toptop.dk
Links til Linksamlinger
Linksamlinger
Navn Sprog Beskrivelse
Bimmelbahn En Bimmelbahn er det der på dansk vel nærmest svarer til et bumletog. Og her findes en samling af links til tyske smalsporsbaner og lokalbaner. Specielt Sachsen er dækket godt af på denne site.
Busfrontens Links Den største samling busrelaterede links vi endnu har set. God struktur og meget relevant i forhold til emnet.
The Bus Station Et britisk website der har mange links til busrelaterede websites.
Clara's Railroad Crossing Dette amerikanske website byder på jernbaneoplysninger om næsten alle amerikanske stater. Oversigten er opdelt efter emner af almindelig interesse, selskaber, museer o.s.v. per delstat. Hvis man ikke orker de traditionelle websites om USA med flere tusinde links er dette et godt sted at starte. Det samme kan siges hvis man planlægger en tur til USA. Der findes altid et eller andet spændende i den stat man skal besøge.
Die DREHSCHEIBE En meget omfattende tysk site om jernbaner med news, links og artikler.
DJK Jernbane Link Sektionen Dansk Jernbane Klub har samlet rigtig mange gode relevante links til alt omkring jernbaner.
Eisenbahn Dette site hører hjemme på Universitetet i Potsdam og indeholder mange gode og interessante links til jernbanesites, heriblandt mange virkelig unikke.
Eisenbahnlinks Den store tyske site railfan.de har en omfattende linksektion der med vanlig tysk grundighed er sorteret og kategoriseret efter alle kunstens regler.
Eisenbahn- und Nahverkehrsseite Denne fremragende samling af links har masser af links, fortrinsvis tyske, til alt omkring nærtrafik og jernbaner. Bemærk at der er flere sider i denne samling. Klaus Gottschling's Link-Sammlung
The European Railway Webring Via Yahoo er der etableret en webring for jernbanesites. Hvis man ønsker mere relevant trafik til sit website er det en udemærket måde at komme med i et netværk. Samtidigt giver Yahoo's centrale oversigt et god adgang til mange relevante jernbanesites.
The European Railway Server Den europæiske jernbaneserver. Alt i links og artikler om jernbaner.
FACS-CFTV - Chemins de fer : sites ferroviaires intéressants Dette er linksektionen fra den franske forening af sidebaneentusiaster. Meget omfangsrig og naturligvis specielt god til franske baner og baner i der frankofile område.
iRail Webdirectory Britisk website med fortrinsvis britiske jernbanelinks. Har nærmest karakter af linkportal.
Jernbanemuseer

 

Ambitionen med dette website er at lave verdens største samling med links til veteranbaner og jernbanemuseer. Foreløbigt er projekt godt på vej til at nå sit mål. Der er iøvrigt en opfordring til at bidrage med links til jerbanemuseer og veteranbaner - måske var det en idé og kikke forbi for at se om der mangler et link eller to.
Jernbanetilsynet Hvis man har interesser i jernbanesikkerhed og tilsvarende genrer er dette et godt sted at starte.
Jernbane.net En del kender sikkert dette site i forvejen, men alligevel her er jernbane.net. Dette norske site har en glimrende oversigt over norske jernbaner, mange gode billeder og en række gode links.
jippii På samme måde som vi i Jubii har vores Yahoo klon findes der i Schweiz en der hedder jipppii. Også her kan man finde en række specielle links fra Schweiz.
Kollektiv Trafik En ganske glimrende samling af links til websites i Danmark og udlandet der beskæftiger sig med kollektiv trafik. De fleste har fået tilføjet en lille beskrivende kommentar.
Links van het spoor Et - franske, belgisk, flamsk - website med gode links til den del af verden.
Mike's Railway Links Her findes specielt mange amerikanske links - sådan cirka et par tusinde - men også enkelte fra verden uden for USA. God struktur. Også mange gode links til historisk research.
MOROP Links Link sektionen fra MOROP serveren. Mange gode modelbane relaterede links.
Museer En samling museeumslinks fra Danmark, Norge, Sverige og England. Indeholder en del jernbane- og industrilinks.
Heine Pedersens Modelbane Links Igen en afstikker til Norge hvor Heine Pedersen har samlet en række spændende links til norske modelbaner. Mange af disse er igen fokuseret på et bestemt tema som f.eks. selvbyggermodeller, epoke kørsel, westernbane... o.s.v. Et besøg værd!
Linha da Beira Baixa Site på engelsk og portugisisk med gode links til Portugisiske og Brasilianske jernbanesites.
RailHood Webportal med både rigtige baner og modelbaner.
Railpages.com Links til en del selskaber, primært i godssektoren.
RailServe En af de største linksamlinger der overhovedet kan opdrives på internettet. Links til alt inden for jernbaner.
Railway Technology En meget omfattende website der dækker alt inden for den aktive del af jernbaneindustrien. Heri er medtaget links til organisationer, producenter, driftsselskaber o.s.v.
Remisen - Links Links til producenter af modelbanetilbehør.
Swetrain.nu Swetrain.nu er som navnet antyder en svensk jernbaneportal. Den startede egentlig som et web-baseret byttemarked for modelbaneinteresserede med har med tiden udviklet sig til meget mere. Hvis man interesserer sig for svenske jerbaner finder man artikler og links vedrørende modelbaner, MS-Train Simulator, virkelighedens baner, museumsbaner, billeder og historisk materiale.
SJK och TÅG På samme måde som DJK har mange links med specielt dansk islæt, kan det samme siges om den svenske søsterklub - SJK. Mange rigtig gode svenske jernbanelinks.
Christian Splittgerber. Mange gode links om alt inden for jernbaner udvalgt og listet i grupper.
Sven Manias Side med mange jernbanelinks. Meget omfangsrig.
Trafikbogen Dette website er på Dansk Trafikbogen er en linksamling der drives af NOAH. Normalt er linksamlinger struktureret efter en eller anden tilfældig metodig som de færreste besøgende kan gennemskue. Trafikbogen har opdelt sine links i grupper efter transportrelaterede temaer. Enkelt og ganske effektivt.
UK Railways Gallery link sektionen Fortrinsvis britiske jernbanelinks, herunder en del til specielle interessegrupper.
UK Railways on the Net Mange gode links om jernbaner og jernbaneindustrien. Specielt god til Storbritannien.
VestBibliotekerne WebGuiden fra Vestbibliotekerne er et godt sted at starte hvis man skal ud og lede efter kildemateriale.
WWW Links Man skal ikke skue hunden med hårene! Bag  dette noget intetsigende navn gemmer der sig den største samling jernbanelinks vi har set til dato. Hvis man lige skal have drysset er par timers surfen af på jernbanesites - så start her!
Zug På tysk hedder tog zug og dermed får man nok en idé om temaet for dette website. Der er dog her først og fremmest tale om en portal hvor man kan finde en hel del tysksprogede websites. Der findes et rating system hvorefter de forskellige websites der henvises til er opdelt.

Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE