toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-06-2003 bahnstrom Et website for de teknisk interesserede. Artiklerne på dette website omhandler først og fremmest kørestrøm ved de tyske jernbaner men artiklerne omfatter også lokomotiver, systemer i andre lande, links og billeder.
29-06-2003 Deutsche Reichsbahn WWII Artiklen beretter om Deutsche Reichsbahn under 2. verdenskrig og forsøger at beskrive forskellige forhold som håndtering af materiel i besatte lande og vilkårerne for en jernbane i krig.
28-06-2003 R 003A Dette website omhandler en række forskellige emner men siden der henvises til indeholder nok det mest specielle damplokomotiv jeg er stødt på til dato.
27-06-2003 BahnPower Det måtte jo komme - efter GirlPower kommer nu BahnPower.. Nej det er ikke et konceptband fra Tyskland men derimod et website under udvikling. Hovedtemaet er nærtrafik og der er en række interessante billeder fra Hamborg og omegn.
26-06-2003 LINCOLNSHIRE RAILWAYS GALLERY Denne hjemmeside er fyldt med billeder fra Lincolnshires jernbaner både før og nu. Det hele er indexeret via en enkelt side og struktureret ganske fornuftigt.
25-06-2003 Nordlander Express Nordlander Express handler om Märklin i H0 og beretter om opbygningen, nedrivningen, opbygningen, etc.. Af forfatterens H0 anlæg. Processen er beskrevet rimelig omhyggeligt og der er en del at lære - ikke mindst omkring konsekvens af dårlig planlægning.
24-06-2003 ZugChef Dette tyske website er koncentreret omkring ICE det tyske højhastighedstog. Der er en hel del billeder og artikler omkring emnet.
23-06-2003 Hemel Hempstead En ganske kort beretning om jernbaner i Hemel Hempstead. Dette website handler mest om byen i dag, men der er også denne lille notits om byens jernbane.
22-06-2003 The Robin Hood Line The Robin Hood Line omtales op en hjemmeside der egentlig er dedikeret til Robin Hood og Sherwood. Men siden der senere i området kom en jernbane fik den naturligt nok navnet The Robin Hood Line.
21-06-2003 The Buxton Age of Railways Denne hjemmeside beretter om byen Buxton og helt specielt om jernbanerne i byen lige fra den første i 1863 og helt frem til vore dage.
20-06-2003 Resterne af Hammelbanen Dette website beskriver ganske godt hvorledes det står til med at få øje på resterne af det der engang var Århus - Hammel Jernbane. Der er gode historiske beskrivelser og en række gode billeder fra både "dengang" og nu.
19-06-2003 Lokalhistorie, Maribo - Rødby En detaljeret beretning om tilstanden af Maribo - Rødby Havn banen i vore dage. I tilgift lidt billeder fra Maribo remise og beretninger om forfatterens barndom på netop denne bane.
18-06-2003 Perron 1, Slagelse Slagelse har fået sig endnu et bynært center, det tredje, som er opført i umiddelbar tilknytning til stationen og som helt logisk har fået navnet "Perron1". Centrets 130 meter lange bygningsfacade ligger nemlig direkte til Slagelse Stations sporarealer og forpladsen udgør – rigtigt gættet –perron 1.
17-06-2003 Accurail Inc Accurail er en amerikansk producent af H0 modeller. Sortimentet er ganske omfattende og udemærker sig ved kun at omfatte godsvogne samt lettere tilbehør som hjul og koblinger. Accurail kan levere vogne til næste alle nuværende og tidligere amerikanske jernbaneselskaber.
16-06-2003 Togbilleder.dk Et virkelig interessant bekendtskab. Vi har længe efterlyst specialiserede danske websites. Her er en virkelig perle. Togbilleder.dk har mange NOHAB billeder af fin kvalitet. Her findes alt hvad hjertet begærer omkring My, Mz, Ea, Mx, Me med flere. Desuden et godt enkelt og effektivt layout der gør dette website brugervenligt
15-06-2003 Routes International Routes International er en rejse- og transportportal. Der findes dog en side der specielt omhandler jernbaner og den har mest karakter af en meget stor linksamling. Men, da den dækker godt og har en god struktur er den medtaget her.
14-06-2003 Railway Page Finland Dette finske website forsøger at dække hvad der findes af jernbaner i Finland. Det er en stor opgave men for det meste løses det på tilfredsstillende vis. Dog er der nogle mangler ved beskrivelsen af fortidens jernbaner.
13-06-2003 Steam Engine IS. Russian Railway Portal Steam Engine IS er en større engelsksproget russisk jernbaneportal. Dette website rummer mange billeder, links og faktuelle oplysninger om jernbaner i Rusland lige fra tidligste tider og frem til vore dage.
12-06-2003 OLOVS "HISTORISKA" SIDA. Olov's historiske side omhandler også andet en jernbaner. På jernbanesiderne finder man lidt svensk jernbanehistorie med korte beskrivelser af en række strækninger. Der er billeder af historisk materiel, links og endelig en blandet samling facts om jernbaner.
11-06-2003 RailroadInfo.Com RailroadInfo.Com er et amerikansk website der nærmest er en portal i sin struktur. Der findes blandt meget andet artikelserier om passagertrafik og sporvogne. I link sektionen findes også henvisninger til en række webcams.
10-06-2003 Ohsabanan Ohsabanan er en svensk museumsbanen der har eksisteret siden 1970. Banens hjemmeside bærer præg af den fornøjelse foreningen bag banen har ved at drive banen. På hjemmesiden kan man læse om historien, materiellet, dyrelivet, køreplaner og relevante links.
09-06-2003 www.eifelbahn.de www.eifelbahn.de dækker over en samling af aktiviteter hvor Jörg Petry er ankerman. Det gælder således museumsbanen Eifelbahn e.V. i Gerolstein, AKE Eisenbahntouristik, BalsaWood - et godt materiale til modelsnedkeri, modelbaner, jernbanebilleder og en del andre relaterede aktiviteter.
08-06-2003 Kelso Station The North British Railway løb til byen Kelso der ligger i den sydligste del af Skotland. Artiklen er et godt eksempel på hvad der egentlig bliver tilbage af spor i byen og landskabet når jernbanen forsvinder. Tidsmæssigt blev Kelso uden jernbane samtidigt med mange danske byer. Passagertrafikken stoppede i 1964 og godstrafikken i 1968.
07-06-2003 Places from a Classic Story Places from a Classic Story handler om forfatteren Annie Fellows Johnstons bøger og specielt brugen af lokationer fra det virkelige liv. Således også jernbanestationen i Louisville Kentucky - den findes ikke længere men der er et par billeder og lidt referencer.
06-06-2003 Bahnen und Busse Bahnen und Busse er en tysk jernbaneportal der dækker alt fra aktuelle jernbane- og trafikselskaber og videre over sporvogne, jernbanemuseer, feltbaner og meget andet. Det meste repræsenteret i form af links til andre relevante websites.
05-06-2003 Traintraders Traintraders er en online byttecentral for modelbanetilbehør. Her kan man udbyde sine modeller til salg eller købe lige præcis den gamle vogn fra Arnold i skala N man har ledt efter i årevis.
04-06-2003 Paul Norman Plastics Paul Norman Plastics producerer forskellige støbemodeller til havebaner og dampdrevne baner i mange af de større skalaer. Virksomheden har et godt og informativt website der fortæller godt om virksomhedens produkter.
03-06-2003 Steamboating Magazine Her er vi nok ude i periferien af hvad der kan kaldes jernbanerelateret. Dette website har en del artikler om konstruktion af dampskibsmodeller, de fleste i skala 1:1. Men om ikke andet lugter det da lidt af damp.
02-06-2003 Pendlernet En offentlig tjeneste der blandt andet hjælper med til at koordinere samkørsel. På hjemmesiden kan man blandt andet se hvilket kommuner der er tilmeldt - og det er desværre endnu ikke alle.
01-06-2003 Eisenbahnfreunde Betzdorf Eisenbahnfreunde Betzdorf er en tysk museumsbane / forening der blandt meget andet ejer hele to styk Baureihe 52. Den ene bygget hos Schichau i 1943, hvilket gør den til noget af en sjældenhed i vore dage. En udemærket hjemmeside der er under stadig forbedring. Gode oplysninger om de enkelte lokomotivers historie.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Omveje til nutiden
- historien bag DSB

Kom bag beslutningerne i DSB gennem 150 år. Hvilke valg er truffet, og hvad blev konsekvenserne for jernbanens udvikling og for passagererne? Bogen er rigt illustreret og skildrer på en ny og farverig måde DSB´s spændende historie.

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE