toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-NOV-2001 Ferrocarril de Antofagosta a Bolivia Dette website er på spansk men der er dog en del interessante informationer at hente alligevel. Med vores begrænsede kundskaber udi det spanske er det lykkedes os at finde ud af at det er et privat selskab der blev oprettet i 1888 i London. Ud over selve Bolivia driver selskabet også strækninger i nabolandende.
29-NOV-2001 Kofods Railroad Links Fra Norge kommer denne gode samling links. Der er en smuk blanding af links vedrørende alt fra software, kunst, historie samt store og små baner. Et godt sted at starte et par timers surf.
28-NOV-2001 Steamlocomotive dot Com Steamlocomotive dot Com er nok kendt af de fleste der interesserer sig for damplokomotiver. Dette website er løbende under udbygning og har efterhånden fået mange gode beskrivelser og billeder af damplokomotiver. Der er desuden mange henvisninger til forskellige museums- og bevaringsforeninger i den engelsktalende del af verden.
27-NOV-2001 Fjelland Et eller andet sted på grænsen mellem sjov og alvor ligger Fjelland. Det er et website og en verden der blev skabt i 1950'erne af T. Mellin-Olsen. Idéen er blevet taget op igen i 1980'erne og det er der kommet en række interessante modelbaner ud af. Og bortset fra det underholdende element med et skandinavisk Utopia er Fjelland et godt eksempel på hvordan men gennemført laver sit eget layout til en fiktiv privat- eller sidebane. Det hele hænger ganske godt sammen uden at det bliver uoverskueligt.
26-NOV-2001 National Rail I Storbritannien er det meste af togdriften sendt i licitation og drives i dag af en række forskellige selskaber. Dette website fungerer som deres fælles ansigt mod omverdenen, speciel de rejsende. Her findes information om køreplaner, rabatordninger, de enkelte operatører, samt andet relevant materiale. 
25-NOV-2001 Projekt Basisnet Denne sider er på dansk. Hos Rambøll ligger hjemmesiden for det offentlige Basisnet projekt. Formålet med projektet er af undersøge mulighederne for forbedringer af den kollektive trafik i Københavnsområdet frem mod år 2010. HT og Trafikministeriet har med Projekt Basisnet ønsket at afdække mulighederne for at styrke den kollektive trafik i Københavns- området nu og i fremtiden. Antallet af biler vokser, folk kører i højere grad på tværs af de anlagte "fingre" i den kollektive trafik, og mange mennesker rejser ud af byen for at komme på arbejde i forstæderne. På nævnte URL er det muligt at hente en rapport fra projektet med de væsentligste konklusioner.
24-NOV-2001 National Federation of Rail Sociteies Den New Zealandske udgave af sammenslutningen af veteranbaner er grundlagt i 1972 og har til formål at koordinere aktiviteter for museums- og turistbaner i New Zealand.. Dette site er et godt udgangspunkt for hvad der rør sig omkring bevaring af jernbaner på New Zealand. Skulle være så heldig at planlægge en tur til dette spændende land er det en gode måde at få et overblik over mulighederne for lidt røg og damp på turen. 
23-NOV-2001 The Seashore Trolley Museum Kennebunkport, Maine, USA. Det er da vist noget med Kennedy familien. Der findes dog andre attraktioner på disse kanter. Hvad med en rigtig gammel amerikansk sporvejslinie. Specielt stolte er man af sine restaurerede vogne fra omkring 1900. Ud over dette driver foreningen bag sporvejen også et meget informativt website.
22-NOV-2001 Train-sim.dk Denne sider er på dansk. Jernbanefolket har længe savnet et modstykke til Microsoft Flight Simulator. Stor var begejstringen da Microsoft lancerede Train Simulator. Train-sim.dk vil sikkert gøre sit til at dette spil får endnu flere danske tilhængere. På dette site findes danske tilføjelser til Train Simulator. Hvad med at køre IC4 på Lollandsbanen? Ja - ikke sandt! Og der findes flere danske godbidder at hente samme sted. Et flot stykke arbejde.
21-NOV-2001 Dansk Fragt- og Banemærkeklub Denne sider er på dansk. Mange danske privatbaner har gennem tiderne udstedt deres egne fragtmærker. Der findes en klub der har specialiseret sig i denne specielle typer mærker. Atter et website der har taget et lidt overset emne op og fået det præsenteret i en form hvor ikke-specialister kan forstå og glædes over emnet. 
20-NOV-2001 unofficial homepage of Iranian Railways Iran har et stor og udstrakt jernbanenet. Dette website forsøger at give et billede af jernbanerne i dagens Iran. Og der er ikke så få oplysninger der kan hentes her. Her findes alt lige fra strækningsoversigt, netkort, historie, rullende materiel o.s.v. Ganske godt af et website produceret eksil.
19-NOV-2001 Railwayana and Model Railway Home Page Det er rimelig enkelt at finde oplysninger om vore dages irske jernbaner. Går opgaven derimod på at finde materiale om forsvundne irske selskaber er det straks mere vanskeligt. Og dog! Ken Lennan har på sit website en auktionstjeneste med forskellige sager fra irske baner. Ud over dette har han også information om næste alle de irske selskaber der har eksisteret - det gælder normal og smalspor. Et besøg værd.
18-NOV-2001 Lundsten's Basement Denne sider er på dansk. Endnu et dansk website der temastisk har valgt at behandle amerikanske jernbaner. På dette site kan man finde information omkring nogle amerikanske baner, danske og amerikanske signaler, samt lidt om forfatterens modelbaneanlæg.
17-NOV-2001 Modelleisenbahn Wiehe GmbH En lille turistattraktion med over 300.000 besøgende. Beliggende i den østlige del af Harzen findes byen Weihe. I denne by har en gruppe dynamiske mennesker bygget et modelbaneanlæg i en tidligere stald fra et LPG (Forkortelsen for en DDR statsfarm). Selv om dette website er lidt stift i layout er der mange virkelig gode billeder og oplysninger. Her er virkelig inspiration at hente for modelbyggere.
16-NOV-2001 Brighton and Hove Bus and Coach Company Brighton and Hove startede med hestetrukne sporvogne. Senere skiftede man over til elektriske sporvogne og på et tidspunkt gled sporvognene ud.  Selskabet har et virkelig gennemarbejdet website hvor der er blevet plads til både historiske data om materiel, virksomhed og lidt af det usædvanlige. 
15-NOV-2001 Århus Sporveje Denne sider er på dansk. På overfladen en smule kedelig at se på. Går man lidt i dybden hos Århus Sporveje finder man mange virkelig interessante ting. F.eks. processen omkring genindførelse af sporvogne i Århus (for de interesserede er her det direkte link)
14-NOV-2001 Jürgen's Dampfseite Et tysk website der omhandler smalsporsbanerne i Harzen. Specielt banerne der under et kaldes Die Harzer Schmalspurbahnen. Der bydes på mange gode billeder og en del tekniske oplysninger. Alt sammen på tysk.
13-NOV-2001 Laurel Lines Dette amerikanske website er et besøg værd på grund af de mange fine billeder at amerikansk og canadisk materiel i arbejde. Her er de helt banale daglige situationer, lidt historisk materiel og endelig de udsædvanlige ting man kan se på amerikanske skinner, som for eksempel et Canadian Pacific med hele seks enheder.
12-NOV-2001 Tog-Norge Denne site beskæftiger sig, som navnet antyder, med tog i Norge. Den hed tidligere Tog i Norge, men har nu fået eget domæne og er langsomt på vej med et nyt layout. På sitet er der en del information om nyere norske lokomotiver, inklusive gode billeder.
11-NOV-2001 Struer Kommandopost Denne sider er på dansk. Small is beautiful siger man på engelsk. Det er meget passende på denne side. Anton Dam Nielsen har skrevet denne artikel om Struer Kommandopost. Et godt eksempel på at der ligger en god historie gemt hvor man mindst ville forvente det.
10-NOV-2001 Anten - Gräfsnäs Järnväg Dette site omhandler en svensk smalsporet museumsbane. Ud over at beskrive banens egen arbejde er der en masse gode oplysninger om andre smalsporsbaner samt en række historiske information. Der er naturligvis også den obligatoriske samling billeder.
9-NOV-2001 History of The New York Central.... Egentlig hedder denne side History of The New York Central and Hudson River Railroad Company men det er lige langt nok som overskrift. Kilden er fra 1913 regnskabet af New York Central. Som kilde ganske spændende. Hvis man efter læsning af denne side har lyst til mere New York Central er artiklen del af et specialiseret site om netop denne bane. 
8-NOV-2001 Railways Denne site er i virkeligheden en amerikansk rejsesite. Set ud fra en jernbaneentusiasts synspunkt er det eneste interessante at der rigtig mange gode links til jernbaner eller samlinger af jernbanerelaterede links.
7-NOV-2001 Eisenbahnen im Seeland Dette website er fokuseret på Seeland i Schweiz. Her findes alle de oplysninger man kan tænke sig fra områdets jernbaner. Banegårde, Bygninger, nyt og gammelt rullende materiel. Der er virkelig mange gode billeder i hver kategori. God historisk oversigt findes også.
6-NOV-2001 Larry Paikin På TV var der i de gode gamle dage et program hvor man kunne gætte forskellige menneskers profession. Mon ikke en forhandler af brugt jernbanemateriel havde forårsaget en del undre. Larry Paikin har et website hvorfra han tilbyder en del ældre, fortrinsvis canadisk, materiel. Og han var virkelig meget interessant at byde på, og en hel del er fra 1950'erne. Som en lille appetitvækker (5-NOV-2001) 50 Ton PLYMOUTH Diesel-Electric (rangerlok).
5-NOV-2001 CNCyclopædia På denne site findes ikke bare oversigten over CNs lokomotiver fremstillet på MLW, men en næsten complet oversigt over alle CN (Canada) lokomotiver.
4-NOV-2001 Le centenaire de l'arrivée du chemin de fer à MORBIER Dette site er egentlig beskrivenden for hele Morbier regionen men på en af siderne findes en udemærket gennemgang af anlægget af jernbanen. På dansk hedder denne side Hundredeåret for ankomsten af jernbanen til MORBIER. På forsiden, midt i billedet er der et gammelt avisudklip.Klip på det for at komme til sagens kerne. Der findes en række fine billeder og et link til en mere beskrivende tekst.
3-NOV-2001 Danske damplokomotiver Danske damplokomotiver i virkelighed og model er en spændende tematisk hjemmeside af Jens Vesterdahl. Den omhandler som navnet siger danske damplokomotiver. Det interessante her er at den dækker såvel den virkelige verdens 1:1 damplokomotiver og de lidt mindre udgaver i model.
2-NOV-2001 Rio Grande Pacific Corporation Dette website er et fund for alle som elsker små amerikanske jernbaneselskaber. Rio Grande er moderselskab for en gruppe af mindre selskaber. Masser af gode billeder og en fornuftig mængde af information. Et besøg værd.
1-NOV-2001 N Gauge Society N Gauge Society er et engelsk selskab der som navnet siger beskæftiger sig med skala N. Foreningen er grundlagt i 1967 af en flok britiske entusiaster med den ny afdøde Sydney Pritchard - måske kendt i Danmark p.g.a. hans engagement omkring Peco Railway Models. Selskabet har en hjemmeside byder på megen god information for spor N entusiaster.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE