toptop.dk
Dagens Link - Oversigt

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-SEP-2002 GWR Modelling Mikkel Funder bedriver et glimrende website om GWR (Great Western Railway). Her findes mange gode billeder og artikler. Naturligvis er der også en del links til andre relevante websites, men det synes egentlig unødvendigt at kikke efter andre steder hvis man først har besøgt dette website.
29-SEP-2002 KISS Kiss er en tysk producent der fremstiller modeller i stor skala. Vi taler om modeller i 0, 1 og 2m. Priserne er naturligvis derefter men til gengæld for man nogle superflotte og meget detaljerede modeller.
28-SEP-2002 APAC APAC er sammenslutningen af portugisiske jernbanevenner. Det er muligt at der ikke er meget af teksten der er forståelig for folk uden evner udi portugisisk, men der findes et utal af rigtig gode billeder af både nyt og gammelt materiel. Dette omfatter normal- og smalsporet samt sporvognsmateriel.
27-SEP-2002 Freundeskreis
Europäischer
Modellbahner
FREMO-Norge er samlebetegnelsen for norske medlemmer af FREMO (Freundeskreis Europäischer Modellbahner) og enkeltpersoner som bygger efter FREMO-standarden. Målet er at gennemføre trafikspill på moduler bygget efter FREMOs standarder. Man forsøger at bygge moduler som kan gå for at være Norge i 60'erne.
26-SEP-2002 HVIDBERGs Togside Michael Hvidbergs hjemmeside om tog består først og fremmest af et billedegalleri med en række nyere billeder af dansk trækkraft. Desuden findes en nyhedssektion, links og TrainSim sektion.
25-SEP-2002 Light Railway Research Society of Australia Inc. LRRSA blev grundlagt i 1961 med det formål at kortlægge historien omkring de lette smalsporede industribaner i Australien. Disse jernbaner blev anvendt ved sukkerplantager, miner, savværker, anlægsarbejder, produktionsvirksomheder og meget andet.
24-SEP-2002 Fédération des Industries Ferroviaires FiF er sammenslutningen af franske producenter af jernbanemateriel. Det er en forening der så dagens lys allerede i 1899 og i dag, efter et hundrede år med konkurser og fusioner, er medlemstallet på omkring 50 virksomheder hvoraf mange er kendt i Danmark.
23-SEP-2002 Ferrocarriles en el Protectorado Dette website beskriver et jernbanehistorisk meget interessant område, jernbaner i spansk nordafrika. De fleste af de baner der omhandles er i dag forsvundet eller nationaliseret ind i et og samme selskab. For ikke spansk kyndige er der stadig en del at hente. Oversigterne over materiel er let forståelige og der er mange fine gamle billeder.
22-SEP-2002 PENN - WESTERN
 
Dette website beskriver Roger Aultman's website med skala 0 med treskinnedrift. For kendere er det allerede nu klart at vi har med Lionel og lignende at gøre. Anlægget er nu ved at blive demonteret og skal genopføres på andet sted, men nyd billederne af dette yderst sjældne anlæg med det historiske materiel.
21-SEP-2002 Tramverein Bern (TVB) Sporvejsforeningen i Bern er egentlig mere en nærtrafiksforening. Blandt det museumsmateriel foreningen råder over er historiske dieselbusser, sporvogne, metersporede tog, normalsporede nærtrafikstog, trolleybusser og endda de specielle "tov"baner der trækes via en motor.
20-SEP-2002 Örkaggens Järnväg Dette website omhandler en smalsporet (600 mm) jernbane i Sverige. Jernbanen er som sådan ikke historisk men er faktisk bygget op helt fra bunden af materiale skaffet fra forskellige kilder. Websitet fortæller om banens materiel, historie, anvisninger til selv at bygge en sådan bane, links, køreplaner, billeder og meget andet.
19-SEP-2002 DGEG - Eisenbahnmuseum Neustadt a.d. Weinstrasse DGEG (Die Deutsche Gesellschaft für Eisenbahngeschichte e. V.) - hvilket er det tyske selskab for jernbanehistorie - driver en række museer og museumsbaner rundt omkring i Tyskland. En af disse er Eisenbahnmuseum Neustadt og den tilhørende "Kuckucksbähnle". Der er lidt Maribo -Bandholm over det hele. En typisk lille provinsbane gennem idyllisk landskab. På banens website findes der oplysninger om køreplan, historie, billedgalleri, nyheder, aktiviteter, særtog, modelbaner og meget mere.
18-SEP-2002 RailAmerica RailAmerica er et holdingselskab for en lang række mindre jernbaneselskaber i USA, Sydamerika og Australien. Selskabets hjemmeside er til tider lidt langsom men der findes mange interessante oplysninger. En interessant lille detalje er under "North America Rail->system maps", her findes dynamiske kort over alle nordamerikanske selskabers strækningsnet.
17-SEP-2002 Rail~Volution Rail~Volution er en amerikansk konference om nærtrafik og dens samspil med det område den opererer i. Der findes mange interessante temaer at tage op fra denne amerikanske konference. Bemærk også den smarte idé med at invitere det lokale kongresmedlem. Hvornår har en dansk konference på sin hjemmeside lavet et link der gjorde det muligt for "mig" at invitere min lokale folketingsmand-/kvinde til en konference jeg mente kunne udvide vedkommendes horisont? Smart ikke?
16-SEP-2002 Trans-Siberian Railroad Herbert Groot Jebbink har været en tur med den Transsibiriske jernbane. Herbert tog turen modsat af de fleste der plejer at rejse Moskva - Bejing og startede altså i Bejing. Det er der kommet er lille rejseberetning og en håndfuld virkelige gode billeder ud af. Historien findes på flamsk og engelsk.
15-SEP-2002 THE BROAD WAY Pennsylvania Railroad er et stykke ægte amerikansk jernbanehistorie. Mark D. Bej har skabt et website der dække alle aspekter af dette selskab. Man finder meget detaljerede historiske oversigter, håndbøger fra selskabet, kort, billeder, modelbaner, samt en masse andet relateret til selskabet.
14-SEP-2002 Paul Marshall : Worldwide Photo Gallery Beskrivelsen af dette website er ganske enkel: Massevis af billeder af lokomotiver, både damp og diesel. Billederne er inddelt efter land og dækker: Kina, Øst- (DR) og Vest-Tyskland (DB), Polen, Sydafrika, Tyrkiet, Storbritannien, USA og Zimbabwe.
13-SEP-2002 Betriebswerk Alpha & Manfred Dette tyske website er en del af det hastigt voksende netværk af Microsoft Train Simulator websites. Som ethvert site af denne kategori findes der downloads og forskellige "community-services". Manfred arbejder på en add-on genskaber Müglitztalbahn og det der er tilgængeligt i dag er virkelig flot. Desuden findes der en række artikler og links til virklige jernbaner. Hovedvægten på alt hvad der foregår på dette website er jernbaner i Sachsen og det øvrige tysktalende område.
12-SEP-2002 Japan Transport & Railway Review På dette website finder man en sand overflod af oplysninger om det japanske jernbanevæsen. Her er alt lige fra historiske oversigter og analyser til beskrivelser af de nyeste teknologiske landvindinger. Ud over websitet udgives et magasin og en række bøger.
11-SEP-2002 www.tramway.at Dette website beskæftiger sig med skinnetransport i bymæssige områder. Der er en hel del beskrivelser af jernbaner og sporvejes udvikling i Wien og omegn. Dette beskrives i gode artikler og illustreres med fine billeder. Ud over dette er der gennemgang af opbygningen af en modelbane med tog, s-bane og sporvogne. I det hele taget er der en masse om sporvogne for modelbaneinteresserede i både ord og billeder. Sidst, men absolut ikke mindst, er der en del artikler og billeder af bygninger til modelbanen bygget efter forbilleder i Wien og omegn.
10-SEP-2002 SteamCentral Et amerikansk website der holder damplokomotivsentusiaster informeret om hvad der rør sig i USA og resten af verden. Der findes en hel del detaljer der kunne tjene danske websites som inspirationskilde, specielt kilder der tilhører veteranbaner eller lignende. Se under "Opinion", hvor der er artikler om f.eks. hvordan man involverer teenagere i damplokomotiver. Kik under News, f.eks. 1st quater 2002. Der er månedens nyheder, links, artikler og billeder.
09-SEP-2002 EuRail Fra tid til anden støder man på et website og tænker for sig selv "naturligvis hvordan kunne jeg leve uden.." Nå - ja, indrømmet man kan godt leve uden EuRail men idéen er da ganske tiltalende. Alle EU jernbaner samlet i en let lille oversigt på samme website.
08-SEP-2002 Ferrovie con Scartamento Ridotto Dette italienske website er et fund for alle der holder af smalsporede jernbaner. Der er en god gennemgang af de forskellige baner der finde i selve Italien (og det er ikke få) og enkelte udenlandske baner. Ved siden af dette findes der et par artikler om baner i de tidligere italienske kolonier i Afrika, samt om italienske militærbaner under første verdenskrig. Alt sammen fortalt i billeder.
07-SEP-2002 KEHI-Modellbau Det hele startede i 1989 med genforeningen af de to tyske stater. En driftig mand i Thüringen besluttede at gøre sin hobby til en levevej for sig selv og familien. Familiens haveskur blev starten for en produktion af H0e/HOm/TT/H0 modeller der nærmest bliver håndbygget. Specielt interessant er serien af de meget fine smalsporede H0 lokomotiver og vogne der er tilgængelige - måske basis ombygning til Amtsbane eller DBJ modeller?
06-SEP-2002 Exactoscale Limited
 
Firmaet Exactoscale producerer  komponenter til modelbyggere i den britiske skala 4mm (1:76,2) og derfor kan enkelte af deres produkter også være interessant for danske modelbaneinteresserede. Produktsortimentet omfatter både tilbehør til rullende materiel, skinner og bygninger.
05-SEP-2002 Exalted Hyderabad
 
Hyderabad er hovedstaden i den indiske delstat Andra Pradesh og var tidligere det administrative centrum i fyrstedømmet Hyderabad. Tvillingebyen Secunderabad var stedet hvor den britiske administration holdt til og det blev hurtigt udviklet til et jernbaneknudepunkt. Dette website indeholder en lang række billeder fra omkring 1980'erne optaget i dette område. Det er en samling virkelig gode billeder af indiske metersporede damplokomotiver, slidte af det hårde daglige arbejde i et barsk klima.
04-SEP-2002 Réseau Chaleur & Restigouche Railroad Ronald Grandmaison bor i Campellton i New Brunswick, Canada og har bygget en flot model i H0 over sin hjemlige Chaleur & Restigouche railroad. Selve anlægget er på 4,2 x 6,9 meter og meget detaljeret. Websitet der beskriver anlægget er bygget om som en rundtur på banen der fokuserer på bestemte seværdigheder på anlægget.
03-SEP-2002 Peter Berg Det er ikke sikkert at navne som TRIX, BING eller Bub siger mange modelbaneinteresserede noget i vore dage. I modelbanernes barndom var BING og TRIX pionerer med deres tre-skinnesystem og urværkslokomotiver. Det var dengang lokomotiver og vogne var af blik og bygningerne af træ. Peter Berg har en forkærlighed for denne periode og hans hjemmeside byder på mange gode oplysninger og billeder om perioden.
03-SEP-2002

 

Modelbaneanlægget "Ryvangsbanen".
 
Dette website består af ganske få jernbanerelaterede sider men er alligevel et besøg værd. Først og fremmest er der modelbaneanlægget der beskrives rimeligt godt. Samtidigt er der et par gode billeder af nogle ombyggede Roco TEE der nu er konverteret til DSB MA lyntog.
01-SEP-2002 Josti-Modeltog Josti forhandler elektroniske artikler samt modeltog i skala H0. Det er en af de forhandlere hvor det er muligt at fremskaffe dansk materiel af til både jævn- og vekselstrøm. Ud over rullende materiel sælges også en del tilbehør.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE