toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-SEP-2001 Jane's Transport For alle der interesserer sig for militært isenkram er Jane's en af de uundværlige kilder. Jane's udgiver adskillige årbøger om fly, skibe, kampvogne etc. Hvad der måske er mindre kendt er at Jane's også har en betydelig produktion omkring transport. Benyt bl.a. Jane's website til at få adgang til en række interessante transportrelatede links.
29-SEP-2001 Johns Jernbaneside John's hjemmeside har sin hovedvægt på aktive danske jernbaner. Hovedvægten er lagt på DSB hvor der er en masse gode aktuelle informationer at hente. Desuden findes der en række udemærkede billeder af dansk materiel.
28-SEP-2001 The Southern California Scenic Railway Association, Inc. Dette website tilhører en forening der er engageret i at understøtte der californiske Travel Town Museum. Meget af foreningen arbejde er fokuseret på drift og vedligehold af historisk materiel. Specielt gør man meget ud af at forklare hvordan en jernbane fungerer bag kulisserne. Der er naturligvis også det obligatoriske billedgalleri.
27-SEP-2001 Signaler og Sikringsanlæg Henrik W. Karlsson har opbygget et virkeligt godt website om danske signaler og sikringsanlæg. Der findes et godt gennemarbejdet online leksikon med gode illustrationer og en omfattende kildehenvisning.
26-SEP-2001 Train Model Sud Train Model Sud er en sammenslutning af belgiske og luxembourgske jernbane entusiaster. Ud over at der findes en masse gode billeder fra virkelige jernbaner på dette website, er der også en del gode billeder fra foreningens eget anlæg. En ulempe ved dette site er at man ofte skal bruge "back" på sin browser for at komme tilbage til menuen. Men ellers et godt website om et lidt overset område.
25-SEP-2001 Lisbon's Railways En engelsksproget site der omhandler jernbanerne i og omkring Lissabon. De portugisiske jernbaner er en opdagelse værd. Specielt også fordi der er gensyn med meget forskelligartet materiel. Lige fra vore egne ME over franske ellokomotiver og til historiske ALCO lokomotiver.
24-SEP-2001 The Panama Railroad Alle kender Panama kanalen og sikkert har mange også set de lokomotiver der kørte langs kanalen. Men ud over dette var der i Panama et forholdsvis stort net af jernbaner. Denne website beskriver på udemærket jernbaner i Panama.
23-SEP-2001 Irish Railway Record Society Et historisk selskab der beskæftiger sig med jernbaner i Irland. Et godt designet website med en masse relevant information. Hvis man interesserer sig for irske jernbaner er dette site et besøg værd.
22-SEP-2001 Skanderborg Modeljernbane Klub Den 11. April 1983 blev den stiftende generalforsamling afholdt for Skanderborg Modeljernbane Klub (forkortet SdMJK). Siden da har klubben udviklet sig til en dynamisk og aktiv klub. Klubbens primære aktivitet er naturligvis anlægget, men der foretages også forskellige andre aktiviteter i klubben.
21-SEP-2001 The European Railway Webring Via Yahoo er der etableret en webring for jernbanesites. Hvis man ønsker mere relevant trafik til sit website er det en udemærket måde at komme med i et netværk. Samtidigt giver Yahoo's centrale oversigt et god adgang til mange relevante jernbanesites.
20-SEP-2001 Victorial Railway Website Her er der ikke tale om Viktoriatidens jernbaner, men om jernbaner i delstaten Victoria i Australien. Dette website har alt hvad der er brug for i den anledning. Billeder, information og et antal relevante links.
19-SEP-2001 The Patiala State Monorail Tramway Som de selv skriver på denne site - verdens måske mest obskure jernbane. Lokomotiverne har et hjul til vej og et tandhjul til skinne. Resten opfordrer vi at man selv læser. Forbløffende!
18-SEP-2001 iRail Webdirectory Britisk website med fortrinsvis britiske jernbanelinks. Har nærmest karakter af linkportal.
17-SEP-2001 TEE TEE - Trans Europ Express blev til i 1957 efter en ide af  Ir. F.Q. den Hollander, som på dette tidspunkt var administrerende direktør for de nederlandske jernbaner (NS). Denne site beskæftiger sig med historie, materiel og tog. 
16-SEP-2001 Grand Canyon Railway Grand Canyon Railway er beliggende i et af USA's smukkeste nationalparker. Der køres med damp og det er muligt at lave en pakke med rundflyvning m.m. Et godt og informativt website.
15-SEP-2001 KFOR - Ingeniørkompaniet fra Norge Et link til en interessant beretning fra KFOR styrkernes hverdag. Og samtidigt får man et indblik i hvilket materiel der anvendes i Bosnien.
14-SEP-2001 Diesel Traction Group På den anden side af kloden, nærmere betegnet i New Zealand, findes der en forening der har til formål at udbrede kendskabet til ældre diesellokomotiver. Her findes en række gode artikler om materiellet, inklusive billeder og om teknikken.
13-SEP-2001 Manufacturers 
of Steam and Diesel locomotives
Et amerikans website med en kort gennemgang af amerikanske producenter af lokomotiver.
12-SEP-2001 Gigant Club Ungarsk site der beskæftiger sig med MAV lokomotiver og materiel. Der findes mange gode billeder og en hel sektion der omhandler NOHAB lokomotiverne.
11-SEP-2001 Tramways.com Her er alt hvad hjertet begærer omkring billeder af sporvogne. Der findes også et antal sporvogne fra København.
10-SEP-2001 Odderbanen Odderbanen, eller mere officielt Hads-Ning-Herreders Jernbane A/S, er ejet af Århus amt og driver nærtrafik mellem Århus og Odder. Tidligere gik banen helt til Hou, men strækningen mellem Hou og Odder blev nedlagt i 1977.
9-SEP-2001 HR - sporvogne Sporvogne er temaet for dette site. Nærmere bestemt Zagreb, Wien, Toronto, Osijek, Budapest, Gdansk og Buffalo. Gode billeder og en fornuftig beskrivelse
8-SEP-2001 Manitou & Pikes Peak Railway Manitou and Pike's Peak Railway er verdens højest beliggende tandhjulsbane (cirka 4.200 meters højde) og har færet aktiv siden 1891. Et godt informativt website med fine billeder og en god historisk oversigt.
7-SEP-2001 The Industrial Railway Society Hvis man interesserer sig for industribaner og industrilokomotiver er dette site et absolut must. Selskabet udgiver også et blad med artikler af høj faglig kvalitet.
6-SEP-2001 Kentucky Railway Museum Dette er en af USA's ældste museumsbaner. Materiellet er meget varieret. Her findes alt lige fra gamle damplokomotiver og til dieselmaskiner i museumsanderen. Museet ejer et betydeligt antal ex-US Army diesel- og damplokomotiver. Websitet er en smule ugennemsigtigt. For at komme til billederne af lokomotiverne skal man først til Contents og derefter til Motive Power eller Rolling Stock.
5-SEP-2001 Jernbanemærker Dette website har specialiseret sig i godsmærker. Den aktuelle side er med danske privatbaners mærker.
4-SEP-2001 Ole Lenarth Nielsen  Dette site dækker alment om danske jernbaner. Specielt interessant er sektionen: Spornet, der dækker de 11 privatbaner, der engang var i Vejle Amt.
3-SEP-2001 Seattle Renton & Southern Railway Historylink.org er et amerikans website der fokuserer på det Nordvestlige USA's historie. Dette link henviser til en god beskrivelse af en sporvognslinie i Seattle området. God info og fine billeder.
2-SEP-2001 Nostalgie in Kärnten Nede i Kärnten i Østrig findes der en forening der arbejder med historisk jernbane materiel. Ud over dette har man også historiske busser, lastbiler og skibe. Dermed kan man få en ægte nostalgisk transportoplevelse. Flot layout og god struktur på dette website.
1-SEP-2001 HMTJ HTMJ er en modeljernbane bygget i skala H0 - 1:87 med 2 skinne drift og DCC, som styring. Banen går fra Høng til Tølløse via Stenlille. Fra Høng er der forbindelse via DSB strækningen til enten Slagelse eller Kalundborg via Gørlev. Fra Tølløse er der forbindelse via DSB strækningen til Kalundborg over Holbæk og til Østerport via Roskilde.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Annonce

Trainz Railway Simulator
- 2006

Trainz Railway Simulator 2006 er den nyeste version af det populære Trainz program. Den nye version har forbedret grafik og har fået udvidet funktionalitet der gør programmet mere brugervenligt og giver flere krative muligheder.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE