toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
A TODO TREN...por los rieles del sud Amerikanske lokomotiver i sydamerika
AFB Agrupament Ferroviari de Barcelona (AFB) er en sammenslutning af jernbaneentusiaster i Barcelona-området. På deres hjemmeside findes oplysninger om deres mange aktiviteter rækkende lige fra modelbaner, jernbanehistorie og til museumsbaneaktiviteter.
ALAF Sammenslutningen af sydamerikanske jernbaneselskaber. Indeholder blandt andet gode faktuelle oversigter over de enkelte landes jernbanenetværk.
CAF CAF er en spansk producent af materiel til jernbaner rundt omkring i verden. Virksomheden leverer alt lige fra nøglefærdige metro- og sporvejssystemer over nærtrafikstog og til moderne højhastighedstog. Det primære marked findes på den Iberiske halvø men i de senere år har virksomheden også fået en del ordrer i andre verdensdele.
Cremallera de Montserat Et interessant website fra den spanske by Montserrat i Catalonien. Her findes både sporvogne og en "tandhjulsbane" der på en strækning af 232 meter når at krybe op af et bjerg.
D+R Tysk producent af H0m modeller efter tyske og schweiziske forbilleder.
El Maquinista de Alboraya El Maquinista de Alboraya har tidligere været dagens link her på toptop.dk men dette website er nu blevet opdateret med yderligere information og mange flere billeder af den spanske Mikado maskiner. Ud over dette har websitet måttet flytte host p.g.a. Pengemangel.
Electrotren Klassisk spansk producent af modelbanemateriel. Tidligere meget tæt op ad Märklin men nu et mere nuanceret sortiment. Siden April 2004 ejet af den britiske producent Hornby.
Elipsos International Elipsos International er et joint venture selskab etableret på 50-50 basis af RENFE og SNCF. Selskabet driver en række nattog under betegnelsen TrainHotel. Alle tog har navne efter kunstnere (eks. Salvador Dali eller Jean Miro). Forbindelserne går mellem Paris, Zürich, Milano, Madrid og Barcelone.
FEPASA Spændende hjemmeside fra det chilenske jernbaneselskab FEPASA.
Ferrocarril Minero de Ríotinto Dette spanske website omhandler en 1067 mm jernbane i Andalusien. Banen blev oprindeligt anlagt af et mineselskab og med minens indskrækninger forsvandt banen næsten. Heldigvis er der bevaret ufattelig meget materiel fra banen og det arbejder en forening nu på at sætte i stand og benytte til museumsbanedrift.
Ferrocarriles Andaluces. Jernbanerne i den spanske region Andalusien
Ferrocarriles Argentinos. En hjemmeside der har en del oplysninger og billeder fra jernbaner i Argentina og nabolandende.
Ferrocarriles Del Paraguay Verden bliver mindre, dette er hjemmesiden for statsbanerne i Paraguay.
Ferrocarriles Patagónicos Ferrocarriles Patagónicos er et argentinsk website der handler om jernbanerne i det sydligste Argentina - også kendt som patagonien. Det er beretninger om barsk klima og voldsom natur der forceres med damp og diesel.
FEVE I Spanien samlede man alle smalsporede baner i et statsligt selskab for at forbedre vilkårene for disse selskaber. Efter at en del spanske regioner har opnået selvstyre er de smalsporede baner i disse regioner overgået til det regionale selvstyres ansvar. Tilbage under FEVE er stadig en række baner, fortrinsvis i det nordlige Spanien, der drives med en central administration som øverste ansvarlige.
Metro Madrid Metroen i Madrid
Railgrup En hovedorganisation for alle virksomheder og organisationer der arbejder inden for jernbanesektoren i Catalonien (Spanien)
Railwaymania Stor spansksproget jernbaneportal.
Raolva RAOLVA er en spansk producent af modeller i skala N og H0. Modellerne er alle efter iberiske forbilleder og støbt i Resin. Det er muligt at købe modeller færdige eller som byggesæt.
RESEÑA HISTÓRICA - Ferrocarril - Tren - MADRID - ALMOROX En glimrende fremstilling af en nedlagt spansk jernbane.
Talgo Hjemmesiden for de spanske højhastighedstog Talgo.
Technorail Technorail er en spansk jernbaneinfrastrukturvirksomhed
TMB Barcelona har andet en Gaudi og et fodboldhold, blandt andet en særdeles veludbygget metro og der er planer om flere linier - hvis ellers pengene rækker.
Tram Sporvejsselskabet i den spanske by Alicante.
Via Libre Via Libre er et spansk jernbanetidsskrift der omhandler både virkelighedens jernbaner og modelbaner.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE