toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
28-FEB-2002 Slangerups jernbaner Denne side indeholder en del link og tekster vedrørende Slangerupbanen. Hovedteksten er skrevet af Stig Colbjørn Nielsen og er meget anbefalelsesværdig for alle der interesserer sig for KSB.
27-FEB-2002 Bellevue Lidt en schweizisk pendant til vores eget sporvejshistoriske selskab. Denne side omhandler sporvejskrydset Bellevue i Zürich og er forfattet af Verein Tram-Museum Zürich. En god artikel der beskriver historien helt fra første færd og frem til dagens tilstand. Der findes desuden mange fine billeder og strækningsoversigter.
26-FEB-2002 Obus zu Riga Denne side er på tysk Et website om sporvogne og busser i Riga, Letland. Dette website findes i en russisk, lettisk, tysk, engelsk og estisk udgave - det burde altså være muligt at få lidt ud af besøget. Her findes historiske oversigter om Rigas nærtrafik, materiel, billedserier og aktuelle nyheder.
25-FEB-2002 East Japan Railway Company Ud og se. Hvorfor ikke Japan? East Japan Railway Company, dækker det meste af det nordøstlige Japan. Selskabet benytter naturligvis Shinkansen som et af sine trækplastre. På den forretningsmæssige side står selskabet over for at blive fuldt privatiseret og har siden 1993 været noteret på børsen. Blandt selskabets øvrige aktiviteter er indkøbscentre i stationsområderne, men i helt anden målestok end vi kender det fra Danmark. Selskabet er tættere på f.eks. Canadian Pacific i sin forretningsfilosofi end mange af de "trætte" Europæiske Jernbaneselskaber.
24-FEB-2002 AAPRCO

The American Association of Private Railroad Car Owners, eller bare AAPRCO, er en sammenslutning af ejere af personvogne fra de amerikanske jernbaners storhedstid i 1940'erne og 1950'erne. Dengang der virkelig blev ofret tid og penge på at gøre jernbanerejser til en luksusoplevelse. Andre af vognene er igen fra Pullmans værksteder. Via foreningens website er det muligt at bladre rundt mellem de forskellige vogne foreningens medlemmer råder over.

23-FEB-2002 LA PORRETTANA Dette website er på italiensk Italienske modelbaner er et forholdsvis ubeskrevet blad i Danmark. Men se bare på denne side og man vil konstatere at mange tumler med de samme problemer som i Danmark. Det er de store markeder i Tyskland, England, USA og Frankrig der bestemmer hvad der kommer på markedet. Derfor er mange anlæg enten med temaer fra disse lande eller med en hel del selvbyg. På den side der har titlen "Modellismo" og ingen "Diorama" findes gode billeder af et meget realistisk diorama.. 
22-FEB-2002 Kim Frans Broström Kim Broström er tegner, grafiker og maler. En hel del jernbaneentusiater kender sikkert hans arbejder men er bare ikke klar over hvem kunstneren er. Det er blandt andet Kim Broström der har designet jubilæumsplakaterne for Odsherred Jernbaner, Høng-Tølløsebanen og Nærumbanen. Høng-Tølløsebanens jubilæumsplakat er i øvrigt benytte som forside på på jubilæumsbogen, skrevet af Ole-Chr. M. Plum.
21-FEB-2002 Revisiting the Transandine Railway Transandino er den jernbane der forbinder Chile og Argentina på tværs af Andesbjergene. Den blev indviet i 1910 og har stort set været i drift siden. Omkring 1978 opstod der spændinger mellem de to lande og passagertrafiken blev indstillet. Omkring 1980 gik det i perioder også ud over godstrafiken. Resten af historien og flere billeder findes på dette website.
20-FEB-2002 Orient Express - Compagnie des Wagons-Lits Det berømte selskab med det lige så berømte tog. Her er den aktuelle udgave af selskabet og deres website. Billeder fra selskabets historie og nutid samt oplysninger om forskellige typer souvenirs.
19-FEB-2002 The Upper Hudson River Railroad Adirondack bjergene i staten New York, USA, er noget af det flotteste man kan forestille sig. The Upper Hudson River Railroad har endda det privilegium at kunne transportere sine passagerer langs floden og rundt om byen North Creek. En museumsbane der efter amerikansk mønster er meget forretningsorienteret. Måske lidt inspiration til de danske kolleger.
18-FEB-2002 Sporvogn "Nr. 6" Først og fremmest beretningen om Baggersmindelejren. Men der er også en ganske god beskrivelse af sporvogn nr. 6 og hvordan den endte som legevogn i lejren og som sådan et godt historisk dokument. Desuden er der andre sporvejsrelatede oplysninger på siden.
17-FEB-2002 El Maquinista de Alboraya Dette website er på spansk! I Spanien bor llamo Amparo hvis far var maquinista på RENFE's store Mikado lokomotiver. På dette website kan man se og læse om Mikado maskinerne i Spanien (hvis man kan lidt spansk!). Desuden er der en række gode billeder fra Mikadoerne i arbejde og fra forskellige spanske museer. En meget personlig indfaldsvinkel til de store maskiner.
16-FEB-2002 Jeff's Tog Side Dette website er på dansk. Det behøver ikke altid at være så vanskeligt at lave en hjemmeside med jernbanerelateret indhold. Jeff's Tog Side er et glimrende eksempel. En enkel og overskuelig forside. Masser af billeder af nyere tog, IC2, IC3, X2000 etc. Enkelt, let og lige at gå til.
15-FEB-2002 Uzkorozchodne drahy, SPZ På dette tjekkiske website kan man finde mange gode oplysninger om smalsporede jernbaner i det østlige Europa. De fleste sider er på tjekkisk men for mange af siderne findes der en engelsk version. Der findes et godt billedarkiv med fotos fra det meste af Europa (se nederst på forsiden - fotogalleri).
14-FEB-2002 Die Alte Linie G Denne side er på tysk Beretningen om Berlins gamle sporvejslinie G der løb gennem det centrale Berlin fra bydelen Wedding til Zoo distriktet. Historien er fortalt på en enkelt side uden mange billeder.  Bortset fra den lidt mærkelige font der er valgt et god kortfattet oversigt.
13-FEB-2002 85 Jahre Schwebebahn Denne side er på tysk Svævebanen i Wuppertal er efterhånden 85 år gammel. Herbert Cappel har lavet et virkelig flot website med mange flotte historiske billeder hvori der indgår både svævebanen og andre transportmidler. Man kan finde artikler om anlæg, materiel, vedligeholdelse, stationer, andre bygninger, uheld, anekdoter o.s.v. Absolut et besøg værd.
12-FEB-2002 Todtnauerli Denne side er på tysk Dette website beskriver på fremragende vis historien om Zell - Todtnauer Eisenbahn, en metersporet jernbane i Baden i Tyskland. Banen var aktiv i årene 1889 - 1967. Der finde en god historisk oversigt, mange fine billeder og desuden en meget god beskrivelse af banens materiel.
11-FEB-2002 UNECTO Denne side er på fransk UNECTO er en forkortelse for Union des Exploitants de Chemins de fer Touristiques et de musées hvilket skulle betyde noget i retning af sammenslutningen til fremme af museumsbaner og jernbanemuseer. Her findes masser af gode billeder og oplysninger om jernbanemuseer, sporvejsmuseer og museumsbaner i Frankrig.
10-FEB-2002 Dunkirk, New York Dette website er på engelsk Under den meget sigende overskrift: Dunkirk, New York, One Railroad Town, beskrives byen Dunkirk i den amerikanske stat New York. Her bør være inspiration til danske jernbanebyer, f.eks. Struer, Holstebro eller Års. Alle aspekter mellem byen og jernbaner beskrives. Læs om den lokale jernbane, de store selskaber, stationen, godsbanernes kunder, den lokale afdeling af ALCO, jernbaneuheld og en mere blandet scrap-bog. En spændende indfaldsvinkel.
09-FEB-2002 Den fyldige togside Dette website er på dansk. Den Fyldiges hjemmeside er af den gamle model med masser af roterende grafik og det der er værre. Men der finde to gode sektioner som vi absolut må anbefale. For det første togsiden med masser af billeder og for det andet siderne om Københavns historie. Her findes også masser af interessant stof for en jernbaneinteresseret.
08-FEB-2002 Claus Larsen Dette website er på dansk. Internettet er et underholdende sted. Vi faldt over denne side fra Claus Larsen og den ser ud til at have været passiv siden januar 1999. Men der findes en række gode billeder fra Amagerbanen dengang der stadig var en klub der kørte tog på banen, fra Bryrup - Vrads, Maribo - Bandholm m.fl. Derfor besøg siden mens den stadig eksisterer.
07-FEB-2002 Parkér & Rejs Dette website er på dansk. På denne webside om Parkér og Rejs i Hovedstadsregionen kan man finde oplysninger om mulighederne for at parkere bilen ved en station langs de større indfaldsveje og rejse videre med tog eller bus. 
Siden gør det lidt lettere at finde ud af, hvilke stationer man muligvis kunne bruge til en kombineret rejse med både bil og kollektiv trafik. Idéen er, at man bruger bilen på den del af rejsen hvor bilen er mest hensigtsmæssig for derefter at skifte til kollektiv trafik på et passende sted. Desværre er dette website lidt indforstået i sin brugergrænseflade hvilket gør brugen lidt vanskelig.
06-FEB-2002 LITRA LITRA er en sammenslutning af offentlige schweiziske trafikvirksomheder og organisationer. På deres website findes mængder af information om offentlige trafik i Schweiz. Her er alt lige fra busser, sporvogne, jernbaner og postbiler. Der findes gode historiske data, aktuelle transportstatistikker og en række billeder. 
05-FEB-2002 All-Gauge Model Railroading Page Dette website er på engelsk Dette website er nærmest en modelbaneportal. Her findes mange artikler om forskelige skalaer - for nu bare at nævne et par: O/ O27, N, HO, G, og I. Ud over dette kommer der snart noget om TT og S. Endvidere kan man her finde lidt inspiration til opbygningen af sit anlæg.
04-FEB-2002 Scanrail Dette website er på dansk. Scanrail er et fælles nordisk samarbejde mellem DSB, NSB, SJ og VR. Scanrail er et fælles nordisk rabatkort til jernbanerne i Skandinavien. Websitet er et såkaldt Flash website og det betyder naturligvis at der er store muligheder for kreativitet. I modsætning til andre Flash-sites er her ikke brug meget energi på meningsløse gimmicks. I stedet kan man f.eks. prøve en interaktiv rejse mellem et udvalgt start- og slutpunkt. Det er første gang vi har set et så kreativt og interaktivt jernbanewebsite. Eneste ulempe - Flash kræver god båndbredde for at give en god oplevelse (mindst ISDN)
03-FEB-2002 Airasca - Saluzzo Dette website er på italiensk Claudio Campana har begået et virkelig godt website om denne bane. Der er gode beskrivelse af banens historie, tekniske beskaffenhed, personalet, materiellet og naturligvis en række flotte billeder som man kun kan optage dem i Italien. Eneste lille udfordring - dette website er på italiensk.
02-FEB-2002 Trolley Cars Dot Com Dette website er på engelsk Trolley Cars Dot Com er som navnet siger et website med fokus på sporvogne. For tiden er dette website ved at blive reorganiseret men på trods af dette findes der stadig masser af gode oplysninger om sporvogne. Der findes links til relevante sites og sektionen med aktuelle restaureringsprojekter i USA er også oppe at køre. Absolut et besøg værd.
01-FEB-2002 European Visits Dette website er på engelsk European Visits er et website der er fokuseret på rejser i Europa. Og først og fremmest togrejser. Det har en god oversigt over de forskellige rabatkort man kan få hos mange jernbaneselskaber. Der er nogle virkelig gode artikler om forskellige europæiske byer. Flere af disse med  bykort hvor jernbanernes placering er indtegnet.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE