toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-MAJ-2002 Westmodell Desværre er westmodell's website ikke helt på højde med deres modeller, men det havde måske på den anden side også været for meget forlangt. Der findes en række lokomotiver tilgængelige i H0 og H0e og alle leveres med Faulhaber. Det skal nok tilføjes at Westmodell godt er klar over at der fremstilles modeller i særklasse. Priserner ligger omkring de 700 €.
30-MAJ-2002 Steam Locomotive Simulator Fra dette website er det muligt at hente noget så spændende som en damplokomotiv-simulator. Programmet burde fungere nogenlunde hæderligt på de fleste moderne wintel baserede computere. Det er muligt at simulere omkring 200 lokomotiver fra det meste af verden. De fleste er dog britiske.
29-MAJ-2002 Miniature Railways of Britain. Dette website har opbygget en oversigt over samtlige engelske havebaner med websites. Der er ganske vist en del af deres links der ikke fungerer, men alt i alt er det et virkelig godt website om emnet. Mere interessant endnu har de involveret sig i et projekt der forsøger at gøre det samme på verdensplan.
28-MAJ-2002 TILLIG Modellbahnen Firmaet Tillig startede med en smal produktion af H0 modeller. Denne blev senere udvidet til at omfatte TT da man overtog konkursboet fra det kendte mærke Zeute i Berlin. Ser man på firmaets website er det et godt eksempel hvordan man hurtigt får udnyttet en niche. Virksomheden driver i dag modelbanemuseum, en TT klub og et TT blad, samt den omtalte produktion af TT og H0.
27-MAJ-2002 Ahaus Alstätter Eisenbahn AG  Ahaus-Alstätter Eisenbahn AG, beliggende ved den tysk - hollandske grænse, har eksisteret siden 1898 og den dag i dag kører der regelmæssigt tog mellem Ahaus og Altstätte. Men i vore dage er det udlejning af godsvogne der er banens store forretningsområde. Udlejningen af de mere end 11.000 godsvogne i selskabets vognpark er med til at sikre stamstrækningen og ud over dette at banen kan være aktivt på en række andre områder. Alle der interesserer sig i godsvognes tekniske detaljer bør tage en tur forbi dette website. Her er både billeder og rigeligt med teknisk information.
26-MAJ-2002 Ferrocarriles del Uruguay Jernbaner i Sydamerika er ofte ganske spændende at forske i. Uruguays jernbaner var oprindeligt meget engelsk præget men begyndte i 1950 at få et mere sydamerikansk præg, inspireret af blandt andet Argentina. I de senere år er det USA der er forbilledet og materielleverandør. Websitet Ferrocarriles del Uruguay har en god historisk oversigt og en samling gode billeder fra dette for os europæere jernbanemiljø.
25-MAJ-2002 TAV.it De italienske statsbaner, FS, driver dette virkelig gode website om deres højhastighedsbaner. Der er mange gode oplysninger om principperne bag udviklingen af højhastighedstog, den italienske variant og de eksisterende og planlagte linier i Italien.
24-MAJ-2002 Model Jernbane Klubben "Gudenåen" Randers MJKGR er beliggende i Randers og har et anlæg der bygges i størrelse 1:87 (HO) og ejes af klubben. Det opbygges med virkelige stationer som forbilleder. Den endnu største station er Langå Station, men i øjeblikket er man gang med at bygge en endnu større station som endestation som indtil hedder Århus/Ålborg (skal fungere som 2 endestationer). På klubbens website er der en del billeder fra anlægget og desuden en række praktiske oplysninger om klubben.
23-MAJ-2002 Lokalbanen Et nyt dansk jernbaneselskab har set dagens lys. Der er nu tale om en række gamle bekendte der er blevet fusioneret til et nyt selskab. Under navnet Lokalbanen har HUR samlet de tidligere selskaber Nærumbanen, Gribskovbanen, Helsingør - Hornbæk - Gilleleje, Lille Nord, Østbanen og Frederiksværkbanen i et selskab. Som det sig hører til er der naturligvis også et website.
22-MAJ-2002 Martyna Martyna er en lille fransk producent af metalstøbesæt i skala 1:45. Deres sortiment er meget lille men udsøgt hvis man er til franske jernbaner. Specielt vellykket er deres model af tenderlokomotivet 141-TA. Ud over dette omfatter sortimentet et par personvogne og et par lokomotiver mere.
21-MAJ-2002 The Railway Association of Canada (RAC) Canada er på mange måder et overset land når det gælder jernbaner og dette på trods af der findes en række meget store og meget små jernbaneselskaber i Canada. RAC er sammenslutningen af jernbaner i Canada. Her finder man interessant og nyttig information om de canadiske jernbaner. Via linksektionen kan man vej til et par af de mere oversete selskaber. 
20-MAJ-2002 Saudi - British - American railway consortium Ganske uventet lykkedes det at finde et website der kunne berette noget fornuftigt om eksisterende jernbaner i Saudi Arabien. De fleste websites beskæftiger sig med Hedjaz jernbanen (som også berøres kort her) men ellers er der meget information og en del billeder om aktuelle jernbaner i Saudi Arabien. 
19-MAJ-2002 Finn's tog og rejseside Finn Møller har lavet et website der består af flere sektioner. To af disse beskæftiger sig med transport; et med jernbaner og et med US-Trucks. Jernbanesektionen har mange gode billeder men også de andre dele af websitet er bestemt et besøg værd. Det er et godt website der er nemt at finde rundt i og med lidt for enhver smag.
18-MAJ-2002 Trains Unlimited Tours Skulle der være problemer med at finde på en passende måde at tilbringe ferien er her et forslag: Jernbaneferie i eksotiske omgivelser. Trains Unlimited Tours arrangerer jernbanerundrejser til blandt andet Mexico, Honduras, Guatamale, Rusland, Kina, Canada og Cuba. Hvis ikke for andet er dette website et besøg værd på grund af de fantastiske billeder.
17-MAJ-2002 Stockholms Modelljärnvägsklubb (SMJ) Stockholms Modelljärnvägsklubb (SMJ) er nordens ældste modelbaneklub. Klubben råder over en veludbygget hjemmeside med en masse interessante tilbud. Senest er der også kommet mulighed for at købe modeller via klubben. Det der dog gør klubben og hjemmeside interessant er naturligvis Ekensholmsbanan, et af de største modelbaneanlæg i norden.
16-MAJ-2002 NMBS Rolling Stock Et belgisk modstykke til jernbanen.dk. Her findes data og billeder om både nuværende og tidligere rullende materiel hos de belgiske jernbaner. Et godt og velstruktureret website der er let at gå til.
15-MAJ-2002 Spor 1 Atter et godt dansk website om modelbaner. Denne gang Steen Larsens website om den lidt specielle skala Spor 1. På dette website findes en mængde gode tips til selvbyggere samt en lang række billeder. Emnet er godt afgrænset og beskrevet. Dette website er stadig under opbygning men alligevel et besøg værd.
14-MAJ-2002 Greek Train Models Dette græske website er ganske interessant i sin opbygning. Som udgangspunkt har man taget materiel ved de græske jernbaner og forsøgt at finde tilsvarende H0 modeller. I de tilfælde hvor det ikke lykkedes har man bygget en tilsvarende af forskellige dele tilgængelige på markedet. Websitet byder derfor på en række billeder af såvel modeller som virkelige lokomotiver og vogne fra de græske jernbaner.
13-MAJ-2002 Dunderberg Spiral Railway Dette website omhandler en "jernbane" der aldrig blev færdigbygget. Dunderberg Spiral Railway var planlagt som en udflugtsjernbane i nærheden af Jones Point, Rockland County i staten New York, USA. Opførelsen blev startet i årene 1890 til 1891 og denne lidt sære konstruktion ville, hvis den var blevet fuldført, den dag i dag have været verdens største rutschebane. Joseph Brennans website omhandler banens historie samt hvad der i dag er tilbage at af dette anlæg.
12-MAJ-2002 Bundeswehrloks Andreas und Patrick Böttger har lavet et website der beskæftiger sig med et af jernbanehistoriens niche-områder. Militære jernbaner! For at være helt præcis er der tale om det tyske forsvars jernbanelokomotiver i perioden 1949 til i dag. Mange af lokomotiverne er typer vi kender fra industribaner og af dansk interesse er specielt Henschel DH 360 - en forløber for litra MH. Dette website byder på mange gode billeder og, emnets følsomhed taget i betragtning, et ganske udførligt tekstmateriale.
11-MAJ-2002 Numedalsbanen Denne norske bane blev nedlagt i 1988 men det meste af strækning og infrastruktur findes stadig intakt. Gode kræfter er i gang med at arbejde for dette interessante stykke af Norges historie. Ulf Skauli's website samler det meste af banens historie og byder samtidigt på en række interessante billeder.
10-MAJ-2002 John Hurst's Railway Photograph Catalogue Endnu et godt australsk jernbanewebsite. John Hurst har samlet en række virkelig gode fotografier af jernbanemateriel. Langt de fleste stammer fra Australien, men der er også en række fra andre lande. Der er en god struktur og det er let at finde frem til de spændende fotos. Som eksempel skal her blot nævnes billeder af forulykkede godsvogne i der får lov til at ligge ved siden af sporet efter det er blevet tømt og skrællet for genanvendelige mekaniske dele. Men ellers dækkes hele spektret fra damp til diesel.
09-MAJ-2002 Huberts Eisenbahn homepage Horst Hurbert har opbygget en jernbaneside med mange gode fotografier. Der er gruppen af billeder med nyere DB lokomotiver og helt specielt god er hans samling af tema orienterede jernbanebilleder. F.eks. fra stationener eller remiser.
08-MAJ-2002 Höyryraide AY (STEAMRAIL) Misundelse er en grim ting og derfor skal der kun lyde lovord om denne finske museumsbane. Banens website findes på finsk, engelsk og svensk. Strækningen går mellem Helsinki og Porvoo og er på 61 kilometer. Man kan komme til Porvo med fly og derefter tage en køretur på 45 kilometer ud til banen. Mere misundelsesværdigt er at man om sommeren på omkring 3 timer kan sejle fra Helsinki til Porvoo. Banens website byder på lidt historie om bane og materiel. Der er også en række fine billeder samt naturligvis instruktioner i hvordan man kommer til Porvoo og hvordan men lejer et tog.
07-MAJ-2002 Pol-Rail Det er ikke så svært som det først lyder. Dette er et website for et polsk jernbanetransportselskab på italiensk. Forklaring følger: virksomheden er et joint-venture mellem de italienske statsbaner og et polsk selskab med PKP som største aktionær. Desuden er der en række datterselskaber i Østrig, Ungarn, Rumænien m.fl. Det er et godt dynamisk website med en hel del information og selv om det er italiensk er det rimelig let at forstå. Se blandt andet sektionen med Parco Vagoni hvor der forskellige typer af godsvogne er beskrevet. Ret elegant.!
06-MAJ-2002 AATTC Dette website fra Australien tilhører Australian Association of TimeTable Collectors. Ganske rigtigt - den australske forening for køreplanssamlere / -entusiaster. Foreningen er fra 1983 og har som væsentligste formål at udbrede kendskabet til alle former for transportrelaterede tidsplaner. Først og fremmest er der en hel del artikler på dette website om køreplaner og rejser. Desværre er der lidt "klumper" i websites layout så enkelte tekster kan være lidt svære at læse, men generelt er der meget interessant information at finde.
05-MAJ-2002 Ronedo Rumænien har en spændende jernbanetradition. På dette website hvor der tilbydes turistrejser med damptog i Rumænien kan man se interessante billeder af smalsporet materiel samt en del links. Man ser hurtigt at det er en lidt anderledes tradition end den nordeuropæiske.
04-MAJ-2002 Wheels Museum Wheels Museum ligger i Albuquerque i staten New Mexico i det sydvestlige USA. Museet har til huse i Santa Fe jernbanens tidligere værksteder - et kompleks på 12 bygninger - der i sig selv er et tegn på hvad der skabte byen mere end noget andet. I Danmark kender vi tilsvarende fra f.eks. Langå.  Wheels Museet har et godt website med mange spændende artikler og billeder. Måske er her lidt inspiration til lignende danske institutioner. Bemærk hvor godt det er lykkedes at få websitet til at fremstå som et aktivt medie med aktuelle nyheder. 
03-MAJ-2002 Fuggerth Fuggerth er et nyt navn i rækken af producenter af H0 materiel. Virksomheden har specialiseret sig i materiel fra den tidligere østblok og fra Grækenland. Naturligt nok er der specielt fokus på hjemlandet Ungarn. På den tysk-/ungarsksprogede hjemmeside kan man det det aktuelle udbud af modeller. Der produceres både til jævn- og vekselstrøm. Materiellet kan være et interessant supplement til et ellers efterhånden ret ensartet udbud fra de større producenter.
02-MAJ-2002 Banebasen Banebasen er en aflægger af RailSoft og Forlaget Holsund. Formålet med tjenesten er at tilbyde især medierne adgang til pålideligt og professionelt materiale om danske jernbaner. Som begrundelse for etableringen af tjenesten angiver man "..at initiativet er udsprunget bl.a. af irritation over, hvor lemfældigt jernbaneemner behandles i medierne."  Og hvis denne tjeneste kan afhjælpe de værste fejl og mangler kan den kun hilses velkommen.
01-MAJ-2002 MoMoLo Modelbaneklubben med det sjove navn har naturligvis også en hjemmeside. Og hjemmesiden bærer præg af at man har det sjovt i MoMoLo. Samtidigt med dette har klubbens medlemmer opbygget og besøgt en række interessante modelbaneanlæg.  Heldigvis har man været flittig med kameraet i hele forløbet hvilket har resulteret i en lang række gode billeder fra forskellige anlæg. Ved siden at de mange fine billeder findes der en række artikler med tilknytning til modelbaner. Absolut et besøg værd for den modelbane interesserede.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce

Med Caroline fra Hørve til Værslev
- Hørve-Værslev jernbane, 1919-1956

Privatbanen mellem Hørve og Værslev blev åbnet i 1919 og førte et stille liv frem til nedlæggelsen i 1956. Bogen giver et godt indblik i historien bag og livet ved en rigtig dansk "træbane"

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE