toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-DEC-2001 Myldretid.dk Et dansk website der arbejder med offentlig transport, specielt busser og bustransport i Danmark. På det seneste er der dog kommet en sektion mere der omhandler S-Tog.
30-DEC-2001 Märklin Project @ Peter Funck Dette site er fra sverige men på engelsk. Peter Funck fra Sverige er kommet langt med sit Märklin anlæg og har ved siden af dette fået tid til at opbygge et website der beskriver hvorledes man benytter elektronisk styring af Märklin M spor. Der er en god struktur og emnet er afgrænset og godt struktureret. Teksten er på engelsk.
29-DEC-2001 Watsonville Junction En hyldest til den lille amerikanske stationsby. Via dette website kan man klikke sig rundt til fortrinsvis gamle billeder af amerikanske jernbanestationer i staterne California, Washington, Oklahoma og Indiana. Hvis man mangler lidt inspiration til sin modelbane er her lidt ideér at hente. 
28-DEC-2001 Jydsk Model Jernbane Klub dette site er på dansk Dette website tilhører en af Danmarks ældste modelbaneklubber. Efter en beskeden start er der virkelig kommet fart over feltet. Klubben arbejder nu på at opbygge Danmarks største modelbaneanlæg. At dømme ud fra de mange gode billeder på klubbens website er der virkelig noget at se frem til.
27-DEC-2001 Franske Jernbaners Historie Dette site er på fransk For de der interesserer sig i historiske data om franske jernbaner er her et godt sted at starte. Ud over dette kan man naturligvis finde billeder og data af nyere dato.
26-DEC-2001 Narrow gauge railroads Et website der har specialiseret sig i smalsporede jernbaner. Der findes en hel række gode artikler på dette website. Som eksempel skal vi blot nævne: Carson & Colorado Railway
25-DEC-2001 Smalsporede industribanelokomotiver dette site er på dansk En interessant nyhed. Et dansk website der har specialiseret sig i smalsporede industribanelokomotiver. Der er en fornuftig opdeling i damp-, el- og motorlokomotiver ligesom der naturligvis er en række gode billede. Foruden billeder og tekst er der også et vellykket forsøg på et register over bestanden af smalsporede danske industrilokomotiver.
24-DEC-2001 Snow Train Hvad kunne være mere passende end Snow Train på en dag som denne. Også en slags museumstog. -  Glædelig jul!
23-DEC-2001 Bahnen im Norden Et tysk website der beskæftiger sig med jernbaner i Nordtyskland og Skandinavien og som gør det rigtig godt. Dette website dækker også de danske baner ganske godt. Ud over en kort beskrivelse findes der naturligvis også en række gode billeder. Emnet taget i betragtning kommer Horst Ebert ganske godt rundt.
22-DEC-2001 metroPlanet metroPlanet er en meget interessant website. Her kan man finde oplysninger om alverdens metrosystemer, inklusive den i København. Og hvis man lige skulle undre sig over hvorfor man ikke hører så meget til metrobyggeriet i Sibiriens største by Krasnoiarsk kan man også finde det på metroPlanet (svaret er: tunneloversvømmelser). Naturligvis er der også en række gode billeder.
21-DEC-2001 Feilding and District Steam Rail Society Denne forening har sat sig for at restaurere en af de mere specielle typer lokomotiver der blev bygget på New Zealand. Nærmere bestemt den type der kaldes Wab. Det lokomotiv der arbejdes på er fra 1927 og dette website indeholde mange virkelig gode billeder fra restaureringsprocessen.
20-DEC-2001 Schmalspurbahnen in Europa Dette website omhandler smalsporede jernbaner i (Øst-)Europa. Her findes omtale af baner fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Ukraine, Rumænien, Serbien .... For mange af banerne er der tale om detaljerede oplysninger, herunder jernbaner der ligger i tidligere tyske områder.
19-DEC-2001 Zug På tysk hedder tog zug og dermed får man nok en idé om temaet for dette website. Der er dog her først og fremmest tale om en portal hvor man kan finde en hel del tysksprogede websites. Der findes et rating system hvorefter de forskellige websites der henvises til er opdelt.
18-DEC-2001 RRP's Norfolk Southern Dette website er tilegnet Norfolk Southern. Først og fremmest er der tale om et site der publicerer billeder fra nævnte jernbane. Billederne er kategoriseret efter hjemstat hvilket indebærer at man kan finde billeder fra Alabama, Illinois, Indiana, Kentucky, Mississippi, Missouri og Tennessee. Desuden findes en række billeder fra andre baner.
17-DEC-2001 Tasmanian Railway index Tasmanien er den lille ø syd for Australien. Dette website drives af Australian Railway Historical Society (Tasmanian Division) og behandler alle aspekter af jernbaner på Tasmanien. Der findes således særdeles gode beskrivelser af lokomotivtyper og strækninger. Ud over dette naturligvis en hel del billeder.
16-DEC-2001 Veteranbanen Bryrup Vrads Veteranbanen Bryrup - Vrads er en af de smukkeste museumsbaner i Danmark. Banens website leverer på en enkelt side alt hvad man har brug for at vide om banen inden et besøg.
15-DEC-2001 Lillesand - Flaksvandbanen Dette site er på norsk Et site vi har opdaget for kort tid siden. Det omhandler banen fra Lillesand til Flakvandsbanen der var aktiv i årene 1896 - 1953. Her er alt hvad man kunne ønske sig at vide om denne bane og det hele præsenteres i en let fordøjelig og overskuelig form. Lad os håbe at der dukker en række tilsvarende danske sites op.
14-DEC-2001

Odense Model Jernbane Klub

Odense Model Jernbane Klub driver et godt og velstruktureret website. Her kan den modelbane interesserede finde alt omkring foreningen og dens anlæg. Som en af de mere kreative modelbaneklubber driver man naturligvis også en handelsafdeling.
13-DEC-2001 THE AC LOCOMOTIVE GROUP Formentlig er dette stadig den eneste forening i Storbritannien der arbejder med elektriske lokomotiver. Foreningen varetager vedligeholdelse af fem historiske lokomotiver. På foreningens website kan man ved selvsyn gennem en række gode billeder beundre resultatet af foreningens arbejde.
12-DEC-2001 Totally Trains På dette website finder man næsten alt hvad hjertet begærer omkring de gamle Lionel modelbaner. Samtidigt har forfatteret allieret sig med et par gode designere. Det gør at der flere steder på dette website, ud over de faktuelle  godbidder, findes mange fine grafiske lækkerier.
11-DEC-2001 Heljan Heljan er nok det kendeste af de danske producenter af modelbanetilbehør. Heljan har på det seneste lagt kursen lidt om og producerer nu rullende dansk materiel. Det er muligt at få de fleste danske typer af lokomotiver og samtidigt produceres også danske person- og godsvogne. En del af sidstnævnte som samlesæt hvilket gør det muligt at være lidt kreativ. Heljans website indeholder også en online butik.
10-DEC-2001 Institut for Transportstudier I mange lande rundt omkring i verden findes der forskellige forskningsinstitutioner der arbejder med transport som hovedområder. I 1989 fik Danmark etableret et selvstændigt sektorforskningssted
på initiativ af offentlige og private interessenter. De primære fagområder er  analyse og optimering af  godstransportkæder, samt undersøgelse og beskrivelse af godstransportsektorens udvikling, behov og muligheder. På insituttets hjemmeside finder man en del rapporter omkring disse emner. En god kilde til alle der interesserer sig for transportpolitik.
09-DEC-2001 Athearn Amerikansk producent af modelbanetilbehør. Virksomheden har et godt website der jævnligt opdateres. Som en lille specialitet der adskiller Athearn fra andre leverandører har de banelinie i baghaven. Som oftest kan man finde nyere billeder fra aktiviteten i nabolaget. Ud over dette producerer Athearn gode H0 lokomotiver med mere.
08-DEC-2001 Die Eisenbahn in Tschechien Et tysk website der egentlig omhandler jernbaner i Sachsen. Som ekstra bonus finder der på dette site en hel del gode billeder og historier fra Tjekkiet. Der findes 2 væsentlige hovedtemaer: 1) Strækninger med billeder og 2) billeder af materiel opdelt efter litrering.
07-DEC-2001 Ole Madsen's jernbanesider Et af de bedre danske websites med jernbanemateriel som tema. Det er netop begrænsningens kunst der gør denne website rigtig god. Mængder af fotos af nyere dansk materiel og en passende mængde tekst. Blandt de emner man kan fordybe sig i er litra MY, MX,  DSB Damplokomotiver, Lydoptagelser, privatbaner, engelske baner og meget mere.
06-DEC-2001 Jernbanemuseer Ambitionen med dette website er at lave verdens største samling med links til veteranbaner og jernbanemuseer. Foreløbigt er projekt godt på vej til at nå sit mål. Der er iøvrigt en opfordring til at bidrage med links til jerbanemuseer og veteranbaner - måske var det en idé og kikke forbi for at se om der mangler et link eller to.
05-DEC-2001 Gamle Vossebanen Veteranbanen på den Gamle Vossebane kører på den 18 kilometer lange strækning mellem Garnes og Midttun. Som mange museumsbaner i Norge byder banen på en tur i et overordentligt smukt landskab. Banens website byder på alt hvad den jernbane interesserede kunne tænke sig at vide om banen - plus en hel del mere.
04-DEC-2001 Modeltog.dk For insidere er modeltog.dk naturligvis ingen nyhed. Her findes efterhånden en hel del modelbane relateret stof. På dette website kan man finde spørgsmål og svar på mange af de problemer hobbyfolket går og pusler med. Og der er en del inspiration at hente for andre. Bemærk iøvrigt det gode overskuelige layout på selve websiten.
03-DEC-2001 Kustpilen I Danmark blev dette regionale selskab rigtig kendt da det som et af de første udenlandske selskaber begyndte at anvende IC3 togsættene. Men Kustpilen er andet og mere end IC3 tog. Først og fremmest er Kustpilen en moderne transportvirksomhed der knytter Skåne sammen med Sverige og Danmark. 
02-DEC-2001 Spisevogn er nu kommet tilbage til Danmark Der findes mange historier som denne. En vogn er genfundet og hentet hjem til Danmark. Det specielle er at det er en af de efterhånden sjældne CIWL vogne. Der er en god livshistorie for vognen og man får samtidigt et godt indtryk af de forandringer de internationale forbindelse fra Danmark til det sydlige europa har gennemgået. Og det hele på en side... Flot!
01-DEC-2001 Kollektiv Trafik En ganske glimrende samling af links til websites i Danmark og udlandet der beskæftiger sig med kollektiv trafik. De fleste har fået tilføjet en lille beskrivende kommentar.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce

Busserne ved Køge-Ringsted Jernbane
 

I starten af 1920-erne opstod der et utal af bilruter overalt i landet og også i Køge-Ringsted Jernbanes opland. For at imødegå konkurrencen gik banen i 1935 ind i rutebildrift.

Under 2. verdenskrig blev driften indskrænket kraftigt. Den ene af banens rutebiler blev udstyret med gasgenerator, og den anden blev opklodset. Umiddelbart efter krigens afslutnng blev den ombygget til jernbanedrift. I takt med at benzin- og gummitildelingen steg, blev busdriften genoptaget.

I starten af 1960'erne steg bilismen kraftigt og banens drift blev urentabel. Den 31. marts 1963 lukkede banen. Den blev erstattet af Køge-Ringsted kommunale Rutebilselskab.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE