toptop.dk

Samlet oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-Dec-2002 HERIMO Helmut Riering's website handler om modelbaner i spor N. Men det er ikke kun for folk med hang til spor N der er noget at hente. Der finde en række artikler omkring hvordan man bygger eller forbedrer forskellige ting til modelbanen. Der er alt fra søer og floder over forbedringer af modelbiler og til indbygning af elektronik i sporvogne.
30-Dec-2002 CAF CAF er en spansk producent af materiel til jernbaner rundt omkring i verden. Virksomheden leverer alt lige fra nøglefærdige metro- og sporvejssystemer over nærtrafikstog og til moderne højhastighedstog. Det primære marked findes på den Iberiske halvø men i de senere år har virksomheden også fået en del ordrer i andre verdensdele.
29-Dec-2002 Ferrovie del Gargano Gargano er området på den italienske hæl og Ferrovie del Gargano er følgelig det trafikselskab der betjener området. På deres hjemmeside kan man finde alle relevante informationer om køreplaner og de tjenester banen yder sine kunder. Der findes også en række gode billeder af banens materiel optaget på den meget smukke strækning.
28-Dec-2002 Fylde Tramway Society Foreningen "The Fylde Tramway Society" er over 30 år gammel og blev grundlagt med det formål at bevare de gamle sporvogne i Blackpool.  I dag driver foreningen en række aktiviteter ud over kerneområdet der går på bevaring af de gamle spændende sporvogne.
27-Dec-2002 Wiener Lokalbahnen AG (WLB). Hjemmesiden for Wiens lokalbaner WLB (Wiener Lokalbahnen AG) beretter i ord og billeder om virksomhedens fortid og nutid. Her findes links, artikler, køreplaner og henvisninger til de forskellige forretningsområder der dækker busser, sporveje, person- og godstog med mere. Der findes også et billedgalleri til fri afbenyttelse.
26-Dec-2002 Heico Modell® Firmaet HEICO-Modell startede som producent af gods til modellastbiler og jernbanevogne. Siden er sortimentet udvidet med bygninger, specialvogne og messingsamlesæt. Der produceres modeller i skala Z, N, TT og H0.
25-Dec-2002 The Railroads of Clinton and Henry County, Missouri Amerikaneren Mike Good har forsket i jernbanerne i Clinton og Henry County [svarer omtrent til et dansk amt] og det er der kommet en hel del materiale ud af. På siden kan man finde kort, historiske tabeller, oversigter og sågar artikler fra forskellige aviser. Skulle man være interesseret i køreplaner fra december 1883 eller 1884 findes disse også. Et godt stykke historisk arbejde.
24-Dec-2002 Train Safe Tysk firma der producerer transport- og udstillings-kasser til modelbaner. Kasserne få i mange længder hvilket gør det muligt at udstille og transportere endog meget lange togsæt.  En alternativ løsning på pladsproblemet på anlægget.
23-Dec-2002 AirHighways Magazine Air Highways Magazine beskæftiger sig med oplevelsesrejser og inden for kategorien jernbaner findes der en hel del information at hente for den interesserede. Ikke blot links, billeder og artikler, men også gode litteraturhenvisninger omkring de emner der behandles.
22-Dec-2002 The Watercress Line Endnu en af disse veldrevne britiske museumsbaner. Dette website er fyldt med flotte billeder og i anledning af julen er der et rigt udvalg af vinterbilleder. Ud over dette byder dette website på artikler, links og andet relevant om selskabet og banen.
21-Dec-2002 Deutschen Gesellschaft für Eisenbahngeschichte E.V. Det tyske selskab for jernbanehistorie beskæftiger sig ud over direkte bevaringsopgaver også med en række forskningsaktiviteter. På mange måder er selskabet i struktur og organisering meget lig DJK. Således arrangerer man også ekskursioner til interessante jernbanelande, senest f.eks. til Marokko.
20-Dec-2002 Small Layout Designs Reinoud Kaasschieter har på en del af sit website lavet en sektion der omhandler modelbanedesign. Mere præcist arbejder han fortrinsvis med design af mindre anlæg. Han har en række eksempler der kan tjene som inspiration til andre, samt en række mindre artikler, billeder og et antal links vedrørende emnet modelbaner.
19-Dec-2002 VIEREGG-RÖSSLER GmbH Innovative Verkehrsberatung Vieregg-Rössler er et tysk konsulentfirma inden for transportbranchen der har sin entydige kompetence inden for rådgivning omkring jernbaner. Udover det generelle indtryk af en konsulentvirksomhed med teknisk kompetence kan man på dette website finde en interessant rapport med titlen: "Schienenpersonenfernverkehr in Europa - Absturz in die Bedeutungslosigkeit?"
18-Dec-2002 Model Trams Foreningen "Tramway & Light Railway Society"  har på deres website en god oversigt over producenter af sporvogne i miniature.  Det burde være et godt sted at starte for alle der leger med tanken om at inkludere en sporvej på modelbanen.
17-Dec-2002 Alles über Stellwerke Dette tyske website fylder hul i den information der normalt er tilgængelig på internettet. Stellwerke (da. Blokpost) er et overset, men ikke uvæsenligt område i jernbaneinfrastrukturen. På dette website findes der artikler om alle tænkelige aspekter om dette emne.
16-Dec-2002 NdeM Steam Locomotives Hærdede surfere kender nok et website ved navn "Don's Rail Photos". På dette website findes en særlige mexikansk sektion der hedder (hold nu fast!) "Nacionales de Mexico Steam Locomotives". Der er i alt enkelthed tale om en række billeder af de fortrinsvis amerikansk byggede damplokomotiver der blev benyttet hos de mexikanske jernbaner.
15-Dec-2002 Osteuropäische Modellfahrzeuge im Maßstab 1:87 For alle der interesserer sig for de tidligere kommunistiske lande i Østeuropa er denne hjemmeside værd at besøge. Hjemmesiden rummer en komplet oversigt over alle tilgængelige modeller i skala 1:87 af østeuropæiske biler, busser, lastvogne og lignende. En del af modellerne kan også anvendes til at skabe 50'er eller 60'er stemning på en modelbane.
14-Dec-2002 Babtie En ofte overset men meget magtfuld del af enhver branche er konsulenterne. Virksomheden Babtie beskæftiger sig med en række forskellige områder af transportbranchen, herunder jernbaner og relaterede infrastrukturområder. Babtie er blot et eksempel på den store gruppe af tekniske konsultvirksomheder der findes inden for området.
13-Dec-2002 Väinö Savela Finske jernbaner er et lidt overset område men med dette website er der mulighed for at indhente lidt af det forsømte. Väinö Savela har på sit website et afsnit med jernbaner og her er det først og fremmest billeder fra finske jernbaner. Der er dog også en række billeder fra besøg i andre lande.
12-Dec-2002 Miniland Allgäu Af tyske modelbaneanlæg kender vi det store anlæg i Hamborg, men der findes helt nede i det sydlige Tyskland ligeledes et fantastisk flot anlæg. Miniland i Allgäu (udtales allgøj) imponerer med sine flotte detaljer og mange kreative indslag, som f.eks. dæmninger med kraftværk eller åben minedrift. Måske en afstikker til skiferien? Se det flotte billedgalleri.
11-Dec-2002 Brohltalbahn
 
Brohltal ligger i den tyske delstat Rheinland-Pfalz og der findes banen mellem Brohl og Engeln. Området er af vulkansk oprindelse og derfor kaldes banen også "Vulkan-banen". Man kunne næste føle sig hensat til Bornholm når denne smalsporede bane (1.000 mm) snor sig rundt i de smukke bjerge. I 2002 fejrer banen iøvrigt sit 25 års jubilæum.
10-Dec-2002 The GG 1 Homepage Denne side er en del af W&H grundlæggerens Christopher D. Colemans kompleks af hjemmesider. Temaet er de prægtige GG1 lokomotiver fra Pennsynvalnia RR. Billeder, artikler, links, liste over eksisterende og total produktion findes på denne side.
09-Dec-2002 Din Bog: Dragør Lokalhistoriske Forening
Amagerbanen
Denne side er udvalgt af to forskellige årsager: For det første for at minde jernbaneinteresserede om at der ligger meget godt gemt på de lokalhistoriske arkiver. For det andet fordi det er nogle rigtig fine og sjældent anvendte billeder der her vises - frit tilgængeligt. God fornøjelse.
08-Dec-2002 Wouter's train page Dette website indeholder en lang række billeder af forskelligt dieselmateriel. I sektionen "Galleries" findes under "Bulldog Nose Locomotives" findes også billeder fra Danmark. Af mere spændende ting er billeder fra jernbaner i Mauritanien.
07-Dec-2002 Ferrovie.it Et italiensk website der fortrinsvis beskæftiger sig med temaerne jernbaner og rejser. Der findes en række artikler om lokalbaner og baner i byområder (metroer, sporveje, S-tog etc.)
06-Dec-2002 Modeltog.dk Modeltog.dk har tidligere været dagens link og derfor burde siden ikke optræde i denne rubrik igen. Men årsagen til gentagelsen er den beklagelige at Sven F. Varmdorf har valgt at lukke siden per 31. december 2002, dermed forsvinder en af de virkelig gode danske sider om jern- og modelbanerelaterede emner. For alle der ikke kender siden er den absolut et besøg værd - sålænge den endnu er åben. Der er masser af information om danske modeller.
05-Dec-2002 UniCata Modellbau UniCata er en tysk producent af  modeller i skala 1:50 og 1:87. Hovedvægten i virksomhedens produktion ligger i håndlavede enkeltmodeller eller småserier af anlægsmateriel, kraner og tunge transportkøretøjer.
04-Dec-2002 Folketinget drøftede en banegård i Tiset På mange lokalarkiver ligger der små og store historier omkring jernbanerne i Danmark. Således denne beretning om en jernbanestrækning i det nordjyske der var på tale i 1840'erne.
03-Dec-2002 Modstands-bevægelsen på Nordvestfyn 1940 - 1945 Egentlig en smule uden for det egentlige emneområde på dette site, men der er en god oversigt over gennemførte jernbanesabotager på Nordvestfyn i den nævnte periode. Ser man sig lidt omkring findes der hist og her også andre referencer til jernbaner, dog ganske perifært. Men på den anden side hører denne periode også med til enhver oversigt over dansk jernbanehistorie.
02-Dec-2002 QROTI Queensland's Railways on the Internet - QROTI - startede som en enkelt side i 1996 med det formål at oplyse hvad der er værd at vide om jernbaner i den australske delstat Queensland. Siden er den vokset til et website med egen søgemotor og en række andre relevante tjenester om jernbanerne i Queensland.
01-Dec-2002 Eisenbahnen in Sachsen Sachsen er en af de traditionsrige delstater i Tyskland. I perioden 1880 - 1930 var området præget af oplysning og fremsynethed. Dette medførte blandt andet anlæg af mange jernbanestrækninger hvoraf en del udmærker sig ved flot ingeniørarbejde. På denne website finder man alt om jernbaner i Sachsen - lige fra små smalsporede industribaner og til de moderne højhastighedsstrækninger. Gode billeder og mange informative artikler.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE