toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-APR-2002 Korean National Railroad  De sydkoreanske jernbaner fejrer 100 års jubilæum. Det er der gjort en hel del ud af på selskabets hjemmeside. Der findes en komplet historiske beskrivelse og en hel del gode billeder. Alt sammen naturligvis på engelsk. Samtidigt med dette er det også interessant at se på selskabets nutidige projekter. Således er man for eksempel i gang med at etablere hurtigtogsstrækninger baseret på TGV teknologi. 
29-APR-2002 Setesdalsbanen Setesdalsbanen ligger i det sydlige Norge i nærheden af Kristianssand og dermed inden for en overkommelig radius også for danskere. Den oprindelige bane var 78 kilometer lang og blev åbnet i 1896 og nedlagt i 1962. Banens sporvidde er på 1067 mm. I dag findes en strækning på cirka 6 km bevaret som museumsbane og arbejdende museum. Trafikken foregår med damplokomotiver og strækningen byder på alt hvad der hører til et ægte norsk landskab. På banens overskuelige website kan man få information om både museumsbanen og banens historie og materiel.
28-APR-2002 The Fallen Flag Railroads of New Jersey Dette website har specialiseret sig i historiske data fra jernbaner i staten New Jersey i USA. På denne website kan man finde diagrammer over linieføring, sporarrangementer, signaldiagrammer, stigningsprofiler, tjenestehåndbøger, tjenestekøreplaner og officielle køreplaner.
De omhandlede jernbaner er B&O, Central Railroad Company New Jersey, Lackawanna, Erie, L & HR, Lehigh, LV, New York Central, Pennsylvania RR, Reading med flere. 
27-APR-2002 Golden Spike Om ikke andet er Golden Spike kendt som det sidste søm i den transkontinennale jernbane gennem USA. Golden Spike er også en dansk modeljernbaneklub med speciale i jernbaner i USA. Klubben fokuserer på perioden fra 1940'erne og til i dag. Et besøg på klubbens hjemmeside afslører at det give rig mulighed for både damp- og dieseldrift.
26-APR-2002 UPRR System Map Dette link er interessant for alle der har Union Pacific som interesseområde. Det fører frem til UPRR's aktuelle oversigt over strækninger i form af et interaktivt oversigtskort. Skulle man sidde med MS TrainSim er der mulighed for at se hvordan de enkelte strækninger hænger sammen med resten af systemet - og tilsvarende er det muligt at bygge videre selv. Fra denne side kan man i øvrigt udforske resten af UPRR's website. Og så er der hurtigt gået en halv time eller mere.
25-APR-2002 Eurailpress Eurailpress er et samarbejde mellem en række europæiske jernbaneforlag, primært de tyske Tetzlaff-Verlag, Hamburg og Hestra-Verlag, Darmstadt, samt som partnere EMI-Press, Polen og Magyar Közlekedesi, Ungarn. Udvalget består af en række fagtidsskrifter og håndbøger samt online informationstjenester. Den primære målgruppe er alle der i erhvervsmæssigt øjemed arbejder med jernbaner.
24-APR-2002 Railroads of Vermont Dette website beskæftiger sig meget specifikt med jernbaner i staten Vermont i USA og har som målgruppe både historisk interesserede og modelbane entusiaster. Websitet er opbygget så det også tjener som omdrejningspunkt alle med interesse i jernbaner i Vermont.
23-APR-2002 ELTIS ELTIS er et EU initiativ der har til formål at fremme udvekslingen af information omkring effektiv udnyttelse af kollektive transportformer i EU. ELTIS henvender sig til alle der arbejder med at forbedre mobilitet samt effektiv og sikker transport. Der er et væld af henvisninger til erfaringer høstet i forskellige projektet samt gode oversigter over en række EU regler for området. Eneste minus er at dette website der udgiver sig for at være europæisk kun findes på de tre hovedsprog tysk, engelsk og fransk - med mindre det er et signal fra EU om hvem der har mest brug for hjælp og støtte.
22-APR-2002 Herbis Modellbahn Herbert Lippl har et spændende website der har Trix Express som tema. På hans website finde der en del teknisk information om hvordan han har opbygget sit anlæg. Der findes desuden mange billeder af hans tidligere og nuværende anlæg, samt hans samling af lokomotiver. Det er specielt værd at lægge mærke til de mange finde detaljer der er lykkedes ham at indbygge i sit anlæg.
21-APR-2002 Angels Flight Det er ikke lykkedes at opdrive den præcise længde på denne jernbane (tandhjulsbane) i Los Angeles, USA, der med rette kalder sig verdens korteste jernbane. Den blev åbnet i 1901 og fortsatte frem til 1969 hvor den blev taget op, skilt ad og gemt væk. I 1996 blev den imidlertid genåbnet og genetableret på næsten samme sted som den oprindeligt kørte.  På dette website findes en masse finde billeder fra den restaurerede udgave.
20-APR-2002 Rjukanbanen Rjukanbanen er kendt af mange selv om ikke alle kender den ved navn. Det er den jernbane der under krigen blev saboteret som led i kampen om det tunge vand. Samtidigt knytter der sig også en række unikke data for denne jernbane i Telemarken og dens jernbanefærger på indsøen. En spændende beretning på et interessant website.
19-APR-2002 Tågkompaniet Tågkompaniet er et svensk selskab hjemmehørende i Norrland hvilket for ikke svenskere vil sige helt oppe ved Bottenviken. Luleå er største by i området. Selskabet er ungt og dynamiskt hvilket virksomhedens hjemmeside til fulde afspejler. Prøv at sammenlign dette website med mange af de danske privatbaner og konstater ved selvsyn hvordan man tilfører en virksomhedspræsentation af noget så traditionelt som et jernbaneselskab lidt dynamik.
18-APR-2002 DUHA Dette tjekkiske firma producerer gods til forskellige skalaer - H0, TT, N, G og 0 med flere. Sortimentet spænder lige fra de traditionelle træstammer og kabelruller til træpaller og andre finurligheder. Firmaet var repræsenteret på den store messe i Nürnberg via sin forhandler Baumann. Firmaets website er forholdsvis enkelt men dog på både tysk og engelsk.
17-APR-2002 Niels Møllers togside Niels Møller har opbygget et meget personligt website om modelbaner hvor der er en god afgrænsning af emnet. Der findes en række artikler med tips & tricks om hvordan man for små midler kan komme igang med sin modelbane. Ved siden af dette findes der en række links til andre websites med relaterede emner.
16-APR-2002 Greyhound Uden for næsten hver jernbanestation i verden findes der en busterminal af en eller anden slags. I USA vil man i de fleste storbyer opdage at det er Greyhound busser der præger billedet. I modsætning til Europa har Greyhound og jernbanerne formået at leve side om side. På selskabets website findes praktiske rejseoplysninger, FAQ, historie, billeder, fact sheets samt alt andet man med rimelighed kan forvente af et selskab med Greyhounds tradition. Det er teknisk set et ganske interessant website hvor man benytter et interessant mix af teknologier. 
15-APR-2002 Central Pacific Railroad Central Pacific Railroad Co. og Union Pacific byggede jernbanen tværs gennem USA. Det er en af jernbanehistoriens store bedrifter og dette website er fyldt med historiske fotografier der omhandler Central Pacific Railroad. Som en smart lille detalje på dette website er det muligt at bestemme om man vil se store billeder eller kun mindre billeder. Det gør det muligt for brugeren at tilpasse præsentationen til den internetforbindelse man har adgang til (se menu cirka midt på siden). 
14-APR-2002 New York Railways En gang i mellem sker det at man kommer til et website og aldrig når at længere en den første side. Dette website er præcis sådan. Ikke fordi det er kedelig eller uinteressant, nej tværtimod. Her finde en fantastisk samling af billeder af sporvogne fra New York. Det er de mest komplette samling vi har set. Her er billeder fra Albany & Southern, Albany United Traction Co., Auburn & Syracuse Railway, Buffalo, Lockport & Rochester, Buffalo International Railway, Buffalo Light Rail, Fonda, Johnstown & Gloversville, Niagara Junction Railway, New York State Railways, Syracuse, Lake Shore & Northern og det er ikke engang halvdelen.. Rigtig god fornøjelse.
13-APR-2002 todoTrenes.com Dette website indeholder noget så eksotisk som en spansk jernbaneportal. Hvis det kniber lidt med sproget er der om ikke andet en række fine billeder og en mængde gode links. Skulle man kunne en smule spansk er der gode oplysninger at hente om spansk jernbanehistorie generelt og RENFE i særdeleshed. Der findes også en ganske betragtelig mængde oplysninger om modelbaner.
12-APR-2002 Moja strona domowa Dette website er tosproget - polsk og engelsk. Og det er virkelig et besøg værd hvis man interesserer sig for jernbanemateriel. Der findes mange flotte billeder fra PKP og samtidigt er der en mængde uddybende information om materiellet ved de polske jernbaner.
11-APR-2002 Railpace Magazine Dette website dækker over et tidskrift der har specialiseret sig i jernbaner i det nordøstlige USA. Det vil sige selskaber som AMTRAK, Empire State, canadiske selskaber m.fl. Fra bladets website er der adgang til en del billeder samt et par artikler.
10-APR-2002 Lokomotivklubben KLK På Lokomotivklubben KLKs website kan man læse om klubben der er stiftet i 1962, med det formål at "erhverve og bevare historisk jernbanemateriel, og søge dette anvendt i et "veterantog". Naturligt nok med fokus på Koldingegnens privatbaner.Siden 1969 har KLK haft fast domicil i den tidligere DSB-remise i Lunderskov. Den meget aktive forening udgiver også medlemsbladet Togfløjten fire gange om året. I bladet fortælles om arbejdet indenfor klubben. Ved siden af alt dette driver klubben som nævnt et  website der meget levende beskriver om livet i klubben.
09-APR-2002 The Central of Georgia Railway Historical Society Dette website repræsenterer et stykke godt jernbanehistorisk arbejde. Central of Georgia jernbanen er et stykke levende kulturhistorie. Jernbanen er i dag forandret til et rent godsselskab men har tidligere drevet passagertrafik. Foreningen bag dette website har forsket i historie og fusionerne der har skabt dagens selskab. Det er der kommet et godt website ud af  som blandt andet har modtaget StudyWeb's Academic Excellence Award for sin gode præsentation af emnet.
08-APR-2002 Auhagen Firmaet Auhagen har en lang tradition som producent af tilbehør til modelbaner. Efter at have været nationaliseret i DDR fra 1972 og frem til genforeningen er selskabet nu atter på banen med nye flotte modeller. Specielt interessant for danske modelbanebyggere er de mange små bygninger til stationer, holdepladser og lignende. Desværre stopper Auhagen med at producere de mange fine typer gods selv om det meste stadig kan købes i special forretninger.
07-APR-2002 BCRail BCRail er det af to selskaber i BCR Group der ejes af den canadiske provins British Columbia. Foruden BCRail er der også BCR Marine. BCRail er Canadas tredie største jernbaneselskab og driver udelukkende virksomhed inden for provinsen British Columbias grænser.
06-APR-2002 Der Banhwärter Thomas Nitsch har et spændende website der har jernbanerne i det østlige Tyskland som tema. Her kan man finde oplysninger om materiel eksempelvis: farvel til BR 142 og meget mere. Der findes også et par artikler om de mecklenburgske roebaner og andre østtyske specialiteter. 
05-APR-2002 The Cumbres & Toltec Scenic RR Internettet byder altid på nye spændende bekendtskaber. Cumbres & Toltec Scenic RR er en glædelig overraskelse. Ikke alene er det et virkelig godt website (her burde der være inspiration til danske museumsbaner) der benytter sig af mediets muligheder, nej der er også megen god historisk information og mange flotte billeder. Absolut et besøg værd.
04-APR-2002
American Railroad Women
Research Project
Dette website er udvalgt på grund af to væsentlige ting. For det første er det bygget fornuftigt op. Der er en god struktur og på få sider lykkedes det at give en god introduktion til det emne man ønsker at fortælle om. Gode relevante billeder etc. For det andet findes der forbavsende få websites der omhandler kvinders rolle i jernbanens udvikling. I Danmark har vi sågar haft en bane der blev kaldt "konebanen" men hvor er fortællingerne og historien? Hermed et eksempel til efterlevelse.
03-APR-2002 Ferrovie in Sicilia Dette website omhandler jernbaner på Sicilien og det gælder såvel nuværende som forsvundne. Set med danske øjne er det lidt beklageligt at det kun er tilgængeligt på italiensk, men med lidt tålmodighed er der faktisk en den information og mange fine billeder at hente. Skulle ferieturen gå til Sicilien er der masser af inspiration.
02-APR-2002 Eurostar Eurostar er det hurtigtog der forbinder England og Frankrig via linien under den engelske kanal. Websitet er iøvrig RailEurope der har til formål at sælge europæiske togrejser i Amerika.
01-APR-2002 Borneos eneste jernbane Borneo er godt nok verdens næststørste ø, men hvad angår jernbaner, er rollen noget mere beskeden. Een metersporet jernbanestrækning kan det blive til - 140 km ialt. Men det betyder bestemt ikke at Borneo ikke er værd at besøge for jernbane entusiaster. Rejsen fra Tanjung Aru uden for Sabahs hovedstad Kota Kinabalu til Tenom højt oppe i bjergene bag Crockers Range er en imponerende flot oplevelse.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Annonce

Trainz Railway Simulator
- 2006

Trainz Railway Simulator 2006 er den nyeste version af det populære Trainz program. Den nye version har forbedret grafik og har fået udvidet funktionalitet der gør programmet mere brugervenligt og giver flere krative muligheder.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE