toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-05-2003 Knabstrup Teglværk Holbæk museum har en hjemmeside der beretter om Knabstrup Teglværk. På siderne finder man blandt meget andet også lidt information om samarbejdet mellem industribane og jernbane i forbindelse med teglværket. Et par enkelte relevante jernbanebilleder er der naturligvis også.
30-05-2003 Daniel Lewin und Egon Bockholt & Söhne GmbH Bocholt er en tysk kvalitets producent der fremstiller materiel i skala 1:32. Normalt er modellerne fra dette firma fremstillet i metal hvilket giver meget realistiske og fint detaljerede modeller.
29-05-2003 Dansk i Model Her er lidt kompensation for de som savner modeltog.dk. En række artikler og indlæg om dansk materiel i model gennem tiderne.
28-05-2003 Hovedbanen Modelljernbaneforening Hovedbanen Modelljernbaneforening (tidligere Grorud Modelljernbaneforening, LOK mm) blev formelt stiftet 1/1-98. Klubben har 16 medlemmer fra Oslo området, og har for tiden klublokale i et beskyttelsesrum på Strømmen station.
27-05-2003 HURs Pendlerkontor HUR har oprettet en service for virksomheder hvor man kan få udarbejdet transportplaner for virksomheden og derved hjælpe den enkelte ansatte i brugen af den offentlige transport. Tilsvarende kan det være en stor hjælp for virksomheder i forbindelse med flytninger.
26-05-2003 Gug Frydendal Model Jernbane Gug Frydendal Model Jernbane er et dansk enmandsprojekt. Det gør det ikke mindre imponerende. Følg med i beretningen om den store projekt på hjemmeside der også er ualmindelig velstruktureret.
25-05-2003 Huse og gader i Hinnerup Endnu et kik fra et lokalarkiv, denne gang Hinnerup. På siden med billeder findes et par finde gamle fotografier af stationen og jernbaneområdet i Hinnerup.
24-05-2003 Vinderup Lokalarkiver Ofte kan det være vanskeligt at finde materiale om forskellige jernbaner eller lokationer omkring jernbanerne. Her kan lokalarkiverne ofte vise sig at være næsten uudtømmelige kilder af information. Vinderup Lokalarkiv rummer en hel del om jernbanen i og ved Vinderup. Se for eksempel gamle billeder af "Banegården" under postkort eller læs om stationsforstanderens liv og levned under Sahl sogn 1932.
23-05-2003 DSBlues.dk DSBlues.dk er hjemmesiden for pendlere på Kalundborgbanen. Nyttige oplysninger om strækningen samt links med mere.
22-05-2003 Enthusiast's Guide to Travelling the Railways of Europe Dette website er for alle der ynder at rejse rundt i Europa med jernbaner. Ikke alene er de fleste jernbaner dække, nej der er også et afsnit om obskure privatbaner med begrænset persontrafik - det handler forresten om en række danske privatbanestrækninger.
21-05-2003 DANSK FRAGT- OG BANEMÆRKEKLUB Dansk Fragt- og Banemærkeklub indeholder naturligvis en hel del billeder af forskellige baners fragtmærker. Ganske interessant er også artiklen om stationer før og nu.
20-05-2003 Aalborg Model Jernbane Anlægget ved AbMJ opbygges så det svarer til en del af banerne i Nordjylland. En dobbeltsporet hovedbane ender i anlæggets hovedstation. Herfra udgår der en sidebane til en overgangsstation, hvorfra der udgår en privatbane. Selve baneanlægget opbygges så det tidsmæssigt svarer til sidst i halvtredserne / først i tresserne. Det rullende materiel svarer tidsmæssigt til det modelbyggeren finder spændende.
19-05-2003 Pakistan Railway Pakistan Railway er det nationale pakistanske jernbaneselskab. Dette indbefatter også ejerskabet af infrastrukturen samt egne produktionsfaciliteter for materiel.
18-05-2003 Rønnebeck Efterslægten Rønnebeck Efterslægten er en traditionel hjemmeside som den kendes fra mange slægtsforskningsinteresserede. På den her anførte side finde to interessante historier for jernbaneinteresserede: 1) om tjener Karl Frederik Rønnebeck og specielt om Marinus Jensens tragiske død på Fredericia banegård (se under Ragnhild Erna Rønnebech).
17-05-2003 Stillgelegt Stillgelegt.de omhandler nedlagte smalsporede jernbaner i Tyskland. Ud over dette er der artikler om industribaner i Tyskland og smalsporede baner i Tyskland. Dette website indeholde en lang række gode artikler og mange gode billeder optaget i sidste øjeblik før mange af sporene fra de smalsporede baner forsvandt for stedse. Artiklerne fra Polen er også billeder af noget der måske i dag allerede er væk. Derfor er dette website ikke alene et godt sted at søge efter forsvundne smalsporede baner, men også et flot historisk arkiv
16-05-2003 Centraal Station (MM Screensaver) Centraal Station er et hollands website med forskellige billeder til MM Screensaver. Mest interessant er at fokus ligger på jernbaner lidt uden for det normale. Min specielle favorit er helt klart de gode billeder fra ONCF (Marokko) og Y3 / UZ (Ukraine)
15-05-2003 Elipsos International Elipsos International er et joint venture selskab etableret på 50-50 basis af RENFE og SNCF. Selskabet driver en række nattog under betegnelsen TrainHotel. Alle tog har navne efter kunstnere (eks. Salvador Dali eller Jean Miro). Forbindelserne går mellem Paris, Zürich, Milano, Madrid og Barcelone.
14-05-2003 Vanløse bydelshistorisk Arkiv Vanløse bydelshistorisk Arkiv rummer en del interessante oplysninger for alle der interesserer sig for offentlig transport. På den viste side findes billeder fra den gamle Vanløse station og Jernbane Allé. Desuden er der en række billeder fra sporvognenes tid. Alt dette er dog kun tænkt som en smagsprøve på de billeder der findes fysisk i arkivet.
13-05-2003 Museo Villarosa På Sicilien i den lille by Enna ligger en ganske specielt museum. Det er beliggende på en lille jernbanestation og indrettet i en række gamle FS godsvogne. Selve stationen er også en seværdighed idet den udgør en typisk italiensk landstation i en udformning der ikke længere er tidssvarende og derfor sikkert snart forsvinder. Museet i jernbanenvognene beskriver levevilkårene for land- og minearbejdere på Sicilien omkring år 1900 og er i sig selv hele besøget værd.
12-05-2003 The Connecticut River Byway The Connecticut River Byway er et flodsystem i det nordøstlige hjørne af USA. Ud over at omhandle de cirka 600 kilometer flodsystem findes der god information om jernbanerne omkring floderne. Se under punktet "Railways" nederst på siden. Der findes oplysning om banerne, stationer og andre tilsvarende emner.
11-05-2003 ItalFerr ItalFerr er de italienske statsbaners infrastrukturselskab - nærmest svarende til Banestyrelsen i Danmark. Dog er det i Italien således at ItalFerr ejes af statsbanerne (FS) og dermed ikke som i en del andre lande er et uafhængigt selskab. Det gør dog ikke websitet mindre interessant. Der findes en italiensk og en engelsksproget udgave der giver nyttig information om jernbaneprojekter i Italien.
10-05-2003 Embsay & Bolton Abbey Steam Railway Embsay & Bolton Abbey Steam Railway er en nordengelsk museumsbane. På banens website kan man beundre det virkelig store arbejder der er gjort for at hente denne jernbanestrækning, og specielt dens bygninger, tilbage fra nærmest sikker ødelæggelse på grund af forfald.
09-05-2003 Sumpter Valley Railway Sumpter Valley Railway er en historisk jernbane i den amerikanske stat Oregon. Tidligere var jernbanen en typisk skovindustribane som de kende fra mange egne af USA. I dag er jernbanen først og fremmest en turistattraktion der holder liv i et stykke amerikans historie.
08-05-2003 AlpTransit Gotthard AlpTransit Gotthard er et fælles projekt mellem Schweiz og Italien der går ud på at etablere en ny Gotthard tunnel. Projektets planer og fremdrift kan følges via dette website ligesom der er en masse interessante artikler og links til relaterede emner.
07-05-2003 Peter Arneke Peter Arneke's website "Trains, big and Small" er et fund for modelbaneinteresserede. På sit website beskriver han således trin for trin opbygningen af en række modelbaneanlæg i skala H0e ligesom der er en række interessante artikler om virkelighedens jernbaner.
06-05-2003 Le Village Provençal Miniature Dette her er strengt taget ikke noget der har med jernbaner at gøre man på den anden side er der alligevel en hel del inspiration at hente for den modelbaneinteresserede. I Grignan i Provence har man opbygget en miniatureby på omkring 1000 m2 der viser livet i Provence. Her er en nærmest uudtømmelig kilde af inspiration til modelbanen - specielt til de lidt større som f.eks. 0.
05-05-2003 Norsk Jernbaneforbund Det norske modstykke til Dansk Jernbaneforbund. Fagforeningen der organiserer alle der er ansat ved jernbanevæsenet i Norge. Fra websitet er der også adgang til foreningens tidskrift Jernbanemanden.
04-05-2003 THE WHISKY LINE "The Whisky Line" ... Ens hjerte slår straks et lille ekstra slag ved tanken om at kunne forbinde flere hobbies med hinanden, lidt på samme måde som folk der samler på "ølvogne" til modelbanen og naturligvis må smage mærket for at få den rigtige fornemmelse for modellen. Her er der dog tale om en ægte museumsbane med en interessant samling materiel beliggende i Skotland - tæt ved en række Whiskydestillerier. Mere passende undskyldning for en lille smuttur til Skotland findes ikke.
03-05-2003 Statsbanepersonalets Låne og Spareforening af 1883 Statsbanepersonalets Låne og Spareforening af 1883 må vel i en eller anden forstand også siges at være en udløber af jernbanernes tilstedeværelse i Danmark.
02-05-2003 Per Topp Nielsen's hjemmeside Per Topp Nielsen's hjemmeside kendes også som Dansk Jernbanearkiv, eller Blokpostens hjemmeside. På disse sider findes mange spændende bemærkninger om livet på skinner. Alt lige fra roebaner til den munter historie om den vildfarne SNCF tjenestevogn. Absolut et besøg værd.
01-05-2003 Erik Olsens hjemmeside Erik Olsen har jernbaner i skal 1:45 som hobby. Det ville være forkert at betegne Erik Olsen som jernbaneentusiast, mere korrekt er det nok at betegne ham som kunstner. Se blot hans model af Litra Q - det er ikke en model, det er et stykke kunsthåndværk.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE