toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-AUG-2001 Jernbane.net En del kender sikkert dette site i forvejen, men alligevel her er jernbane.net. Dette norske site har en glimrende oversigt over norske jernbaner, mange gode billeder og en række gode links.
30-AUG-2001 Railway Women in Wartime Dette site er forstudiet til en bog om emnet Kvinder ved de britiske jernbaner i krigstid. Der er tale om et godt gennemarbejdet materiale der dække både 1. og 2. verdenskrig. Anbefales på det varmeste!
29-AUG-2001 Baldwin Locomotives used in Finland Denne sektion af websitet animato beskriver forskellige typer af Baldwin lokomotiver anvendt hos forskellige baner i Finland. En god kortfattet oversigt med fine billeder.
28-AUG-2001 Erlebnis Bahn & Schiff Österreich I Østrig har man som i Danmark en del historisk materiel der i et eller andet omfang tilhører statsbanerne eller statsbanerelaterede virksomheder. Specielt interessant på denne site er naturligvis jernbanedelen og de mange interessante oplysninger om østrigsk produceret materiel. Oven i dette er der et hav af gode billeder.
27-AUG-2001 R A I L W E B - svìt železnic Dette website har en tjekkisk og en engelsk indgang. Den engelske er ganske godt struktureret. Via et Europa kort kan man få et overblik over forskellige europæiske landes jernbaner. Der er også en række links - først og fremmest til de enkelte landes statsbaner.
26-AUG-2001 Modellbahnprojekt "Mals im Vinschgau" Dette site er på linie med Erik V. Pedersen's site om Kalvehave banen. En jernbane beskrevet i originalt og senere en god beskrivelse af hvordan det er omsat til modelbane. En lille speciel teknisk detalje er krydsningssporet - på tysk Wendestern. En idé til andre modelbanebyggere.
25-AUG-2001 Heine Pedersens Modelbane Links Igen en afstikker til Norge hvor Heine Pedersen har samlet en række spændende links til norske modelbaner. Mange af disse er igen fokuseret på et bestemt tema som f.eks. selvbyggermodeller, epoke kørsel, westernbane... o.s.v. Et besøg værd!
24-AUG-2001 Das Eisenbahnmuseum Bochum Dahlhausen Jernbanemuseet i Bochum Dahlhausen ligger placeret i det gamle vedligeholdelsesværksted af samme navn. Anlagt i 1916 og selvstændigt fra 1927 med eget personale. I 1957 var der 522 ansatte og 50 lokomotiver havde hjemsted her. Et spændende museum i interessante rammer.
23-AUG-2001 Atlanta to Chattanooga Maglev Chattanooga Cho-Cho var fra dengang men kørte med damplokomotiver til Chattanooga. I dag er verden og behovene anderledes. For tiden arbejdes der seriøst på etableringen af en magnetbane mellem Atlanta og Chattanooga. På websitet forklares alt omkring projekt, linieføring og teknik.
22-AUG-2001 Ferrovia Gardesana Dagens link omhandler banerne i Trentino i Norditalien omkring årene 1900 - 1920. Hvis man ikke mestrer det italienske er der gode nostalgiske fotos.
21-AUG-2001 Sandefjord Modelljernbaneklubb Modeljernbaneklubben i Sandefjord i Norge er i gang med at opbygge en imponerende anlæg. Forholdene for norske modelbane byggere er meget lig de danske. Meget lidt materiel og få modeller. Det meste skal bygges i hånden og under alle omstændigheder have finpudset detaljerne.
20-AUG-2001 Modeljernbaneklubben H0-Aalborg Klubben  bygger for tiden et ca. 100 m2 modeljernbaneanlæg efter dansk forbillede.
19-AUG-2001 The Cable Car Home Page Et virkelig godt gennemarbejdet website. Her er alt om cable cars altså kabletrukne sporvogne. Joe Thomson har på sit website opbygget en sand overflod af information om dette emne. God research og kilder gør det ekstra værdifuldt. (se også hans sektioner om færger m.v.)
18-AUG-2001 Slovenske zeleznice (Slowenien) Prøv noget nyt - besøg et website for et af de nye balkan landes statslige jernbaner. Sloveniens statsbaner. Serveren kan til tider være lidt langsom.
17-AUG-2001 The Cemetery Railway Idealet af den sidste rejse for en rigtig jernbanemand. Den nu nedlagte privat jernbane ejet af Brookwood kirkegården. Komplet med station og det hele.
16-AUG-2001 Naumburger Straßenbahn Dette link er igen en slags 2-i-1 link. Dels omhandler det sporvejene i Naumburg og til dels er det et generelt link http://www.tram-online.de. til et tysk sporvejssite. En mængde god information og mange gode billeder.
15-AUG-2001 Chemins de fer industriels au Luxembourg Dette website indeholder ikke alene oversigten på denne side, men også en masse interessant information om jernbane i Luxembourg. Selve siden der henvises til refererer til samtlige 43 industribaner i Luxembourg.
14-AUG-2001  Steam in Gujarat, Autumn 1999 Der findes stadig damp i Indien men også her begynder moderniseringen at sætte sine spor. Fra Ron Dickinson's website har vi hentet dette link der beskriver en rejse på søgen efter damplokomotiver i Indien.
13-AUG-2001  Diesel Haulage in Denmark Dette er den danske side på en website der dækker diesel lokomotiver fra det meste af Europa. Et godt site med et interessant tema. Informationerne er for det meste aktuelle..
12-AUG-2001 dk.trackmap.net En dansk site hvor sproget er engelsk. Temaet er sporplaner for de danske landsdele. På dette site dækkes kun aktive baner og deres sporplaner.
11-AUG-2001 Der er nu så hyggeligt.... Dagens site består af en enkelt side på Thyweb. Titlen er Der er nu så hyggeligt på Thy-banen og når man har læst artiklen er man slet ikke i tvivl om at han har ret. En hverdagshistorie fra en MR lokoførers arbejdsdag.
10-AUG-2001 Erik V. Pedersen Kalvehavebanen: Erik V. Pedersen har opbygget en rigtig godt website om Kalvehavebanen. Der er en hel del information om den rigtige bane og en virkelig flot beskrivelse af hans egen modelbane over samme tema.
09-AUG-2001 Thybanen Under det lidt misvisende navn Griffen finder vi et godt website med stationerne på Thybanen. For de flestes vedkommende er der billeder af både før og nu status. Specielt er der mange gode billeder fra livet bag kulisserne.
08-AUG-2001 Welsh Highland Railway En smalsporet bane i Wales. Banens website er opbygget med masser information om banens fortid og om banens nuværende status og aktiviteter. Mange gode før og nu fotos. 
07-AUG-2001 Owney - Mascot of the Railway Mail Service Til de mere underholdende men alligevel interessante links er dette til det amerikanske postvæsens jernbaneafdeling, og specielt afdelingens maskot, en hund ved navn Owney. 
06-AUG-2001 Sandströms Järnvägar En svensk modelbaneklub - Sandströms Järnvägar - har et anlæg på cirka 180 meter spor. Anlægget har fem stationer, respektive operatørpladser. På siten findes en masse gode billeder med fin inspiration til andre modelbyggere.
05-AUG-2001 Durango Et spændende site om en amerikansk museum og smalsporsbane. Der er blandt andet en god beretning fra en af banens konduktører der har været med i et halvt århundrede.
04-AUG-2001 Næstved - Præstø - Mern - Banen Et godt dansk website. Med enkle midler formidles et godt overblik over NPMB. En komplet køretur fra Næstved til Mern. For hvert stop et billede fra dengang banen var aktiv og en kort status på lokationens tilstand i dag. På samme site findes en tilsvarende gennemgang af Kalvehavebanen.
03-AUG-2001 Museumstoomtram Hoorn-Medemblik En museumsbaner der både har sporvogne og åben strækning med traditionelle damplokomotiver - de fleste af disse, fransk, hollandsk eller belgisk producerede. Museet råder desuden over en fungerende blokpost der er hele turen værd. 
2-AUG-2001 Rail-Info Schweiz I anledning af nationaldagen den 1. august har er dagens link blevet fra Schweiz. Rail-Info Schweiz beskæftiger sig med det store antal af smalsporede jernbaner der findes i Schwiez. For alle selskaber findes der billeder, strækning samt beskrivelse af historie.
1-AUG-2001 Ilmebahn GmbH Einbeck Ilmebahn er en af de meget gamle tyske privatbaner. Grundlagt helt tilbage i 1882 og stadig aktiv er banen en god illustration på de mange forandringer jerbanerne har gennemgået.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE