toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
The Locomotive Company, Inc. The Locomotive Company, Inc. Sælger forskellige reservedele til lokomotiver, herunder hele dieselmotorer. Skulle man mangle en motor til sin F7 skala 1:1 er det stedet at finde den.
Третий Рим Ukrainsk virksomhed der specialiserer sig i vedligehold af jernbanemateriel på de kanter. God struktur på hjemmeside - kyrillisk er ikke lige min stærke side og derfor er det egentlig forbavsende hvor godt siden fungerer.
125 Group En engelsk gruppe der arbejder med alt omkring det britiske Intercity 125 tog.
141R Denne hjemmeside omhandler den franske Mikado serie 141R der blev konstrueret i USA og anvendt i stort antal.
1604 Classics En forening i Luxemborg der tager sig af bevaringen af Nohab lokomotiver m.fl. På dette site findes bl.a. også en del billeder optaget i Randers 1999.
71000 Duke of Gloucester De fleste vil nok have gættet at 71000 Duke of Gloucester er navnet på et lokomotiv. På websitet kan man læse om hvordan det i sidste øjeblik blev reddet fra skrotning og at man derved bevarede et stykke britisk jernbanehistorie.
A TODO TREN...por los rieles del sud Amerikanske lokomotiver i sydamerika
A. Stucki Company Stucki producerer diverse dele til bogier på godsvogne i USA. Bemærk at virksomheden nu gennem et par generationer har været ledet af det typisk amerikanske navn "Hansen".
AC Unleashed!!! Elektriske lokomotiver på de indiske jernbaner.
Adtranz Austria Adtranz datterselskabet i Østrig.
AG Rheinsberger Bahnhof AG Rheinsberger Bahnhof er opstået omkring banegården i Rheinsberg og man arbejdet på at få samlet en del damplokomotiver samt at præsentere anlægget som arbejdende museum.
AIRCHIME Er der aldrig nogen der har undret sig over hvem der egentlig fremstille disse karaktaristiske signalhorn til amerikanske lokomotiver?
Alan Keef Ltd For alle der lige står og mangler lidt smalsporsmateriel i skala 1:1, uanset om det er til passager eller industrielt brug, ja da er Alan Keef Ltd lige den rigtige kontakt. Interessant at den kan lykkedes at opretholde en sådan produktion.
ALCOWorld American Locomotive Corporation - blandt kendere ALCO - har leveret materiel til mange amerikanske og udenlandske jernbaner gennem en menneskealder. Dagens site har specialiseret sig om info om denne producent.
Alptransit Alptransit er det ambitiøse projekt der skal skaffe en dobbelttunnel gennem alperne ved Gottard. Hermed skabes muligheden for en tosporet højhastighedsforbindelse gennem alperne. Et omstridt projekt hvor modstanderne siger det vil skabe endnu mere forurening i et i forvejen trængt miljølandskab. Tilhængerne siger at det skaber forusætningerne for at fjerne en del af lastbiltrafikken gennem regionen.
ALSTOM, Tyskland ALSTOM, Tyskland
American Steam Railroad Engines Hvis ikke der var på grund af de gode billeder på siten havde vi ikke taget den med. Pas på lydeffekterne og det meget rodede layout.
Ansaldo Breda Ansaldo Breda
Aufbau und Technik der Dampflokomotive Et stort tysk website der udelukkende omhandler de tekniske aspekter omkring damplokomotiver. Mange tegninger, billeder og artikler om emnet.
B&M 494 The B&M No. 494 er en virkelig flot artikel om et af de bevarede Boston & Main lokomotiver.
Baldwin Locomotive Works (wikipedia) Baldwin Locomotive Works artiklen som supplement til eksisterende viden og som eksempel på hvilken guldgrube af information Wikipedia med tiden udvikler sig til.
Baldwin Locomotive Works History Dette website har en historisk oversigt over en af Baldwin fabrikkernes store produktionssteder samt en del materiale om virksomhedens tilblivelse, alt sammen på blot en enkelt side
Baldwin Locomotives used in Finland Denne sektion af websitet animato beskriver forskellige typer af Baldwin lokomotiver anvendt hos forskellige baner i Finland. En god kortfattet oversigt med fine billeder.
BMZ BMZ er formentlig Ruslands ældste lokomotivproducent og virksomheden kan da også fremvise en stor og mangfoldig produktion. Et interessant indblik i et for vesteuropæere normalt uuforsket område.
Bombardier Bombardier er den nuværende ejer af Scandia
Brazilian Trains Som navnet siger, jernbaner - og materiel - i Brasilien. En mængde billeder og fakta.
CAF CAF er en spansk producent af materiel til jernbaner rundt omkring i verden. Virksomheden leverer alt lige fra nøglefærdige metro- og sporvejssystemer over nærtrafikstog og til moderne højhastighedstog. Det primære marked findes på den Iberiske halvø men i de senere år har virksomheden også fået en del ordrer i andre verdensdele.
Carl Bro På forholdsvis kort tid har ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Carl Bro vokset sig stor. Bland de mange ydelser virksomheden tilbyder hører en del hjemme i jernbanesektoren.
Ceskomoravska - Kolben - Danek Ceskomoravska - Kolben - Danek
CFD CFD er en fransk producent af jernbanemateriel der har eksisteret siden 1881. Oprindeligt specialiseret i meterspor har man udvidet produktionen til andre sporvidder. Selskabet er tæt knyttet til SNCF gruppen.
Chittaranjan Locomotive Works (CLW) Chittaranjan Locomotive Works (CLW) er en af de helt store indiske producenter af jernbanemateriel - og ja, der er flere af slagsen. CLW producrede tidligere franske lokomotiver på licens men har nu en betydelig egenudvikling.
Clan Line Clan Line er et lokomotiv af klassen Merchant Navy og ejes af en forening af samme navn. På hjemmesiden kan man læse mere om lokomotivets historie og nuværende anvendelse, samt arbejdet med at bevare dette smukke lokomotiv.
CNCyclopædia På denne site findes ikke bare oversigten over CNs lokomotiver fremstillet på MLW, men en næsten complet oversigt over alle CN (Canada) lokomotiver.
COWI COWI er en af de store på det danske marked for rådgivning. Virksomheden har på mange områder nærmest monopol og er derfor en betydelig spiller når der bl.a. skal tages stilling til nye jernbaneprojekter.
CRFSDI De kinesiske jernbaners fjerde forsknings- og undersøgelsesinstitut.
CTF CTF er en sammeslutning af privatiserede rumænske producenter er jernbanemateriel. Dette omfatter også en enkelt serie af elektriske lokomotiver.
D. F. Barnhardt D. F. Barnhardt & ass. Er leveringsdygtige i næsten alle typer af brugt materiel til jernbanen. Står man lige og mangler en F7 i 1:1 - er det blot at tage kontakt. Eller hvad med et smalsporet damplokomotiv?
Damplokomotiver hos DSB Et forsøg på at lave et site der dækker damp i Danmark
Damplokomotiver hos DSB Damplokomotiver hos DSB er en ældre hjemmeside og der er med tiden kommet en hel del fine gamle billeder fra dengang DSB var med damp.
Danske damplokomotiver Danske damplokomotiver i virkelighed og model er en spændende tematisk hjemmeside af Jens Vesterdahl. Den omhandler som navnet siger danske damplokomotiver. Det interessante her er at den dækker såvel den virkelige verdens 1:1 damplokomotiver og de lidt mindre udgaver i model.
Danske godsvogne Et site med en hel del information om danske godsvogne gennem tiderne.
Deltics Det er nok lettest at sammenligne briternes begejstring for Deltics med den følelse mange danske jernbaneuntusiaster har for litra MY. Den første store generation af diesellokomotiver i British Rail og som tilfældet er med MY i et klassisk US-inspireret design.
Deutsche Lokomotiven Tyske lokomotiver fra de tidlige Länderbahnen og frem til vore dage. Ikke alle epoker dækkes lige godt men de generelle beskrivelser er i alle fald i orden. Her er læsning nok til de første par aftener.
Di 3 (Nohab) Det norske modstykke til MY
Die 103er Homepage Vi vil gerne anbefale dette tyske website der helt og holdent har specialiseret sig i at informere omkring 103.
Die Berliner- Dampffreunde Dette website er en hyldest til damplokomotiverne. Tre berlinere har lavet dette site med mange gode billeder og data om tyske damplokomotiver. Der findes også et par fun-fotos som f.eks. Riviera ekspressen bygget i LEGO!
Die Ferkeltaxe Hvornår mon vi i Danmark kan finde en website der med samme kærlighed til emnet beskriver vore gamle skinnebusser?
Die LINT HomePage For alle der interesserer sig for LINT fra Bombardier er her hjemmesiden der opfylder de fleste behov. Her er mange gode billeder, artikler og links. Ud over dette er der en række MM screensaver billeder lige til at downloade.
Die Taigatrommelpage - BR220 Om Baureihe 220, de russisk konstruerede lokomotiver hos DR.
Diesel Haulage in Denmark Dette er den danske side på en website der dækker diesel lokomotiver fra det meste af Europa. Et godt site med et interessant tema. Informationerne er for det meste aktuelle..
Diesel Loco Works Diesel Loco Works er en indisk producent af lokomotiver der fortrinsvis levere til de forskellige indiske jernbaneselskaber.
Diesel Traction Group På den anden side af kloden, nærmere betegnet i New Zealand, findes der en forening der har til formål at udbrede kendskabet til ældre diesellokomotiver. Her findes en række gode artikler om materiellet, inklusive billeder og om teknikken.
Diesel Yard Switcher Spotter's Guide En amerikansk hjemmesider der forsøger at beskrive diesel rangerlokomotivernes udvikling i USA.
Diesellokomotiv type Di.3 På samme måde som NOHABs litra MY er afholdt i Danmark findes der også en stor skare af libhavere der holder af den norske variant Di.3. Dette website er endnu et bevis på denne påstand.
Diesellokomotiven von NOHAB und AFB Denne hjemmeside fra Luxemborg omhandler diesellokomotiver og fremdeles den udvalgte gruppe produceret af NOHAB. Heraf giver det sig naturligt at der er en del danske omtalt.
DNV DNV er en privat virksomhed der på vegne af det offentlige godkender eller foretager vurderinger af forskellige installationer vedrørende jernbaner og jernbaneinfrastruktur.
Edwards Rail Car Company Man skal lige tørre øjenene en ekstra gang når man ser på hjemmesiden for Edwards Rail Car Company. Jo, det er ganske vist. Her findes et selskab som den dag i dag producerer motorvogne som man gjorde i USA i 1930'erne. Snøft!
EFRTC EFRTC er den europæiske sammenslutning af jernbaneinfrastruktur-entreprenører (flot langt ord).
El Maquinista de Alboraya El Maquinista de Alboraya har tidligere været dagens link her på toptop.dk men dette website er nu blevet opdateret med yderligere information og mange flere billeder af den spanske Mikado maskiner. Ud over dette har websitet måttet flytte host p.g.a. Pengemangel.
ERTICO ERTICO er et EU-projekt om satellitstyret trafikstyring og sikkerhed for jernbaner.
Eurolok Dette website beskæftiger sig med moderne lokomotiver og helt præcist billeder af disse. I øjeblikket finder man billeder af lokomotiver fra SBB, DB og SNCF på dette website
Fabryka Maszyn Budowlanych i Lokomotyw Den polske lokomotivproducent FABLOK
Fahrzeugtechnic Dessau Står man lige og et karosseri til et par jernbanevogne - voila! Fahrzeugtechnic Dessau i det østlige Tyskland vil straks kunne levere varen fra datterselskabet "Fahrzeug Outfit GmbH"
FAUR En interessant rumænsk producent af jernbanemateriel. Blandt de mere spændende ting man kan finde i produktprogrammet er Pacific-lokomotiver.
FIREMA Trasporti S.p.A. Firema er en italiensk producent af elektriske ranger- og strækningslokomotiver. Typiske aftagere er industri- og regionalbaner.
Forbidden Places (Locomotives Graveyard) Af og til må man tage sig til hjertet og udstøde et lille suk. Fotografen har fundet det sted hvor de belgiske jernbaner henstiller materiel. Klik på "Photo Gallery" og brug piletasterne til at navigere i det vindue er popper op.
FotoImages Denne amerikanske hjemmeside indeholder en række links til hjemmesider med billeder af amerikansk jernbanemateriel. Fortrinsvis museer og museumsbaner.
Gigant Club Ungarsk site der beskæftiger sig med MAV lokomotiver og materiel. Der findes mange gode billeder og en hel sektion der omhandler NOHAB lokomotiverne.
GM-Gruppen GM Gruppen under Dansk Jernbaneklub værner om MY / MX traditioner og materiel.
Great Central Railway Endnu en hjemmeside med billeder fra britiske jernbaner. Denne her er dog meget specialiseret. Diesellokomotiver som de findes på museumsbanen Great Central Railway i nærheden af Leicester.
H.A.McEwen (Boiler Repairs) Ltd Skulle man have et damplokomotiv der trænger til at få renoveret kedlen er H.A. McEwen lige stedet. Fine billeder af afsluttede projekter.
Harry's Old engine home page Denne hjemmeside har specialiseret sig i artikler om ældre maskiner hvor damp eller gas er drivmidlet.
IC3.dk En forholdsvis ny hjemmeside med billeder og film af dansk materiel.
ICE-Networld Dette website er specialiseret i oplysninger om det tyske højhastighedstog ICE.
IndiaSteam Tja, navnet siger egentlig det hele, damplokomotiver i Indien.
Jernbanearkitektur i Genuas Undergrundsbane God artikel om Genuas nye undergrundsbane og dens stationer understøttet af en fin billedserie.
Jernbanen Jernbanen - dansk materiel
Jonn's Site of Railway Equipment Specielt ved dette site er de mange gode billeder af materiel. Det er vejer tungest her er de i Danmark lidt oversete canadiske jernbaner. Her er billeder og beskrivelser af både rullende og fast materiel.
Kjetil Johnsen Rørosbanen (& Di3) Kjetil Johnsen har et godt website om jernbanestof. Der er en vældig god beskrivelse af Rørosbanen. Men i særklasse er dog siderne om den norske NOHAB variant Di3, der i det store hele modsvarer DSB's litra MY. Her findes gode tekniske beskrivelser og detaljerede oversigter - og først og fremmest virkelig gode billeder. 
La P7 des Chemins de fer d'Alsace-Lorraine Denne side omhandler den preussiske type P7 og deres anvendelse i Alsace - Lorraine og Luxemborg dengang disse områder var under stærk tysk indflydelse. Gode historiske informationer med fine billeder.
Larry Paikin På TV var der i de gode gamle dage et program hvor man kunne gætte forskellige menneskers profession. Mon ikke en forhandler af brugt jernbanemateriel havde forårsaget en del undre. Larry Paikin har et website hvorfra han tilbyder en del ældre, fortrinsvis canadisk, materiel. Og han var virkelig meget interessant at byde på, og en hel del er fra 1950'erne. Som en lille appetitvækker (5-NOV-2001) 50 Ton PLYMOUTH Diesel-Electric (rangerlok).
Locomotive Leasing Partners LLP er et amerikansk selskab der har specialiseret sig i at lease lokomotiver til jernbaneoperatører. Altså lidt det samme som f.eks. Siemens gør i Europa. Det der fængede ved denne website er den gode oversigt over de typer der kan leases fra selskabet. Her kan man - ganske vist i LLP farver og logo - se billeder af typer som f.eks. GP38DC, GP40, SW1500, GP15-1, SD40-2 m.fl. For alle typer findes gode oversigts skemaer over tekniske data. 
Lok 2002 Projektet Lok 2000 eller Re460 er SBB's program vedrørende modernisering af bestanden elektriske lokomotiver. På denne hjemmeside findes alle relevante detaljer om projektet og først og fremmest om lokomotiverne. For alle der interesserer sig for moderne elektriske lokomotiver er dette website absolut et besøg værd. Der findes blandt andet en række interessante forstudietegninger.
Lübcke Rail A/S. Lübcke Rail A/S er en ingeniørvirksomhed med fokus indenfor jernbane sektoren og som i mange år har leveret systemer til opvarmning af sporskifter. Udover styringer markedsføres et utal af forskellige varmelegmer, transformerer og andet tilbehør inden for dette område. Lübcke Rail's kunder er hovedsagligt de statsejede, såvel privat ejede jernbaneselskaber i ind og udland.
MaK - Dieselloks Meget detaljeret information om diesellokomotiver fra Maschinenbau Kiel AG
Mantena Norsk virksomhed der vedligeholder materiel for NSB.
Manufacturers Railway Company Anheuser Busch forbinder de fleste mennesker med øl som f.eks. Budweiser. Hvad der nok er de færreste bekendt er at selskabet også ejer et selskab der vedligeholder jernbanemateriel og driver en mindre jernbanevirksomhed i St Louis. Navnet på selskabet er iøvrigt Manufacturers Railway Company
Manufacturers of Steam and Diesel locomotives Et amerikans website med en kort gennemgang af amerikanske producenter af lokomotiver.
Metrum Asinorum Metrum Asinorum
MFI Fransk produktionsvirksomhed der har specialiseret sig om ombygning og modernisering af lokomotiver og godsvogne. Enkelte vogntyper bygges fra bunden ligesom virksomheden producerer reservedele.
Missionary Ridge Railroad Tunnel Missionary Ridge var hjemsted for et berømt slag under den amerikanske borgerkrig - men der findes også fra den periode en jernbanetunnel hvorom der kan læses på denne side.
MITSUI Den japanske industrigigant MITSUI har stille og roligt vokset sig til en af de store spillere på jernbaneområdet. Således overtog selskabet i 2006 Siemens Dispolok selskabet fra Siemens mens man i samme handel købte yderligere 50 nye lokomotiver af Siemens.
MWB MWB står for Mittelweserbahn og dækker over en større tysk udlejningsvirksomhed af lokomotiver. MWB disponerer over lokomotiver lige fra lidt ældre Köf og til de helt nye typer fra Siemens.
NIRAS NIRAS er med sine næsten 900 ansatte en af de store rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark. Firmaet er grundlagt i 1956 og er siden vokset gennem naturlig vækst og opkøb af andre firmaer. Blandt de mange arbejdsområder hører også jernbaneområder - herunder projekter som Metroen og opgraderingsforslag for jyske regionalbaner.
Nohab Denne side omhandler som navnet siger lokomotiver produceret hos NOHAB i Sverige. Her er opstarten til en gennemgang af den klassiske type MY, MX, Di3 samt lidt mere fra samme fabrik.
On Rail On Rail er en tysk virksomhed der specialiserer sig i renovering og salg af brugt jernbanemateriel. Står man lige og mangler en brugt V220 er det lige stedet.
Pacific 01 202 Hvad er et damplokomotiv uden egen hjemmeside? Denne tilhører Pacific 01 202 i Schweiz.
PAROWOZY Dette polske website er fokuseret på polske damplokomotiver. Hvis man ikke lige er god til polsk er der måske ikke så meget at hente - bortset lige fra de gode billeder. Min personlige favorit er et damplokomotiv der stort set holder lige foran døren hos en McDonald.
Patiala State Monorail Som de selv skriver på denne site - verdens måske mest obskure jernbane. Lokomotiverne har et hjul til vej og et tandhjul til skinne. Resten opfordrer vi at man selv læser. Forbløffende!
Paul Marshall : Worldwide Photo Gallery Beskrivelsen af dette website er ganske enkel: Massevis af billeder af lokomotiver, både damp og diesel. Billederne er inddelt efter land og dækker: Kina, Øst- (DR) og Vest-Tyskland (DB), Polen, Sydafrika, Tyrkiet, Storbritannien, USA og Zimbabwe.
Plasser & Theurer Plasser & Theurer er en af verdens største producenter af specialudstyr til anlæg og vedligehold af jernbaneanlæg
R 003A Dette website omhandler en række forskellige emner men siden der henvises til indeholder nok det mest specielle damplokomotiv jeg er stødt på til dato.
Rail Technology Cluster Austria Rail Technology Cluster Austria er et fællesprojekt der er sat i verden af en række Østrigs jernbaneinfrastrukturvirksomheder. Formålet er gennem fælles forskning at forbedre virksomhedernes samlede konkurrence evne.
Rail Wheel Factory I Indien har man en autoriseret virksomhed der fremstiller hjul og aksler til de Indiske jerbaner.
Railfan En godt site med masser af information om tysk trækkraft. Blandt andet en stor liste der beskriver hvor mange af de tilbageværende "gamle" tyske damp- og diesellokomotiver er i dag.
Railway Technical Web Pages Et forsøg på at forklare de mest almindelige tekniske termer inden for moderne jernbaner som de anvendes i den engelsktalende verden.
Railway Technology Et website der henvender sig til alle i jernbanerelaterede brancher og formidler oplysninger om forskellige teknologier og projekter. Det er et godt sted at holde sig opdateret om større jernbaneprojekter rundt omkring i verden.
Rambøll Danmark Rambøll hører til blandt de virksomheder der herhjemme beskæftiger sig med jernbaneinfrastruktur og har således medvirket på en del projekter.
REPID Network REPID netværket arbejder med miljøhensyn i anskaffelsesprocessen vedrørende forskellige former for materialer og materiel til jernbanesektoren.
Reuschling Den tyske virksomhed Reuschling lever af at moderniserer ældre rangerlokomotiver for privatbaner og større industrivirksomheder. På virksomhedens hjemmeside kan man få et indtryk af hvilke typer der typisk arbejdes med.
Russiske Lokobilleder Nej, denne side er ikke på dansk men der imod russisk. Følg diverse hyperlinks på siden og se de mange fine og relativt ukendte billeder af russiske lokomotiver.
SKODA SKODA
Skovbo Jernbane-arkiv Stedet hvor man køber tegninger af dansk jernbanemateriel.
Small Scale Live Steam FAQ Alt hvad man har brug for at vide om rigtige damplokomotiver i lille skala.
Southern Electric Group Southern Electric Group er et museumsforening i det sydlige England der vedligeholder ældre britisk nærtrafikmateriel.
Southwest Research Institute (SwRI) Southwest Research Institute (SwRI) gennemfører en række jernbanerelaterede tests, blandt andet på lokomotiver.
Sporbygning i 1:45, del 1 Sporbygning i 1:45, del 1
Steam Locomotives in China Damplokomotiver i Kina, det er den slags der kan få mundvandet frem hos entusiaster. En række fine billeder.
SteamCentral Et amerikansk website der holder damplokomotivsentusiaster informeret om hvad der rør sig i USA og resten af verden. Der findes en hel del detaljer der kunne tjene danske websites som inspirationskilde, specielt kilder der tilhører veteranbaner eller lignende. Se under "Opinion", hvor der er artikler om f.eks. hvordan man involverer teenagere i damplokomotiver. Kik under News, f.eks. 1st quater 2002. Der er månedens nyheder, links, artikler og billeder.
Steamindex En oversigt over britiske lokomotivtyper - udvidet med en række typer uden for Storbritannien.
Steamlocomotive Amerikansk / australsk website om amerikanske lokomotiver og deres producenter. Fyldt med interessante oplysninger og en del billeder (dog er ikke alle billed-links opdaterede).
Steamtown Steamtown er noget ganske særligt - et amerikansk nationalt mindesmærke tilegnet damplokomotiver. Området er beliggende på den gamle Delaware, Lackawanna & Western Railroads område i det centrale Pennsylvania. En unikt område og absolut værd at anbefale for alle der tager turen over "dammen" til USA.
Stroj Export Tjekkisk eksportvirksomhed der er aktiv inden for mange områder, herunder blandt andet specialmateriel til jernbaner.
TCDD Steam engines overview and list Damplokomotiver hos de Tyrkiske jernbaner
Technorail Technorail er en spansk jernbaneinfrastrukturvirksomhed
TGV Korrekt! Dette website omhandler de kendte højhastighedstog.
THE AC LOCOMOTIVE GROUP Formentlig er dette stadig den eneste forening i Storbritannien der arbejder med elektriske lokomotiver. Foreningen varetager vedligeholdelse af fem historiske lokomotiver. På foreningens website kan man ved selvsyn gennem en række gode billeder beundre resultatet af foreningens arbejde.
The Class 37 Locomotive Group The Class 37 Locomotive Group - ja, navnet siger det hele. Denne forening er den lykkelige ejer af 1 eksemplar af et Class 37 lokomotiv. Mange fine billeder og artikler. Live siden 1997.
The Egyptian Steam-Motor Locomotive of 1938 Man tror at man har set det hele og nu kender man alle typer lokomotiver der har og vil rulle på skinner! Men nej, her er beviset - det egyptiske motor-damplokomotiv fra 1938.
The Princess Royal Class Locomotive Trust Denne forening ejer ikke blot Princess Margaret men tre andre damplokomotiver. Læs mere om deres aktive - og museumsliv på denne meget overskuelige hjemmeside.
The Sleeper Line Sælger hele eller dele af Pullman-Standard vogne. Desuden et meget stort index over dele til personvogne.
Tjalfe Bjørnsons jernebanegalleri Tjalfe Bjørnsons jernebanegalleri indeholder mange interessante billeder af dansk og udenlandsk jernbanemateriel.
Togbilleder.dk Et virkelig interessant bekendtskab. Vi har længe efterlyst specialiserede danske websites. Her er en virkelig perle. Togbilleder.dk har mange NOHAB billeder af fin kvalitet. Her findes alt hvad hjertet begærer omkring My, Mz, Ea, Mx, Me med flere. Desuden et godt enkelt og effektivt layout der gør dette website brugervenligt
Trevithick 2004 I 2004 var det 200 år siden at det første lokomotiv kom på skinner. Denne hjemmeside beskriver lidt om jubilæet - der egentlig foregik alt for stille.
Triebfahrzeugseite (CH) Triebfahrzeugseite betyder egentlig "Trækkraft siden" og det dækker ganske godt over denne side fra Schweitz. Den indeholder en række forklaringer over navngivningen af typer i Schweiz samt links og billeder.
TTX I amerika er alting ligesom større end vi kender det fra Europa. Således er selskabet der udlejer godsvogne, TTX, også en smule større end vi kender det i Europa.
Ultimate Steam Page En stor samling links det beskæftiger sig med alle forhold omkring damplokomotiver.
UNIFE UNIFE står for "Sammenslutningen af europæiske jernbaneindustrier" og er den europæiske hovedorganisation for leverandører til jernbanesektoren. Omkring 100 virksomheder er medlem og yderligere 1000 tilsluttet indirekte via nationale brancheorganisationers medlemskab i UNIFE.
Vaiacar En italiensk producent af entreprenørmatriel til brug på jernbaner.
Valente Valente producerer komplette industribaner til blandt andet minedrift. Dette omfatter alt fra lokomotiver over vogne og skinner til andet relateret specialudstyr.
WADEBRIDGE (34007) LOCOMOTIVE LTD Hjemmeside for ex-Southern Railway / British Railways Bulleid lokomotiv.
Wadebridge Locomotive Restoration Project En britisk arbejdsgruppe der er i gang med at restaurere en af SR's Bulleid lokomotiver
Wascosa Wascosa er en af de store europæiske udlejere er jernbanevogne. Wascosa har specialiseret sig i udlejling af tankvogne. Prøv iøvrigt at køre musen hen over billedet på forsiden af dette website.
We Got Trains Amerikansk jernbaneentusiast med speciale i jernbanefløjter.
Welshpool & Llanfair Light Railway Det er naturligvis i Wales at denne smalsporsbane med damplokomotiver hører hjemme.
Why are railroad tracks 4 feet, 8 1/2 inches apart? Why are railroad tracks 4 feet, 8 1/2 inches apart?
WP Glory Site der beskæftiger sig med type WP damplokomotiver hos Indian Railways
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE