toptop.dk
Link Center Top
Jernbaner, Udenlandske - Private og Statslige
Navn Sprog Beskrivelse
1205thTransportation Railway Operating Battalion - US Army Reserve Amerikansk militærenhed
AAE Ahaus Alstätter Eisenbahn AG
Aberdeen and Rockfish Railroad En lille lokal jernbane fra North Carolina i USA der efter 100 år stadig ejes af samme familie.
Akron & Barberton Belt Amerikansk lokalbane fra Ohio
Aktiengesellschaft der Wiener Lokalbahnen Sammenslutningen af lokalbaner i Wien
Alabama & Florida Railway Co. Lokalbane i USAs sydlige stater
HSH Albanian Railways - Hekurudha e Shqiperise Denne website beskriver de albanske jernbaners historie, herunder specielt den nyere historie og aktiviteterne i Albanien i dag. Der er en god gennemgang af strækninger og materiel. 
Alaska Railroad Freight Service Godsoperatør i Alaska, USA
The Unofficial Web Site of the Algoma Eastern Railway Et historisk tilbageblik på en lille jernbane i Ontario, Canada der primært transporterede nikkel for en mine. På websiten findes gode historiske oplysninger, et par enkelte billeder, tidslinie og en oversigt over udstyr. 
Allegheny & Eastern Amerikansk selskab i Pennsylvania
American Public Transit Association Amerikansk Brancheforening.
American Railway DevelopmentAssociation Amerikansk Forening der på vegne af selskaber, stat og producenter koordinerer og varetager udviklingsrelaterede aktiviteter.
Arkansas & Missouri Railroad Amerikansk lokalbane
Ashland Railway Operatør i Ohio i USA
Ashtabula, Carson & Jefferson Railroad Operatør i Jefferson, Ohio, USA
Atlanta & Saint Andrews Bay Railway Selskab i det sydøstlige USA
Dunkirk Allegheny Valley and Pittsburgh Railroad Company Jernbaneselskab der tidligt blev opslugt af et større selskab. En del interessant historisk materiale.
Amtrack Det statslige amerikanske jernbaneselskab. (USA)

American Railroad Women
Research Project

Dette website er udvalgt på grund af to væsentlige ting. For det første er det bygget fornuftigt op. Der er en god struktur og på få sider lykkedes det at give en god introduktion til det emne man ønsker at fortælle om. Gode relevante billeder etc. For det andet findes der forbavsende få websites der omhandler kvinders rolle i jernbanens udvikling. I Danmark har vi sågar haft en bane der blev kaldt "konebanen" men hvor er fortællingerne og historien? Hermed et eksempel til efterlevelse.
Bahnen im Norden Et tysk website der beskæftiger sig med jernbaner i Nordtyskland og Skandinavien og som gør det rigtig godt. Dette website dækker også de danske baner ganske godt. Ud over en kort beskrivelse findes der naturligvis også en række gode billeder. Emnet taget i betragtning kommer Horst Ebert ganske godt rundt.
Der Banhwärter Thomas Nitsch har et spændende website der har jernbanerne i det østlige Tyskland som tema. Her kan man finde oplysninger om materiel eksempelvis: farvel til BR 142 og meget mere. Der findes også et par artikler om de mecklenburgske roebaner og andre østtyske specialiteter. 
The Barossa Wine Train Barossa Valley, Australien. Spændende tanke!
Bahnweb Österreich Bahnweb Österreich er et meget omfattende website om Østrigs jernbaner. Dette website dækker alt fra lokomotivtyper til strækningsbeskrivelser, samt en masse aktuelle oplysninger. Der findes en linksektion der er målrettet mod Østrigske jernbaner o.s.v. For alle der interesserer sig for jernbaner i Østrig er dette website absolut et besøg værd.
Bath & Hammondsport Railroad Om selskab i Staten New York
Batten Kill Railroad  Greenwich, New York, USA
Bay Colony Railroad Selskab fra det nordøstlige USA
BCRail BCRail er det af to selskaber i BCR Group der ejes af den canadiske provins British Columbia. Foruden BCRail er der også BCR Marine. BCRail er Canadas tredie største jernbaneselskab og driver udelukkende virksomhed inden for provinsen British Columbias grænser.
Belgian Railways Jernbaner i Belgien
Belt Railway of Chicago Roster Godsoperatør i Chicago området
Belvidere & Delaware River Railway Lokalt selskab i staten New Jersey, USA
The Bermuda Railway Pages Om de nu forsvundne jernbaner på Bermuda
Bessemer & Lake Erie Railroad Information Billeder, historie, info fra dette selskab i Pennsylvania og Ohio USA
BethIntermodal, Inc Et selskab der ud over transport også håndtere, lagring, transit, spedition o.s.v. fra ni steder i staterne Pennsylvania, New York, Maryland, og Indiana - i USA
Birmingham Southern Railroad Co Et meget gammelt selskab (Nov. 1899) der er aktivt den dag i dag. Typisk for de mellemstore amerikanske selskaber.
Borneos eneste jernbane Borneo er godt nok verdens næststørste ø, men hvad angår jernbaner, er rollen noget mere beskeden. Een metersporet jernbanestrækning kan det blive til - 140 km ialt. Men det betyder bestemt ikke at Borneo ikke er værd at besøge for jernbane entusiaster. Rejsen fra Tanjung Aru uden for Sabahs hovedstad Kota Kinabalu til Tenom højt oppe i bjergene bag Crockers Range er en imponerende flot oplevelse.
Botswana Railways Uofficielt site om jernbanerne i Botswana
Branch Lines and Other Railways in the Kootenays Et spændende canadisk website der beskæftiger sig med sidebanerne i Kootenays. Der er god historiske data og en række flotte billeder. Dette website er et besøg vær alene på grund af det rolige elegante layout.
Burlington Northern Santa Fe Alle der har haft modelbane vil kenne disse navne. En af de store operatører i USA.
CD tjekkisk De tjekiske statsbaner
CFL Luxembourgs statsbaner
Chemins de fer industriels au Luxembourg Dette website indeholder ikke alene oversigten på denne side, men også en masse interessant information om jernbane i Luxembourg. Selve siden der henvises til refererer til samtlige 43 industribaner i Luxembourg.
CN CN er det nationale canadiske jernbaneselskab
CP Det statslige portugiske jernbaneselskab
Canadian Pacific Railway CP er selskabet der anlagde den trans-canadiske jernbane.
The China Railways Home Page Website for studiegruppe om de kinesiske jernbaner.
CSX Union Pacific, Seabord, Chessie med flere. Holding selskab.
Cuba Railway Potpourri Spændende artikel om damplokomotiver på Cuba.
Darjeeling Himalayan Railway Efter sigende en ualmindelig smuk indisk bane
De Belgiske Statsbaner De belgiske statsbaner
DB Cargo AG DBs godsselskab
Deutsche Bahn AG Deutsche Bundesbahn
Elgin, Joliet and Eastern Railway Endnu et godt website, der som navnet antyder, har masser af gode billeder at byde på. Elgin, Joliet & Eastern er en lille godsbane i nærheden af Chicago. Ud over billeder findes der på denne site oplysninger om historie, materiel, modeller, kort og meget andet.
The Effingham Railroad Company Amerikansk lokalbane fra Illinois
Empresa Nacional de Ferrocarriles S.A Det nationale selskab i Peru
Empresa de los Ferrocarriles del Estado (FNE) Det nationale selskab i Chile
Eurostar Eurostar er det hurtigtog der forbinder England og Frankrig via linien under den engelske kanal. Websitet er iøvrig RailEurope der har til formål at sælge europæiske togrejser i Amerika.
EuskoTren Spansk jernbaneselskab
EVA Eva har siden 1897 udlejet jernbanevogne. De fleste har sikkert set deres tankvogne rulle forbi på et eller andet tidspunkt. På selskabets website kan man ved selvsyn få et indblik i udbuddet af vogne og tjenester. Der er desuden en god historisk gennemgang af virksomhedens liv fra 1897 til idag.
EVR De estiske statsbaner
EWS (English Welsh & Scottish Railway) Dette website er på engelsk EWS er det store private godsselskab i Storbritannien. Selskabet råder voer 650 strækningslokomotiver og 18.500 vogne. Det er arbejdsgiver for 6.100 mennesker der tilsammen håndterer 1.100 tog om dagen. Ud over dette har EWS et virkelig flot website. Der findes mange små lækre detaljer som f.eks. på siden med Our Services. Prøv at lade musen passere signalerne i toppen af siden.
The Fallen Flag Railroads of New Jersey Dette website har specialiseret sig i historiske data fra jernbaner i staten New Jersey i USA. På denne website kan man finde diagrammer over linieføring, sporarrangementer, signaldiagrammer, stigningsprofiler, tjenestehåndbøger, tjenestekøreplaner og officielle køreplaner.
De omhandlede jernbaner er B&O, Central Railroad Company New Jersey, Lackawanna, Erie, L & HR, Lehigh, LV, New York Central, Pennsylvania RR, Reading med flere. 
Ferrocarriles en el Protectorado Dette website beskriver et jernbanehistorisk meget interessant område, jernbaner i spansk nordafrika. De fleste af de baner der omhandles er i dag forsvundet eller nationaliseret ind i et og samme selskab. For ikke spansk kyndige er der stadig en del at hente. Oversigterne over materiel er let forståelige og der er mange fine gamle billeder.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Jernbaner i Catalonien
Ferrovia Gardesana Dagens link omhandler banerne i Trentino i Norditalien omkring årene 1900 - 1920. Hvis man ikke mestrer det italienske er der gode nostalgiske fotos.
Ferrovie in Sicilia Dette website omhandler jernbaner på Sicilien og det gælder såvel nuværende som forsvundne. Set med danske øjne er det lidt beklageligt at det kun er tilgængeligt på italiensk, men med lidt tålmodighed er der faktisk en den information og mange fine billeder at hente. Skulle ferieturen gå til Sicilien er der masser af inspiration.
Fairfield Southern Et jernbane selskab i USA der egentlig ikke er et jernbaneselskab, men mere et driftsselskab.
FEVE Spansk jernbaneselskab
Genesee & Wyoming Inc. Dette website er på engelsk Fra Europa kender vi større transportvirksomheder som Arriva eller Connex der opererer på tværs af landegrænsene. Genesee & Wyoming Inc. er en nordamerikansk jernbaneoperatør der helt eller delvist ejer mere end 20 jernbaneselskaber i fem lande. (USA, Canada, Mexico, Bolivia og Australien). Selskabet driver mere end 12.000 km ejet eller leaset spor, samt brugsret af yderligere 3.800 km spor. Ud over praktisk kundeinformation er deres website generelt meget informativt og der er mange fantastisk flotte jernbanebilleder.
Hafenbetriebsgesellschaft Braunschweig mbH. Dette site er på tysk Ja, det er havnen i Braunschweig. Hvis man ser på deres website vil man kunne finde Hafeneisenbahn. Havnejernbanen er på 15 kilometer og har 2 egne lokomotiver.  Et interessant motiv for modelbanefolk og iøvrigt et besøg værd når man alligevel er i Nordtyskland.
HZ De hviderussiske statsbaner
Harzer Schmalspurbahnen GmbH Nærtrafik og museumsbane.
Hong Kong Railway Society Hong Kong's historiske jernbaneselskab. Om jernbanernes vilkår i Hong Kong før og nu.
Iarnród Éireann De irske jernbaner
Irish Railway Record Society Et historisk selskab der beskæftiger sig med jernbaner i Irland. Et godt designet website med en masse relevant information. Hvis man interesserer sig for irske jernbaner er dette site et besøg værd.
Ilmebahn GmbH Einbeck Ilmebahn er en af de meget gamle tyske privatbaner. Grundlagt helt tilbage i 1882 og stadig aktiv er banen en god illustration på de mange forandringer jerbanerne har gennemgået.
Instituto Autónomo de Ferrocarriles des Estado Det nationale jernbaneselskab i Venezuela
Israel Railways De israelske jernbaner
Japon, l'Empire du Rail Fransk Dette website beskæftiger sig med nærtrafik, herunder naturligvis skinnebårne trafikmidler, i er par af  Japans store byer. Blandt de mere interessante temaer er monorail banerne.Der er endda anvist hvordan man kan få oversat via AltaVista hvis behovet skulle være der. 
Jerbaneverket Det norske svar på banestyrelsen
Kari Paananen Et interessant finsk website med mange gode biller dog artikler om forgangne tiders jernbaner i Finland, specielt i Mainline sektionen. Der findes kort, postkort, smalspor og museumbaner omtalt på denne site.
KCRC Dette website er på engelsk Et innovativt website fra Hong Kong. Vi har tidligere berettet om KCR jernbanen og dens historie. Dette er jernbanens nye opdaterede website. Virkelig et besøg værd. Hvis man er nørd er der også lidt grundforskning i forestillingen. Dette website er stemmeaktiveret. Installér et lille ekstramodul til browseren og sig KCR tydeligt - og vupti...! Ud over dette er der god info om selskabet, ruter, tjeneste og det store udbygningsprogram.
Kenya Railways Kenyas statsbaner
Kereta Api Indonesia Et kik ud i den store verden. Dette er en uofficiel hjemmeside der beskæftiger sig med de Indonesiske jernbaner. Anderledes, eksotisk, og ganske interessant.
Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) Det er altid interessant at se hvordan jernbaner ude omkring i verden præsenterer sig. KTMB er fra Malaysia og kan spore sine rødder helt tilbage til 1885 hvor der blev anlagt 12,8 km spor. Banens sporvidde er 1.000 mm og skinnenettet er 2.226 km. Det er primært persontrafik banen driver, men der findes også enkelte godslinier. Der findes iøvrigt en lille gimmick under "corporate info". Vent til siden har hentet billedet af jernbanevognen frem (det tager 1 minuts tid.) og kør musen over felterne "Introduction", "Rules" og "Projects"
KFOR - Ingeniørkompaniet fra Norge Et link til en interessant beretning fra KFOR styrkernes hverdag. Og samtidigt får man et indblik i hvilket materiel der anvendes i Bosnien.
Korean National Railroad  De sydkoreanske jernbaner fejrer 100 års jubilæum. Det er der gjort en hel del ud af på selskabets hjemmeside. Der findes en komplet historiske beskrivelse og en hel del gode billeder. Alt sammen naturligvis på engelsk. Samtidigt med dette er det også interessant at se på selskabets nutidige projekter. Således er man for eksempel i gang med at etablere hurtigtogsstrækninger baseret på TGV teknologi. 
Küstenbahnen  Et site der beskæftiger sig med kystbaner i Nordtyskland. Temaet for dette site er et par nærbaner i det nordtyske. Af speciel interesse er Femernbanen. Der er et par billeder fra dengang man sejlede med færge mellem Nordtyskland og Femern. Desuden en masse historie. Et godt site der stadig udbygges.
LDzB mâjaslapa Sammenslutningen af "jernbanemænd" i Letland har en interessant hjemmeside der er tilgængelig på såvel lettisk, russisk og engelsk. Dette website er fyldt med oplysninger om lettiske jernbaner, strækninger, materiel og aktuelle forhold.
Le centenaire de l'arrivée du chemin de fer à MORBIER Dette site er egentlig beskrivenden for hele Morbier regionen men på en af siderne findes en udemærket gennemgang af anlægget af jernbanen. På dansk hedder denne side Hundredeåret for ankomsten af jernbanen til MORBIER. På forsiden, midt i billedet er der et gammelt avisudklip.Klip på det for at komme til sagens kerne. Der findes en række fine billeder og et link til en mere beskrivende tekst.
Linx Datterselskab af NSB og SJ der skal operere hurtigtog mellem storbyerne i skandinavien (inkl. København)
Lisbon's Railways En engelsksproget site der omhandler jernbanerne i og omkring Lissabon. De portugisiske jernbaner er en opdagelse værd. Specielt også fordi der er gensyn med meget forskelligartet materiel. Lige fra vore egne ME over franske ellokomotiver og til historiske ALCO lokomotiver.
Littauiske Jernbaner Denne hjemmeside er under opbygning. Den findes foreløbig i en komplet littauisk version samt en engelsk og russisk under opbygning. Der findes alt relevant information om strækninger, materiel, køreplaner med videre (det kan tage lidt tid at finde rundt hvis man ikke er helt stærk i littauisk).
FS De italienske statsbaner - et overraskende flot site i flere sprog og med henvisninger til regionale sites.
Manitou & Pikes Peak Railway Manitou and Pike's Peak Railway er verdens højest beliggende tandhjulsbane (cirka 4.200 meters højde) og har færet aktiv siden 1891. Et godt informativt website med fine billeder og en god historisk oversigt.
MAV De ungarske statsbaner
Mercurio-Railway-Server Den europæiske jernbaneserver
Moja strona domowa Dette website er tosproget - polsk og engelsk. Og det er virkelig et besøg værd hvis man interesserer sig for jernbanemateriel. Der findes mange flotte billeder fra PKP og samtidigt er der en mængde uddybende information om materiellet ved de polske jernbaner.
Namibias Schmalspureisenbahnen Et virkelig godt og informativt website om de smalsporede jernbaner i Namibia. Her findes en meget detaljeret historie om jernbanerne og de området de kom igennem.
Narrow gauge railroads Et website der har specialiseret sig i smalsporede jernbaner. Der findes en hel række gode artikler på dette website. Som eksempel skal vi blot nævne: Carson & Colorado Railway
National Transportation Library USAs nationale bibliotek for transport. Indeholder en del publikationer om statistikker og AMTRAK.
Nürnberger Eisenbahnfreunde e.V. Jernbanevennerne fra Nürnberg er en lidt ældre forening der har været i gang siden omkring 1960. Foreningens website illustrerer meget godt de væld af aktiviteter der udfolder sig i klubben. I modsætning til andre klubber ejer man ikke den store samling af materiel. I stedet gør man meget i studieture og indsamling af viden om eksisterende og tidligere jernbaner.
Tranz Rail New Zealand Tranz Rail var tidligere det statslige  New Zealandske jernbane og færgeselskab. Efter en række omstruktureringer i 1980'erne og 1990'erne er selskabet nu overtaget af et New Zealandsk - Amerikansk holdingselskab med Wisconsin Central Transportation Corporation i spidsen.
Noordned Dette website er på flamsk Tag tyren ved hornene og glem alle fordomme. Her er ARRIVA's hollandske driftsselskab. Materiellet er som vi kender det på sidebanerne i Danmark. Ikke helt nyt men på den anden side ikke dårligere end at man kan være det bekendt. Der findes ud over togdrift naturligvis en del omkring det ARRIVA er bedst til, busdrift. Samtidigt også en del anden information. Sproget er flamsk, men kan man lidt tysk er det faktisk ikke så svært endda.
NS De hollandske statsbaner
NSB De norske statsbaner
Ostmecklenburgische Eisenbahngesellschaft mbH Nærtrafik i Neubrandenburg - Tyskland
OSE De græske statsbaner
Osthannoversche Eisenbahnen Klaus-Dieter Tröger`s private hjemmeside om OHE (Osthannoversche Eisenbahnen AG) er velstruktureret og fyldt med gode oplysninger om emnet. Dette website er fuldt på højde med mange jernbanebøger. Gode artikler om historie, bygninger og materiel. Oven i dette får man rigtig mange gode billeder.
PKP Det meste af teksten på dette website er på polsk. Men der findes en årsberetning for 2000 på engelsk, tysk og fransk (beretningen for 2001 må være på trapperne). Det er udemærket læsning. Den giver et godt billede af de polske statsbaners tilstand i dag og hvilke aktiviteter der er i gang for at modernisere foretagenet. Andetsteds på samme website findes desuden en kronologisk gennemgang af hele den polske jernbanehistorie og den faktisk længere end den danske. Hvis man har et kort i hånden der angiver stednavne på polsk er man allerede godt hjulpet. Der findes også en række fine gamle billeder.
The Panama Railroad Alle kender Panama kanalen og sikkert har mange også set de lokomotiver der kørte langs kanalen. Men ud over dette var der i Panama et forholdsvis stort net af jernbaner. Denne website beskriver på udemærket jernbaner i Panama.
The Patiala State Monorail Tramway Som de selv skriver på denne site - verdens måske mest obskure jernbane. Lokomotiverne har et hjul til vej og et tandhjul til skinne. Resten opfordrer vi at man selv læser. Forbløffende!
Puffing Billy   Australsk smalsporsbane
Rail-Info Schweiz I anledning af nationaldagen den 1. august har er dagens link blevet fra Schweiz. Rail-Info Schweiz beskæftiger sig med det store antal af smalsporede jernbaner der findes i Schwiez. For alle selskaber findes der billeder, strækning samt beskrivelse af historie.
RailPage Australia Under mottoet Wasting Time and Bandwidth since 1992 bydes man velkommen til dette site. Temaet er australske jernbaner og der findes meget spændende information at hente her. Læs alt om materiel på eksisterende baner og på de mange museumsbaner rundt om i Australien.
Rail Cargo Austria Det østrigske jernbane fragtselskab
Rail Europe Rail Europe er et fællesejet datterselskab af SNCF og SBB. Det primære formål er at drive markedsføring og salg for en række europæiske jernbaneselskaber i USA. En god informativ website der er et godt udgangspunkt for at finde frem til interessante jernbanerejser i Europa. På dette site kan man også finde kort og billeder.
R A I L W E B - svìt železnic Dette website har en tjekkisk og en engelsk indgang. Den engelske er ganske godt struktureret. Via et Europa kort kan man få et overblik over forskellige europæiske landes jernbaner. Der er også en række links - først og fremmest til de enkelte landes statsbaner.
Ramal C-14 Et spændende website fra Argentina. Der er tale om et site der beskæftiger sig med en bestemt strækning - Ramal C14 - der inkluderer 1.400 kurver, 13 viadukter, 31 broer og 21 tuneller. Dette website indeholder ligeledes en række gode oversigter over argentinsk jernbanehistorie samt en række flotte billeder.
Rjukanbanen Rjukanbanen er kendt af mange selv om ikke alle kender den ved navn. Det er den jernbane der under krigen blev saboteret som led i kampen om det tunge vand. Samtidigt knytter der sig også en række unikke data for denne jernbane i Telemarken og dens jernbanefærger på indsøen. En spændende beretning på et interessant website.
The Red River Valley & Western Railroad Amerikansk lokalbane i North Dakota
Rede Ferroviária Federal S.A. Brasilien, hvorfor ikke se lidt på det statslige selskab RFFSA. Selskabet blev grundlagt i 1957 som en sammenslutning af 18 regionale jernbaneselskaber som den centrale regering for en hver pris ønskede at bevare som aktive selskaber. Ud over historisk information og en række interessante links i Brasilien og Sydamerika findes der på dette website også information om status på den igangværende privatisering i Brasilien. 
RENFE De spanske statsbaner
Rio Grande Pacific Corporation Dette website er et fund for alle som elsker små amerikanske jernbaneselskaber. Rio Grande er moderselskab for en gruppe af mindre selskaber. Masser af gode billeder og en fornuftig mængde af information. Et besøg værd.
RZD De russiske statsbaner
Sakhalin Railroad Om jernbaner på Sakhalin halvøen
Samtrafiken Samtrafiken er et svensk selskab der er stiftet af en række passagertransportvirksomheder, herunder blandt andre SJ og Tågkompaniet. Formålet er at skabe bedre konkurrenceevne for den offentlige trafik med tiltag som f.eks. Tågplus. Tågplus giver rejsende mulighed for på en billet at købe en samlet rejse pakke.
S-Bahn Berlin GmbH S-Bahn Berlin GmbH er at sammenligne med DSB S-Tog. På dette website findes ud over oplysninger om køreplaner, strækninger og takster også forslag til udflugter i Berlin og omegn. Ud over dette findes der et virksomhedsportræt og en række billeder.
SBB Statsbanerne i Schweiz
Seattle Renton & Southern Railway Historylink.org er et amerikans website der fokuserer på det Nordvestlige USA's historie. Dette link henviser til en god beskrivelse af en sporvognslinie i Seattle området. God info og fine billeder.
Setesdalsbanen Setesdalsbanen ligger i det sydlige Norge i nærheden af Kristianssand og dermed inden for en overkommelig radius også for danskere. Den oprindelige bane var 78 kilometer lang og blev åbnet i 1896 og nedlagt i 1962. Banens sporvidde er på 1067 mm. I dag findes en strækning på cirka 6 km bevaret som museumsbane og arbejdende museum. Trafikken foregår med damplokomotiver og strækningen byder på alt hvad der hører til et ægte norsk landskab. På banens overskuelige website kan man få information om både museumsbanen og banens historie og materiel.
SJ De svenske statsbaner
Slovenske zeleznice (Slowenien) Prøv noget nyt - besøg et website for et af de nye balkan landes statslige jernbaner. Sloveniens statsbaner. Serveren kan til tider være lidt langsom.
SNCF Det officielle site for SNCF
SNCFR De rumænske statsbaner
Stern & Hafferl VerkehrsgesmbH

Skibsfart & Transport

Østrigsk transportselskab
South African Railways Page En side der beskæftiger sig med sydafrikanske jernbaner - primært naturligvis Spoornet/Transnet. Der findes generelle fakta omkring jernbaner i Sydafrika og en hel del billeder. Meget lig mange andre sites der er fokuseret omkring et enkelt land er her også aktuelle nyheder at hente. En række tekniske detaljer om materiel og om dampdrift. 
Spoornet Det officielle site for Spoornet er en del af de nationale sydafrikanske transportselskab Transnet der bl.a. også ejer South African Airways og MetroNet. Her findes links til fragt selskabet og til det berømte Blå Tog.
Steam in Gujarat, Autumn 1999 Der findes stadig damp i Indien men også her begynder moderniseringen at sætte sine spor. Fra Ron Dickinson's website har vi hentet dette link der beskriver en rejse på søgen efter damplokomotiver i Indien.
todoTrenes.com Dette website indeholder noget så eksotisk som en spansk jernbaneportal. Hvis det kniber lidt med sproget er der om ikke andet en række fine billeder og en mængde gode links. Skulle man kunne en smule spansk er der gode oplysninger at hente om spansk jernbanehistorie generelt og RENFE i særdeleshed. Der findes også en ganske betragtelig mængde oplysninger om modelbaner.
Taiwan Railway Administration Taiwans statslige jernbaneselskab
Tasmanian Railway index Tasmanien er den lille ø syd for Australien. Dette website drives af Australian Railway Historical Society (Tasmanian Division) og behandler alle aspekter af jernbaner på Tasmanien. Der findes således særdeles gode beskrivelser af lokomotivtyper og strækninger. Ud over dette naturligvis en hel del billeder.
TEE TEE - Trans Europ Express blev til i 1957 efter en ide af  Ir. F.Q. den Hollander, som på dette tidspunkt var administrerende direktør for de nederlandske jernbaner (NS). Denne site beskæftiger sig med historie, materiel og tog. 
Thalys Thaly er producent, men der skulle også være information om enkelte banestrækninger
Thomas Spiekers Eisenbahn-Homepage Thomas Spiekers website er et godt personligt udvalg. Mange af billederne - og der er en hel del - er egne optagelser. Desuden har han et godt panorama billede af højbroen i Rendsborg. Alene dette er besøget værd.
Todtnauerli Denne side er på tysk Dette website beskriver på fremragende vis historien om Zell - Todtnauer Eisenbahn, en metersporet jernbane i Baden i Tyskland. Banen var aktiv i årene 1889 - 1967. Der finde en god historisk oversigt, mange fine billeder og desuden en meget god beskrivelse af banens materiel.
Tågkompaniet Tågkompaniet er et svensk selskab hjemmehørende i Norrland hvilket for ikke svenskere vil sige helt oppe ved Bottenviken. Luleå er største by i området. Selskabet er ungt og dynamiskt hvilket virksomhedens hjemmeside til fulde afspejler. Prøv at sammenlign dette website med mange af de danske privatbaner og konstater ved selvsyn hvordan man tilfører en virksomhedspræsentation af noget så traditionelt som et jernbaneselskab lidt dynamik.
UIC Den internationale sammenslutning af jernbaner
UK Railways on the Net Indgang til en række serviceydelser omkring jernbaner i UK. Køreplaner m.v.
unofficial homepage of Iranian Railways Iran har et stor og udstrakt jernbanenet. Dette website forsøger at give et billede af jernbanerne i dagens Iran. Og der er ikke så få oplysninger der kan hentes her. Her findes alt lige fra strækningsoversigt, netkort, historie, rullende materiel o.s.v. Ganske godt af et website produceret eksil.
UPRR System Map Dette link er interessant for alle der har Union Pacific som interesseområde. Det fører frem til UPRR's aktuelle oversigt over strækninger i form af et interaktivt oversigtskort. Skulle man sidde med MS TrainSim er der mulighed for at se hvordan de enkelte strækninger hænger sammen med resten af systemet - og tilsvarende er det muligt at bygge videre selv. Fra denne side kan man i øvrigt udforske resten af UPRR's website. Og så er der hurtigt gået en halv time eller mere.
Union Pacific Den berømte bane (USA)
Union Pacific history Fra Union Pacifics site - historie og andet interessant info
Uzkorozchodne drahy, SPZ På dette tjekkiske website kan man finde mange gode oplysninger om smalsporede jernbaner i det østlige Europa. De fleste sider er på tjekkisk men for mange af siderne findes der en engelsk version. Der findes et godt billedarkiv med fotos fra det meste af Europa (se nederst på forsiden - fotogalleri).
VLine VLine er et selskab i den australske National Express Group. Selskabet er hjemmehørende i delstaten Victoria og driver ialt 1.152 kilometer jernbanestrækninger og 9.273 kilometer buslinier i området.
Victorial Railway Website Her er der ikke tale om Viktoriatidens jernbaner, men om jernbaner i delstaten Victoria i Australien. Dette website har alt hvad der er brug for i den anledning. Billeder, information og et antal relevante links.
Volkis Privatbahnseite En god oversigt over en række privatbaneselskaber i Europa. Forsiden er lidt rodet, men i et af frame-vinduerne findes links til forskellige privatbaneselskaber i Europa.
Railroads of Vermont Dette website beskæftiger sig meget specifikt med jernbaner i staten Vermont i USA og har som målgruppe både historisk interesserede og modelbane entusiaster. Websitet er opbygget så det også tjener som omdrejningspunkt alle med interesse i jernbaner i Vermont.
VR De finske statsbaner
WabashRailroad Historical Society  Selskab der beskæftiger sig med den amerikanske Wabash Railroad.
WackelsteinExpress Narrow Gauge Steam Engine Billeder af Wackelstein smalsporsdamplokomotivet i Østrig.
Waldviertel Waldviertile smalsporsbanen i Østrig
Washington,Idaho & Montana Railroad Company a brief history En kort historisk gennemgang. 
West Japan Railway Company. Med 42.570 er selskabet et af de absolut største jernbaneselskaber. Selskabet driver blandt andet de berømte Shinkansen tog. Den engelsksprogede del af websitet indenholder information om tog, organisation og køreplaner. Desuden en del billeder.
Westerwaldbahn Nærtrafik og Godstransport.
Western Railways   Det officielle site for Western Railways i Indien
Western Railway ofIndia   Site om det indiske Western Railways.
Wiehltalbahn Wiehltalbahn er en gruppe stædige lokale borgere i Tyskland der har besluttet at det skal være slut med nedlæggelse af de små lokalbaner. Derfor har de dannet en forening der med success har fået bevaret en lokalbane. På grund af den store lokale opbakning har banen nu atter moderat person- og godstrafik.
Wisconsin Short Lines and Industrial Railroads Det er helt klart at der i et så stort land som USA må findes en betydelig underskov af små industri- og sidebaner. Don Ross har samlet en oversigt over de baner der findes og fandtes i staten Wisconsin. Det er specielt værd at hæfte sig ved de mange gode billeder det er lykkedes at opdrive samt at der for en hel del baners vedkommende finde særdeles gode detailoplysninger.
Wisconsin &Southern Railroad's Home Page Selskab i USA
Zig Zag Railway NSW Australia New South Wales, Australien
ÖBB De østrigske statsbaner
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE