toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-JAN-2002 MONORAIL society WEBSITE homepage The MONORAIL society (tMs) arbejder for at udbrede kendskabet til denne specielle type baner. Organisationen er international og interesserede kan finde oplysninger om formål og aktiviteter på denne website. Ud over dette er der en omfattende serie af tekniske artikler, oversigter over baner, producenter med mere. 
30-JAN-2002 ModelBane Piger Dette website er på dansk En interessant indfaldsvinkel til modelbaner. Vi lader dette websites motto tale for sig selv: Bag en tilfreds modelbanemand, står en tålmodig kvinde.
En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter.
 
29-JAN-2002 Noordned Dette website er på flamsk Tag tyren ved hornene og glem alle fordomme. Her er ARRIVA's hollandske driftsselskab. Materiellet er som vi kender det på sidebanerne i Danmark. Ikke helt nyt men på den anden side ikke dårligere end at man kan være det bekendt. Der findes ud over togdrift naturligvis en del omkring det ARRIVA er bedst til, busdrift. Samtidigt også en del anden information. Sproget er flamsk, men kan man lidt tysk er det faktisk ikke så svært endda.
28-JAN-2002 Polskie Koleje Panstwowe Det meste af teksten på dette website er på polsk. Men der findes en årsberetning for 2000 på engelsk, tysk og fransk (beretningen for 2001 må være på trapperne). Det er udemærket læsning. Den giver et godt billede af de polske statsbaners tilstand i dag og hvilke aktiviteter der er i gang for at modernisere foretagenet. Andetsteds på samme website findes desuden en kronologisk gennemgang af hele den polske jernbanehistorie og den faktisk længere end den danske. Hvis man har et kort i hånden der angiver stednavne på polsk er man allerede godt hjulpet. Der findes også en række fine gamle billeder.
27-JAN-2002 Steelroads I et marked med høj konkurrence er jernbanerne nødsaget til at forsøge sig med nye initiativer til at fastholde og udbygge markedsandele. I USA er godstransport den vigtigste indtægtskilde for mange af de store jernbaneselskaber. For at udnytte de muligheder der ligger i et landsdækkende jernbanenet har man åbnet en fælles internet portal - Steelroads. Hvor er det danske alternativ?
26-JAN-2002 LPA's modeljernbane Dette website er på dansk Dette website er fokuseret omkring modelbaner og der findes gode informationer om forfatterens eget anlæg. Dette anlæg er egentlig temmelig specielt fordi det er et klassisk Märklin / Heljan anlæg. At dømme ud fra billederne findes næsten alle de klassiske Heljan modeller på anlægget.  Desuden er der henvisning samt en del information fra Trinbrættet og fra tidsskriftet Banen.
25-JAN-2002 Keretapi Tanah Melayu Berhad
Det er altid interessant at se hvordan jernbaner ude omkring i verden præsenterer sig. KTMB er fra Malaysia og kan spore sine rødder helt tilbage til 1885 hvor der blev anlagt 12,8 km spor. Banens sporvidde er 1.000 mm og skinnenettet er 2.226 km. Det er primært persontrafik banen driver, men der findes også enkelte godslinier. Der findes iøvrigt en lille gimmick under "corporate info". Vent til siden har hentet billedet af jernbanevognen frem (det tager 1 minuts tid.) og kør musen over felterne "Introduction", "Rules" og "Projects"
24-JAN-2002 Kjetil Johnsen Rørosbanen Denne side er på N o r s k !! Kjetil Johnsen har et godt website om jernbanestof. Der er en vældig god beskrivelse af Rørosbanen. Men i særklasse er dog siderne om den norske NOHAB variant Di3, der i det store hele modsvarer DSB's litra MY. Her findes gode tekniske beskrivelser og detaljerede oversigter - og først og fremmest virkelig gode billeder. 
23-JAN-2002 Klaus Egholm's Hjemmeside Dette website er på dansk Hvis man er til smukke billeder og underfundige beretninger om alt hvad der rør sig omkring jernbanerne er dette website et absolut fund. Det starter allerede på første side med et flot billede i modlys af et polsk damplokomotiv der står i remisen efter dagens arbejde. Og så er der beretningen om opfinderen med hans dampdrevne havebane... o.s.v. o.s.v. Rigtig god fornøjelse.!
22-JAN-2002 National Rail Museum, India Det nationale indiske jernbanemuseum er fyldt med oplevelser. Ikke alene er her samlet historisk materiale fra en af verdens største jerbanenationer. Det er sandelig også muligt at komme rundt i det meste af museet i en virtuel rundvisning. Og selv om man får bladret sig gennem museet har man ikke mistet lysten til at besøge stedet en skønne dag. Her må være lidt inspiration til andre!
21-JAN-2002 TU Cottbus Dette site er på tysk Technische Universität Cottbus har faget jernbanevæsen som fag. Man har også forfattet en filosofisk grundbetragtning omkring jernbanens placering i samfundet. På baggrund af denne sætning foretages al undervisning. Den gennemgående betragtning er at jernbanen mangler vejtrafikkens fleksibilitet, men at denne kan opvejes ved en bedre integration af transportmidlet og dens kunder, samt at jernbaner altid må være innovative for at tilpasse sig strukturforandringer.
20-JAN-2002 S-Bahn Berlin Dette site er på tysk S-Bahn Berlin GmbH er at sammenligne med DSB S-Tog. På dette website findes ud over oplysninger om køreplaner, strækninger og takster også forslag til udflugter i Berlin og omegn. Ud over dette findes der et virksomhedsportræt og en række billeder.
19-JAN-2002 Kansas City Southern Rail Network Dette website er på engelsk Kansas City Southern Rail Network er et typisk nordamerikansk jernbaneselskab. Det har de seneste år forstået at udnytte etableringen af NAFTA til at udvide sine forbindelser rund omkring i Nordamerika. Selskabets kernevare er godstransport - det samme som 90 procent af de øvrige private amerikanske jernbaneselskaber.
18-JAN-2002 KCRC Dette website er på engelsk Et innovativt website fra Hong Kong. Vi har tidligere berettet om KCR jernbanen og dens historie. Dette er jernbanens nye opdaterede website. Virkelig et besøg værd. Hvis man er nørd er der også lidt grundforskning i forestillingen. Dette website er stemmeaktiveret. Installér et lille ekstramodul til browseren og sig KCR tydeligt - og vupti...! Ud over dette er der god info om selskabet, ruter, tjeneste og det store udbygningsprogram.
17-JAN-2002 Dansk Jernbaneforbund Dette website er på dansk Jernbaner er andet end lokomotiver, skinner, signaler og bygninger. Det er først og fremmest også mennesker. Dansk Jernbaneforbund er fagforeningen for de fleste ansatte ved de forskellige jernbaneselskaber i Danmark. Forbundets website er ganske informativt omkring aktuelle forhold, men der kunne godt være en historisk oversigt over den udvikling jernbanernes ansatte har gennemgået i tidens løb.
16-JAN-2002 EWS (English Welsh & Scottish Railway) Dette website er på engelsk EWS er det store private godsselskab i Storbritannien. Selskabet råder voer 650 strækningslokomotiver og 18.500 vogne. Det er arbejdsgiver for 6.100 mennesker der tilsammen håndterer 1.100 tog om dagen. Ud over dette har EWS et virkelig flot website. Der findes mange små lækre detaljer som f.eks. på siden med Our Services. Prøv at lade musen passere signalerne i toppen af siden.
15-JAN-2002 Genesee & Wyoming Inc. Dette website er på engelsk Fra Europa kender vi større transportvirksomheder som Arriva eller Connex der opererer på tværs af landegrænsene. Genesee & Wyoming Inc. er en nordamerikansk jernbaneoperatør der helt eller delvist ejer mere end 20 jernbaneselskaber i fem lande. (USA, Canada, Mexico, Bolivia og Australien). Selskabet driver mere end 12.000 km ejet eller leaset spor, samt brugsret af yderligere 3.800 km spor. Ud over praktisk kundeinformation er deres website generelt meget informativt og der er mange fantastisk flotte jernbanebilleder.
14-JAN-2002 Modelbaneklubben "Jernhesten" Dette website er på dansk Jernhesten er i gang med at opbygge et website der fokuserer på N 1:160 modelbaner. Herunder naturligvis klubbens eget anlæg. Der finde allerede en del nyttig information at hente på dette website, ligesom der naturligvis er mange flotte billeder, samt relevante links.
13-JAN-2002 CSEE Transport Dette website er på engelsk (amerikansk)Dette website er på fransk CSEE Transport produceret signal- og strækningssystemer. Disse ATC systemer leveres til forskellige baneselskaber rundt omkring i verden CSEE leverer således en del af systemerne til TGV i Frankrig og Korea.
12-JAN-2002 Hafenbetriebsgesellschaft Braunschweig mbH. Dette site er på tysk Ja, det er havnen i Braunschweig. Hvis man ser på deres website vil man kunne finde Hafeneisenbahn. Havnejernbanen er på 15 kilometer og har 2 egne lokomotiver.  Et interessant motiv for modelbanefolk og iøvrigt et besøg værd når man alligevel er i Nordtyskland.
11-JAN-2002 Bahnweb Österreich Bahnweb Österreich er et meget omfattende website om Østrigs jernbaner. Dette website dækker alt fra lokomotivtyper til strækningsbeskrivelser, samt en masse aktuelle oplysninger. Der findes en linksektion der er målrettet mod Østrigske jernbaner o.s.v. For alle der interesserer sig for jernbaner i Østrig er dette website absolut et besøg værd.
10-JAN-2002 Pullman Links I forbindelse med arbejdet med Pullman TEMA artiklen er der kommet så mange links sammen at vi har samlet alle på en side. Denne oversigt er dagens link(s).
09-JAN-2002 UITP UITP der den internationale sammenslutning for offentlig transport. Grundlagt allerede i 1885 beskæftiger den sig med lokal og regional transport. Gode links til relaterede organisationer og meget relevant information.
08-JAN-2002 Med IC3-tog til Nymindegab Dette website er på dansk Dette er kun en enkelt side på et hjemmeværnets websiet. Det beskriver en usædvanlig togtur ad det gamle tyske rangerspor i anledning af Jernbanehjemmeværnets 50-års jubilæum.
07-JAN-2002 Børnenes Jernbane Dette website er på dansk Et ungarsk website med dansk tekst. Børnenes jernbane er en smalsporet jernbane på omkring 11 kilometer i nærheden af Budapest. Det unikke er at den drives at børn som frivilligt arbejde. Hvis ferieplanerne går i retning Ungarn var det måske et besøg værd.
06-JAN-2002 Stampville Dette website er på engelsk (amerikansk) Stampville.com er ikke et typisk jernbanesite. Men det er interessant for jernbane interesserede alligevel. På den side vi har valgt findes der udvalgte frimærker med lokomotiver. Derfor - hvis man har behov for en lidt anderledes indfaldsvinkel til jernbaner er Stampville et besøg værd. Bemærk i øvrigt der nydelige layout.
05-JAN-2002 Nordic Transportpolitical Network (NTN) Dette website er på dansk Nordic Transportpolitical Network (NTN) består af et transportpolitisk netværk og af et transportforskning netværk. Netværkene har til formål at sætte fokus på transportinfrastrukturerne i og fra de deltagende skandinaviske regioner og at kvalificere den regionale transportplanlægning.
04-JAN-2002 Banestyrelsen Dette website er på dansk Banestyrelsen har fået et nyt website. Det er ganske enkelt fremragende. I denne nye opdaterede version findes der også mere information en tidligere. Det er tydeligt at man har haft god professionel hjælp til at producere dette website. Her er alt hvad hjertet begærer af information om projekter, histore, trafikinformation statistikker, regler og love, og så videre.....Endelig et offentligt website med stil! Bravo!
03-JAN-2002 Trafikinfo Dette website er på dansk For den jernbane- og trafikinteresserede er dette en guldgrube af aktuel information. Her finder man information om toggangen i Hovedstadsområdet og videste forstand. Samarbejdet er etableret af Københavns Kommune, Københavns Amt, Frederiksberg Kommune, Vejdirektoratet, Hovedstadens Udviklingsråd, Banestyrelsen, DSB S-tog og Københavns Politi. Og indtil videre er der kommet et meget vellykket website ud af dette.
02-JAN-2002 Railroad Structures Dette website er på engelsk (amerikansk) Amerikaneren William Eric McFadden har studeret en lang række jernbanebygninger og har samlet dem på sit website. Der er tale om stationer, kulanlæg, broer, samt andre bygninger. Alle nydeligt kategoriseret efter bygningstype eller hjemstat. Her er inspiration for alle der arbejder med USA modelbaner.
01-JAN-2002 EGEBÆK-HVIDING Dette website er på dansk Hvad er nu dette? Et website for et lokalsamfund som dagens link på toptop.dk. Forklaring følger: Klik på Byen og Historie. Her findes en virkelig flot artikel med titlen: Jernbanens historie Vedsted-Hvidding jernbanestation 1887-1923. En virkelig god og gennemarbejdet artikel om Vedsted jernbanestation.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE