toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
Amundsen Hobby Hobbyforretning i OSLO
Arne Heggeseth På familien Heggeseth's hjemmeside beretter Arne Heggeseth om sin store lidenskab modelbaner. På hjemmesiden findes ud over beskrivelser og artikler også en den billeder af nyere norsk materiel.
B&H GPVB GmBh Henning Bjørgo har med sit website om B&H GPVB GmBh taget fat på en interessant beretning om hvordan man bygger et anlæg op fra bunden. Der findes på dette forholdsvis nye website også en artikel om hvordan man bygger et diorama.
Collector Model Producerer og sælger norsk modelbaneudstyr
Di 3 (Nohab) Det norske modstykke til MY
Diakofto-Kalavryta jernbane Og her en lille beretning om en rejse med en smalsporet jernbane under eksotiske forhold.
Diesellokomotiv type Di.3 På samme måde som NOHABs litra MY er afholdt i Danmark findes der også en stor skare af libhavere der holder af den norske variant Di.3. Dette website er endnu et bevis på denne påstand.
ERIK THORSEN Erik Thorsen fra Norge har modelbaner som hobby og på hans hjemmeside findes en række interessante billeder fra forskellige modelbaneanlæg til inspiration for andre modelbyggere.
Filateli og tog i Norge Temaet på denne side er først og fremmest frimærker. Men når det er nævnt må det også med at der er fine gamle billeder og frimærker fra norsk jernbanehistories tidligste tider.
Fløibanen Fløibanen lyder ikke umiddelbart bekendt for de fleste jernbaneentusiaster med ikke desto mindre har denne bane eksisteret i 85 år i udkanten af Bergen. Interessant ikke mindst på grund af fremdriften - en tovbane!
Hans Schaefer Hans Schaefer er ingeniør og hans hjemmeside handler om hans to store interesser; arbejder og jernbaner. Der er interessante artikler og links om jernbaner i Kina, Norge og Sverige.
Hartaas Lidt norsk jernbanehumor plus et par links og lidt billeder.
Heine Pedersens Modelbane Links Igen en afstikker til Norge hvor Heine Pedersen har samlet en række spændende links til norske modelbaner. Mange af disse er igen fokuseret på et bestemt tema som f.eks. selvbyggermodeller, epoke kørsel, westernbane... o.s.v. Et besøg værd!
Hovedbanen Modelljernbaneforening Hovedbanen Modelljernbaneforening (tidligere Grorud Modelljernbaneforening, LOK mm) blev formelt stiftet 1/1-98. Klubben har 16 medlemmer fra Oslo området, og har for tiden klublokale i et beskyttelsesrum på Strømmen station.
Jernbane.net En del kender sikkert dette site i forvejen, men alligevel her er jernbane.net. Dette norske site har en glimrende oversigt over norske jernbaner, mange gode billeder og en række gode links.
Jernbane.org Interessant norsk hjemmeside om jernbaner, fortrinsvis i Norge.
Jernbanens Musikkorps Narvik Oppe i Narvik er det vist slet ikke så kedeligt selv om nætterne ved vintertide kan være lange - blandt andet har en flok glade jernbanefolk stiftet: Jernbanens Musikkorps Narvik
Jernbaner i Norge 1855-1999 Utroligt hvad man kan finde i forskellige statistiske databaser. Denne database giver oplysninger om jernbanenettet i Norge 1855-1999, herunder elektrificering og passagertal.
Jernbaner og Dressiner (aktiv i Oslo) På siden om aktiviteter i Oslo-området findes denne oversigt over museumsbaner og relaterede aktiviteter i Oslos nærhed. Et udemærket sted at starte hvis man tænker på at tage en lille tur til Norge i løbet af sommeren.
Kjetil Johnsen Rørosbanen (& Di3) Kjetil Johnsen har et godt website om jernbanestof. Der er en vældig god beskrivelse af Rørosbanen. Men i særklasse er dog siderne om den norske NOHAB variant Di3, der i det store hele modsvarer DSB's litra MY. Her findes gode tekniske beskrivelser og detaljerede oversigter - og først og fremmest virkelig gode billeder. 
Lars sin Trikkeside På Lars Pedersens hjemmeside kan man lære en hel del om norske sporvogne (trik), blandt andet om hvilke signaler der findes.
Leif-Harald Ruud Leif-Harald Ruuds hjemmeside omhandler blandt meget andet også en række emner der relaterer sig til jernbaner og sporveje. Blandt disse er for eksempel højhastighedstog i skandinavien.
Lillesand - Flaksvandbanen 1896-1953 Dette website er en del af et skoleprojekt om jernbanen hvor websitet blandt andet leverer baggrundsmateriale til eleverne. Men ud over dette er der også tale om et fremragende website om den 18,1 kilometer lange smalsporede bane (1.067 mm). Mange fine billeder og artikler samt en god opfølgning på hvad der blev af banen og dens omgivelser.
Mantena Norsk virksomhed der vedligeholder materiel for NSB.
Miljøstiftelsen Bellona Miljøstiftelsen Bellona driver en hjemmeside der beskæftiger sig med miljøspørgsmål, først og fremmest i det nordlige Norge. Emnerne der behandles er også af mere generel karakter som for eksempel jernbanetrafik i forhold til øvrige trafikformer.
MITT LILLESTRØM Mitt Lillestrøm omhandler som titlen antyder Lillestrøm, blandt dette også en del om jernbaner i byen.
Modellcompagniet En ny norsk modelbaneforretning der blandt andet har overtaget en del af sortimentet efter Pünther Spesialmodeller.
Modelljernbaneforeningen i Norge(MJF) Modelljernbaneforeningen i Norge, MJF, er en ideell forening som skal spre kunnskap og forståelse for modelljernbane som hobby, samt samle personer og klubber med interesse for dette. Flot site med enkelt og effektivt layout.
Nils-Kristian Møller Nils-Kristian Møller tager mange finde billeder af norske motiver og derfor er hans website altid et besøg værd. Han har desuden samlet en flok gode relevante links om jernbaner.
Norsk Jernbaneforbund Det norske modstykke til Dansk Jernbaneforbund. Fagforeningen der organiserer alle der er ansat ved jernbanevæsenet i Norge. Fra websitet er der også adgang til foreningens tidskrift Jernbanemanden.
Norsk Modeljernbane AS Denne norske online shop har en del interessant materiel i sit udbud, ikke bare for norske modelbaneentusiaster men også for danske og svenske af slagsen
NSB NSB - De norske statsbaner
NTNU - Jernbane På Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet har en gruppe studerende arbejdet med emnet "Jernbane – Hvordan sikre en bærekraftig utvikling i et nytt århundre? " På dette website kan man læse rapporterne og se præsentationerne af disse.
O P Ingebrigtsen Denne norske hjemmeside er ganske underholdende og burde egentlig have en dansk pendant. Her kan man se en række aktuelle togsammensætninger, både nuværende og historiske. Interessant til f.eks. Modeljernbaner.
Ofotbanen Norsk selskab der blev stiftet for at overtage driften mellem Narvik og den svenske grænse.
Rallarmuseet Vi danskere ville nok kalde "Rallere" for "jernbanebisser" eller "-børster". Rallerne er den betegnelse normændene hæftede på de gæve mænd der udførte det hårde slid med at føre Bergensbanen genne højplatoet. Til minde om dem er der nu oprettet et museum der bærer navnet Rallarmuseet. Læs mere på hjemmesiden.
Raumabanen Odd Bjørn Alnes har lavet et rigtig godt website om Raumabanen med gode tekniske og historiske oplysninger. Desuden indeholder hjemmesiden en række relevante links og billeder.
Samferdselsstatistikk Denne norske hjemmeside tilbyder en samlet oversigt over statistikker omkring transport, herunder jernbaner, i Norge.
Sandefjord Modelljernbaneklubb Modeljernbaneklubben i Sandefjord i Norge er i gang med at opbygge en imponerende anlæg. Forholdene for norske modelbane byggere er meget lig de danske. Meget lidt materiel og få modeller. Det meste skal bygges i hånden og under alle omstændigheder have finpudset detaljerne.
Schmidt Øveraasen AS Den norske virksomhed Schmidt Øveraasen har specialliseret sig i snerydningsudstyr, herunder også udstyr til jernbaner. Virksomheden er i dag en del af en større udenlandsk koncern.
Setesdalsbanen Setesdalsbanen ligger i det sydlige Norge i nærheden af Kristianssand og dermed inden for en overkommelig radius også for danskere. Den oprindelige bane var 78 kilometer lang og blev åbnet i 1896 og nedlagt i 1962. Banens sporvidde er på 1067 mm. I dag findes en strækning på cirka 6 km bevaret som museumsbane og arbejdende museum. Trafikken foregår med damplokomotiver og strækningen byder på alt hvad der hører til et ægte norsk landskab. På banens overskuelige website kan man få information om både museumsbanen og banens historie og materiel.
Skinnelangs i Oslo Roger Sandberg arbejder ved sporvejene i Oslo er meget engageret i denne form for skinnetransport. På hans hjemmeside finder man tekniske data omkring sporveje og jernbaner i Norge og andre steder i skandinavien. Ud over dette er der mange virkelig gode billeder af tog og sporveje på dette website.
Søndre Aker Historielag Søndre Aker Historielag beskriver lokalhistorien for Aker - hvilket for danskere nok er lettest at forklare som - liggende syd for Oslo Centrum. Et godt historisk website med fine billeder og en par interessante jernbanehistoriske artikler.
Sporvogn til Homansbyen Sporvogn til Homansbyen er en lille artikel på et website om bydelen Homansbyen. Sidens titel siger det hele - der gik engang en sporvejslinie...
Stasjonsdatabasen Stasjonsdatabasen er et interessant projekt fra den norske jernbaneklub der går ud på at opsamle og registrere information om norske jernbanestationer. Hvor findes den danske pendant?
Stiftelsen Krøderbanen Stiftelsen Krøderbanen er ansvarlig for driften af Krøderbanen og på Museets website finde en mængde relevant information om denne bane og dens historie.
Svein-Martin Holt Her er en rigtig fin modelbanehjemmeside fra det norske. Temaet er modelbane efter amerikanske forbilleder. Smukt.
T-banehistorier En norsk hjemmeside der er fyldt med historier om tunnelbaner. De fleste er set fra rejsendes synsvinkel - men interessant læsning alligevel. Der findes også links til andre sites med samme speciale.
Teknikarv Websitet med den interessante titel "Teknikarv" er under opbygningn men allerede nu kan med se interessante artikler om Norges teknikarv inden for jernbaneområdet.
Tertitten Tertitten er det noget utraditionelle navn for Stiftelsen Urskog-Hølandsbanen hjemmeside. Her kan man læse alt relevant om de 4 kilometer bevarede smalsporsbane af den engang 57 kilometer lange bane.
Thamshavnbanen Thamshavnbanen er en del af ORKLA industrimuseum. Banen blev åbnet i 1908 som Norges første elektriske jernbane. På dette website findes en del tekniske informationer samt oplysninger om stationer med videre.
Tognett Tognett.no er et meget flot norsk website der som tema meget naturligt har valgt norske jernbaner. På websitet kan man finde artikler, links og billeder omkring emnet. Tognett.no har også sit eget forum til brug for alle med interesse i norske jernbaner.
TogSør Kjetil Stallemo har lavet en hjemmeside fokuseret på den norske sydbane fra Oslo over Kristianssand til Stavanger. På siden er der en del ældre nyheder men også beskrivelser og billeder af det materiel der benyttes på banen. En fiks lille detalje på denne side er at der øverst på siden sammen med logoet er de vigtigste links til relaterede websites - smart hvis man vil undgå for mange links.
Tom Ottesen Tom Ottesen's website er en sand guldgrube for alle der holder af jernbanebilleder og specielt de norske af slagsen. På siderne findes såvel nyt som ældre norsk materiel langt de fleste gengivet i god billedkvallitet
Trafikanten Trafikanten er portal for den offentlige transport i Oslo- Akershusområdet.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE