toptop.dk
Link Center Top

Diverse
Navn Sprog Beskrivelse
19thCentury Architecture - Railroad Stations På Boston College's website, udgivet af  Professor Jeffrey Howe. 
AAR The Association of American Railroads dækker Nordamerikas godslinier og AMTRACK.
Aalborg Universitet - Trafikforskningsgruppen Beskæftiger sig med trafikforskning. Har flere interessante rapporter liggende på deres website og afholder desuden konferencen Trafikdage.
Abandonments En amerikansk website der holder øje med annoncerede nedlæggelser af strækninger/ruter.
ALACF - Luxemburgische Vereinigung der Eisenbahnfreunde  Den luxemborgske forening af jernbanevenner. (Association Luxembourgeoise des Amis des Chemins de Fer ALACF a.s.b.l.)
AmericanRailroadfans in Switzerland   Forening af jernbanevenner. Kongressen i 2000.
ASLRRA The American Short Line and Regional Railroad Association (ASLRRA) er en fællesorganisation der repræsenterer mere end 400 små jernbanelinier i USA.
Associated Society ofLocomotive Engineers and Firemen Fagforeningen for lokoførere og fyrbødere i UK.
Association Luxembourgeoise des Amisdes Chemins de Fer Foreningen af luxemborgske jernbanevenner.
Atlanta to Chattanooga Maglev Chattanooga Cho-Cho var fra dengang men kørte med damplokomotiver til Chattanooga. I dag er verden og behovene anderledes. For tiden arbejdes der seriøst på etableringen af en magnetbane mellem Atlanta og Chattanooga. På websitet forklares alt omkring projekt, linieføring og teknik.
Baldwin Locomotive Works in Eddystone   Billeder fra nedrivningen af de gamle Baldwin fabrikker i Eddystone (SUK!)
BaneGården Aabenraas gamle banegård er blevet gennemgribende restaureret såvel indvendig som udvendig og danner nu ramme for byens nye kulturhus. En interessant anvendelse for en banegård. I stedet for at lad bulldozeren få frit spil findes alternativer for disse gamle bygninger, oftest beliggende midt i bykernen.
Banestyrelsen Forvalter det meste jernbaneinfrastruktur i Danmark.
Kim Frans Broström Kim Broström er tegner, grafiker og maler. En hel del jernbaneentusiater kender sikkert hans arbejder men er bare ikke klar over hvem kunstneren er. Det er blandt andet Kim Broström der har designet jubilæumsplakaterne for Odsherred Jernbaner, Høng-Tølløsebanen og Nærumbanen. Høng-Tølløsebanens jubilæumsplakat er i øvrigt benytte som forside på på jubilæumsbogen, skrevet af Ole-Chr. M. Plum.
The Bureau of Transportation Statistics The Bureau of Transportation Statistics er det amerikanske institut for transportstatistik. På deres site finder man, i sagens natur, mange statistiske oplysninger fra USA. Desuden er der mange relevante internationale sammenligninger. Der er også en del omkring metoder til behandling af transportdata til statistisk brug.
Bus & Tog Dette website beskriver et takstamarbejde mellem jernbane- og bustrafik i Danmark. Beklageligvis mangler der en del aktuel information.
Busfronten Kan vel uden at genere nogen af parterne kaldes bussernes pendant til Dansk Jernbaneklub. Informationen der er tilgængelig via foreningen dækker således også aktuelle og historiske emner.
Bushistorisk Selskab Foreningen arbejder med at dokumentere busdriftens historie i Danmark. Via Busbevarelsesfonden af 1995 har man samlet 12 historiske busser. Foreningen udstiller busser på  Granly Bussamling i Ørum Djurs. 
BVG Berlins trafikselskab. Alt relevant information om offentlig trafik i Berlinområdet.
The Cemetery Railway Idealet af den sidste rejse for en rigtig jernbanemand. Den nu nedlagte privat jernbane ejet af Brookwood kirkegården. Komplet med station og det hele.
Clip Art - RibbonRail Amerikansk site med clip art der relaterer sig til jernbaner - mest amerikansk - men ganske godt udvalg
Crowsnest: British Railway Guide Dette website er fokuseret på generel information om britiske jernbaner. 
Danske Modeltog DANSK modeltog.... stedet om DANSK modeltog igennem årene af Torben Ziegler.
Dansk Færgehistorisk Selskab Dansk Færgehistorisk Selskab (DFS) blev den 20. April 1991 stiftet i København af en gruppe færgeinteresserede personer.
Dansk Jernbaneforbund Jernbaner er andet end lokomotiver, skinner, signaler og bygninger. Det er først og fremmest også mennesker. Dansk Jernbaneforbund er fagforeningen for de fleste ansatte ved de forskellige jernbaneselskaber i Danmark. Forbundets website er ganske informativt omkring aktuelle forhold, men der kunne godt være en historisk oversigt over den udvikling jernbanernes ansatte har gennemgået i tidens løb.
Der Eisenbahn Webkatalog Webportal om jernbaner. Mange links.
Det Historiske Hus Det Historiske Hus er på samme tid konsulentfirma, idébureau, tænketank, redaktion, kursuscenter, formidlingsrum og informationsknudepunkt. Fællesnævneren er historisk bevidsthed, kritisk sans og nytænkning med tidsperspektiv.  Virksomheden har blandt arbejdet på en række jernbanehistoriske bøger.
DJF Til alle, der er beskæftiget ved en virksomhed tilknyttet jernbanerne i Danmark har DJF glæden gennem sine foreninger, at kunne tilbyde næsten enhver form for fritidsbeskæftigelse - det være sig idræt eller anden kulturel virksomhed.
dk.trackmap.net En dansk site hvor sproget er engelsk. Temaet er sporplaner for de danske landsdele. På dette site dækkes kun aktive baner og deres sporplaner.
DSBs Mindelund Website der beskriver DSBs Mindelund i Fredericia.
Epoche II Thomas Noßke har en speciel interesse for alt hvad der ligger i perioden 1919 - 1945, det modeljernbanefolk i Tyskland kalder Epoche II. Og der er et virkelig flot website der er kommet ud af dette. Her findes alt om Deutsche Reichsbahn i årene 1919 - 1945 - lokomotivnummerering, organisationsstruktur, værksteder, o.s.v. Der findes endda henvisninger til de korrekte modeller.
Jernbanemærker Dette website har specialiseret sig i godsmærker. Den aktuelle side er med danske privatbaners mærker.
Jernbane.net En del kender sikkert dette site i forvejen, men alligevel her er jernbane.net. Dette norske site har en glimrende oversigt over norske jernbaner, mange gode billeder og en række gode links.
Klaus Egholm's Hjemmeside Hvis man er til smukke billeder og underfundige beretninger om alt hvad der rør sig omkring jernbanerne er dette website et absolut fund. Det starter allerede på første side med et flot billede i modlys af et polsk damplokomotiv der står i remisen efter dagens arbejde. Og så er der beretningen om opfinderen med hans dampdrevne havebane... o.s.v. o.s.v. Rigtig god fornøjelse.!
Femer Bælt Denne site indeholder en række rapporter der er udarbejdet i forbindelse med forberedelse om beslutning af Femerfor bindelse.
Fallen Flag En amerikansk site med billeder fra over 50 forskellige selskaber i USA. Hvis man mangler et billede fra en tilfældig jernbane i USA er det et godt sted at starte sin søgning.
Featherbed Railroad Company, Det er vel kun i USA at man finder et hotel der består af gamle jernbanevogne med jacuzzi o.s.v. En ferieide?
Færgejournalen God information om danske færgeruter fra 1930 og frem til idag. Lidt kedeligt design.
Fjernbusruten Århus-København Abildskous Rutebiler driver ruten der benytter  Ebeltoft - Odden.
Greyhound Uden for næsten hver jernbanestation i verden findes der en busterminal af en eller anden slags. I USA vil man i de fleste storbyer opdage at det er Greyhound busser der præger billedet. I modsætning til Europa har Greyhound og jernbanerne formået at leve side om side. På selskabets website findes praktiske rejseoplysninger, FAQ, historie, billeder, fact sheets samt alt andet man med rimelighed kan forvente af et selskab med Greyhounds tradition. Det er teknisk set et ganske interessant website hvor man benytter et interessant mix af teknologier. 
GERTSEN & OLUFSEN A/S    GERTSEN & OLUFSEN AS har siden sin start i 1945 leveret
udstyr og service til et bredt udsnit af dansk industri og skibsfart.

(Siten er p.t. under ombygning og en del info vedr. jernbane mangler.)

Henriks Bahnpage Privat tysk side med en række links
Hans Krog Hans Krogs website. Indeholder en hel del jernbanestof.
Hovedbanegården Hovedbanegården og specielt Hovedbanegårdens ShoppingCenter
Lundsten's Basement Endnu et dansk website der temastisk har valgt at behandle amerikanske jernbaner. På dette site kan man finde information omkring nogle amerikanske baner, danske og amerikanske signaler, samt lidt om forfatterens modelbaneanlæg.
INA Et site der har en temasektion med historiske billeder fra den parisiske metro
Jörg Thamms Seiten Berlin - Frankfurt/Oder
Jernbanemærker Dette website har specialiseret sig i godsmærker. Den aktuelle side er med danske privatbaners mærker.
Kansas Rail Users Group I hjertet af Amerika ligger Kansas. KRUG har en hjemmeside der beskæftiger sig med jernbanerne i Kansas. ATSF er den bane der oftest behandles. Gode billeder og gode kort. Desuden 2D og 3D billeder af bygninger til at bygge modeller efter.
Locomotive Et godt fransk site der dækker lidt af hvert inden for jernbaner. Historie, model og en del billeder fra disse områder.
MA in Railway Studies Lidt efteruddannelse..
Mike's Railway History - the way it was in 1935 En virklig godbid for historieinteresserede. Et website der forsøger at beskrive en rækker jernbaner som de så ud i 1935. Læs om Pennsylvania RailRoad, Bjergbaner i Indien o.s.v. Et virkelig godt website.
Moe & Brødsgaard Udfører blandt andet arbejder for Banestyrelsen i forbindelse med arbejderne på Ringbanen.
Nemoris - Jerbane Kim Christensen har under navnet Nemoris lagt en række billeder med jernbanerelaterede temaer på nettet. Formålet er at give jernbanevenner og andre mulighed for at bladre gennem arkivet, og se billeder som ikke har været vist offentlig før. 
CADPOINT A/S NovaPOINT Jernbane er et CAD-værktøj til planlægning og projektering af jernbanestrækninger.
Owney - Mascot of the Railway Mail Service Til de mere underholdende men alligevel interessante links er dette til det amerikanske postvæsens jernbaneafdeling, og specielt afdelingens maskot, en hund ved navn Owney.
Andre Quintanar Godt fransk site der dækker den nedlagte Linie L i den parisiske metro.
Parkér & Rejs Dette website er på dansk. På denne webside om Parkér og Rejs i Hovedstadsregionen kan man finde oplysninger om mulighederne for at parkere bilen ved en station langs de større indfaldsveje og rejse videre med tog eller bus. 
Siden gør det lidt lettere at finde ud af, hvilke stationer man muligvis kunne bruge til en kombineret rejse med både bil og kollektiv trafik. Idéen er, at man bruger bilen på den del af rejsen hvor bilen er mest hensigtsmæssig for derefter at skifte til kollektiv trafik på et passende sted. 
Rådet for Trafiksikkerhedsforskning Rådgiver og arbejder med emner om trafiksikkerhed.
Railway Women in Wartime Dette site er forstudiet til en bog om emnet Kvinder ved de britiske jernbaner i krigstid. Der er tale om et godt gennemarbejdet materiale der dække både 1. og 2. verdenskrig. Anbefales på det varmeste!
Rail Europe Rail Europe er et fællesejet datterselskab af SNCF og SBB. Det primære formål er at drive markedsføring og salg for en række europæiske jernbaneselskaber i USA. En god informativ website der er et godt udgangspunkt for at finde frem til interessante jernbanerejser i Europa. På dette site kan man også finde kort og billeder.
Railroad Extra Vi har fået dette link fra John Thørholm og som han selv skriver er det en næste uudtømmelig kilde.
Railroad Structures Dette website er på engelsk (amerikansk) Amerikaneren William Eric McFadden har studeret en lang række jernbanebygninger og har samlet dem på sit website. Der er tale om stationer, kulanlæg, broer, samt andre bygninger. Alle nydeligt kategoriseret efter bygningstype eller hjemstat. Her er inspiration for alle der arbejder med USA modelbaner.
RailSoft RailSofts hovedaktivitet er at skrive og udgive PC-software med jernbane-indhold dels til private, dels til professionelle kunder.
Railway Technical Research Institute Japan har længe været kendt for at være med helt fremme også når det gælder jernbaneteknologien. Railway Technical Research Institute er den statslige institution der koordinerer indsatsen i Japan. RTRI som det kaldes i daglig tale, har et udemærket website. Der er gode billeder og en del information på engelsk - men i sagens natur er meget af teksten på japansk.
RAIL TOURS John Poulsen har på skabt en virksomhed der tilbyder jernbanerejser ud over det sædvanlige. Det er dejligt at se at der er kommet en dansk udbyder af eksotiske jernbanerejser. Oven i dette er virksomhedens website let at finde rundt i og har et behageligt layout."
Railtrack Storbritanniens svar på Banestyrelsen.
Rambøll Baneteknik  Danmark har tradition som land med en række jernbanerelaterede virksomheder der beskæftiger sig med alt fra produktion af materiel til praktisk rådgivning. RAMBØLL er en af disse virksomheder. I dag beskæftiger virksomheden sig med rådgivning indenfor alle banetekniske områder fra linieføring, sporanlæg og elektrificering til sikringsanlæg, telekommunikation og styringssystemer.
Signaler og Sikringsanlæg Henrik W. Karlsson har opbygget et virkeligt godt website om danske signaler og sikringsanlæg. Der findes et godt gennemarbejdet online leksikon med gode illustrationer og en omfattende kildehenvisning.
Scanrail Dette website er på dansk. Scanrail er et fælles nordisk samarbejde mellem DSB, NSB, SJ og VR. Scanrail er et fælles nordisk rabatkort til jernbanerne i Skandinavien. Websitet er et såkaldt Flash website og det betyder naturligvis at der er store muligheder for kreativitet. I modsætning til andre Flash-sites er her ikke brug meget energi på meningsløse gimmicks. I stedet kan man f.eks. prøve en interaktiv rejse mellem et udvalgt start- og slutpunkt. Det er første gang vi har set et så kreativt og interaktivt jernbanewebsite. Eneste ulempe - Flash kræver god båndbredde for at give en god oplevelse (mindst ISDN)
Spitznamen von Eisenbahnen Et underholdende site om jernbane. Alle de kære navne man sætter på jernbaner.
Stampville Dette website er på engelsk (amerikansk) Stampville.com er ikke et typisk jernbanesite. Men det er interessant for jernbane interesserede alligevel. På den side vi har valgt findes der udvalgte frimærker med lokomotiver. Derfor - hvis man har behov for en lidt anderledes indfaldsvinkel til jernbaner er Stampville et besøg værd. Bemærk i øvrigt der nydelige layout.
Stellwerksbilder Billeder fra blokposter rundt omkring i Europa. Et fund for modelbanebyggere med europæiske baner som forbillede
Sur les rails, trains ou métros På skinner, i tog eller metro. Udvalgte jernbaner og metroer i Frankrig, Europa og Nordamerika.
Register till tidskriften TÅG I registeret findes de fleste artikler dog med enkelte undtagelser der er beskrevet på siden. Udemærket til brug ved kildesøgning.
Svein E. Sando Alt hvad der er værd at vide om norske jernbaner og deres historie.
The Third Rail Navnet referer egentlig til den tredieskinne i amerikanske undergrundsbaner men det er slet ikke det dette website handler om. I stedet forhandles software for samlere af f.eks. modelbaner, mønter, frimærker eller lignende. Men der er også en række fine billeder fra en række tidlige Lionel anlæg og der er to artikler om Pacific Coast Railroad og Southern Pacific Railroad.
TU Cottbus Technische Universität Cottbus har faget jernbanevæsen som fag. Man har også forfattet en filosofisk grundbetragtning omkring jernbanens placering i samfundet. På baggrund af denne sætning foretages al undervisning. Den gennemgående betragtning er at jernbanen mangler vejtrafikkens fleksibilitet, men at denne kan opvejes ved en bedre integration af transportmidlet og dens kunder, samt at jernbaner altid må være innovative for at tilpasse sig strukturforandringer.
www.transIT.dk - transportportalen Website der primært omhandler vejtransport
AdrianTurner's Page Britisk site med JPEG af britiske - og enkelte amerikanske - lokomotiver.
Universität Karlsruhe Afdeling for jernbanevæsen. God faglig site der samtidig har links til lignende institutter på andre universiteter og læreanstalter.
ÜSTRA Hannover Nærtrafik
WashingtonAssociation of Rail Passengers Amerikansk passagerforening
W J Rodney-Rawkins Books Bøger omkring emnet jernbaner og dampdrift. Norwich, England.
West Virginia Railroads Fra USA: Alt om jernbaner i West Virginia. Nyheder, fotos, historie, links.
RailwayWomen in Wartime Dette site er forstudiet til en bog om emnet Kvinder ved de britiske jernbaner i krigstid. Der er tale om et godt gennemarbejdet materiale der dække både 1. og 2. verdenskrig. Anbefales på det varmeste!
Women andthe American Railroad   Interessant amerikansk forskningsprojekt
World'sGreatest Railroads   Western Maryland, B&O - billeder (Dave Cathell)
Wowak's Imagesof Railroading  Personlige billeder af jernbaner optaget af Brian Wowak
WWW RailwayPage for Norway Website om norske jernbaner
Xavier Geillon's web page
Märklin site
Xpress Publishing Britisk forlag med bøger om baner skrevet af jernbanefolk.
XR1 Software LED lys og decodere til Märklin lokomotiver
Øresunds Forbindelsen Brobyggerne
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE