toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-OKT-2001 Japon, l'Empire du Rail Fransk Dette website beskæftiger sig med nærtrafik, herunder naturligvis skinnebårne trafikmidler, i er par af  Japans store byer. Blandt de mere interessante temaer er monorail banerne.Der er endda anvist hvordan man kan få oversat via AltaVista hvis behovet skulle være der. 
30-OKT-2001 Mariager-Handest Veteranjernbane Mariager-Handest Veteranjernbane er stiftet midt i 1960'erne, hvor størsteparten af Danmarks lokale jernbanenet blev nedlagt. Veteranjernbanen har siden dengang samlet interessant, historisk jernbanematerie. med det formål, at bruge dette materiel i et aktivt og levende museum. Banen driver et godt og informativt website med relevant information og gode billeder.
29-OKT-2001 The Bureau of Transportation Statistics Engelsk The Bureau of Transportation Statistics er det amerikanske institut for transportstatistik. På deres site finder man, i sagens natur, mange statistiske oplysninger fra USA. Desuden er der mange relevante internationale sammenligninger. Der er også en del omkring metoder til behandling af transportdata til statistisk brug.
28-OKT-2001 Osthannoversche Eisenbahnen Klaus-Dieter Tröger`s private hjemmeside om OHE (Osthannoversche Eisenbahnen AG) er velstruktureret og fyldt med gode oplysninger om emnet. Dette website er fuldt på højde med mange jernbanebøger. Gode artikler om historie, bygninger og materiel. Oven i dette får man rigtig mange gode billeder.
27-OKT-2001 Azienda Trasporti Milanesi S.p.A. EngelskItaliensk Selskabet er ansvarlig for nærtrafikken i Milano området. Det er interessant at sammenligne denne website med f.eks. HT's hjemmeside. Selskabet er ansvarlig for driften af 3 jernbanelinier,  120 sporvogns-, trolley-bus-, og buslinier. Trafikken strækker sig over 1400 km net og dækker hele 86 kommuner.
26-OKT-2001 Lollandsbanen I April 2001 udgjorde Lollandsbanen det mest kedelige vi kunne opdrive blandt danske banesites. I løbet af foråret har denne site gennemgået en opdatering der har løftet denne site betydeligt. I dag er det en god og informativ oplevelse at besøge banenswebsite. Som eksempel kan nævnes siden med banens historie der hører til det bedste vi har set når en virksomhed skal berette om sin egen historie.
25-OKT-2001 West Japan Railway Company. Engelsk Med 42.570 er selskabet et af de absolut største jernbaneselskaber. Selskabet driver blandt andet de berømte Shinkansen tog. Den engelsksprogede del af websitet indenholder information om tog, organisation og køreplaner. Desuden en del billeder.
24-OKT-2001 Elgin, Joliet & Eastern Photo Archive Engelsk Endnu et godt website, der som navnet antyder, har masser af gode billeder at byde på. Elgin, Joliet & Eastern er en lille godsbane i nærheden af Chicago. Ud over billeder findes der på denne site oplysninger om historie, materiel, modeller, kort og meget andet.
23-OKT-2001 Togbilleder.dk Et virkelig interessant bekendtskab. Vi har længe efterlyst specialiserede danske websites. Her er en virkelig perle. Togbilleder.dk har mange NOHAB billeder af fin kvalitet. Her findes alt hvad hjertet begærer omkring My, Mz, Ea, Mx, Me med flere. Desuden et godt enkelt og effektivt layout der gør dette website brugervenligt.
22-OKT-2001 Welsh Highland Railway Engelsk Ved Porthmadog i Wales findes der en smalsporet bane. Banens website er opbygget med masser information om banens fortid og om banens nuværende status og aktiviteter. Mange gode før og nu fotos. 
21-OKT-2001 Havebanens Hjemmeside Denne website er tematisk fokuseret på spor IIm (1:22,5) og har mange virkelig fine detaljer. Der finde gode artikler for selvbyggere om hvordan man uden større økonomiske udgifter får bygget ting til havebanen. Samtidigt er der mange rigtig gode billeder fra banen. Absolut et besøg værd.
20-OKT-2001 The Unofficial Web Site of the Algoma Eastern Railway Engelsk Et historisk tilbageblik på en lille jernbane i Ontario, Canada der primært transporterede nikkel for en mine. På websiten findes gode historiske oplysninger, et par enkelte billeder, tidslinie og en oversigt over udstyr. 
19-OKT-2001 Wiehltalbahn Wiehltalbahn er en gruppe stædige lokale borgere i Tyskland der har besluttet at det skal være slut med nedlæggelse af de små lokalbaner. Derfor har de dannet en forening der med success har fået bevaret en lokalbane. På grund af den store lokale opbakning har banen nu atter moderat person- og godstrafik.
18-OKT-2001 Railway Technical Research Institute Japan har længe været kendt for at være med helt fremme også når det gælder jernbaneteknologien. Railway Technical Research Institute er den statslige institution der koordinerer indsatsen i Japan. RTRI som det kaldes i daglig tale, har et udemærket website. Der er gode billeder og en del information på engelsk - men i sagens natur er meget af teksten på japansk.
17-OKT-2001 J-bog På dette website kan man finde meget god information om trafikforholdene på Møn gennem tiderne. Der er en række gode artikler og en samlige underholdende billeder, f.eks. om sjove små bygninger.
16-OKT-2001 Branch Lines and Other Railways in the Kootenays Engelsk Et spændende canadisk website der beskæftiger sig med sidebanerne i Kootenays. Der er god historiske data og en række flotte billeder. Dette website er et besøg vær alene på grund af det rolige elegante layout.
15-OKT-2001 Kari Paananen Et interessant finsk website med mange gode biller dog artikler om forgangne tiders jernbaner i Finland, specielt i Mainline sektionen. Der findes kort, postkort, smalspor og museumbaner omtalt på denne site.
14-OKT-2001 Railway Gazette Railway Gazette udgiver en række publikationer der alle beskæftiger sig med jernbaner. Her skal blot nævnes: Railway Directory, Rail Investment, Metro Report og Rail Business Intelligence. 
13-OKT-2001 D-Maskinegruppen Dansk Jernbane-Klubs veterantog, D-maskinegruppen, består af en samling mennesker, der holder af tog fra gamle dage og som holder af at køre med deres eget tog. D-maskine gruppen har to værksteder, ét på Hvalsø Station, hvor gamle jernbanevogne fra tiden omkring første verdenskrig bliver restaureret og ét i remiserne i Høng hvor damplokomotiverne sættes i stand.
12-OKT-2001 Kansas Rail Users Group I hjertet af Amerika ligger Kansas. KRUG har en hjemmeside der beskæftiger sig med jernbanerne i Kansas. ATSF er den bane der oftest behandles. Gode billeder og gode kort. Desuden 2D og 3D billeder af bygninger til at bygge modeller efter.
11-OKT-2001 Rail Europe Rail Europe er et fællesejet datterselskab af SNCF og SBB. Det primære formål er at drive markedsføring og salg for en række europæiske jernbaneselskaber i USA. En god informativ website der er et godt udgangspunkt for at finde frem til interessante jernbanerejser i Europa. På dette site kan man også finde kort og billeder.
10-OKT-2001 Railtrack Railtrack er den sidste rest af den store britiske jernbaneprivatiseringsbølge der nu igen er på vej ind under staten. Efter en længere periode med dårlig økonomi og omdømme valgte den britiske regering at sætte selskabet under statslig administration. At det ikke var ejernes ønske kan bl.a. ses på Railtrack's website.
9-OKT-2001 Deutsche Bahn Deutsche Bahn har etableret et service selskab i Danmark i forbindelse med EU udbuddet af en række banestrækninger i Jylland. (se Licitation). En interessant forsmag på hvorledes DB og andre vil profilere sig over for danske kunder.
8-OKT-2001 Rambøll Baneteknik  Danmark har tradition som land med en række jernbanerelaterede virksomheder der beskæftiger sig med alt fra produktion af materiel til praktisk rådgivning. RAMBØLL er en af disse virksomheder. I dag beskæftiger virksomheden sig med rådgivning indenfor alle banetekniske områder fra linieføring, sporanlæg og elektrificering til sikringsanlæg, telekommunikation og styringssystemer.
7-OKT-2001 Küstenbahnen  Et site der beskæftiger sig med kystbaner i Nordtyskland. Temaet for dette site er et par nærbaner i det nordtyske. Af speciel interesse er Femernbanen. Der er et par billeder fra dengang man sejlede med færge mellem Nordtyskland og Femern. Desuden en masse historie. Et godt site der stadig udbygges.
6-OKT-2001 Kereta Api Indonesia Et kik ud i den store verden. Dette er en uofficiel hjemmeside der beskæftiger sig med de Indonesiske jernbaner. Anderledes, eksotisk, og ganske interessant.
5-OKT-2001 Thomas Spiekers Eisenbahn-Homepage Thomas Spiekers website er et godt personligt udvalg. Mange af billederne - og der er en hel del - er egne optagelser. Desuden har han et godt panorama billede af højbroen i Rendsborg. Alene dette er besøget værd.
4-OKT-2001 Die Berliner- Dampffreunde Dette website er en hyldest til damplokomotiverne. Tre berlinere har lavet dette site med mange gode billeder og data om tyske damplokomotiver. Der findes også et par fun-fotos som f.eks. Riviera ekspressen bygget i LEGO!
3-OKT-2001 SJK – Svenska Järnvägsklubben DJKs svenske søsterorganisation. Den Svenske Järnvägsklubben driver et meget interessant website. På dette site findes naturligvis en meget omfangsrig samling af links til mange gode svenske websites. Desuden kan man via dette site få megen god information om svensk jernbanehistorie.
2-OKT-2001 AS Oslo Sporveier Her er et website der afspejler en moderne offensiv transportvirksomhed. Med rødder i de gamle sporveje præsentere AS Oslo Sporveier sig som en moderne servicevirksomhed.  85% af trafikken drives i eget regi med T-bane, sporvogne og busser. Ud over dette samarbejdes med NSB og private partnere.
1-OKT-2001 Hedelands Veteranbane En smalsporet dansk museumsbane der primært anvender lokomotiver der har været anvendt på industribaner som f.eks. roebaner og tørvebaner. De fleste af lokomotiverne er af dansk oprindelse. En god informativ website.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE