toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-04-2003 Bornholms Modeljernbane Klub På klippeøen derude i Østersøen har man det med jernbaner i klippelandskaber. Bornholms Modeljernbane Klub har opbygget et amerikansk inspireret H0 anlæg med at hvad dertil hører. På klubbens hjemmeside er der en hel de gode billeder til inspiration for andre "amerikanere".
29-04-2003 TrafficLinq TrafficLinq er et hollandsk website der fungerer som portal for alt vedrørende trafikforhold. Her findes en mængde artikler om jernbaner eller jerbanerelateret virksomhed. Portalen fungerer også som B2B portal hvor det er muligt at søge f.eks. Konsulenter inden for et specialområde. Endvidere råder portalen over en større billedbase af f.eks. Biler, busser, metro, stationer og tog.
28-04-2003 InterMountain Railway Company InterMountain Railway Company er en amerikansk producent af modeller i skala N, H0 og 0. Alle modellerne er efter amerikansk forbillede. Specielt interessant er deres store udvalg af EMD lokomotiver i forskellige selskabers bemaling.
27-04-2003 El Maquinista de Alboraya El Maquinista de Alboraya har tidligere været dagens link her på toptop.dk men dette website er nu blevet opdateret med yderligere information og mange flere billeder af den spanske Mikado maskiner. Ud over dette har websitet måttet flytte host p.g.a. Pengemangel.
26-04-2003 Märklinisten Dette website omhandler Märklins lokomotiver fra 1957 og frem til i dag. Her kan man læse om de mange spændende og flotte modeller af lokomotiver, som Märklin har produceret igennem de seneste 44 år, få lidt at vide om de respektive lande og deres jernbaner, samt om forbillederne for Märklins modeller.
25-04-2003 René's Rail Pagina Dette hollandske website indeholder en række billeder optaget af forfatteren. Billederne omhandler først og fremmest jernbanerne i Nederlandene, Tyskland og Belgien.
24-04-2003 Clinchfield Railroad in Germany Det amerikanske jernbanetidsskrift ModelRailroader gennemgik for en række år siden det lokale selskab Clinchfield Railroad (i dag en del af CSX) og bragte anvisninger til et anlæg i skala N. Dette projekt er ved at blive ført ud i livet i Tyskland. Dog ser der ud til at være et ophold i projektet p.t.
23-04-2003 Meine N Welt Meine N Welt er et tysk website hvor Alfred Bernschneider beskriver om sit spor N anlæg. På dette website findes en række artikler og tips til modelbanebyggere ligesom der er en del materiale og links vedrørende jernbaner i 1:1.
22-04-2003 Railroad Extra Railroad Extra er et website der indeholde en lang række seriøse artikler om jernbaner. Blandt disse også en række mere underholdende beretninger som f.eks. Historien om hvordan der er at tilberede en middag i køkkenet på en jernbanevogn i fuld fart gennem landskabet.
21-04-2003 THE QUEEN OF SCOTS Efter nedlæggelser, besparelser og privatiseringer er der i det britiske jernbanelandskab blevet plads til en række mere eller mindre fantasifulde entreprenører. Blandt de mere seriøse hører Richard H. Edmondson der har etableret et selskab der gennemfører togrejser med luksustog i det fantastiske skotske landskab. Hvis ellers økonomien er til det er det et "must" for alle jernbaneentusiaster der besøger Skotland.
20-04-2003 Santa Fe Railway Historical & Modeling Society Det er nok de fleste danske jernbaneselskaber, nuværende som forsvundne, at have en helt egen modelbaneklub der tager sig af at dokumentere såvel materiel som tilhørende historie. Men dette website for "Santa Fe Railway Historical & Modeling Society" gør netop dette for Santa Fe selskabet. Her er billeder og i særdeleshed en række artikler af høj kvalitet.
19-04-2003 Grant Rail Grant Rail er et britisk firma der som hovedformål har at udføre forskellige infrastrukturopgaver inden for jernbanevæsenet. De væsentligste opgave består i anlæg og vedlige hold af forskellige typer for jernbaner.
18-04-2003 Banverket Banverket er det svenske modstykke til Banestyrelsen. Lige som i Danmark er opgavene primært koncentreret omkring drift og forvaltning af infrastrukturen.
17-04-2003 9 Privatbaner A/S Trafikministeriet har fået ryddet op på sin hjemmeside og det er der blandt meget andet kommet en god lille oversigt om de resterende privatbaner i Danmark ud af. Interessant nok mangler der dog en helt opdateret oversigt over f.eks. Vestbanen.
16-04-2003 Filateli og tog i Norge Temaet på denne side er først og fremmest frimærker. Men når det er nævnt må det også med at der er fine gamle billeder og frimærker fra norsk jernbanehistories tidligste tider.
15-04-2003 Den Transsibiriske jernbane DR Explorer har næsen i sporet igen. Sammen med Jyllands-Postens Explorer folk tager Peter Wath toget fra Moskva til Beijing (Peking). Gennem 6 tidszoner vil vi tage afsted fra Europa, krydse Uralbjergene og slutte rejsen i det østligste Asien. Gennem Rusland, Mongoliet og Kina.
14-04-2003 Ferrocarriles Patagónicos Ferrocarriles Patagónicos er et argentinsk website der handler om jernbanerne i det sydligste Argentina - også kendt som patagonien. Det er beretninger om barsk klima og voldsom natur der forceres med damp og diesel.
13-04-2003 O SCALE KINGS En forhastet konklusion kunne være at et website med navnet "O SCALE KINGS" måtte have bund i den typisk amerikanske evne til at overdrive. Men faktisk er det udtryk for en sand begejstring for skala 0. Formålet er ganske enkelt at udbrede kendskabet til Skala 0. På dette website findes en række artikler, billeder og links til andre skala 0 relatede websites.
12-04-2003 Wisoveg - Rheinland Wisoveg (Wirtschafts-, Sozial- u. Verkehrsgeschehen Rheinland ) handler blandt andet om offentlig transport. Der finde på dette website en lang række gode artikler om jernbaner. Her skal blot nævne den flotte oversigt over banegårde i Rhein-området. Se under "Rheinische Bahnhöfe " og mere generelt i afsnittet "Rund um den Verkehr ". Her er noget for jernbane-, bus- og transportinteresserede.
11-04-2003 RailCraft (C) 1998 SEMware Inc. I 1998 så et nyt jernbanespil dagens lys. Sune Birch, Erik Lange, og Michael Thomsen udviklede dette spil eller simulering som led i deres uddannelse på DTU. For den interesserede programmør var her måske lidt at arbejde videre med.
09-04-2003 Rejseplanen Rejseplanen blev officielt lanceret den 1. oktober 1998 og den var allerede fra starten meget benyttet men ofte kritiseret på grund af en del opstartsvanskeligheder. Disse blev dog hurtigt overvundet og tjenesten blev hurtigt populær blandt brugere af kollektiv trafik. Denne popularitet kan også udtrykkes gennem tal: Rejseplanen har omkring 2 millioner forespørgsler hver måned. Det er trafiktal der kan gøre enhver website ejer misundelig.
08-04-2003 Eisenbahnfreunde Aurich e.V. Jernbanevennerne i Aurich rammer nok ned i noget af det der også har mange venner i Danmark, privat- og sidebanestrækninger. Foreningen har et antal moduler i arbejde der alle kredser om dette tema. Fine billeder og gode beskrivelser.
07-04-2003 Hjørring Vestbanegård Historisk Arkiv under Vendsyssel historiske Museum har på sin hjemmeside en god kortfattet beskrivelse af Hjørring Vestbanegård fra dens opførelse og frem til vore dage.
06-04-2003 Il mondo dei treni Dette italienske website har en mængde information omkring en række strækninger i Italien. Der er en god historisk beskrivelse for de enkelte strækninger og en hel del gode billeder af strækninger og materiel.
05-04-2003 Train des Pignes Trains des Pignes er et fransksproget website der drives af svenskeren Kjell Strandberg. Ud over at være aktiv med dette website er han også medlem af GECP (Jernbaneforening i Provence) og ÖS J (Östra Södermanlands Järnväg). På disse sider kan man læse en del om de forskellige linier i Sydfrankrig, både strækninger, historie og andre faktuelle oplysninger.
04-04-2003 Besuch der Klasse K 5 im Eisenbahnmuseum Der er noget helst specielt ved børn og jernbaner. En 5. klasse fra en tysk skole har været på museum og besøgt jerbanemuseet i Darmstadt-Kranichstein (museets URL er http://www.museumsbahn.de/) og det er der kommet nogle gode billeder med børn og lokomotiver ud af.
03-04-2003 Lok Ånglok och Ellok i Sverige "lok.html" Järnväg Denne side omhandler damplokomotivernes historie i Sverige fra 1906 og frem til vore dage. Enkelte dele af denne side kunne ligne det vi kender fra jernbanen.dk omend jernbanen.dk er mere detaljeret og struktureret i sin opbygning.
02-04-2003 Jernbaner og Dressiner (aktiv i Oslo) På siden om aktiviteter i Oslo-området findes denne oversigt over museumsbaner og relaterede aktiviteter i Oslos nærhed. Et udemærket sted at starte hvis man tænker på at tage en lille tur til Norge i løbet af sommeren.
01-04-2003 Rejseoplevelser Fyldepennen er et dansk website hvor folk med skrivelyst kan offentliggøre deres arbejder. Der findes også en sektion der omhandler rejseoplevelser. Det er her vi stiger på toget, for mange af disse oplevelser omhandler netop jernbanerejser.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE