toptop.dk
Link Center Top
Jernbaner, Danske - Private og Statslige
Navn Sprog Beskrivelse
Baner omkring Aalborg Gode nyheder for alle der interesserer sig for jernbaner i og ved Aalborg. Finn Madsen har opbygget et virkelig god website med Aalborg-banerne som tema. En sand overflod af faktuelle oplysninger og historiske billeder. Ikke mindre væsentligt er at der er gjort et godt stykke arbejde ud af kildehenvisningerne og litteraturbeskrivelserne.
Banestyrelsen Banestyrelsen har fået et nyt website. Det er ganske enkelt fremragende. I denne nye opdaterede version findes der også mere information en tidligere. Det er tydeligt at man har haft god professionel hjælp til at producere dette website. Her er alt hvad hjertet begærer af information om projekter, histore, trafikinformation statistikker, regler og love, og så videre.....Endelig et offentligt website med stil! Bravo!
Da Nordvestbanen kom til Lejre En stemningsfyldt beretning om dengang Statsbanerne nåede til Lejre (Nordvestbanen fra København til Kalundborg åbnede d. 30.12.1874). 
De Bornholmske Jernbaner God og relevant information om det aktuelle projekt med at udbrede kendskabet til de bornholmske jernbaner.
Den fyldige togside Den Fyldiges hjemmeside er af den gamle model med masser af roterende grafik og det der er værre. Men der finde to gode sektioner som vi absolut må anbefale. For det første togsiden med masser af billeder og for det andet siderne om Københavns historie. Her findes også masser af interessant stof for en jernbaneinteresseret.
Der er nu så hyggeligt på Thy-banen. Dette site består af en enkelt side på Thyweb. Titlen er Der er nu så hyggeligt på Thy-banen og når man har læst artiklen er man slet ikke i tvivl om at han har ret. En hverdagshistorie fra en MR lokoførers arbejdsdag.
DSB - Danske Statsbaner DSB - det officielle site
Freightmarket Det mest interessante er henvisninger  til DSB Gods og en række tidstabeller/-skemaer for europæiske jernbaneselskaber.
Johns Jernbaneside John's hjemmeside har sin hovedvægt på aktive danske jernbaner. Hovedvægten er lagt på DSB hvor der er en masse gode aktuelle informationer at hente. Desuden findes der en række udemærkede billeder af dansk materiel.
Kalvehavebanen. Om den nedlagte bane mellem Vordingborg og Kalvehave.
Lokalbanen Et nyt dansk jernbaneselskab har set dagens lys. Der er nu tale om en række gamle bekendte der er blevet fusioneret til et nyt selskab. Under navnet Lokalbanen har HUR samlet de tidligere selskaber Nærumbanen, Gribskovbanen, Helsingør - Hornbæk - Gilleleje, Lille Nord, Østbanen og Frederiksværkbanen i et selskab. Som det sig hører til er der naturligvis også et website.
Lollandsbanen I April 2001 udgjorde Lollandsbanen det mest kedelige vi kunne opdrive blandt danske banesites. I løbet af foråret har denne site gennemgået en opdatering der har løftet denne site betydeligt. I dag er det en god og informativ oplevelse at besøge banenswebsite.
Langå Langå Bibliotek har etableret en meget informativt website. Her kan man blandt meget andet interessant materiale også finde information om banens historie i Langå.
NærumBanen Indeholder alt relevant information om Nærumbanen der også binder banen sammen med nærområdet.
Odderbanen Odderbanen, eller mere officielt Hads-Ning-Herreders Jernbane A/S, er ejet af Århus amt og driver nærtrafik mellem Århus og Odder. Tidligere gik banen helt til Hou, men strækningen mellem Hou og Odder blev nedlagt i 1977.
Odsherreds Jernbane og Høng-Tølløse Jernbane OHJ og HTJ er 2 selvstændige privatbaner, der i praksis er knyttet tæt sammen.
Selskaberne har fælles ledelse og administration i Holbæk, togdriften styres fra fælles moderne trafikcentral i administrationsbygningen i Holbæk.
Ole Lennart Nielsen Beskæftiger sig med forsvundne jernbaner i Jylland, eks KEJ, HJJ og HTB. Alle meget godt gennemarbejdede og med gode relevante kommentarer.
Myldretid.dk Et dansk website der arbejder med offentlig transport, specielt busser og bustransport i Danmark. På det seneste er der dog kommet en sektion mere der omhandler S-Tog. 
Næstved - Præstø - Mern - Banen Et godt dansk website. Med enkle midler formidles et godt overblik over NPMB. En komplet køretur fra Næstved til Mern. For hvert stop et billede fra dengang banen var aktiv og en kort status på lokationens tilstand i dag. På samme site findes en tilsvarende gennemgang af Kalvehavebanen.
Erik V. Pedersen Kalvehavebanen: Erik V. Pedersen har opbygget en rigtig godt website om Kalvehavebanen. Der er en hel del information om den rigtige bane og en virkelig flot beskrivelse af hans egen modelbane over samme tema.
Ringkøbing - Ørnhøj - Holstebro - Jernbane Opstarten på noget der kan blive et virkelig flot site. Enkel i sin opbygning, men lover ikke mere end der kan holdes.
Slangerupbanen i dag Et projekt der går ud på at beskrive Slangerupbanens tilstand i dag. Der findes en række billeder og rapporter fra den nedlagte del.
Skagensbanen Relevant information for banens brugere. Desuden findes der et meget flot afsnit om banens materiel, også fra dengang man kørte med damp.
Sydfynske Jernbaner Om de forsvundne sydfynske baner
Thybanen Under det lidt misvisende navn Griffen finder vi et godt website med stationerne på Thybanen. For de flestes vedkommende er der billeder af både før og nu status. Specielt er der mange gode billeder fra livet bag kulisserne.
Vestbanen Nærtrafik i vestjylland
Østbanen Nærtrafik på Stevns
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE