toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-07-2003 BRANSON SCENIC RAILWAY BRANSON SCENIC RAILWAY har ikke noget med den ellers allesteds nærværende Richard Branson at gøre (hans selskaber hedder altid noget med Virgin!). Derimod bedriver dette selskab en smuk jernbanelinie til udflugtsformål i Ozark Mountains som er beliggende i området mellem det sydvestlige Missouri og det nordvestlige Arkansas.
30-07-2003 St. Kitts Railway Dette er en roebane! En roebane i karibien og den ligger på den smukke ø St. Kitts. Anlagt i starten af 1900 tallet som sukkerbane benyttes denne smalsporede bane i dag som turistbane på tværs af øen.
29-07-2003 Esk Valley Line I Esk Valley i England findes en række smukke byer der alle er forbundet med en jernbanestrækning. Der er tale om en fungerende jernbane mellem Middlesbrough og Whitby i det nordlige England og dette website er oprettet af Middlesbrough for at gøre opmærksom på jernbanen som befordringsmiddel til udflugter i landskabet.
28-07-2003 Hocking Valley Scenic Railway Hocking Valley Scenic Railway er den lykkelige ejer af en Chesapeake & Ohio Railway GM enhed og den benyttes flittig til ture på denne "scenic" = naturskønne jernbane. Se på listen over andet materiel og konstater ved selvsyn hvor heldige man har været med at indkøbe forskelligt materiel til denne bane.
27-07-2003 Conway Scenic Railway Conway Scenic Railway er et eksempel på det man i den "anglo-amerikanske" verden kalder "Scenic" railways, altså jernbaner der løber gennem naturskønne områder. Ud over dette faktum anbefales dette website på grund at sit layout og gennemførte design. Her er masser af tricks at hente for andre jernbaneentusiaster. Bemærk hvordan alt hænger sammen uden den store brug af grafik og effekter.
26-07-2003 B&H GPVB GmBh Henning Bjørgo har med sit website om B&H GPVB GmBh taget fat på en interessant beretning om hvordan man bygger et anlæg op fra bunden. Der findes på dette forholdsvis nye website også en artikel om hvordan man bygger et diorama.
25-07-2003 Eisenbahnen im Saarland Dette website omhandler jernbaner i den tyske delstat Saarland, beliggende i Tysklands sydvestlige hjørne og grænsende mod Frankrig. Et virkelig godt gennemarbejdet website med detaljer om jernbaner før og nu i området samt en del om sporvogne. Enkelte private selskaber er endnu ikke bearbejdet men det rokker ikke ved helhedsindtrykket. Et besøg værd.
24-07-2003 Nordjysk Modelbane Dansk hjemmeside hvor forfatteren er anonym, men dog bekendende nordjyde. Indeholder en række interessante billeder fra modelbaner og virkelige baner, vistnok fra det nordjyske.
23-07-2003 Ferrovie On Line Ferrovie On Line er intet mindre end et italiensk TrainSimulator fokuseret website. Her finder man stort set de samme ting som på andre TrainSim websites, bortset fra at alt her er med italiensk tilsnit.
22-07-2003 Freja H0 Modeltog Freja H0 Modeltog - Danske H0 skala modeller af høj kvalitet, fremstillet af nysølvplade og nysølvstøbninger. Undervognen er udstyret med Faulhaber motor med svinghjul og præcisions gearkasse. Komplet byggevejledning med tegninger.
21-07-2003 SvMJK SvMJK er forkortelsen for Svendborg Modeljernbaneklub, en klub hvor det handler om modeltog, hvor unge og ældre kan mødes, for i socialt samvær at få en snak om netop deres hobby. På hjemmesiden findes artikler, billeder og andet relevant materiale, herunder også en køb og salg side.
20-07-2003 Tognett Tognett.no er et meget flot norsk website der som tema meget naturligt har valgt norske jernbaner. På websitet kan man finde artikler, links og billeder omkring emnet. Tognett.no har også sit eget forum til brug for alle med interesse i norske jernbaner.
19-07-2003 Railways in Croatia Railways in Croatia ligger på den store Mercurio webserver der er hjemsted for en række jernbanerelaterede websites. Her er emnet altså jernbane i Kroatien. Selv om siden endnu ikke er hel komplet er der dog nok at komme efter. Kroatien er et af de mere uuforskede jernbanelande i Europa.
18-07-2003 Fabio Delle Vedove Fabio Delle Vedove her opbygget et godt website der arbejder med en række historiske aspekter af jernbaner i det sydlige Tyskland. En række gode artikler og billeder pryder dette website.
17-07-2003 1/87 Scale Construction Models Her er en række interessante artikler for den kræsne modelbygger. Heldigvis forsøger webmaster Andrew Madden ikke at sprede sig over alt for mange område men holder sig inden for et nøje afgrænset område.
15-07-2003 Raumabanen Odd Bjørn Alnes har lavet et rigtig godt website om Raumabanen med gode tekniske og historiske oplysninger. Desuden indeholder hjemmesiden en række relevante links og billeder.
14-07-2003 Arne Heggeseth På familien Heggeseth's hjemmeside beretter Arne Heggeseth om sin store lidenskab modelbaner. På hjemmesiden findes ud over beskrivelser og artikler også en den billeder af nyere norsk materiel.
13-07-2003 Världens längsta linbana Hjemmesiden for verdens længste svævebane og den ligger ikke i et af de traditionelle skisportsområder men derimod i det sydlige Lapland.
12-07-2003 Tom Ottesen Tom Ottesen's website er en sand guldgrube for alle der holder af jernbanebilleder og specielt de norske af slagsen. På siderne findes såvel nyt som ældre norsk materiel langt de fleste gengivet i god billedkvallitet
11-07-2003 Föreningen Ölands Järnvägsled Föreningen Ölands Järnvägsled arbejder med bevarelsen af en jernbane på den svenske ø Öland. Foreningen har et interessant projekt der går ud på at konvertere en 8mm smalfilm optaget på Ölandsbanens sidste dag i drift, til video. Måske ligger der tilsvarende interessante ting i danske arkiver der kunne konverteres og gøres tilgængelig.
10-07-2003 Magnetbahnen Et website af forfatteren til Bahnstrohm der denne gang har magnetbaner som tema. Forfatteren er helt klart en specialist udi tog der fremdrives af forskellige elektriske systemer.
09-07-2003 Deutsche Lokomotiven Tyske lokomotiver fra de tidlige Länderbahnen og frem til vore dage. Ikke alle epoker dækkes lige godt men de generelle beskrivelser er i alle fald i orden. Her er læsning nok til de første par aftener.
08-07-2003 Fabrice FAYOLLE Fabrice FAYOLLE, husk det navn. På hans website er der billeder af de modelbaner han har begået og her er virkelig håndarbejde af meget høj klasse. Nøje detaljerede modeller og fine sammenhængende anlæg.
07-07-2003 Bytrafik Dette danske website omhandler bytrafik og ligger dermed måske lidt i yderkanten af hvad der hører hjemme på et jernbanewebsite, men på den anden side er det relevant nok at beskæftige sig med emnet bytrafik. Der findes foruden den danske version også en engelsk og en fransk oversættelse
06-07-2003 S-Bahn Berlin Hvad med at tage et kik på DSB S-Togs tyske modpart? Berliner S-Bahn er som bekendt en af verdens ældste af slagsen men selskabet der nu ejes af Deutsche Bahn er bestemt ikke støvet af den grund.
05-07-2003 Estrada de Ferro do Bananal Estrada de Ferro do Bananal omhandler jernbaner i Bananal i Brasilien ud fra en historisk betragtning.
04-07-2003 Cannes-Grasse Comité pour la Réouverture de la Ligne S.N.C.F. Cannes-Grasse - - - bag dette navn dækker sig kort og godt en "Vi vil have vores tog igen!" bevægelse der arbejder for genetablering af banen mellem Cannes og Grasse. Indtil videre desværre uden den helt store success - men se selv.
03-07-2003 Eurolok Dette website beskæftiger sig med moderne lokomotiver og helt præcist billeder af disse. I øjeblikket finder man billeder af lokomotiver fra SBB, DB og SNCF på dette website
02-07-2003 Ptitrain Et fransk website der beskæftiger sig med små baner og som tolker begrebet som dækkende alt fra modelbaner, smalsporede baner, korte strækninger etc...
01-07-2003 HISTÓRICO DA EFCB Denne brasilianske side beretter om de centrale brasilianske jernbaners historie i en meget kortfattet version.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE