tysk forum for alle der er interesseret i jernbanesimuleringsprogrammer.
TLA Custom Models En lille forretning ovre i det store Canada der sælger modeller efter canadiske forbilleder. Mange virkelig flotte billeder af modeller.
Top-Train Top-train er en italiensk producent af modelbanetilbehør i skala 1:87.
Toy Train Operating Society Toy Train Operating Society, og helt præcist, Southern Pacific Division arbejder med at fremme glæden ved at samle og køre med modelbaner af ældre dato - Long, Bing og tilsvarende. De fremstiller desuden selv et par dele til andre der kunne tænke sig at bringe lidt fornyelse i deres samling
Trafikbolaget Ingalunda Jernväg Trafikbolaget Ingalunda Jernväg - svensk hjemmeside der fortæller om et modelbaneprojekt i spor N.
Trainbridges Trainbridges producerer som navnet antyder broer til jernbaner, modelbaner i skala G for at være helt præcis. Hvad der gør netop dette firmas produkter specielt er at de alle er af metal.
traiN'ternet Hjemmeside for franske modelbaneentusiaster der kører efter amerikanske forbilleder.
Traintraders Traintraders er en online byttecentral for modelbanetilbehør. Her kan man udbyde sine modeller til salg eller købe lige præcis den gamle vogn fra Arnold i skala N man har ledt efter i årevis.
Trefoten & Norrtälje - Väddö Trefoden henviser til den specielle skala H0s3 - en H0n3 variant, men med sporvidden 891 mm, svarende til tre svenske fod... deraf navnet Trefoten. På websitet findes mange virkelig flotte billeder fra dette imponerende anlæg. Der er virkelig kælet for detaljerne på anlægget. En god inspirationskilde. Samtidigt med anlægget er der også en række faktuelle oplysninger og billeder fra forbilledet. Absolut et besøg værd.
Trisam Junction Engelsk Site om virtuelle baner - online community og mere.
Vern's Rail Pages Engelsk site om jernbaner og spil.
Vollmer Den kendte tyske producent af tilbehør til modelbaner.
Wagons on theWeb Britisk kilder omkring godsvogne til modelbygning.
Walthers Model RailroadMall Online katalog fra W. K. Walthers Inc.
WaynesboroWestern Railroad H0 modelbane i Littleton, Colorado, USA
Weaver Models Weaver Models er en amerikansk producent af modeller til skal 0. Her findes næsten alt hvad hjertet kan begære af materiel for de der ønsker at køre rigtig amerikansk i stor skal. Et par enkelte britiske modeller er der også i sortimentet.
Weico Models Australsk producerede H0 køretøjer og sporvogne.
Welsh Highland Railway Project Welsh Highland Railway Project drives af den kendte Ffestiniog Railway og går ud på at genåbne hele den histories walisiske højlandsbane. Et spændende projekt.
West Cork Model Railway Village Denne irske turistattraktion er nok bedst at sammenligne med det fænomen vi i Danmark kalder "Minibyer". Det interessante her er dog at modellerne og jernbanen alle omhandler den nu forsvundne West Cork Railway.
West Somerset Railway West Somerset Railway er en af Storbritanniens ældste, længste og måske også smukkeste veteranbaner. Bemærk iøvrigt hvor godt er website det kan lade sig gøre at udvikle med overvejende "freeware".
Westergötland-Nerikes Järnvägar Westergötland-Nerikes Järnvägar, ak ja! Der går langt mellem man kan præsentere så flot en modelbane som denne. Alle detaljer er vel gennemarbejdet, omend en krakilsk person som jeg naturligvis altid kan finde noget! Men - flot, meget flot!
Western Rail Products Western Rail Products producerer en del elektriske / elektroniske komponenter til modelbaner i forskellige målestoksforhold.
Where The Heck Is Catawissa Walter Gosciminski's website om sin station og historien bag en af de ældste jernbaner i Pennsylvania og USA. Lidt rodet site men masser af god historisk information.
Wiking Modellbau GmbH &Co Wiking producerer modelkøretøjer i skala H0 og N.
Wilescoe livesteam models Modeller med rigtig damp
Wilfried Kohlrausch Igen en af de meget små producenter af modellokomotiver. Denne gang Wilfried Kohlrausch fra Tyskland. Hans meget flotte 1:32 model af BR T16 KPEV 8113 Stettin er den slags der kan få kendere til at blive helt svage i sjælen.
WinTrack 3-D planlægnings program til modelbanen.
Wm. K. Walthers, Inc. Wm. K. Walthers, Inc. - eller bare Walthers - er et af de store navne i modelbanesammenhæng i USA. Virksomheden står for mange som den klassiske amerikanske modelbaneproducent og -forhandler.
Woodland Scenics Har man behov for at "trylle" lidt med effekter og landskabsopbygningen er Woodland Scenics noget nær uundgåeligt. Her findes materialer til næsten et hvilket formål på modelbanen - ballast, træer, huse, broer, tuneller, små scenarier etc.
Worsley Works Worsley Works er en modelbaneproducent der fremstiller forskellige samlesæt af europæiske, britiske og irske jernbaner. Alt i de traditionelle britiske skalaer 3mm og 4mm samt de mere kontinentale 1:87, 1:120, 1:160 etc.
Woytnik Det tyske firma Woytnik producerer tilbehør til modelbaner i skala 1:87. Sortimentet dækker alt fra husfacader over perroner til bybusser og sporvogne. Ved siden af dette en masse små komponenter som er med til at gøre modelbanens bybillede levende.
York Railway Modellers Toronto, Ontario, Canada HO model
Z Model Trains Z-scala online hobby shop
Zane Structures Specialbyggede O og HO bygninger til brug for amerikanske baner, specialiserede i West Virginia.
Zephryville Times Jernbanenostalgi....
Zimmermann Zimmermann fremstiller modeller af jernbanevogne i skala 1:32. Det siger sig selv at modeller i den skala er meget detaljeret og aldeles fornemme i forarbejdningen.
Zinnlok Zinnlok producerer historiske modeller i tin. Planlagt er en produktion af unikke modeller som f.eks. Adler (det første tog i Tyskland) og de tilsvarende lokomotiver fra Schweiz, Italien, Østrig og Spanien.
ZTC Controls Styring til modelbaner (britisk)
Z-World Om modelbaner i skala Z.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE