toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-AUG-2002 CATS Charlotte Area Transit System, eller bare CATS er Charlotte North Carolina USA's svar til Hovedstadsområdes Udveklingsråd. Charlotte Area Transit System driver bus trafik i Charlotte, Mecklinburg County, Cabarrus County og Concord North Carolina. Charlotte's Trafik selskab skal vokse videre ved ny service i det fornævnte kommuner, til vest i Gastonia og Gaston County, og til syd til Rock Hill South Carolina. Et hurtig sporvognssystem og et regionalt tog system er planlagt. En særlig gimmick på dette website er iøvrigt Virtual Transit Center - prøv det!
30-AUG-2002 New York Area Railroads Det giver sig selv at det i et så befolket område som New York og omegn må findes en masse jernbaner til passager- og godstrafik. Dette website beskæftiger sig intenst med området har nyheder, billeder og artikler om emnet.
29-AUG-2002 Heimburger House Dette amerikanske forlag er specialister i spor S. Forlaget udgiver SGauguian om amerikanske modelbaner i Spor S samt Sn3 Modeller der omhandler smalsporede skala S baner. Endvidere har forlaget udgivet en række gode bøger om modelbanerelaterede emner.
28-AUG-2002 1435 Flensen Nicholas Lorvik er fra Norge og har et spændende website om sin modelbane i skala 1:87 der er amerikansk inspireret. Ud over en række fine billeder fra hans egen samling af modeller findes der også billeder fra norske, europæiske og amerikanske jernbaner.
27-AUG-2002 Swetrain.nu Swetrain.nu er som navnet antyder en svensk jernbaneportal. Den startede egentlig som et web-baseret byttemarked for modelbaneinteresserede med har med tiden udviklet sig til meget mere. Hvis man interesserer sig for svenske jerbaner finder man artikler og links vedrørende modelbaner, MS-Train Simulator, virkelighedens baner, museumsbaner, billeder og historisk materiale.
26-AUG-2002 The Railroad Press Dette amerikanske tidskrift beskæftiger sig med fremtidens, nutidens og fortidens amerikanske jernbaner. Hovedvægten ligger i høj grad på lokomotiver. Det er derfor et oplagt sted at lede efter specialiteter eller tekniske detaljer vedrørende en speciel type lokomotiver. På bladets hjemmesider er der også en oversigt over en række bøger forlaget har udgivet om samme emneområde.
25-AUG-2002 Paxman, Diesels, and Colchester I 1865 grundlagde James Noah Paxman en virksomhed der er interessant af to årsager. Den væsentligste er at Paxman virksomheden startede med at levere kedler til dampmaskiner og lokomotiver. Den anden, måske mindre væsentlige, er at virksomheden siden 2000 har været en del af MAN & BW virksomhedsgruppen. På dette website kan man finde oplysninger om virksomhedens produktion og historie. Der findes mange detaljerede beskrivelser og gode billeder.
24-AUG-2002 downtheline downtheline er et dansk website fyldt med gode jernbanebilleder. Desuden er websites layout tydeligt inspireret af et new-age fotomagasin hvilket gør det interessant og afvekslende i forhold til mange andre websites.
23-AUG-2002 Märklin De fleste modelbaneinteresserede kender naturligvis den tyske producent Märklin der producerer modelbaneudstyr i Z, N, H0 og I. Märklin har desuden overtaget TRIX og er dermed en af de helt store producenter med en omsætning i omkring 1. mia. kroner. Et lille tip til Märklins website. Der findes en virkelig godt struktureret gennemgang af tysk jernbanehistorie under "Unternehmen". Den dækker den tidligste historie og helt frem til de udfordringer Deutsche Bahn står over for i dag.
22-AUG-2002 Anten - Gräfsnäs Järnväg Dette website omhandler Anten-Gräfsnäs Järnväg (AGJ)  der er en lille smalsporsbane i Västre Gotaland. Der er tale om en museumsbane der drives af en almennyttig forening. På websitet findes der information om hvornår det er muligt at komme ud at køre med banen, historisk information, oplysninger om foreningen bag banen, og naturligvis en række billeder.
21-AUG-2002 Eifelquerbahn -  Homepage Eifel bjergene ligger i det vestlige Tyskland i nærheden af Ruhr. Eifelquerbahn betyder egentlig banen på tværs af Eifel. Dette website handler om forsøgene på at reaktivere banen og den pæne samlig af materiel, specielt de tyske skinnebusser fra efterkrigstiden, man ligger inde med. På dette website findes således en lang række interesante billeder af denne type materiel.
20-AUG-2002 London Underground and other railway pictures Colin Rosenstiel interesserer sig for mange spændende ting og blandt disse jernbaner og sporveje. Der findes billeder af historisk materiel på London Underground, lidt nyere sporveje i England og en række historiske baner og nærbaner på dette website. Enkelte af disse er også forsynet med informative tekster.
19-AUG-2002 Flåmsbanemuseet Websitet om Flåmsbanen er en oplevelse i sig selv. Et flot layout og en overskuelig struktur. På websitet findes der en god beskrivelse af banens historie og museets virke samt en lang række virkelig flotte billder fra banens historie.
18-AUG-2002 Pre-Size Pre-Size er et amerikansk firma der producerer plastic støbte modeller til skala N, H0, S, 0, og G. Der er først og fremmest tale om tunnelportaler og støttevægge, men også en række mure, last til vogne, og - ganske interessant, marker der enten er pløjet eller harvet hvilket sikkert er interessant for enhver modelbane af landlig tilsnit.
17-AUG-2002 GFMJ Ulrik Vesterbæk har på websitet om GFMJ samlet en række artikler der på enkel og effektiv måde i billeder og ord beskiver dette at anlægge en modeljernbane. Der er tale om et relativt nyt website og man kan kun håbe at det kommer mere materiale af samme skuffe.
16-AUG-2002 Eisenbahn in Sachsen und der Sächsischen Schweiz Dette website indeholder alt hvad der er værd at vide om jernbaner i den tyske delstat Sachsen. Her findes en overflod af artikler, billeder og kort om emnet. For historisk interesserede findes også en oversigt over samtlige åbningsdatoer for jernbaner i det østlige Tyskland fra 1837 - 1976.
15-AUG-2002 Flatlands Trains Dette engelske website har specialiseret sig i jernbaner på den iberiske halvø. Således finder man gode billeder, diagrammer og artikler om spanske og portugisiske jernbaner og deres materiel.
14-AUG-2002 Via Libre Via Libre er et spansk jernbanetidsskrift der naturligt nok fokuserer på jernbaner på den iberiske halvø. Dette website tjener først og fremmest til at reklamere for tidsskriftet med der findes dog en række interessante artikler tilgængelige online.
13-AUG-2002 Jonn's Site of
Railway Equipment
Specielt ved dette site er de mange gode billeder af materiel. Det er vejer tungest her er de i Danmark lidt oversete canadiske jernbaner. Her er billeder og beskrivelser af både rullende og fast materiel.
12-AUG-2002 Railway Heritage Committee Official Web Site I Storbritannien har man som bekendt privatiseret næsten alt hvad der kan privatiseres inden for jernbanerne. Kloge hoveder kom i tanke om at der måske kunne være en idé at bevare en del af landets jernbanehistoriske klenodier for fremtidige generationer. Således opstod Railway Heritage Committee der har til formål at identificere relevante historiske objekter og arkiver og sørge for at de bliver bevaret for fremtiden.
11-AUG-2002 Wisconsin Short Lines and Industrial Railroads Det er helt klart at der i et så stort land som USA må findes en betydelig underskov af små industri- og sidebaner. Don Ross har samlet en oversigt over de baner der findes og fandtes i staten Wisconsin. Det er specielt værd at hæfte sig ved de mange gode billeder det er lykkedes at opdrive samt at der for en hel del baners vedkommende finde særdeles gode detailoplysninger.
10-AUG-2002 Patrimoine Ferroviaire Tourist PFT er en belgisk pendant til DJK og formålet er at bevare belgisk materiel for fremtidige generationer. Som DJK driver man både museumsbane, men desuden et regulært jernbanemuseum.
09-AUG-2002 Byvalla - Långshytte Järnväg Byvalla - Långshytte Järnväg var en lille lokalbane der var aktiv fra 1891 til 1964. Dette website er del af en større site der egentlig omhandler Långshyttan, men jernbanen udgør en separat sektion med gode historiske oplysninger og et væld af gode billeder. Banen var i øvrigt 891 mm i sporvidde. Besøg også Rolf Sten's website som der henvises til. Han har listet alle de tekniske data der er værd at vide om banen.
08-AUG-2002 Die Homepage von Michael Grießmayr Michael Grießmayr har lavet hjemmesiden om tyske lokomotiver og er startet ganske pragmatisk med at arbejde sig gennem nogle af de nyere. Således finder man informationer om 103, 111, 141 og V60. Men der gemmer sig også en hel del gode billeder af andre typer på denne hjemmeside der er under opbygning.
07-AUG-2002 IRMC IRMC eller Indonesian Railway Modellers Club, har et website der udemærker sig ved at være let at finde rundt i og have mange gode billeder af medlemmers anlæg. Efter billederne at dømme er problemet i Indonesien at skaffe modeller af eget indonesisk materiel. En del af teksten er på indonesisk.
06-AUG-2002 www.weiltalbahn.de - Die privaten Bahnseiten von Horst Hansel Horst Hansen har på sit website taget jernbaner i Westerwald under behandling. Det drejer sig helt præcist om banerne: Weiltalbahn, Taunusbahn og Solmstalbahn. Ud over artiklerne om sidebanerne er der også billeder af lokomotiver, kildefortegnelser og "jernbaneløgnehistorier"
05-AUG-2002 Newfoundland Railway Fra 1882 og frem til 1988 havde Newfoundland sin egen jernbane. Den var i sine sidste år støjende, slidt og langsommelig men afholdt blandt sine få kunder. I dag er den erstattet af en mere moderne og effektiv busdrift.
04-AUG-2002 The old train Lidt på efterkant til ferien men alligevel. Hvad med et ophold i en ægte dansk togvogn? Desværre røber ejeren ikke noget om alder, oprindelse eller tilsvarende.
03-AUG-2002 S-tog i tal En rigtig god idé fra DSB S-tog. S-tog i tal. På dette website finder man alt hvad der er værd at vide, plus lidt mere, om DSB S-tog. Her er informationer om materiel, strækninger, kunder og tjenester der leveres.
02-AUG-2002 Geralds Homepage Gerald Stempel har opbygget et website der handler om hans interesser for jernbaner i såvel virkeligheden som model. Det mest interessante er nok hans lille artikel om Löhmann Präzix - Europa en producent der i vore dage er helt glemt, men som var med til at producere noget af det første brugbare TT materiel.
01-AUG-2002 Norfolk Southern Locomotives Dette website har specialiseret sig i materiel fra det reorganiserede Norfolk Southern Railway selskab, der har 1. januar 1942 som officiel stiftelsesdato. På dette website findes lister over selskabets damp- og diesellokomotiver, billeder, tegninger og kronologisk oversigt over selskabets historie.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE