toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-OKT-2002 Lok-Remise Uster Dette specielle remiseanlæg er det ældste af sin art i Schweiz. Ud over en god gennemgang af anlæggets historie og arkitektur rummer dette website også en del oplysninger om andre jernbanerelatede aktiviteter der er knyttet til foreningen og websitet.
30-OKT-2002 KVISSSEL  stationsby gennem 125 år. Poul Andersen har gjort et glimrende stykke research til historien omkring stationsbyen Kvissel i Vendsyssel. På en side får man meget god information omkring byen og dens station både før og nu. Et godt eksempel på at man kan finde mange godbidder gemt på websites der ikke primært handler om jernbaner.
29-OKT-2002 Cass Scenic Railroad State Park Cass Scenic Railroad State Park i Virginia er en af den slags amerikanske museumsbaner der egner sig perfekt til at blive kopieret på en modelbane. Deres website indeholder alt om historie, billeder, materiel, links og andre relaterede aktiviteter.
28-OKT-2002 Bjørn Runar Larsens hjemmeside Det er et godt website med god struktur og fin forståelse for emnet. Der er mange gode detaljer at hente for modelbaneinteresserede uanset om der er tale om begyndere eller mere erfarne modelbyggere. Der er mange fine billeder og gode vejledende artikler.
27-OKT-2002 Sokol Sokol er den russiske variant af et højhastighedstog der skal køre mellem Moskva og Skt. Petersborg. Planerne stammer helt tilbage fra den nu hedengangne Sovjetunion og drives nu videre i et selvstændigt russisk aktieselskab.
26-OKT-2002 Norsk Bane A/S Norsk Bane A/S arbejder for at indføre højhastighedstog i Norge i et regi der er uafhængigt af NSB. Selskabet er et par år gammelt og råder over en aktiekapital på tæt ved 2 mio NKR.
25-OKT-2002 Die Eisenbahnmetropole Berlin Denne artikel om jernbaneknudepunktet Berlin er den af det tyske trafikministerums hjemmeside. Bemærk det lille kort nederst på siden der viser udbygningen af jernbanenettet i Berlin. Artiklen beskriver også nuværende og planlagte udvidelser af jernbanenettet i Berlin.  Trafikministeriets hjemmeside er også interessant fordi den ud over jernbaner også dækker andre former for nærtrafik. Kik også ind i nyhedssektionen og læs hvordan trafikministeren i Sachsen direkte bliver beskyldt for at være inkompetent af hans kollega, Tysklands trafikminister... Spændende læsning.
24-OKT-2002 rail4chem Rail4chem har base i Tyskland og ejes af BASF, Bertschi, HOYER og VTG-LEHNKERING med hver 25%. BASF er kemiproducent mens de øvrige er transport og logistikvirksomheder. Rail4chem råder over eget materiel og kunderne er som navnet antyder først og fremmest virksomheder der arbejder med kemikalier i en eller anden form.
23-OKT-2002 Bahn-Express Jens Merte har på sin personlige website laver en underafdeling der hedder Bahn-Express og den handler udelukkende om industribaner og industribanelokomotiver. Der findes serie gode artikler der hver især har gode billeder af forskellige typer industribanemateriel.
22-OKT-2002 First First Group er et britisk selskab der meget ligner ARRIVA i sin opbygning. First har busdrift, sporveje og jernbaner som sin kerneforretning i Storbritannien. First har tre jernbane entrepriser under navnene: First North Western (det nordvestlige Wales og området omkring Liverpool), First Great Western (sydlige Wales samt Cornwall), og endelig First Great Eastern (sydlige Anglia). Ud over dette driver First busdrift i Nordamerika.
21-OKT-2002 Le patrimoine ferroviaire du Québec Dette website beskriver forskellige former for skinnedrevne transportmidler i Québec, Canada. Ud over historiske oversigter findes der et forum, artikler om banegårde, nedlagte baner, jernbanebroer og links. Specielt godt ved dette website er den gode afgrænsning af emnet og den måde det behandles.
20-OKT-2002 Arbeitsgemeinschaft Geesthachter Eisenbahn e.V. Dette website omhandler forsøget på at genskabe Bergedorf-Geesthachter Eisenbahn som museumsbane. Et projekt der allerede er godt undervejs idet man allerede i dag kan køre med museumstog på strækningen lige uden for Hamborg.
19-OKT-2002 Electric Transport in Latin America Siden 1998 har man på dette website kunnet finde oplysninger om alle former for elektrisk drevne transportmidler i latinamerika, først og fremmest om jernbaner og sporveje. Et godt index for med relevante links og billeder.
18-OKT-2002 Discus Media Group Virksomheden fremstiller interaktive medier, herunder en lang række kort der vedrører jernbaner og sporveje. Blandt produkterne finder man for eksempel Skt. Peterborgs sporveje og smalsporede baner i Rusland.
17-OKT-2002 Pendon Museum
 
Hvad John Allen er for amerikanske modelbyggere er Roye England for britiske. Roye Englands livsværk er Pendon Parva miniatureverdenen i museet der har samme navn. Alt er modelleret i skale 1:76 og der findes en sand overflod af detaljer og tips for den energiske modelbygger. Heldigvis er museets website rigt detaljeret med mange gode billeder. Skulle man komme forbi Long Wittenham, Oxfordshire, på en Englandsferie kan et besøg på museet varmt anbefales.
16-OKT-2002 Clara's Railroad Crossing Dette amerikanske website byder på jernbaneoplysninger om næsten alle amerikanske stater. Oversigten er opdelt efter emner af almindelig interesse, selskaber, museer o.s.v. per delstat. Hvis man ikke orker de traditionelle websites om USA med flere tusinde links er dette et godt sted at starte. Det samme kan siges hvis man planlægger en tur til USA. Der findes altid et eller andet spændende i den stat man skal besøge.
15-OKT-2002 RAIL TOURS John Poulsen har på skabt en virksomhed der tilbyder jernbanerejser ud over det sædvanlige. Det er dejligt at se at der er kommet en dansk udbyder af eksotiske jernbanerejser. Oven i dette er virksomhedens website let at finde rundt i og har et behageligt layout."
14-OKT-2002 Panama Canal Railway Co. Kansas City Southern bedriver andet end jernbanedrift i USA. I al ubemærkethed har selskabet spredt sine aktiviteter til blandt andet også at omfatte jernbanedrift i Panama. Der er tale om en strækning på omkring 100 kilometer som KCSI fik koncession på fra 1998 og 25 år frem i tiden.
13-OKT-2002 FEVE I Spanien samlede man alle smalsporede baner i et statsligt selskab for at forbedre vilkårene for disse selskaber. Efter at en del spanske regioner har opnået selvstyre er de smalsporede baner i disse regioner overgået til det regionale selvstyres ansvar. Tilbage under FEVE er stadig en række baner, fortrinsvis i det nordlige Spanien, der drives med en central administration som øverste ansvarlige.
12-OKT-2002 Jarnväg.net Endnu et godt svensk website om jernbaner. Jarnväg.net opdateres regelmæssigt med nyheder og har mange aktuelle informationer om svenske jernbaner. På dette website findes mange gode billeder og en del interessant faktuel information.
11-OKT-2002 AEIF - European Association for Railway Interoperability AEIF er en EU støttet organisation der arbejder for standardisering af normer for blandt andet infrastruktur mellem jernbaner. Det er blandt andet AEIF's arbejde der gør at det er muligt at sende infrastrukturydelser i udbud på tværs af landegrænser i Europa.
10-OKT-2002 YVR&S Yakima Valley Rail and Steam Museum Association hører hjemme i staten Washington i USA og er i den lykkelige situation at drive både et jernbanemuseum, en museumsbane og en rigtig godsbane. Foreningens website byder på megen relevant information om alle dele.
09-OKT-2002 Schmidt Øveraasen AS Den norske virksomhed Schmidt Øveraasen har specialliseret sig i snerydningsudstyr, herunder også udstyr til jernbaner. Virksomheden er i dag en del af en større udenlandsk koncern.
08-OKT-2002 Train Artisan Et amerikansk website der drives af en gruppe MS TrainSim entusiaster. På Train Artisan kan man finde en masse forskellige varianter af amerikansk og canadisk trækkraft, f.eks. E7 i næsten alle tænkelige udgaver.
07-OKT-2002 Top-Train Ferrovie in Miniatura Top Train er en italiensk producent af messing modeller i 1:87. Der er næsten udelukkende tale om damplokomotiver fra de italienske jernbaner, samt et par enkelte vogne. Alle modellerne er meget detaljerede i deres udførelse og fremstilles kun i meget små serier.
06-OKT-2002 NJ, NY & CT Railroad Page Dette website byder på en lang række fine amerikanske jernbanebilleder, både fra de kendte store selskaber og fra de mindre kendte. Der er også en god blanding af tog og deres umiddelbare omgivelser.  Det skal også fremhæves at der er en pæn struktur på dette website.
05-OKT-2002 Virtual Victorial Railroad Tidsfordriv så det forslår. På dette website kan man køre med et gammelt damplokomotiv mellem to stationer eller vandre rundt inde i en gammel stationsbygning. Det hele er opbygget af forholdsvis enkle JPG og GIF billeder og kan hurtigt spise en halv time af en ellers kedelig eftermiddag.
04-OKT-2002 Roland's Eisenbahnseite Roland Worch har fremstillet et godt website om smalsporsbaner i Harzen.  Ud over at beskrive de aktive smalsporsbaner finder man også oplysninger om banerne i den sydlige del af Harzen der blev nedlagt i 1963. På dette website findes desuden oplysninger om jernbanemuseet i Heimatstadt Aschersleben, samt en hel del links og billeder.
03-OKT-2002 Santa Fe Railway Historical & Modeling Society Foreningen har som formål et opsamle, undersøge og bevare oplysninger vedrørende den tidligere Santa Fe Railway. Websitet råder over en hel del kilder der er skjult under den lidt intetsigende betegnelse "Online Resources". Ud over dette er der masser af links til andre relevante Santa Fe websites.
02-OKT-2002 Majestic Imperator Dette website dækker over et nostalgitog i stil med Orient-ekspressen. Her er der dog tale om en reproduktion af den tidligere østrig-ungarske kejserfamilies tog. Der er en række godt interiørbilelder samt en hel del historisk information.
01-OKT-2002 Jernbane-info Et nyere dansk website med informationer om forskellige operatører, styrelser, aktuelle nyheder, links og nyhedarkiv opdelt per operatør. Elegant og let overskueligt layout.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce

Med Caroline fra Hørve til Værslev
- Hørve-Værslev jernbane, 1919-1956

Privatbanen mellem Hørve og Værslev blev åbnet i 1919 og førte et stille liv frem til nedlæggelsen i 1956. Bogen giver et godt indblik i historien bag og livet ved en rigtig dansk "træbane"

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE