toptop.dk
Navn Sprog Beskrivelse
Arbeitsgemeinschaft Blickpunkt Straßenbahn e.V. Blickpunkt Strassenbahn hedder dette website der drives af en almennyttig forening. Her findes artikler, links og billeder vedrørende sporvogne fra Tyskland og det meste af verden.
B a h n - S i m u l a t i o n B a h n - S i m u l a t i o n - indeholder en række sporplaner fra forskellige jernbaner i Europa, eks. Stationen i Dortmund.
0 Scale Models 0 Scale Models er en tysk producent af modeller i skala 1:45.
2HS Modelle 2HS Modelle er en mindre tysk producent af landevejskøretøjer i skala 1:87. Er man ude efter lidt effekt til sin modelbane kunne modellen af Liebherr LTM1300 være noget.
85 Jahre Schwebebahn Svævebanen i Wuppertal er efterhånden 85 år gammel. Herbert Cappel har lavet et virkelig flot website med mange flotte historiske billeder hvori der indgår både svævebanen og andre transportmidler. Man kan finde artikler om anlæg, materiel, vedligeholdelse, stationer, andre bygninger, uheld, anekdoter o.s.v. Absolut et besøg værd.
9 mm 9 mm er en østrigsk producent af skala N modeller efter østrigske forbilleder i begrænset oplag.
A K E S O N For alle der tror at "Akeson" er navnet på en godmodig svensker med hang til jernbaner må det hellere oplyses af "A K E S O N" er en tysk forkortelse for " Arbeitskreis Eisenbahngeschichte Südostniedersachsen" - altså noget med jernbanehistorie i den sydøstlige del af Nedersachsen.
A Modellbahnclub Tysk modelbaneklub der giver gratis adgang til freeware billede og software.
AB-Modell - Anja Bange Modellbau En tysk producent der fremstiller RhB modeller i den usædvanlige skala Nm. En naturlig følge af at Skala N vinder nye venner hver dag.
Achenbahn Stefan von der Ruhren har opbygget en flot hjemmeside om jernbanerne i Aachen og om Euregio (grænseoverskridende regionaltog) mellem Maas-Rhein.
Adtranz Austria Adtranz datterselskabet i Østrig.
Afrika 1905 En tysk oversigt der er opbygget på baggrund af en atlas over kolonier i afrika fra 1905. Her finder man i en enkelt tabel en oversigt over jernbaner i Afrika 1905 med angivelse af koloni, kolonimagt, strækning, heraf under bygning og sporvidde.
AG Rheinsberger Bahnhof AG Rheinsberger Bahnhof er opstået omkring banegården i Rheinsberg og man arbejdet på at få samlet en del damplokomotiver samt at præsentere anlægget som arbejdende museum.
Ahrtalbahn Museumsbane i området omkring Rehmagen.
Albulabahn in H0m Et website om en H0m modelbane af ganske særlig god kvalitet. Temaet er stationen Solis på den berømte smalsporede RhB i Schweiz. Stationen er i dag nedgraderet til automatisk krydsningsstation men modellen viser situationen omkring 1998. Der er en masse gode faktuelle oplysninger og mange virkelig flotte modelbanebilleder.
Albulamodell Albulamodell eller strækningen Cloms via Tschaluns er en modelbaneoplevelse i flere dimensioner. Først er der hjemmesiden der er godt struktureret og overskuelig opbygget. Siden er der det ualmindelig flotte anlæg efter et originalt tema fra Schweiz. Endelig er der en række fine tips til hvordan man slipper nemt om ved at opbygge forskellige ting på modelbanen. Novra!
Alpentransit MS TrainSim - meget fint udarbejdet simulering af Alpetransitbanen
AlpTransit Gotthard AlpTransit Gotthard er et fælles projekt mellem Schweiz og Italien der går ud på at etablere en ny Gotthard tunnel. Projektets planer og fremdrift kan følges via dette website ligesom der er en masse interessante artikler og links til relaterede emner.
ALSTOM, Tyskland ALSTOM, Tyskland
AmericanModelrailroaders Bayreuth Modelbaneforening med amerikansk forbillede. Bayreuth i Tyskland
AMT Modellbau Tysk producent der fremstiller små serier af modeller efter tyske forbilleder i stor skala.
ARD ARD
Assebahn Så enkelt kan det gøres! Denne hjemmeside behandler på ganske få sider beretningen om et interessant stykke jernbanehistorie i Tyskland. Oprindelig blot en sidebane, siden benyttet til at transportere atomaffald, nu transporteres bjergværksaffald til det nedlagte atomlager og på samme bane - en museumsbane.
Aufbau und Technik der Dampflokomotive Et stort tysk website der udelukkende omhandler de tekniske aspekter omkring damplokomotiver. Mange tegninger, billeder og artikler om emnet.
Auto Zug (DB) Deutsche Bahn Gruppe har fuld fart på forberedelsen til privatiserigen. Derfor bliver flere og flere dele af forretningen markedsført som selvstændige enheder. Nu også biltogene..
Automobilia Sidder man der og kikker på bilerne på sin modelbane og synes de ser lige lovlig kedelige eller modelagtige ud er Automobilia stedet for man kan hente opgraderingsinspiration. Flot
Bad Schandau - Sebnitz - Neustadt ( - Dürrröhrsdorf ) En meget flot hjemmeside om historien bag banen Bad Schandau - Sebnitz - Neustadt ( - Dürrröhrsdorf ). Mange fine billeder og en god historisk strukturering af materialet.
BAG-SPNV Bundesarbeitsgemeinschaft der Aufgabenträger des Schienenpersonennahverkehrs (BAG-SPNV) er for at sige det lidt populært branceorganisationen for de offentlige trafikselskaber i Tyskland.
Bahn Journalisten Schweiz Bahn Journalisten Schweiz er en sammenslutning af schweiziske journalister der arbejder inden for jernbanejournalistikken. Denne hjemmeside er fyldt med billeder og mange fine eksempler på medlemmernes arbejde. Disse artikler er lagret i PDF format og kan frit hentes ned. En af disse websites der æder et par timer af ens tid inden man har set sig om.
Bahn TV Blandt kendere næppe nogen nyhed men Deutsche Bahn Gruppe har sit eget TV-selskab hvor man med lethed kan se sig mæt i jernbaner.
Bahnaktuell Bahnaktuell er en tysksproget jernbaneportal med artikler, billeder, links, forum og arkiv.
Bahnbilder Bahnbilder er en af den type websites der kan få aftener til at smuldre mellem fingerene på den naive jernbaneentusiast. Her findes jernbanebilleder fra stort set hele verden. God fornøjelse.
Bahnen im Bergischem Denne hjemmeside omhandler jernbaner i det man i Tyskland almindeligvis kalder Bergischen Land, altså området der tidlige var hertugdømmet Berg og bedst kan beskrives som området omkring Remscheid-Solingen-Wuppertal-Leverkusen.
Bahnen und Busse Bahnen und Busse er en tysk jernbaneportal der dækker alt fra aktuelle jernbane- og trafikselskaber og videre over sporvogne, jernbanemuseer, feltbaner og meget andet. Det meste repræsenteret i form af links til andre relevante websites.
Bahnfakten Bahnfakten er en østrigsk interesseorganisation der præsenterer samfundsrelaterede oplysninger om jernbaner.
Bahnhöfe in Thüringen En meget fin hjemmeside om banegårde i Thüringen i det østlige Tyskland. Området har været ramt af mange nedlæggelser og indskrænkninger. I kølvandet på sådan en omgang er det godt at få katalogiseret og beskrevet banegårdene / stationernes tilstand.
BahnPower Det måtte jo komme - efter GirlPower kommer nu BahnPower.. Nej det er ikke et konceptband fra Tyskland men derimod et website under udvikling. Hovedtemaet er nærtrafik og der er en række interessante billeder fra Hamborg og omegn.
Bahnstrecken im Land Brandenburg Jernbanestrækninger i Brandenburg. Specielt interessant er det interaktive kort.
bahnstrom Et website for de teknisk interesserede. Artiklerne på dette website omhandler først og fremmest kørestrøm ved de tyske jernbaner men artiklerne omfatter også lokomotiver, systemer i andre lande, links og billeder.
Bahnsuche Bahnsuche ("Jernbanesøger") er en tysk søgemaskine eller index-server der i skrivende stund indeholder 1998 jernbanerelaterede links.
BahnTV BahnTV er Deutsche Bahn koncernens TV selskab og udsendelserne er af såvel intern uddannende som eksternt markedsførende karakter. Alle områder lige fra modelbaner til nyudvikling af nicheteknologi dækkes her.
Beiträge zur Lokomotiv- und Eisenbahngeschichte - Verwendete Abkürzungen Beiträge zur Lokomotiv- und Eisenbahngeschichte - Verwendete Abkürzungen
Bemo Modelleisenbahnen GmbH u. Co KG Bemo er en tysk producent af smalsporet modelbanetilbehør efter tyske og schweiziske forbilleder.
Besig Bær over med at ikke alle links fungerer lige godt på denne side og se i stedet nærmere på de flotte modeller i skala 1 og 1e der med lidt fingersnilde godt kan bruges på nordiske modelbaner i samme skala. Firmaet Besig er en meget lille producent og derfor er det al ære og respekt værd at der også er tid til at drive et website.
Besuch der Klasse K 5 im Eisenbahnmuseum Der er noget helst specielt ved børn og jernbaner. En 5. klasse fra en tysk skole har været på museum og besøgt jerbanemuseet i Darmstadt-Kranichstein (museets URL er http://www.museumsbahn.de/) og det er der kommet nogle gode billeder med børn og lokomotiver ud af.
BoxXpress BoxXpress er et mindre tysk jernbaneselskab der har specialiseret sig i transport af containere
BRAWA BRAWA er en tysk producent af modelbanetilbehør. Sortimentet er de sidste par år udvidet betydeligt og skulle man efterspørge de lidt mere nicheprægede produkter er Brawa et godt bud.
Brohltalbahn Fotos Brohltalbahn Fotos siden indeholder en del information om denne ret unikke smalsporede jernbane i nærheden af Rhinen. Der er bestræbelser i gang på at istandsætte det eneste af banens oprindelige mallet damplokomotiver. Måske en rejse værd? - i alle fald et besøg på dette website.
Brücke der Ronsdorf-Müngstener Eisenbahn Ronsdorf-Müngstener Eisenbahn var metersporet og havde sit forløb i Ruhrområdet. Når man husker på at Tyskland siden banens anlæg i 1908 har haft en bevæget historie med to verdenskrige og besættelse af Ruhrområdet er det nærmest et mirakel at den originale bro over floden Wupper stadig findes.
Brücke von Remagen Broen ved Remagen får mange til at tænke på 2. verdenskrig og med rette. Broen blev opført omkring 1. verdenskrig for at skaffe generalstaben en bedre jernbaneforbindelse i retning vest. I dag danner broen udgangspunkt for et fredsmuseum.
BSE (Elm-Asse) Del af større website om kulturen i regionen. Her den interessante side om en nedlagt sidebane. Bemærk lighederne med de nedlagte amtsbaner i Sønderjylland.
BUB Modelbiler i bl.a. 1:87.
Bundesamts für Raumentwicklung (ARE) I Schweiz har man lavet en forbundsmyndighed for udvikling af "rum", i praksis helt nede på niveaet plads. I Schweiz er de brugbare arealer begrænsede, alt andet skal vrides ud af klipperne og det koster dyrt. Derfor giver det mening at vurdere mere overordnet hvad der skal anvendes til f.eks. veje og jernbaner. Og ligeledes følge op på hvordan de eksisterende strækninger bliver udnyttet.
Bundesministerium für Verkehr, Technologie und Innovation Det østrigske trafikministerium. Hjemmesidens afsnit om jernbaner, som ved nærmere læsning også omfatter svævebaner og andet godt.
Carocar Schweizisk producent og forhandler af materiel til modelbaner i skala 1:87, 1:22,5 og 1:45. Godt udgangspunkt hvis man f.eks. Vil bygge en model af en roebane.
Ceskomoravska - Kolben - Danek Ceskomoravska - Kolben - Danek
Clinchfield Railroad in Germany Det amerikanske jernbanetidsskrift ModelRailroader gennemgik for en række år siden det lokale selskab Clinchfield Railroad (i dag en del af CSX) og bragte anvisninger til et anlæg i skala N. Dette projekt er ved at blive ført ud i livet i Tyskland. Dog ser der ud til at være et ophold i projektet p.t.
ColorTransfer Color-Transfer fremstiller skrifttyper til modelbaner i forskellig målestok. Virksomheden har også i enkelte tilfælde fremstillet, lakeret og påført tryk, på modeller.
Con-Rail Con-Rail er en ny østrigsk producent der fremstiller digitalt styret tilbehør til modelbaner. De primære produkter er signaler og enkelte køretøjer fra baneafdelingen (eks. VW rugbrød som dræsine).
CS Train Tjekkisk producent af lokomotiver, vogne og modelbiler i skala 1:87 efter tjekkiske forbilleder
Dalheim Denne hjemmeside handler om jernbanehistorien i byen Dalheim i Ruhrområdet. Godt og gennemarbejdet materiale. Et lille tip. For at komme videre skal man ramme "Weiter" lige under vingehjulet på forsiden.
Dampflokfest im Selzthal (Österreich) I perioden fra den 7. til 9. juni afholder ÖBB et damplokomotivstref i den historiske remise i Selzthal. Den historiske rundremise er fredet og benyttes til dagligt af ÖBB som udgangspunkt for den såkaldte "ÖBB-Traktionsstandort Selzthal".
Daniel Lewin und Egon Bockholt & Söhne GmbH Bocholt er en tysk kvalitets producent der fremstiller materiel i skala 1:32. Normalt er modellerne fra dette firma fremstillet i metal hvilket giver meget realistiske og fint detaljerede modeller.
DAS (Dampflok)Forum DAS (Dampflok)Forum er som navnet antyder en forum damplokomotivinteresserede. Bemærk at konversation foregår på tysk men er man kyndig udi dette er der nok af relevent information at hente.
Das Eisenbahnmuseum Bochum Dahlhausen Jernbanemuseet i Bochum Dahlhausen ligger placeret i det gamle vedligeholdelsesværksted af samme navn. Anlagt i 1916 og selvstændigt fra 1927 med eget personale. I 1957 var der 522 ansatte og 50 lokomotiver havde hjemsted her. Et spændende museum i interessante rammer.
DAVO DAVO er en tjekkisk producent af biler, motorcykler og landbrugsmaskiner i skala 1:87, 1:120 og 1:18. Desværre ser det ikke ud til at der (endnu) findes forhandlere uden for tjekkiet.
Deak Ungarsk producent der fremstiller modeller efter tyske og ungarske forbilleder i skala N, TT og H0.
Der Bahnhof Oebisfelde Banegården Oebisfelde har oplevet både DR, (D)DR og nu DB. Et godt gennemarbejdet website med mange fine billeder, sporplaner fra de forskellige perioder og en fin historisk oversigt.
Der Eisenbahnfotograf Der Eisenbahnfotograf - oversat jernbanefotografen.. God fornøjelse.
Der Metrorapid "Metrorapid" projektet mellem Dortmund og Düsseldorf i Tyskland er meget omdiskuteret. Dette website forsøger at give argumenter mod projektet og henviser blandt andet til at der i Ruhr regionen findes et veludbygget net af busser, sporveje og regionaltog der for et langt mindre beløb kunne udbygges til at være hurtigere og mere effektivt end Metrorapid. Som altid er der for og imod i den slags projekter.
Der N Bahner Tysk hjemmeside om modelbaner i spor N
Deutsche Bahn Deutsche Bahn AG er en af Europas største transportvirksomheder med bestemmende andele i blandt andet Railion
Deutsche Bahn AG Deutsche Bahn AG blev skabt ved en fusion af Deutsche Bundesbahn (Vest) og Deutsche Reichsbahn (Øst). Virksomheden omfatter alt fra infrastruktur til jernbanedrift. Godstransport håndteres via majoritetsejerskab i Railion. Deutsche Bahn har desuden interesser i andre transportvirksomheder, blandt andet 100% ejerskab af Stinnes Logistic der bl.a. Ejer Schenker.
Deutsche Bahn Gleisbau Deutsche Bahn Gleisbau er infrastrukturenterpriseselskabet i den store Deutsche Bahn gruppe. I skrivende stund er der et lille underholdende spil på forsiden kaldet TrickyTrack...
Deutsche Lokomotiven Tyske lokomotiver fra de tidlige Länderbahnen og frem til vore dage. Ikke alle epoker dækkes lige godt men de generelle beskrivelser er i alle fald i orden. Her er læsning nok til de første par aftener.
Deutscher Eisenbahn-Verein e.V. Selv om navnet kunne tyde på noget mere overgribende er der faktisk tale om en enkelt museumsbane i det nordtyske område. Et godt struktureret website hvor det er muligt at finde ud af køreplaner, historik og meget mere vedrørende banen.
Die 103er Homepage Vi vil gerne anbefale dette tyske website der helt og holdent har specialiseret sig i at informere omkring 103.
Die Bagdadbahn Et artikel på tysk om Bagdadbanen der tidligere har været bragt i tidsskriftet Die Zeit.
Die Berliner- Dampffreunde Dette website er en hyldest til damplokomotiverne. Tre berlinere har lavet dette site med mange gode billeder og data om tyske damplokomotiver. Der findes også et par fun-fotos som f.eks. Riviera ekspressen bygget i LEGO!
Die Deutsche Eisenbahn-Gesellschaft (DEG) Die Deutsche Eisenbahn-Gesellschaft (DEG) - Connex i Tyskland
Die Deutsche Gesellschaft für Eisenbahngeschichte Det tyske selskab for jernbanehistorie. Et godt sted at starte for alle der vil grave lidt i Tysklands jernbanehistorie.
Die Eisenbahn in Schleswig-Holstein Jernbanen i Schleswig - Holstein
Die Eisenbahn in Schleswig-Holstein Christian Protze har opbygget et website om jernbanerne i Schleswig-Holstein. Emnerne dækker både eksisterende og nedlagte privat- og statsbaner. Endvidere findes der links og billeder omkring emnet.
Die Eisenbahnen im Harzvorland Jernbaner i området i nærheden af Harzen. God gennemarbejdet med fine artikler og mange gode billeder.
Die Eisenbahngeschichte in der Region Halle - Leipzig Lidt om jernbanehistorien i regionen omkring Halle - Leipzig.
Die Eisenbahn-Webseiten von Olaf Bolz Denne hjemmeside om tyske jernbaner har udgangspunkt i materiale om banegården i Altenburg. Da den slags har det med at vokse er der nu også lidt om materiel, banegården i Cottbus m.m.
Die Entwicklung der Eisenbahn in der Zentraleifel Tyskland er stort og rundt omkring i landet ligger en række mindre bjerområder som Harzen, Hundsrück eller Eifel. Denne side gennemgår i hovedtræk jernbanens udvikling i det centrale område af Eifelbjergene.
Die Ferkeltaxe Hvornår mon vi i Danmark kan finde en website der med samme kærlighed til emnet beskriver vore gamle skinnebusser?
Die Geraer Verkehrsbetrieb GmbH Byen Gera ligger i det sydøstlige Tyskland og har længe været endestation for Connex' prestigestrækning Rostock - Berlin - Gera der løber ned gennem det østlige Tyskland. Byen Gera har også en veludbygget nærtrafik med busser og sporvogne.
Die Geschichte Altonas Altonas Historie
die Geschichte in Zahlen Historien i tal
Die LINT HomePage For alle der interesserer sig for LINT fra Bombardier er her hjemmesiden der opfylder de fleste behov. Her er mange gode billeder, artikler og links. Ud over dette er der en række MM screensaver billeder lige til at downloade.
Die österreichische Fahrgastvertretung Sammenslutningen af østrigske pendlere..
Die Syrische Eisenbahngesellschaft Et tysksproget website der går lidt i detaljer med de syriske jernbaners historie og nuværende tilstand.
Die Taigatrommelpage - BR220 Om Baureihe 220, de russisk konstruerede lokomotiver hos DR.
Die zb Zentralbahn AG Jernbaneselskab i det centrale Schweiz der driver en række smalsporede strækninger.
Diesellokomotiven von NOHAB und AFB Denne hjemmeside fra Luxemborg omhandler diesellokomotiver og fremdeles den udvalgte gruppe produceret af NOHAB. Heraf giver det sig naturligt at der er en del danske omtalt.
DORIS DORIS er byen Dresdens nye trafikinformationssystem. For sporvejsentusiaster er der en række webcams der viser landevejstrafikken men undervejs passerer også et par sporvogne. Mon de kører til tiden? Kontroller med køreplanen på samme website.
Dortmunder Eisenbahn Dortmunder Eisenbahn er en udpræget lokalbane der pr. 13. januar 2005 er 50% ejet af Connex. Den sidste halvdel ejes af den største kunde Krupp-gruppen. Væsentligste indtægtskilde er transport af kul for Krupp.
Draisine En tysk mulighed for at køre på Dræsine (det nogen også kalder en skinnecykel) i interessante omgivelser. Man kan køre på strækningen Fürstenberg/ Havel - Templin i Brandenburg. I nærheden af Fürstenberg ligger Ravensbrück hvor man kan besøge mindestedet for koncentrationslejren af sammen navn.
Drehscheibe Drehscheibe betyder drejeskive og bag navnet gemmer sig et tidsskrift og en meget omfattende jernbaneportal.
DRG Modell Berlin DRG er en forholdsvis ny tysk producent af modeller i skala H0 (1:87). Produktionen omfatter fortrinsvis preussiske lokomotiver som T5 og S1 samt enkelte mere specielle modeller. Der er tale om håndarbejde hvilket afspejles i priser og leveringstider.
Dürener Kreisbahn Dürener Kreisbahn startede som dampsporvej og er i dag en moderne nærtrafiksvirksomhed.
EB - STB EB (Erfurter Bahn) og STB (Süd Thüringer Bahn) driver regionaltrafik i det midt- og østtyske område.
EBO-Stadtbahnseite Alt om jernbane og sporveje i området omkring Køln og Bonn.
EIPO Präzisionsmodelle Denne tyske producent har specialiseret sig i tilbehør til spor N. Der produceres enkelte tilbehørselementer der gør det muligt at superdetaljere forskellige modeller.
Eisenbahn - Software von Martin Meyer På denne hjemmeside tilbydes af hobbyproducent en screensaver med tyske temaer. Man kan også få programmel til at styre sin Märklin modelbane hvis det skulle friste i stedet.
Eisenbahn Buch Et tyske website om jernbanebøger.
Eisenbahn im Sauerland Et website om jernbaner i den tyske region Sauerland
Eisenbahn in Olten (150 år i 2006) Den schweiziske by Olten har en lang historie som jernbaneknudepunkt. Således var det herfra de schweiziske myndigheder oprindeligt målte afstande og længde på jernbanerne i Schweiz. Dette blev dog ændret i 1877 med indførsel af meter som fast måleenhed. Ved samme lejlighed flyttede nulpunktet fra Olten til Basel. Men byen fortsatte med at have en væsentlig betydning for landets jernbaner. Derfor også en storstilet fest i anledning af 150 års jubilæet.
Eisenbahn-Bundesamt [EBA] Eisenbahn-Bundesamt [EBA] svarer nok mest af alt til det danske jernbanetilsyn. En bevillingsmyndighed der godkender infrastruktur og materiel med henblik på størst mulige sikkerhed.
Eisenbahnen auf und rund um Fehmarn Eisenbahnen auf und rund um Fehmarn
Eisenbahnen im Mansfelder Land Dette tyske website omhandler jernbaner i et område af Harzen der er kendt som Mansfelder Land. Specielt interessant for området er det gennemskæres af jernbaner i tre forskellige sporvidder
Eisenbahnen im Saarland Dette website omhandler jernbaner i den tyske delstat Saarland, beliggende i Tysklands sydvestlige hjørne og grænsende mod Frankrig. Et virkelig godt gennemarbejdet website med detaljer om jernbaner før og nu i området samt en del om sporvogne. Enkelte private selskaber er endnu ikke bearbejdet men det rokker ikke ved helhedsindtrykket. Et besøg værd.
Eisenbahnen in der Region Aachen-Düren-Heinsberg Dette website er meget specifik omkring regionen men der findes også en del materiale om f.eks. KPEV's aktiviteter i området hvilket tyder på et særdeles grundigt forarbejde.
Eisenbahnen in Pommern En godt gennemarbejdet portal om jernbaner i Pommern før og nu.
Eisenbahnfreunde Aurich e.V. Jernbanevennerne i Aurich rammer nok ned i noget af det der også har mange venner i Danmark, privat- og sidebanestrækninger. Foreningen har et antal moduler i arbejde der alle kredser om dette tema. Fine billeder og gode beskrivelser.
Eisenbahnfreunde Betzdorf Eisenbahnfreunde Betzdorf er en tysk museumsbane / forening der blandt meget andet ejer hele to styk Baureihe 52. Den ene bygget hos Schichau i 1943, hvilket gør den til noget af en sjældenhed i vore dage. En udemærket hjemmeside der er under stadig forbedring. Gode oplysninger om de enkelte lokomotivers historie.
Eisenbahnfreunde Schelklingen e. V. Denne tyske modelbane forening tæller blot 15 medlemmer men disse når alligevel at sprede sig over en lang række områder. Hjemmesiden beretter således om klubbens faste H0 anlæg og FREMO aktiviteter, samt om planlægningen af et spor N anlæg. På foreningens website findes en række gode inspirerende billeder.
Eisenbahngeschichte in Schleswig-Holstein En glimrende artikel der sammenfatter jernbanens historie i Schleswig-Holstein fra starten til vore dage.
Eisenbahnmuseum Metelen Land Foreningen Eisenbahnmuseum Metelen Land er lykkedes med at bevare byens gamle banegård og nu danner den rammen om en række jernbanerelaterede museumsaktiviteter og arrangementer.
Eisenbahnmuseum Würzburg Jernbanemuseet i Würzburg er en del af Deutsche Gesellschaft für Eisenbahngeschichte e. V. der svarer til Dansk Jernbaneklub.
Eisenbahn-Tradition e.V. En tysk jernbanehistorisk forening der arbejder med historiske tog på forskellige strækninger.
Electric Train Systems ETS I Danmark er ETS en forholdsvis ukendt producent af modelbane udstyr. Men det er lykkedes det tjekkiske firma at få skabt sig en niche på såvel det tyske som det amerikanske marked med sine fine 1:45 modeller. Blandt andet leverer virksomheden en meget eftertragtet sæt med lokomotiv og tjekkiske ølvogne.
Ems-Modellbau Ems-Modellbau er en tysk producent af miniaturekøretøjer i skala 1:87. En hel del modeller efter ældre forbillede.
Entlang der Eisenbahn Dette website hedder kort og godt "Entlang der Eisenbahn" - hvilket svarer til langs jernbanen. Og det er en meget god titel til denne sider der er fyldt med billeder og enkelte artikler om emnet. Fortrinsvis med tyske baner som tema.
Epoche Tysk producent af modelbiler efter forbilleder fra 1950'erne og 1960'erne.
Epoche 3 Som navnet siger handler dette website om Epoche 3, altså cirka 1949 til 1970. Siden her er tysk og fokuserer på andet end blot jernbaner i perioden hvormed der er rig mulighed for at hente inspiration til relaterede hobbies. Bemærk iøvrigt hvor godt designet på siden passer til temaet.
Epoke II Thomas Nosske har lavet et virkelig godt website om Deutsche Reichsbahn i Epoke II hvilket vil sige 1919 - 1945. Her findes mange interessante informationer for alle der interesserer sig for denne begivenhedsrige periode.
Erlebnis Bahn & Schiff Österreich I Østrig har man som i Danmark en del historisk materiel der i et eller andet omfang tilhører statsbanerne eller statsbanerelaterede virksomheder. Specielt interessant på denne site er naturligvis jernbanedelen og de mange interessante oplysninger om østrigsk produceret materiel. Oven i dette er der et hav af gode billeder.
Erlebnisbahn Ratzeburg Vi kender alle til idéen med at lave en dresinebane på en nedlagt jernbanestrækning. Vennerne her i Ratzeburg syd for Lübeck har taget skridtet fuldt ud. Man kan vel nærmest kalde det industrielt.
ERMO ERMO-Modellbau er en tysk producent der fremstiller modeller til skala H0 og N i mindre serier. Alle modeller er af meget høj detaljering og en del nok anvendes på skandinavisk prægede anlæg.
Eurailpress Forlaget EURailPress udgiver fortrinsvis tidsskrifter og fagbøger på tysk om jernbaner og jernbaneteknik.
Eurobahn Eurobahn er en af de mindre jernbaneselskaber der i det liberaliserede tyske jernbanenet bedriver passagertrafik.
Eutin-Lübecker Eisenbahn Eutin-Lübecker Jernbane
Fabio Delle Vedove Fabio Delle Vedove her opbygget et godt website der arbejder med en række historiske aspekter af jernbaner i det sydlige Tyskland. En række gode artikler og billeder pryder dette website.
Fabry's Bahn Links En spændende tysk jernbaneside der først og fremmest gør sig bemærket ved de mange spændende links. Klik f.eks. På "Eisenbahn" og "Allgemein". Som det vil kunne ses er der en hel din interessante links. Og det er så iøvrigt en passende lejlighed til at vise et website der IKKE er lavet med Microsoft FrontPage men derimod med Net Objects Fusion.
Fahrzeugtechnic Dessau Står man lige og et karosseri til et par jernbanevogne - voila! Fahrzeugtechnic Dessau i det østlige Tyskland vil straks kunne levere varen fra datterselskabet "Fahrzeug Outfit GmbH"
Feldbahn Alt hvad der er værd at vide om feltbaner (industribaner - roebaner) findes på denne side. Her er lidt om historie og teknik samt fine billeder. Et interessant emne er for eksempel signaler på feltbaner.
Feldbahn modellbau En god hjemmeside fra Schweiz om hvordan man bygger "feltbaner" eller industribaner i model.
Ferro Suisse Stille og roligt har den schweiziske producent Ferro Suisse fået opbygget en produktion af modeller og tilbehør til skal 0m, H0m og H0e. Sortimentet indbefatter modeller, skinner og bygninger.
Ferro-Train Ferro Train er en østrigsk producent af modelbaneudstyr og hovedvægten ligger på østrigske modeller i skala H0e. Der findes dog et par enkelte H0 modeller ligesom der også er et interessant udvalg af tilbehør med alt lige fra havelåger, knækkede træer, indkøbsvogne og værktøj til lokomotiver i skala H0. Om ikke andet er dette website et besøg værd på grund at de mange interessante østrigske specialiteter.
Forchbahn Forchbahn er en nærbane i omegnen af Zürich i Schweiz. En udemærket hjemmeside med både historiske og tekniske oplysninger. Interessant nok er det eneste der virkelig mangler et kort over strækningerne..
Furka Dampfstrecke Damplokomotiver på Furka Oberalb
Gerd Boehmer Eisenbahnarchiv Gerd Boehmer Eisenbahnarchiv er opbygget omkring afviklingen af dampdriften i det tidligere DDR men har efterhånden også fået tilføjet en hel del billedemateriale og statistisk materiale.
Gütershuppen Gütershuppen betyder oversat "Godslageret" og det er passende for et sted hvor man kan købe jernbanelitteratur
HAG HAG er en schweizisk producent af rullende materiel i skale H0 efter schweizisk forbillede. Virksomheden producerer en lang række modeller hvoraf en del kan anvendes på skandinaviske anlæg.
HALWA Fra HALWA kan man få en del interessante modeller til sit modelbaneanlæg i enten spor N, Z, TT eller H0. Alle modeller er kendetegnet ved en høj detaljering og produktion i små serier.
Hamburger Hochbahn Dette er den officielle hjemmeside for højbanen i Hamborg og her finder man alt relevant om denne bane.
HANNING & KAHL HANNING & KAHL er en tysk virksomhedsgruppe med hovedområderne nærtrafik, bremser, og infrastrukturrådgivning.
Hannoversches Straßenbahn-Museum Sporvejsmuseet i Hannover.
Harzer Modellbahnzentrum Lautenthal Skulle man få lyst til at se på modelbaner mens man er på ferie i Harzen findes er under samme tag anlæg i H0, TT, N, Z, og 1:32.
Hei Na Ganzlin De fleste jernbanemuseer er startet i det små og således også dette tyske. Man råder over materiel men endnu er faciliteterne man råder over ikke egnet til udstillinger med mere. Materiellet er blandt andet en BR 52 der bruges til udflugtstog og - til at køre godstog i omegnen hvormed der kommer lidt penge i foreningens kasse.
Henke Kleinbanen Henke Kleinbahnen er noget ganske særligt for alle der interesserer sig for Spor I. Usædvanlig flotte lokomotiver, skinnebusser og arbejdsmateriel i skala 1:43,5 og 1:45. Forbillederne er naturligvis tyske, fortrinsvis provinsbanerne i Sachsen og Baden-Württemberg.
Herimo Helmut Riering's website handler om modelbaner i spor N. Men det er ikke kun for folk med hang til spor N der er noget at hente. Der finde en række artikler omkring hvordan man bygger eller forbedrer forskellige ting til modelbanen. Der er alt fra søer og floder over forbedringer af modelbiler og til indbygning af elektronik i sporvogne.
Heris Modelleisenbahn Heris er en mindre tysk producent af modelbaneudstyr i skala H0. Hvad der gør Heris interessant er at virksomheden har specialiseret sig i at producere "ikke-tyske" modeller, altså modeller baseret på forbilleder fra Tysklands nabolande.
Herpa Herpa producerer modeller af landevejskøretøjer til modelbaner, primært i skala 1:87. Ud over dette produceres også en serie af civilfly i skala 1:500. Interessant for modelbanefolket er også specialudgaverne af f.eks. Biltog med Mercedes personbiler eller lastvogne - disse leveres komplet med Märklin lokomotiv.
Herrenknecht AG Herrenknecht AG er en tysk producent af udstyr til tunnelboring hvilket et eller andet sted også kommer i nærheden af jernbaner og metroer.
HLB Hessische Landesbahn er den af en større regional tysk transportvirksomhed. HLB driver nær- og godstrafik i delstaten Hessen med blandt andet delstatens hovedstad Frankfurt som vigtigt knudepunkt.
Höllentalbahn Dette website om Höllentalbahn er et af de bedre af slagsen. Det er spændende i brugen af virkemidler og samtidigt behandler det sit tema med en god dækning af emnet. Og emnet er netop opbygningen af en modelbane der har Höllentalbahn som forbillede - dette dækkes med en fin baggrundshistorie.
http://www.modell-funktion.de/index.htm Endnu en lille producent af modelbanetilbehør der må lukke. Heldigvis er virksomhedens hjemmeside stadig åben og det er muligt at købe virksomhedens produktionsudstyr. De danske komponenter er afhændet til firmaet OKT. På hjemmemsiden kan man se at der har være produceret bl.a. Litra Q, Motorvogne fra AEA (NKJ) og roebanetog fra Nakskov Sukkerfabrik.
IBSE IBSE står for "Interessengemeinschaft zur Bereisung von Straßenbahn und Eisenbahnstrecken e.V." - altså noget i stil me "Foreningen for rejser på sporvejs- og jernbanestrækninger". Et interessant formål og et website med mange fine billeder.
ICE-Networld Dette website er specialiseret i oplysninger om det tyske højhastighedstog ICE.
Ilmebahn Ilmebahn er et interessant lille tysk selskab der driver bus- og jernbanedrift. Et af de få selskaber ved siden af DB der kan se tilbage på en lang historie. Selskabet Ilmebahn blev stiftet i 1882.
Inselbahn Denne hjemmeside handler om de små jernbaner på de tyske øer ved Friesland. Mange gode billeder og artikler om de fine små baner.
Interessengemeinschaft TT-Modellbahnfreunde Hessen Foreningen med dette imponerende navn hører hjemme i den tyske delstat Hessen. Normalt forbinder man mest TT (1:120) med det østlige Tyskland men der findes faktisk en voksende skare af modelbyggere i det tidligere Vesttyskland. På denne klubs hjemmeside kan man læse om klubbens almene aktiviteter, moduler, modeller, producenter, links og meget mere. Naturligvis er der nogle billeder fra klubben meget fine anlæg.
Johan Sturm Johan Sturm har opbygget 2 interessante hjemmesider om modelbaner. Den ene om 1:1 og anden og hans modelbane omhandlende Deutsche Reichsbahn i 30'erne.
Jürgen Schillo Jürgen Schillo er en finurlig fætter. Han kalder sin hjemmeside for "Hanulisten" eller på dansk noget i stil med "H-nulleren". Der er lidt tekst men mange fine billeder af fra et anlæg der må koste mange, mange timers arbejde
KARSEI - Modellbahn Karsei er en lille tysk producent af modelbanetilbehør i skala N, TT og H0. I H0 produceres tre modeller fra DR som alle vil kunne bruges på en dansk modelbane, det samme gør sig gældende for N og TT modellerne. Selv om enkelte af disse måske er en lille smule eksotiske.
KBS 140 Hamburg-Lübeck-Puttgarden KBS 140 Hamburg-Lübeck-Puttgarden
KISS Kiss er en tysk producent der fremstiller modeller i stor skala. Vi taler om modeller i 0, 1 og 2m. Priserne er naturligvis derefter men til gengæld for man nogle superflotte og meget detaljerede modeller.
Klaus Dierks Klaus Dierks beskæftiger sig med Namibia og specielt med tiden som tysk koloni. I menuen findes et specielt punkt med jernbaner i / fra kolonitiden.
Kolonien, Eisenbahnübersicht Oversigt over jernbaner i de tidligere tyske kolonier omkring første verdenskrig.
Küstenbahnen Historien om kystbanerne på og omkring Fehmarn.
Kuswa Gerd Kuswa er en lille selvstændig producent som det er lykkedes at opbygge en lille produktion i spor N, TT og H0. Hovedproduktet er små elektiske lokomotiver som de typisk fandtes på små privatbaner.
KVB Kölln KVB Kölln er ansvarlig for nærtrafik i området i og omkring Kölln. Virksomheden har blandt andet en betydelig sporvejsdrift.
Länderbahn in Bayern Denne side omhandler den gamle bayerske statsbane i model. Siden er fyldt med mange gode billeder og har desuden et område med detaljerede tegninger af de bayerske lokomotiver fra tiden før 1914, hvilket tematisk rammer anlæggets kerne.
Landesregierung Schleswig-Holstein Delstatsregeringen i Schleswig-Holstein
Leipziger Nahverkehr Hjemmesiden for nærtrafiksselskabet i Leipzig, lidt svarende til det gamle HT. Her kan man læse alt hvad der er værd at vide om offentlig transport i Leipzig.
Leipziger Parkeisenbahn LeipzigerParkeisenbahn er en interessant smalsporet (600mm) parkbane i den tyske storby Leipzig. Af speciel interesse er nok at man råder over et specialfremstillet 600 mm damplokomotiv fra Krauss af årgang 1925.
Leopold Halling Leopold Halling GmbH fremstiller meget flotte modeller i H0, H0e og H0m af sporvogne og U-baner, fortrinsvis efter forbilleder fra de tysktalende lande i Europa.
Lindern und die Bahn Lindern ligger i Ruhr-området i Tyskland. Denne artikel beskriver jernbanens 150-årige historie i byen.
Linie 152, Buenos Aires I billedgalleriet på den tyske avis "Die Zeit" kan man følge en anderledes busrejse gennem Buenos Aires med rute 152. På tysk, men alligevel interessant hvad man kan opleve på halvanden times busrejse.
Lokbahnhof Sonnenberg Lokbahnhof Sonnenberg er et tidligere DR remiseanlæg der foreløbig er udlejet til en forening i 2003. Det er meningen at selve remisen skal restaureres mens resten af anlægget kun trænger til mindre vedligeholdelse.
Lokfreund Lokfreund betyder oversat til dansk noget i retning af lokomotivven. På hjemmesiden findes i sagens natur derfor en række billeder af forskellige typer af trækkraft.
Lokomotiv- und Eisenbahngeschichte Oversat betyder siden egentlig "Bidrag til lokomotiv- og jernbanehistorien". Her skal vi tilføje "i Tyskland". Mange finde faktuelle oplysninger og gode billeder.
Lübeck - Kiel Eisenbahn Lübeck - Kiel Eisenbahn
Magnetbahnen Et website af forfatteren til Bahnstrohm der denne gang har magnetbaner som tema. Forfatteren er helt klart en specialist udi tog der fremdrives af forskellige elektriske systemer.
Magnetschnellbahn Som det måske er bekendt har man i Tyskland planlagt en magnetbane mellem Hamborg og Berlin. Efter en alvorlig ulykke er banens fremtid nu meget usikker, men her er Deutsche Bahns hjemmeside for banen.
Magnetschnellbahnen.de Forfatteren, Jens Schulze, siger i al beskedenhed at han vil forsøge at samle alt relevant information omkring magnetbaner og tekniske oplysninger om de vigtigste magnetbanesystemer. Siden er under opbygning, men hvis det der allerede findes er et udtryk for den endelige website kvalitet er den virkelig værd at holde øje med. For alle der interesserer sig for elektriske baner og lokomotiver er afsnittet om historie "Geschichte" værd at se igennem
Majestic Imperator Dette website dækker over et nostalgitog i stil med Orient-ekspressen. Her er der dog tale om en reproduktion af den tidligere østrig-ungarske kejserfamilies tog. Der er en række godt interiørbilelder samt en hel del historisk information.
MaK - Dieselloks Meget detaljeret information om diesellokomotiver fra Maschinenbau Kiel AG
Manfred Schaible Manfred Schaible, her bør man andægtigt tage hatten af og se benovet ud. Den gode Hr. Schaible har på sin matrikel opbygget en smalsporet jernbane 1:1 med remise, billetsalg, blokpost og så videre, i sin fritid vel at mærke. Her er ikke tale om en millionær der lige havde et par kroner til overs men hårdt arbejde gennem en årrække. Flot!
Matterhorn Bahn Matterhorn Bahn i Schweiz - en af europas smukkeste jernbanestrækninger.
Matterhorn Gottard Bahn En af de smukkeste jernbanestrækninger i Europa
Mecklenburg-Pommersche Schmalspurbahn-Freunde e.V. I 1888 blev der i Mecklenburg Vorpommern etableret en 600 mm bane der i starten var trukket af heste. Denne bane voksede i udstrækning og var i samtiden en af Tysklands største og mest morderne baner med over 250 km strækning. Banen havde gods- og persontrafik og vedblev med at være aktiv frem til afslutningen af 2. verdenskrig hvor den sovjetiske besættelsesmagt som krigsskadeerstatning fjernede det meste af banen. I 1950'erne genopbyggede DDR styret en del af banen og dette var i drift til 1970'erne hvor banen blev lukket helt. I 1996 blev der dannet en forening og den kunne i 1999 indvie den første genetablerede strækning. Mere om denne spændende bane på foreningens hjemmeside.
Mein Bahnhof Daniel Rehbein har et par websites der omhandler jernbaner og helt specielt banegårde og stationer. Desværre er det lidt svært at navigere rundt mellem disse sites, men det er nu besværet værd. Siden med "Mein Bahnhof" henviser til en række større banegårde i Tyskland. Alternativt kan jeg anbefale denne side: Bahnhof Dortmund-Marten, der henviser til et par små stationer i Dortmunds omegn. Bemærk alle de gode detaljer der er indfanget på billederne.
Mein Dortmund "Mein Dortmund" hedder hjemmesiden der er lavet af Daniel A. Rehbein. Et af de væsentligste elementer i beretningen om byen er jernbaner og sporvogne. Interessant er blandt andet billederne fra stålværkerne. En meget produktionsnær brug af jernbaner.
Meine N Welt Meine N Welt er et tysk website hvor Alfred Bernschneider beskriver om sit spor N anlæg. På dette website findes en række artikler og tips til modelbanebyggere ligesom der er en del materiale og links vedrørende jernbaner i 1:1.
Minirex Schweizisk specialist i jernbanelitteratur.
Miniwelt Miniwelt i den tyske delstat Sachsen bygger en række seværdigheder fra tyske delstater i model. På det seneste er der også kommet enkelte elementer fra den øvrige verden med. Naturligvis findes der også en del om jernbaner (tip: http://www.miniwelt.de/eisenbah.htm).
Mit der Bahn von Berlin nach Bagdad Endnu en artikel om jernbanen til Bagdad. Denne er banen set i et mere geopolitisk perspektiv og uden særlig meget jernbanerelateret indhold. Alligevel en interessant artikel, jernbaners tilblivelse har som regel en årsag.
Mit Masse gegen die Trasse Protest! I alt sin enkelthed handler denne hjemmeside om modstanden mod etableringen af en jernbanestrækning mellem Hannover og Minden
Modelbaehnle Denne hjemmeside beskriver meget detaljeret historien om arbejdet med et H0 anlæg på 125 x 222 cm. Fine billeder og gode informative artikler
modellbaehnle.de modellbaehnle.de
ModellBahnArchiv ModellBahnArchiv er et tysk website der beskæftiger sig med modelbaner og her specielt producenter af lidt ældre dato - også en række danske
Modellbahnnormen.de De fleste modelbaneinteresserede har sikkert hørt eller set et eller andet om NMRA eller NEM. Denne tyske website har samlet en række henvisninger til aktuelle normer omkring modelbaner. Oven i dette findes der også lidt om tidligere tiders normer indenfor emnet.
Modellbahnprojekt Mals im Vinschgau Dette site er på linie med Erik V. Pedersen's site om Kalvehave banen. En jernbane beskrevet i originalt og senere en god beskrivelse af hvordan det er omsat til modelbane. En lille speciel teknisk detalje er krydsningssporet - på tysk Wendestern. En idé til andre modelbanebyggere.
Modelleisenbahn Club Tarp e.V. Modeljernbaneklubben i Tarp i Sydslesvig holder til 15 kilometer sydligt for Flensborg. Derfor bliver man måske ikke helt så forundret når man på et tysk website finder et par artikler på dansk. Der er faktisk tale om et godt website der giver den besøgende lidt mere med på vejen end blot den traditionelle opremsning af hvem, hvad, hvor. Der er artikler om hvordan man bygger forskellige ting og fra klubbens besøg hos andre klubber. Desuden er der en række gode billeder.
Modelleisenbahn Kärnten Modelleisenbahn Kärnten - hvilket for kendere straks vil sige noget med Østrig og modelbaner. Modelbaneklubben i Kärnten har et udstillingsanlæg og bedriver ved siden af dette en række jernbanerelaterede aktiviteter.
Modelleisenbahnclub Hannover Som det fremgår af navnet er Modelleisenbahnclub Hannover en tysk modeljernbaneklub fra Hannover. Hovedaktiviteterne er koncentreret omkring fremstillingen af FREMO moduler - H0.
Modelltec Modelltec er en tysk producent af biler, busser og lastbiler efter østeuropæisk forbillede i skala H0 og TT. Der findes i sortimentet dog også enkelte jernbanevogne.
moduni Moduni er en tysk online forretning der ud over det klassiske sortiment til modelbaner har et specielt stort udvalg af modeller i karton. Et interessant alternativ til de kendte producenter.
Montafonerbahn Montafonerbahn driver en jernbane på lidt over 12 kilometer i Østrig. Ved siden af jernbanedriften er der også en omfattende busdrift.
MSE Modellbahnen MSE Modellbahnen er en østrigsk producent af modeller i skala H0 og H0e. I sortimentet findes en række interessante østrigske lokomotiver og vogne. Blandt sidstnævnte kan nogle efter lettere modifikation anvendes som danske privatbanevogne.
MUSEUMS-EISENBAHN-CLUB LOSHEIM Museumsbane i Saarland
MWB MWB står for Mittelweserbahn og dækker over en større tysk udlejningsvirksomhed af lokomotiver. MWB disponerer over lokomotiver lige fra lidt ældre Köf og til de helt nye typer fra Siemens.
My Scandinavia My Scandinavia er en tysk side om Norge. En af artiklerne på dette website omhandler jernbanens udvikling i Norge.
Naumburger Straßenbahn Dette link er igen en slags 2-i-1 link. Dels omhandler det sporvejene i Naumburg og til dels er det et generelt link http://www.tram-online.de. til et tysk sporvejssite. En mængde god information og mange gode billeder.
Netzwerk Privatbahnen Netzwerk Privatbahnen er en interesseorganisation der repræsenterer de mindre jernbaneselskaber der driver godstrafik, herunde også udenlandske selskaber med aktiviteter i Tyskland.
Neusser Hafen Havnen i Neuss (Düsseldorf) driver sit eget jernbaneselskab der med en strækning på 80 km ikke er så lille endda. Hertil kommer 22 km private strækninger der serviceres af selskabet. Se under "Leistungen" og "Eisenbahn"..
Nord - Süd Stadtbahn Kölln Nord - Süd Stadtbahn Kölln handler om udbyggelse af sporvejsnettet i byen Köln. Det interessante er at det foregår gennem en lang underjordisk tunnel altså ingen metro men blot en sporvejslinien under jorden.
Nord Ostsee Bahn Nord Ostsee Bahn
Norddeutsche Eisenbahngesellschaft Niebüll I Danmark kender vi også dette tyske selskab idet der køres godstrafik til Danmark og desuden optræder deres materiel af og til på vegne af andre her i landet.
Nordholm Nordholm er en udemærket idé til at lade sig inspirere af. Denne smalsporede bane i skala 1:87 er tematisk lagt på en lille ø hvormed der er mulighed for at skabe lidt lokalkolorit der måske ikke passer ind i de meget detailtro modelbaner efter et specifikt forbillede.
Nordlander Express Nordlander Express handler om Märklin i H0 og beretter om opbygningen, nedrivningen, opbygningen, etc.. Af forfatterens H0 anlæg. Processen er beskrevet rimelig omhyggeligt og der er en del at lære - ikke mindst omkring konsekvens af dårlig planlægning.
Nordwestbahn Nordwestbahn er et driftsfællesskab mellem det allestedsnærværende Veolia og en række offentlige tyske selskaber. Veolia holder 64 procent af aktierne i selskabet.
ÖBB ÖBB - De østrigske statsbaner
ÖBB ÖBB er de østrigske statsbaner og ganske som i Danmark gennemgår disse en hektisk udvikling, dog med den lille detalje at østrigerne ser ud til at være sluppet væsentlig bedre fra opgaven.
Olliver L Mayer En hjemmeside med oplysninger om jernbanedrift i Japan, specielt om dampdrift.
Om småfærger i Europa En hjemmesider der beskæftiger sig med småfærger i Tyskland, Danmark, Norge, Sverige og Finland.
On Rail On Rail er en tysk virksomhed der specialiserer sig i renovering og salg af brugt jernbanemateriel. Står man lige og mangler en brugt V220 er det lige stedet.
Orient Express (Østrig) Orient Express (Østrig) - tag med en kopi af det originale tog og gør turen fra Wien til Budapest..
Ostbahn Ostbahn Info er et tysk website der har specialiseret sig i informationer omkring jernbaner i østeuropa. Indtil videre er Polen, Tjekkiet,Kroatien, Rumænien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Slovakiet og Ungarn repræsenteret. Mange fine billeder.
Osthannoversche Eisenbahnen AG Selskabet Osthannoversche Eisenbahnen AG er nok mere et regionalt logistikfirma en blot et jernbaneselskab. Ud over jernbanedrift omfatter koncernen også busdrift og skibsfart.
Pacific 01 202 Hvad er et damplokomotiv uden egen hjemmeside? Denne tilhører Pacific 01 202 i Schweiz.
Pfleiderer Pfleiderer producerer betonsveller og hører til de allerstørste producenter i Europa.
Pierre-Noël Rietschs Pierre-Noël Rietschs hjemmeside om jernbaner i Schweiz
Plasser & Theurer Plasser & Theurer er en af verdens største producenter af specialudstyr til anlæg og vedligehold af jernbaneanlæg
PMT Modelle PMT Modelle har som mange andre mindre producenter fundet en lille niche omkring hvilken der efterhånden er opbygget et helt lille produktsortiment. Vi er i det østlige Tyskland ude på de små sidebaner.
Poppoya Poppoya er navnet på en japansk film der som hovedperson har en jernbanemand. Denne korte beskrivelse af filmen stammer fra et tysk website.
Prignitzer Eisenbahn Prignitzer Eisenbahn
Pro Bahn & Bus Pro Bahn & Bus arbejder for den øgede anvendelse af offentlig transport i den tyske delstat Hessen.
Prognos AG Prognos AG - Konsulentvirksomhed - fremtidsprognoser
Projekt Ruhr - Metrorapid NRW Et af de varmeste diskussionsemner i Tyskland i begyndelsen af 2003 er det såkaldte "Metrorapid" projekt. En MAGLEV (Magnetsvævebane) fra Dortmund til Düsseldorf. Denne side beskriver de overordne træk i projektet, herunder økonomi, teknologi og linieføring.
RAG - Bahn und Hafen RAG - Bahn und Hafen - tysk godsoperatør
Rail Management Consultants Virksomheden producerer programmer til styring af infrastruktur og trafikafvikling for jernbane- og nærtrafikselskaber.
Rail Road Romance Railroad Romance - tja.. Kan det udtrykkes smukkere. Jernbanerejser til eksotiske rejsemål.
Rail Technology Cluster Austria Rail Technology Cluster Austria er et fællesprojekt der er sat i verden af en række Østrigs jernbaneinfrastrukturvirksomheder. Formålet er gennem fælles forskning at forbedre virksomhedernes samlede konkurrence evne.
RailCity SBB's banegårdskoncept RailCity
Railfan En godt site med masser af information om tysk trækkraft. Blandt andet en stor liste der beskriver hvor mange af de tilbageværende "gamle" tyske damp- og diesellokomotiver er i dag.
Railway und Tram En østrigsk hjemmeside der omhandler jernbaner og sporveje samt disse i model. På billedsiden findes nogle fine gamle billeder fra Wien og omegn sidst i 1950'erne. Endvidere gode billeder fra dagens jernbaner.
Raul Stoll's Hauptbahnhof Raul Stolls hovedbanegård er en hjemmeside der omhandler jernbaner i Tyskland. En række gode artikler og en hel del billeder.
Real-Modell Den tyske producent Real-Modell producerer forskellige modeller af bygninger i skala 1:87 og interessant for danske modelbaneinteresserede er modellerne fra Kolding Sydbaner, eks. Hjelsminde station.
Regionalverkehr Tysk fagtidsskrift for alle med interesse for regional- / nærtrafik.
Rendsburger Eisenbahnfreunde Rendsburger Eisenbahnfeunde driver museumsremisen i Neumünster.
Reuschling Den tyske virksomhed Reuschling lever af at moderniserer ældre rangerlokomotiver for privatbaner og større industrivirksomheder. På virksomhedens hjemmeside kan man få et indtryk af hvilke typer der typisk arbejdes med.
Rietze Automodeller til modelbanen er altid velkomne og det kan være svært at finde et bredt udvalg hos en leverandør. Rietze er derfor vær at huske på idet man specialiserer sig inden for enkelte temaområder.
Rietze Rietze producerer miniaturemodeller af biler i skale 1:87, 1:160 og 1:22,5. I sortimentet indgår en del danske modeller. Bemærk også de interessant modeller fra partnerne Kaden og Igra.
Roco Roco er en af de ældre europæiske producenter af modelbanemateriel og virksomheden er kendt for sin høje kvalitet og sin evne til hele tiden at frembringe nye interessante modeller. Roco har gennem tiden haft en del dansk materiel på programmet.
Roland's Eisenbahnseite Roland Worch har fremstillet et godt website om smalsporsbaner i Harzen. Ud over at beskrive de aktive smalsporsbaner finder man også oplysninger om banerne i den sydlige del af Harzen der blev nedlagt i 1963. På dette website findes desuden oplysninger om jernbanemuseet i Heimatstadt Aschersleben, samt en hel del links og billeder.
Rolf-Fredrik Matthaei Rolf-Fredrik Matthaei har opbygget en hjemmeside omkring temaet jernbaner og modelbaner. Når man lige har fundet ud af navigeringen er der meget interessant at hente.
Salem Blum Salem Blum er fra Schweiz (Zürich) og har etableret en hjemmeside med en mængde billeder af forskellige skinnebårne transportmidler.
Sauschwänzlebahn Sauschwänzlebahn - "Grisehalebanen" - navnet fordi den snor sig som en krølle gennem landskabet. God hjemmeside med interessante oplysninger.
S-Bahn Berlin Hvad med at tage et kik på DSB S-Togs tyske modpart? Berliner S-Bahn er som bekendt en af verdens ældste af slagsen men selskabet der nu ejes af Deutsche Bahn er bestemt ikke støvet af den grund.
SBB SBB
SBB Cargo SBB Cargo
Schiffer Design Schiffer Design leverer meget flot detaljerede modeller til H0, N, TT, og Z.
Schiffsminiaturen.de Schiffsminiaturen.de tilbyder en række skibsmodeller i forskellige målestoksforhold, herunder 1:87 og 1:160. Interessant er også at der findes en række modeller efter ældre forbilleder der har sejlet i danske farvande. En del af disse er dog ikke i modelbane skala.
Schmalspurbahn Dette website er ved at blive det autoritative tyske website omkring smalsporede jernbaner. Der er endnu en del huller, men alt i alt et godt struktureret website med en del relevante artikler, billeder og links.
Schnabel Zinn Denne virksomhed fremstiller modeller af tin i skala H0. Det interessante her er dog at modellerne er af første generation, altså "Adler" og "Austria" m.m. - havde der været en dansk repræsentant havde det været gode gamle "Roeskilde"
Schoene alte Aktien Dette website tilhører et tysk antikvariat der sælger reproduktioner og originale gamle aktier. Specielt interessant er naturligvis de gamle jernbaneaktier fra blandt andet Tyskland, Rusland og USA. For flere af selskaberne berettes i både tekst og billeder om selskabetshistorie, se f.eks. http://www.schoene-aktien.de/mittenwaldbahn_alte_aktien.html
Schoenlaub Lokomotiven Denne tyske producent fremstille modellokomotiver i skala 1:32. Der er tale om en begrænset serieproduktion af meget høj kvalitet. Desværre findes der ikke billeder af alle de lokomotiver der tilbydes - men de få der er billeder af afslører et utrolig flot håndværksarbejde.
Schranken im Web Man tror altid at man har set det hele omkring jernbaner repræsenteret på Internettet. Og hver gang man er nået til den erkendelse dukker der alligevel en side op med et nyt aspekt. Denne gang er det jernbanebomme der kommer i fokus.
Schweizerischer Verband Eisenbahn-Amateur SVEA Den letteste måde at beskrive hvad SVEA beskæftiger sig med er nok at sige at det er det schweiziske modstykke til DMU. Dermed er vi inden for domænet modelbaneklubber.
Sehling En tysk en-mandsvirksomhed der har specialiseret sig i at restaurere ældre jernbanemodeller.
Simonsdorf Simonsdorf er et spor N anlæg under opbygning. Forfatteren Claus Simon har illustreret sit website med en hel del billeder, herunder også en række interessante med kort konstruktionsinfo om tyske damplokomotiver.
Sinalco Den tyske producent af læskedrikke Sinalco har fået fremstillet en række modeller af jernbanemateriel og øvrige køretøjer der har optrådt i firmaets logo. Disse udbydes via firmaets online shop.
Slovenske zeleznice (Slovenien) Prøv noget nyt - besøg et website for et af de nye balkan landes statslige jernbaner. Sloveniens statsbaner. Serveren kan til tider være lidt langsom.
Sommerfeldt Eisenbahn-Modelle GmbH Den tyske producent Sommerfeldt har specialiseret sig i modeller af køreledninger og pantografer i forskellige skalaer og lande. Hvis man absolut skal have den mindste detalje af sin østrigske H0e bane på plads, ja så er her et godt sted at starte.
Sparda Bank Sparda Bank er de tyske jernbanearbejderes bank og denne artikel omhandler bankens 100 års jubilæum.
Spitzke Spitzke er en stor tysk koncern der har specialiseret sig i infrastrukturanlæg. Som en af de nyeste afdelinger har man etableret SPITZKE Scandinavia A/S i Danmark.
Spur 1- Information Spur 1- Information omhandler som navnet siger Spor 1 (skala 1:32). En hobby for store drenge (med store tegnebøger).
Stängl + Salber Stängl + Salber er en lille östrigsk producent af modelbanetilbehør til smalsporsbaner, specielt i spor H0e (9mm)
Stillgelegt Stillgelegt.de omhandler nedlagte smalsporede jernbaner i Tyskland. Ud over dette er der artikler om industribaner i Tyskland og smalsporede baner i Tyskland. Dette website indeholde en lang række gode artikler og mange gode billeder optaget i sidste øjeblik før mange af sporene fra de smalsporede baner forsvandt for stedse. Artiklerne fra Polen er også billeder af noget der måske i dag allerede er væk. Derfor er dette website ikke alene et godt sted at søge efter forsvundne smalsporede baner, men også et flot historisk arkiv
Stinnes Stinnes er Deutsche Bahns godstransportdivision og som sådan en lille koncern i sig selv bestående af Stinnes,Schenker, Railion m.fl.
Strecke Bad Harzburg - Goslar Denne side omhandler jernbanestrækningen mellem Bad Harzburg og Goslar i Harzen. Et interessant område fordi det er forholdsvis let at nå fra Danmark og fordi det er præget af et interessant landskab, historie og brug af forskellige sporvidder.
Stumpfwaldbahn Ramsen Stumpfwaldbahn Ramsen er en museumsbane i den tyske delstat Rheinland Pfalz og sporvidden er 600 mm hvilket bevidner om en fortid som felt- og industribane.
Südliches Südamerika mit der Eisenbahn En meget personlig beretning i tre kapitler om en rejse i det sydligste af Sydamerika. Rejsen blev så vidt muligt foretaget med jernbane.
Südostbahn (Schweiz) Südostbahn er en sammenslutning af lokalbaner i det sydøstlige Schweiz. Den ældste og mest kendte af disse er nok Bodensee-Toggenburg-Bahn.
Technische Universität Berlin Technische Universität Berlin
The model train system På universitetet i Kiel arbejder man også med modeltog men på et lidt andet niveau end de fleste modelbaner hjemme i kælderen. Siden giver en introduktion til de problemstillinger man forsøger at analysere.
The Train.de Et tysk forum for alle der er interesseret i jernbanesimuleringsprogrammer.
Tiroler MuseumsBahnen Hjemmesiden for Tirols svar på Skjoldnæsholm. Fine gamle sporvogne.
Trainspotting Bükkes Et godt tysk website der omhandler europæiske jernbaner og den helt specielle del der har med grænseoverskridende trafik at gøre. Et godt gennemarbejdet website med et flot layout.
Transnet TransNet er ganske som Verdi et vellykket eksempel på den tyske fagbevægelses evne til at omstille sig til moderne tider. TransNet dækker groft sagt organiseret personale ved jernbanerelaterede virksomheder i Tyskland, men der lægges betragtelig vægt på at koordinere med søsterorganisationer i det omkringliggende udland for at matche selskabernes stigende internationalisering.
Triebfahrzeugseite (CH) Triebfahrzeugseite betyder egentlig "Trækkraft siden" og det dækker ganske godt over denne side fra Schweitz. Den indeholder en række forklaringer over navngivningen af typer i Schweiz samt links og billeder.
TSTG Schienen Technik Virksomheden tilbyder alle tænkelige tjenesteydelser omkring begrebet skinner - i ordets korrekte betydning.
VCÖ VCÖ er en forening i Østrig der arbejder for bedre trafikforhold, herunder også at fremme anvendelsen af jernbaner som transportmiddel
Vectus Vectus er et regionalt tysk trafikselskab med hovesæde i byen Limburg. Materiellet består af 28 stk. 28 Coradia LINT.
Verkehrsmuseum Dresden Verkehrsmuseum Dresden har en betydelig samling af modeller og 1:1 omhandlende både den tyske og den tidlige sachsiske jernbanehistorie.
Verkehrsmuseum Karlsruhe Trafikmuseet i Karlsruhe har blandt sine mange udstillingsobjekter også en modelbane i spor H0 og en historisk bane i spor I. Desuden nogle meget tidlige modeller i 1:10 af Bädische Eisenbahn
VIEREGG-RÖSSLER VIEREGG-RÖSSLER er et tysk transportrådgivningsfirma. På hjemmesiden findes en række eksempler på udført arbejde, rapporter o.s.v.
virtuellen Zugmuseum Det er lidt synd at navigeringen på denne hjemmeside er rodet. Der er mange fine gamle billeder fra Reichsbahn i 1930erne, men det tager tid at finde dem. Prøv dette link hvis du er træt af at søge: http://www.zugmuseum.de/index.php?option=com_zoom&Itemid=103&catid=8
Vollmer Den kendte tyske producent af tilbehør til modelbaner.
Wiener Linien Alt om nærtrafik i området omkring Wien
Wiener Lokalbahnen AG! Wiener Lokalbahnen AG driver nærtrafik i den østrigske hovedstad Wien og dens omegn.
Wiking Modellbau GmbH &Co Wiking producerer modelkøretøjer i skala H0 og N.
Wilfried Kohlrausch Igen en af de meget små producenter af modellokomotiver. Denne gang Wilfried Kohlrausch fra Tyskland. Hans meget flotte 1:32 model af BR T16 KPEV 8113 Stettin er den slags der kan få kendere til at blive helt svage i sjælen.
Wilsdruffer Schmalspurbahnnetz Noget helt unikt - omkring 150 kilometer smalsporet jernbane i midten af Sachsen. Og tænk - engang var det større endnu!
WinTrack 3-D planlægnings program til modelbanen.
Wisoveg - Rheinland Wisoveg (Wirtschafts-, Sozial- u. Verkehrsgeschehen Rheinland ) handler blandt andet om offentlig transport. Der finde på dette website en lang række gode artikler om jernbaner. Her skal blot nævne den flotte oversigt over banegårde i Rhein-området. Se under "Rheinische Bahnhöfe " og mere generelt i afsnittet "Rund um den Verkehr ". Her er noget for jernbane-, bus- og transportinteresserede.
Wolfgang Meyenberg's Homepage Wolfgang Meyenberg's hjemmeside omhandler jernbanesignaler, primært tyske men også fra andre og mere eksotiske lande som Honduras og Kina.
Woytnik Det tyske firma Woytnik producerer tilbehør til modelbaner i skala 1:87. Sortimentet dækker alt fra husfacader over perroner til bybusser og sporvogne. Ved siden af dette en masse små komponenter som er med til at gøre modelbanens bybillede levende.
www.eifelbahn.de www.eifelbahn.de dækker over en samling af aktiviteter hvor Jörg Petry er ankerman. Det gælder således museumsbanen Eifelbahn e.V. i Gerolstein, AKE Eisenbahntouristik, BalsaWood - et godt materiale til modelsnedkeri, modelbaner, jernbanebilleder og en del andre relaterede aktiviteter.
www.teamdochnoch.de Denne side handler om rejser, cykler, billeder og jernbaner. Rejserne foretages på cykler og det giver rig anledning til at tage billeder af jernbaner. Forresten er der også billeder af forfatterens egen modelbane. En flot samling billeder fra hele verden.
ZDF ZDF
Zimmermann Zimmermann fremstiller modeller af jernbanevogne i skala 1:32. Det siger sig selv at modeller i den skala er meget detaljeret og aldeles fornemme i forarbejdningen.
Zinnlok Zinnlok producerer historiske modeller i tin. Planlagt er en produktion af unikke modeller som f.eks. Adler (det første tog i Tyskland) og de tilsvarende lokomotiver fra Schweiz, Italien, Østrig og Spanien.
Zug & Eisenbahn Blog En blog om tog og jernbaner.
ZugChef Dette tyske website er koncentreret omkring ICE det tyske højhastighedstog. Der er en hel del billeder og artikler omkring emnet.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE