toptop.dk
Museumsbaner
Aabenraa Veteranbane
Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa den 16. august 1999. Veteranbaneforeningen blev oprindelig stiftet den 13. marts 1993 i Tønder (Tinglev - Tønder Veteranjernbane, TTVJ) og virkede fra Tønder Gamle Remise frem til 1999, hvor en flytning blev aktuel, da arealerne skulle bruges til andet formål.
I 1996 blev det muligt at købe motorvognen M3 fra NVAG i Niebüll i Tyskland. Med købet af dette tog blev det muligt at køre egne veteranture på forskellige strækninger, hovedsagelig mellem Tinglev og Tønder. Specielt skal nævnes, at der i forbindelse med åbningen af julemarkedet i Tønder blev hentet 56 julemænd fra København til Tønder (det var før Storebæltsbroen). M3 har flere gange været i Odense, hvor der har været arrangeret besøg i Jernbanemuseet. M3 var også med, da de sidste jernbanefærger sejlede fra Nyborg.
Idag holder Aabenraa Veteranbane til hos virksomheden Petroplus på havnen i Aabenraa.
Adresse
Information
På foreningens udemærkede website er det muligt at finde information om køreplan, priser, historie, aktivitetsaftener med mere.
Website
Aabenraa Veteranbane
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce

Med Caroline fra Hørve til Værslev
- Hørve-Værslev jernbane, 1919-1956

Privatbanen mellem Hørve og Værslev blev åbnet i 1919 og førte et stille liv frem til nedlæggelsen i 1956. Bogen giver et godt indblik i historien bag og livet ved en rigtig dansk "træbane"

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE