toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-03-2003 Lokbahnhof Sonnenberg Lokbahnhof Sonnenberg er et tidligere DR remiseanlæg der foreløbig er udlejet til en forening i 2003. Det er meningen at selve remisen skal restaureres mens resten af anlægget kun trænger til mindre vedligeholdelse.
30-03-2003 Die LINT HomePage For alle der interesserer sig for LINT fra Bombardier er her hjemmesiden der opfylder de fleste behov. Her er mange gode billeder, artikler og links. Ud over dette er der en række MM screensaver billeder lige til at downloade.
29-03-2003 Eisenbahnfreunde Schelklingen e. V. Denne tyske modelbane forening tæller blot 15 medlemmer men disse når alligevel at sprede sig over en lang række områder. Hjemmesiden beretter således om klubbens faste H0 anlæg og FREMO aktiviteter, samt om planlægningen af et spor N anlæg. På foreningens website findes en række gode inspirerende billeder.
28-03-2003 FER , Ferrovie Emilia Romagna FER er et norditaliensk trafikselskab der driver bane og busdrift i regionen omkring Bologna. Selskabet betjener en række storbyer i området - udover Bologna også Piacenza, Parma, Modena, Ferrara, Ravenna og Rimini.
27-03-2003 Transmongolien En jernbanerejse fra Köln til Mongoliet beskrevet i detaljer og billeder. Det eneste der mangler (endnu) er billeder af lokomotiverne. Men der findes billeder af alle de store stationer fra Köln til Ulan Bator.
26-03-2003 Schmalspurbahn Dette website er ved at blive det autoritative tyske website omkring smalsporede jernbaner. Der er endnu en del huller, men alt i alt et godt struktureret website med en del relevante artikler, billeder og links.
25-03-2003 Fabry's Bahn Links En spændende tysk jernbaneside der først og fremmest gør sig bemærket ved de mange spændende links. Klik f.eks. På "Eisenbahn" og "Allgemein". Som det vil kunne ses er der en hel din interessante links. Og det er så iøvrigt en passende lejlighed til at vise et website der IKKE er lavet med Microsoft FrontPage men derimod med Net Objects Fusion.
24-03-2003 Lars Lindhards Skala N side Lars Lindhard sige selv at han vil forsøge at bringe omtale og anmeldelser af de danske modeller, som måtte dukke op i spor-N, så interesserede kan følge med. Ud over dette er der en del interessante links, billeder og artikler omkring skala-N på denne side. Absolut en side at holde øje med for spor-N interesserede.
23-03-2003 Thalys Thalys er et joint-venture selskab ejet af de franske, belgiske og nederlandske jernbaner som i samarbejde med Deutsche Bahn afvikler en række tog mellem disse lande.
22-03-2003 Historic Railway Photos of New Zealand Siden indeholde en række meget finde billeder der blev overvejet til bogen "The Railways of New Zealand" af Geoffrey Churchman and Tony Hurst, men som ikke blev optaget af forskellige årsager.
21-03-2003 Music and Railways Denne side omfatter en næsten komplet oversigt over de fleste kendte udgivelser i det engelske sprogområde fra 1820 til 2002.
20-03-2003 RailAmerica RailAmerica Inc. er hjemmehørende i den amerikanske stat Florida. Selskabet ejer og driver 49 mindre jernbaneselskaber med tilsammen omkring 25.000 km strækningsnet i USA, Canada, Australien,Chile og Argentina. I Nordamerika drives selskaber i 26 stater og seks canadiske provinser. Selskabets website har en række interessante oplysninger og features - specielt i brug af kort.
19-03-2003 Vejle og Omegns Modeljernbaneklub Vejle og Omegns Modeljernbaneklub er 10 år gammel. Klubben bygger på en bane med ca. 250 m spor i eget klub-lokale der er på ca. 300 kvm. Medlemstallet er for tiden 12. Klubbens anlæg, der bygges i H0, tager især udgangspunkt i de to lokale baner Vejle-Vandel-Grindsted og Vejle-Give. En ganske smart detalje ved klubbens anlæg er den måde man har løst at køre 2-skinne-drift (DC) på størstedelen af anlægget og på en mindre del at køre 3-skinnedrift (Märklin- AC ). Overgangen løses elegant ved at der udveksles mellem de to dele via en færgeforbindelse.
18-03-2003 Japanese Railway Society Homepage Japanese Railway Society er et engelsk selskab der har til formål at udbrede kendskabet til japanske jernbaner i lande hvor japansk ikke er hovedsprog. For tiden har selskabet omkring 300 medlemmer fordelt på 10 lande. På selskabets hjemmeside findes mange gode artikler om emnet ligesom der findes billeder og relevante links.
17-03-2003 Fredericia Modeljernbaneklub Det er for tiden ikke meget man får ud af at besøge denne hjemmeside da den pt er under opbygning. To ting kan man dog lære af denne side: 1) Klubben har været i gang et stykke tid - det tyder billederne på og 2) der kommer en modeljernbane udstilling i Fredericia Idrætscenter i efteråret 2003. Hold øje med denne side - det tegner lovende.
16-03-2003 Niels Jensen Maskintransport A/S Niels Jensen Maskintransport kunne meget vel være en repræsentant for mange af de landevejsbaserede transportvirksomheder der findes i Danmark. Virksomheden har en god og velstruktureret hjemmeside fyldt med relevant og nyttig information. Og her kunne man godt stoppe men der er lidt jernbane i denne side også. Se under "Opgaver" og bemærk at der optræder "Köf" og MK som transportopgaver. Se billederne og læs teksten.
15-03-2003 Storstockholms Lokaltrafik AB Storstokholms Lokaltrafik er det stockholmske modstykke til HUR. SL er trafikkøber og ejes af Stockholms Län. SL har en udemærket hjemmeside hvor der er masser af information om det trafikbud der forvaltes af SL og oven i dette er der god baggrundsinformation om det områder der betjenes. Et godt sted at starte hvis man skal besøge Stockholm.
14-03-2003 Ysebahn.ch Et jernbanetidskrift der er hjemmehørende i Schweiz. Tidligere hed dette blad Lökeli-Journa. Hovedvægten ligger naturlig nok på jernbaner i Schweiz, men som de fleste blade er der også artikler fra de omkringliggende udland.
13-03-2003 Trains Trains Trains (Microsoft) Microsoft er kendt for sine mange software produkter, herunder Microsoft Train Simulator. Men Microsoft ejer også en større kunstsamling der cirkulerer på forskellige Microsoft lokationer. Blandt disse er en samling med jernbanemotiver.
12-03-2003 Jernhesten Dette website er under udvikling men det er hensigten at det på sigt være stedet i Danmark for de, der kører modeltog i skala N, 1:160. Foreløbig er der en række interessante links og en del gode billeder fra private anlæg.
11-03-2003 http://www.modell-funktion.de/index.htm Endnu en lille producent af modelbanetilbehør der må lukke. Heldigvis er virksomhedens hjemmeside stadig åben og det er muligt at købe virksomhedens produktionsudstyr. De danske komponenter er afhændet til firmaet OKT. På hjemmemsiden kan man se at der har være produceret bl.a. Litra Q, Motorvogne fra AEA (NKJ) og roebanetog fra Nakskov Sukkerfabrik.
10-03-2003 Ferrocarril Minero de Ríotinto Dette spanske website omhandler en 1067 mm jernbane i Andalusien. Banen blev oprindeligt anlagt af et mineselskab og med minens indskrækninger forsvandt banen næsten. Heldigvis er der bevaret ufattelig meget materiel fra banen og det arbejder en forening nu på at sætte i stand og benytte til museumsbanedrift.
09-03-2003 KARSEI - Modellbahn Karsei er en lille tysk producent af modelbanetilbehør i skala N, TT og H0. I H0 produceres tre modeller fra DR som alle vil kunne bruges på en dansk modelbane, det samme gør sig gældende for N og TT modellerne. Selv om enkelte af disse måske er en lille smule eksotiske.
08-03-2003 Lillesand - Flaksvandbanen 1896-1953 Dette website er en del af et skoleprojekt om jernbanen hvor websitet blandt andet leverer baggrundsmateriale til eleverne. Men ud over dette er der også tale om et fremragende website om den 18,1 kilometer lange smalsporede bane (1.067 mm). Mange fine billeder og artikler samt en god opfølgning på hvad der blev af banen og dens omgivelser.
07-03-2003 Svenska 3D-Tåg Dette svenske website er særdeles interessant for alle der interesserer sig for enten Microsoft Train Simulator eller Trainz. For begge spils vedkommende har dette website en del svensk materiel og landskaber der kan downloades.
06-03-2003 EVR Ekspress EVR Ekspress er et forholdsvis nyt jernbaneselskab i Estland. Selskabet kører eksprestog mellem Tallin og Moskva. For ikke indviede kan det være lidt svært at få det hele med da selskabets website forløbigt kun findes på estisk.
05-03-2003 Thessaloniki - Macedonia Railway Heritage 1871 - 2001 Alexandros Gregoriou har opbygget et website om jernbanerne i den græske del af Makedonien med speciel fokus på jernbanerne omkring hovedstaden Thessaloniki. Hans website beskriver områdets jernbanehistorie helt tilbage fra den tyrkiske tid og frem til vore dage. Der findes en del billeder på dette website og der kommer endnu flere. Ud over de gode artikler findes der også en række relevante fodnoter og links om emnet.
04-03-2003 acetrains Acetrains producerer modeltog til 3-skinnedrift. Det lyder som noget fra en tid der længst er forsvundet og det er også hensigten. Det primære marked er Hornby samlere i Storbritannien men der produceres også en del franske modeller. Altsammen kan bestilles via firmaets website.
03-03-2003 Sandströms Järnvägar Sandströms Järnvägar er en svensk forening der hører hjemme i Sundsvall. Foreningen har opbygget et større anlæg i skala 1:87 baseret på svensk forbilleder. Selve anlægget har omkring 180 meter spor og lidt over 70 skiftespor. På foreningens website findes en mængde gode billeder fra dette anlæg.
02-03-2003 Isle of Man Transport Heritage Isle of Man er mest kendt for sine haleløse katte og TT motorcykelløbene. Øen har dog også en spændende transport historie. Der findes i dag flere forskellige museumsaktiviteter rækkende fra sporveje, hestetrukne sporvogne og til regulære dampdrevne museumstog. Den lille ø mellem Irland og England er derfor absolut et besøg værd, også for den jernbaneinteresserede.
01-03-2003 Tranz Scenic Tranz Scenic er et New Zealandsk website der formidler jernbanerejser gennem New Zealand. Da New Zealand på mange måder er kommet inden for rækkevidde af europæiske turister er dette en interessant måde at opleve landet på. På dette website finder man kontaktadresser, links, køreplaner og billeder.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Annonce

Trainz Railway Simulator
- 2006

Trainz Railway Simulator 2006 er den nyeste version af det populære Trainz program. Den nye version har forbedret grafik og har fået udvidet funktionalitet der gør programmet mere brugervenligt og giver flere krative muligheder.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE