toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-JUL-2001 Scottish Railways Med den på toptop.dk herskende svaghed for nedlagte jernbaner kan de ikke undre at der ind i mellem sniger sig et site ind der er specialist på området. Denne gang er det et site fra Skotland der målet. Her findes korte beretninger om alle kendte og ukendte nu forsvundne skotske jernbanestrækninger.
30-JUL-2001 RØHJ Dette er et meget personligt website. Der er en række private billeder fra Ringkøbing - Ørnhøj - Holstebro Banen. Derved gives adgang til lidt af dagligdagen på en privatbane.
29-JUL-2001 Nässjö Järnvägsmuseum Et svensk jernbanemuseum lidt ud over det sædvanlige. Ud over den obligatoriske samling restaureret materiel findes også en temaudstilling og i museets nærhed findes også et frilandsmuseum hvori jernbanen er integreret. 
28-JUL-2001 Kwai Den berømte bro over floden Kwai. Først berømmet i Pierre Boulles roman og siden i David Lean's mesterværk med Alec Guinness i hovedrollen. Der findes stadig en bro over floden Kwai, om end ikke helt præcis den samme. Der findes også et museum og lidt materiel. Samtidigt er det et sted der giver stof til eftertanke.
27-JUL-2001 Epoche II Thomas Noßke har en speciel interesse for alt hvad der ligger i perioden 1919 - 1945, det modeljernbanefolk i Tyskland kalder Epoche II. Og der er et virkelig flot website der er kommet ud af dette. Her findes alt om Deutsche Reichsbahn i årene 1919 - 1945 - lokomotivnummerering, organisationsstruktur, værksteder, o.s.v. Der findes endda henvisninger til de korrekte modeller.
26-JUL-2001 MaK - Dieselloks Det er lykkedes for Gunnar Meisner at opbygge et meget detaljeret og gennemarbejdet website om diesellokomotiverne fra Maschinenbau Kiel AG.
25-JUL-2001 Spoornet Spoornet er en del af de nationale sydafrikanske transportselskab Transnet der bl.a. også ejer South African Airways og MetroNet. Her findes links til fragt selskabet og til det berømte Blå Tog.
24-JUL-2001 ALCOWorld American Locomotive Corporation - blandt kendere ALCO - har leveret materiel til mange amerikanske og udenlandske jernbaner gennem en menneskealder. Dagens site har specialiseret sig om info om denne producent.
23-JUL-2001 Nemoris - Jerbane Kim Christensen har under navnet Nemoris lagt en række billeder med jernbanerelaterede temaer på nettet. Formålet er at give jernbanevenner og andre mulighed for at bladre gennem arkivet, og se billeder som ikke har været vist offentlig før. 
22-JUL-2001 Jernbanen i Bramming Ovre i Bramming har de et rigtig godt website der handler om deres bys historie. Hvis man klikker ind og ser under Andet finder man også en hel del velskrevet materiale om jernbaner. Gode tegninger og rigtig levende historie. Rigtig flot.
21-JUL-2001 Nordsjællands Veterantog Nordsjællands Veterantog er en meget aktiv og dynamisk forening. Den startede oprindeligt som Helsingør Jernbaneklub og var i starten en lille modelbaneklub. Da man først havde taget skridtet over i retning af bevaring af historisk jernbanemateriel kom der virkelig fart i udviklingen. Se resultatet af 30 års energisk ulønnet frivilligt arbejde.
20-JUL-2001 Michigan Train Watchers Photos Trainspotting - eller Train Watching - er en populær sport mange steder. I Michigan findes der en lille udsøgt flok der har lavet en godt website hvor de samler frugten af deres arbejde til glæde for alle os andre. 
19-JUL-2001 Demiryolu - the Railways Enthusiast in Turkey En eksotisk udflugt til et site der har specialiseret sig i at berette om tyrkiske jernbaner. På denne side finder man information om og links til bl.a. veteranbaner, damplokomotiver, litteratur, historie, stationer og meget meget mere.
18-JUL-2001 Erik Olsens hjemmeside Erik Olsen skriver primært om modeljernbanernes tekniske detaljer og definitioner. Og det gør han rigtig godt. Der er en masse om målestoksforhold, standarder, perioder og lignende. Men der er også en række billeder af hans egne fremragende modeller.
17-JUL-2001 HSH Albanian Railways - Hekurudha e Shqiperise Denne website beskriver de albanske jernbaners historie, herunder specielt den nyere historie og aktiviteterne i Albanien i dag. Der er en god gennemgang af strækninger og materiel. 
16-JUL-2001 Bayerisches Eisenbahnmuseum Nördlingen Denne side er på tysk Foreningen er over 30 år gammel og de sidste 15 år har den drevet et jernbane museum i Nördlingen. Der arbejdes seriøst med både website og museum. De foreløbige resultater er meget lovende. 
15-JUL-2001 RailPage Australia Under mottoet Wasting Time and Bandwidth since 1992 bydes man velkommen til dette site. Temaet er australske jernbaner og der findes meget spændende information at hente her. Læs alt om materiel på eksisterende baner og på de mange museumsbaner rundt om i Australien.
14-JUL-2001 Ringsted Biblioteks Serie om Midtbanen Under arbejdet med at finde kilder til en lille artikel om Midtbanen fandt vi dette meget interessant stykke på Ringsted Biblioteks website. Det består af to dele. Den ene er en fakta artikel og det andet er en serie af billeder. Vi henviser til faktaartiklen og håber at man selv finder resten derfra.
13-JUL-2001 Fornøjelsen ved at have veteranjernbane som hobby Frichs A/S fylder meget i dansk jernbanehistorie, men det er forbavsende få sites der virkelig gør noget ved sagen. På dagens site er man ved at opbygge en række artikler om Frichs og deres historie. Vores eneste store lokomotivproducent. 
12-JUL-2001 Mike's Railway History - the way it was in 1935 En virkelig godbid for historieinteresserede. Et website der forsøger at beskrive en rækker jernbaner som de så ud i 1935. Læs om Pennsylvania RailRoad, Bjergbaner i Indien o.s.v. Et virkelig godt website.
11-JUL-2001 RAILcams.com Webcams er live kameraer der er koblet til internettet via en computer. Naturligvis er dette for stor en fristelse for en ægte jernbaneentusiast. Rundt omkring i verden findes der webcams der overvåger jernbaner. RAILcams.com peger har en oversigt over de bedste amerikanske - plus en del andre fra hele verden.
10-JUN-2001 Linx Linx AB er et selvstændigt datterselskab af SJ og NSB. Selskabet har 170 medarbejdere og hovedkontor i Göteborg. Selskabets primære opgave er at etablere hurtigtogsforbindelse mellem de skandinaviske storbyer.
9-JUL-2001 Model Railroader Magazine Homepage Kalmbach Publishing Co.udgiver en række specialmagasiner, heriblandt også Model Railroader. Bladet udmærker sig ved en meget omhyggelig gennemarbejdede artikler og ved at dække bredt.
8-JUL-2001 South African Railways Page En side der beskæftiger sig med sydafrikanske jernbaner - primært naturligvis Spoornet/Transnet. Der findes generelle fakta omkring jernbaner i Sydafrika og en hel del billeder. Meget lig mange andre sites der er fokuseret omkring et enkelt land er her også aktuelle nyheder at hente. En række tekniske detaljer om materiel og om dampdrift. 
7-JUL-2001 Tramdev Denne sider beskæftiger sig med offentlig transport, specielt light rail & sporveje, i Bristol området. Foruden dette kan man på siden også finde links og artikler inden for emneområdet. Vi fandt rapporter og billeder fra det meste af Europa. 
6-JUL-2001 De Bornholmske Jernbaner Nej - De Bornholmske Jernbaner er forsvundet. Men en gruppe mennesker på Bornholm har sat sig som mål at gøre noget for at fremme kendskabet til disse specielle baner. I første omgang er et besøg på deres website den letteste måde at følge arbejdet. Det næste skridt er naturligvis at træde til med en hjælpende hånd!
5-JUL-2001 Keld's Hjemmeside Keld H. Mikkelsen har fremstillet en website der er fuld af gode billeder dansk materiel. Det er glædeligt at se hvordan man med forholdsvis enkle midler kan producere en velfungerende jernbanesite.
4-JUL-2001 Skagensbanen Skagensbanen er for tiden ved at opdatere deres website. Der findes en utrolig masse information om hvordan banen arbejdede i gamle dage. Samtidigt formår man også at gøre opmærksom på at Skagensbanen er en levende virksomhed.
3-JUL-2001 Transportøkonomisk Forening, TØF Transportøkonomisk Forening, TØF, er en uafhængig forening inden for trafik, transport og logistik med det formål at formidle faglig kontakt og debat på tværs i transportsektoren. Hvert år siden 1980 har man uddelt transportprisen og TØF er et godt sted hvis man vil have en opdatering på  initiativer og begivenheder inden for trafik, transport og logistik, dvs. lovforslag, rapporter og andre aktuelle dokumenter.
2-JUL-2001 Svein E. Sando Svein Sando er en af drivkræfterne i Norsk Jernbaneklubb og hans website oser ligefremt af viden om norske jernbaner. Hvis man interesserer sig for emnet er dette site nærmest One-Stop-Shopping.
1-JUL-2001 Where The Heck Is Catawissa Man kunne forestille sig at det føste link der blev udvalgt til dagens link opfyldte alle krav til layout, design, samt relevant indhold. Men nej, her  Walter Gosciminski's website om sin station og historien bag en af de ældste jernbaner i Pennsylvania og USA. Lidt rodet site men masser af god historisk information. Og han har ret - når man hører navnet Catawissa tænker man uvilkårligt: "Hvor i h.... ligger det?"
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE