toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-MAR-2002 Kjell Dahle modelltog Dette website er på norsk En norsk modelbane i Western stil fra omkring 1860. Der er alt hvad der hører til den type anlæg og endda cowboys, indianere, soldater og damplokomotiver. Ved første øjekast kunne det minde om et tidligt John Allen anlæg - men der er naturligvis forskel.
30-MAR-2002 Videbæk - Skjern Veteran- og Modeljernbane Dette website er på Dansk Foreningens website er produceret af Moskjær Data der har lavet et rigtig flot layout. Desværre kniber det lidt med indholdet. Det havde pyntet med lidt flere oplysninger om foreningen, lidt billeder, banens historie o.s.v. - men foreløbig er der da lagt an til noget stort.
29-MAR-2002 Trefoten & Norrtälje - Väddö Trefoden henviser til den specielle skala H0s3 - en H0n3 variant, men med sporvidden 891 mm, svarende til tre svenske fod... deraf navnet Trefoten. På websitet findes mange virkelig flotte billeder fra dette imponerende anlæg. Der er virkelig kælet for detaljerne på anlægget. En god inspirationskilde. Samtidigt med anlægget er der også en række faktuelle oplysninger og billeder fra forbilledet. Absolut et besøg værd.
28-MAR-2002 Guangshen Railway Company Limited Dette website er på engelsk Dette kinesiske jernbaneselskab driver passager og godstrafik på indenrigsruter mellem Guangzhou og Shenzhen, samt videre til Hong Kong. Selskabet er grundlagt i 1996 og har årligt omkring 34 millioner passagerer og transporterer omkring 27 mio. ton gods årligt. Passagerindtægterne leverer mere end 60 procent af virksomhedens omsætning. Hurtigtoget Den blå pil bliver også drevet af dette selskab og forbinder ligeledes Guangzhou og Shenzhen. Selskabet der er hjemmehørende i det kommunistiske Kina er noteret på børsene i New York og Hong Kong. 
27-MAR-2002 Puffing Billy Dette website er på engelsk Verdens næstældste museumsbane ligger i Australien og hedder Puffing Billy. Tidligere var den kendt som Gembrook linien hos Victorian Railways. Økonomiske årsager fik Victorial Railways til at lukke linien men ved hjælp af et lokalt initiativ lykkedes det at bevare linien. Banens website har en speciel fanside hvor der er en hel masse information om materiel, aktiviteter og historie.
26-MAR-2002 Crossrail Dette website er på engelsk Londons udgave af det københavnske metro projekt. Sammenligningen holder ikke helt men der er en lang række paralleller. Begge projekter har været længe undervejs, begge projekter skal aflaste den eksiterende infrastruktur og skabe bedre forbindelser i den kollektive trafik. Crossrail blev etableret som et 50/50 joint-venture mellem London Trasport og Strategic Rail Authority. Mere information kan hentes på Crossrails website der er godt og informativt.
25-MAR-2002 The Industrial Revolution and the Railway System Dette website er på engelsk En ambitiøs titel dækker over en website på Mount Holyoke College der stammer fra 1999 og siden er blevet udbygget af historiestuderende uden ledelse af  Professor Robert Schwartz. Temaet er jernbanernes indflydelse på den industrielle revolution. Som man kan forvente er der en række historiske tekster og billeder der belyser emnet. Det er dog specielt den industrielle revolution i England der er dækket på dette site.
24-MAR-2002 Virgin Trains Dette website er på engelsk Virgin er verdens mest succesfulde franchaise forretning. Richard Branson har skabt en milliardforretning med navnet Virgin. Virgin Trains driver de to største netværk i det udliciterede britiske jernbanevæsen. West Coast Trains og CrossCountry Trains har nogle af de længste strækninger, bl.a. Dundee - Penzance (ca. 1.200 km) og Glasgow - Bournemouth (ca. 900 km).
23-MAR-2002 175th Anniversary of Railroading in America Dette website er på engelsk Den 27. februar 2002 er det 175 år siden at B&O jernbanen blev verdens første statskoncessionerede jernbane. I den anledning løber der naturligvis en række arrangementer af stabelen. Baggrund og andet kan ses på det til formålet etablerede website.
22-MAR-2002 Trafikbogen Dette website er på Dansk Trafikbogen er en linksamling der drives af NOAH. Normalt er linksamlinger struktureret efter en eller anden tilfældig metodig som de færreste besøgende kan gennemskue. Trafikbogen har opdelt sine links i grupper efter transportrelaterede temaer. Enkelt og ganske effektivt.
21-MAR-2002 Die Semmeringbahn En god beskrivelse af en jernbanestrækning i Østrig. Her findes al den relevante information man har brug for på en enkelt side. Som inspiration til hvordan man kan beskrive anlæg og historie af en strækning er denne side yderst relevant. Bemærk også hvordan der er en god sammenvævning mellem den ansvarlige for projektet og banen.
20-MAR-2002 Stadtverkehrsgeschichte Wien Det historiske museum for nærtrafik i Wien er først og fremmest et museum om byens jernbaner og sporveje. Sidstnævnte i særdeleshed. Her finder man blandt andet mange spændende billeder og artikler fra Wien historie som hovedstad i dobbeltmonarkiet Østrig - Ungarn over sammenbruddet og besættelsen efter 2. verdenskrig og frem til i dag. Alene billederne gør det hele besøget værd.
19-MAR-2002 Memória do Trem Dette website er på engelsk Memoria do Trem er en brasiliansk forening der arbejder for bevaring af historisk jernbanemateriel samt for at udbrede kendskabet til landets jernbaner.  Dette website dækker alle aspekter af brasilianske jernbaner, inklusive modelbaner. Tekst findes både på engelsk og portugisisk.
18-MAR-2002 Institution of Railway Signal Engineers (IRSE) Dette website er på engelsk For nogle er det blot en interessant hobby, for andre er det deres daglige arbejde: Jernbanesignaler. IRSE er den britiske faglige sammenslutning for alle der arbejder med præcis dette område. På deres website findes relevant information til emnet og fokus ligger i sagens natur på de britiske systemer.
17-MAR-2002 Eisenbahn-Romantik Dette website er på tysk. I Tyskland findes der som i Danmark to store statslige net. Det ene ARD er opdelt efter samme princip som TV-2. På en af disse lokalstationer, SWR (Südwestfernsehen), findes det er program der snart har kørt i over 14 år. Eisenbahn-Romantik (jernbaneromantik) hedder programmet.  Tema for udsendelserne er som regel museumsbaner og jernbanenostalgi i Tyskland eller de tysktalende dele af centraleuropa. 
16-MAR-2002 Locomotive Leasing Partners Dette website er på engelsk LLP er et amerikansk selskab der har specialiseret sig i at lease lokomotiver til jernbaneoperatører. Altså lidt det samme som f.eks. Siemens gør i Europa. Det der fængede ved denne website er den gode oversigt over de typer der kan leases fra selskabet. Her kan man - ganske vist i LLP farver og logo - se billeder af typer som f.eks. GP38DC, GP40, SW1500, GP15-1, SD40-2 m.fl. For alle typer findes gode oversigts skemaer over tekniske data.  
15-MAR-2002 Jernbanemannen Dette website er på norsk Dette link byder på starten af beretningen om jernbanemanden Aksel Lunders liv. Der findes flere henvisninger fra hans liv og henvisninger til andre jernbanerelaterede sites og artikler der berører Aksel Lunder. 
14-MAR-2002 Rasmus Villefrance, Trains Dette website er på Dansk Rasmus Villefrance har en række sider med jernbanebilleder på sit website. Temaerne er modelbaner, Danlink, Tyske billeder, HFHJ og DSB. Desuden enkelte oplysninger om Märklin jernbaner.
13-MAR-2002 Liaison ferroviaire transalpine Dette website er på fransk Et af de mere ambitiøse projekter i Europa er en nu hurtigtogstunnel gennem de fransk-italienske alper. Foreløbig er det først og fremmest den franske side er promoverer projektet. Fra italiensk side er man stadig en smule skeptisk over for de store omkostninger.
12-MAR-2002 Færgefart i Danmark Dette website er på Dansk Forlaget Nautilus har specialiseret sig i at udgive bøger om maritime emner, herunder naturligvis færgefart. Fra forlaget er der således kommet en bog om DSB Færger og der er flere andre på bedding der kunne være interessant for jernbaneinteresserede. Den historiske oversigt over færgefart i Danmark kan naturligvis ikke undgå at berøre samspillet mellem færger og baner.
11-MAR-2002 Magnetschnellbahnen.de Dette website er på tysk. Forfatteren, Jens Schulze, siger i al beskedenhed at han vil forsøge at samle alt relevant information omkring magnetbaner og tekniske oplysninger om de vigtigste magnetbanesystemer. Siden er under opbygning, men hvis det der allerede findes er et udtryk for den endelige website kvalitet er den virkelig værd at holde øje med. For alle der interesserer sig for elektriske baner og lokomotiver er afsnittet om historie "Geschichte" værd at se igennem.
10-MAR-2002 Charles Fenner Ball Dette website er på engelsk Den amerikanske maler Charles Fenner Ball har jernbanemotive blandt sine foretrukne. Stilen leder tankerne hen på 1950'erne og en del af motiverne er da også hentet fra den periode.
09-MAR-2002 Railroad Maps Collection Dette website er på engelsk USA's kongres har et projekt der hedder American Memory. Formålet er at fastholde USA's historiske udvikling og publicere den via WWW. Blandt de mange fremragende kilder der ad den vej er blevet offentliggjort findes samlingen over tidlige amerikanske jernbanekort. Via det specielle site der hedder Railroad Maps Collection er det muligt at få kort og kortfattede beskrivelser om amerikanske jernbane i perioden 1850 til 1950.
08-MAR-2002 ModelBouwer.nl Dette website er på engelsk Det interessante ved dette website er at det omhandler en hollandsk modelbane, men med en dansk jernbane som tema. På dette website beskrives blandt andet i en artikel hvordan man bygger en Triangel motorvogn. Man har også startet en webring med danske (model)baner.
07-MAR-2002 Jasper N. Haines' Lehigh Valley Scrapbook Dette website er på engelsk Dette website er bygget over arkiverne fra Jasper N. Haines (1876 - 1956). Fra 1898 til 1946 var han ansat ved Lehigh Valley Railroad. I den periode tog han stribevis af billeder af selskabets materiel. Disse er nu samlet på et website og giver et godt billede af ikke bare Lehigh Valleys udvikling, men den teknologiske udvikling ved jernbanerne i al almindelighed.
06-MAR-2002 Boston & Albany Dette website er på engelsk Boston & Albany kan spore sin historie helt tilbage til året 1833. Gennem en række fusioner blev selskabet i 1867 til det Boston & Albany der kendes af de fleste USA entusiaster. B&A er mest kendte for deres specielle Eddy Clock lokomotiver der var så pålidelige at man simpelthen gav serien navnet "Clock".
05-MAR-2002 Queensland Railways Dette website er på engelsk Jernbaneselskabet driver et net af ruter i den australske delstat Queensland. Selskabets website er ganske interessant og der har blandt andet en sektion de kalder Track Club der henvender sig specielt til jernbaneinteresserede. Her kan man få lidt faktuelle oplysninger, historie og beskrivelse af deres materiel. Selskabet beskriver således kort deres variant af Pendolino konceptet. Samme sted findes skolekontakt, museumsbane med mere. På selve hjemmesiden er der de traditionelle oplysninger fra kommercielle jernbaneselskaber i den engelsksprogede verden. Alt i alt et meget lærerigt website.
04-MAR-2002 Brandhøjbanen Dette website er på dansk Brandhøjbanen er skabt af Modeldampklubben og er en selvstændig afdeling af denne. Mange af medlemmerne bygger i deres fritid små damp, el. og motordrevne lokomotiver i størrelsesforholdet - 1:12, 1:10, og 1:8, og der køres også med modeller af smalsporsmateriel i størrelse 1:3. Afdelingens website giver kortfattet information omkring materiel, geografisk placering og muligheder for besøg, medlemskab m.v.
03-MAR-2002 Hoosier Valley Railroad Museum Dette website er på engelsk Hoosier Valley Railroad Museum er et godt lille museum. Blandt andet råder museet over et C&O Kanahwa og et 0-4-2T. Ud over dette masser af rullende materiel. En interessant lille detalje ved museet website er de historiske billeder. Her findes virkelig mange gode billeder fra gamle dage et fund for USA interesserede. For at få besøgende til at komme tilbage er denne samling af billeder "roterende" d.v.s. at ikke kan se hele samlingen på en dag - men bliver nødsaget til at komme igen.
02-MAR-2002 Light Rail Atlas Dette website er på engelsk Light Rail Atlas er et hollandsk website der er fyldt med informationer omkring sporveje og metroer rundt omkring i verden. Ambitionen er at skabe et interaktivt miljø der henvender sig til alle med interesse i disse transportmidler.
01-MAR-2002 Electric Train Systems ETS Dette website er på tysk! I Danmark er ETS en forholdsvis ukendt producent af modelbane udstyr. Men det er lykkedes det tjekkiske firma at få skabt sig en niche på såvel det tyske som det amerikanske marked med sine fine 1:45 modeller. Blandt andet leverer virksomheden en meget eftertragtet sæt med lokomotiv og tjekkiske ølvogne.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce

The 2004 Arriva Bus Handbook

2004 udgaven af Arriva Bus Handbook er en specialudgave indeholdende en række forskellige oplysninger om bestanden og forskelligheden i de forskellige regionale centre Arriva driver busdrift fra i Storbritannien. 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE