toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-08-2003 DANSK MODEL DAMPKLUB Som navnet antyder beskæftiger foreningen sig med modeller af dampmaskiner. Foreningens medlemmer fremstiller højpræcisionsmodeller på avancerede værktøjsmaskiner, andre bygger deres modeller hjemme på køkkenbordet. Uanset hvilken metode man anvender, så kan de færdigbyggede modeller være Stationære dampmaskiner, dampkedler, damptraktorer, dampskibe, varmluftmaskiner, forbrændingsmotorer, lokomotiver og jernbanevogne. Endvidere er der også nogle medlemmer der fremstiller deres eget værktøj og specialværktøj.
30-08-2003 Railway Holiday Pictures Railway Holiday Pictures erdel af et større website med feriebilleder. Men da jernbaner er en stor hobby hos websites ejere er billeder omkring dette tema skilt ud i en særlig afdeling til glæde for alle os andre.
29-08-2003 Rail Pics Rail Pics indeholder på trods af sit lidt forvirrende layout en række gode billeder omkring temaet jernbaner.
28-08-2003 RAILPIX Det engelske website med navnet RAILPIX indeholder som man næsten kan regne ud billeder. Temaet er britiske jernbaner omkring 1970'er og1980'erne dengang der stadig var noget der hed British Rail.
27-08-2003 Gerasimos Maniatis Gerasimos Maniatis har en hjemmeside der omhandler hans græske hjemlands jernbaner. Der er en hel del billeder og artikler på dette website. Billederne dækker ikke alene Grækenland men også jernbaner i en række andre lande.
26-08-2003 Kjetil Johnsen Rørosbanen (& Di3) Kjetil Johnsen har et godt website om jernbanestof. Der er en vældig god beskrivelse af Rørosbanen. Men i særklasse er dog siderne om den norske NOHAB variant Di3, der i det store hele modsvarer DSB's litra MY. Her findes gode tekniske beskrivelser og detaljerede oversigter - og først og fremmest virkelig gode billeder. 
25-08-2003 Underground Railroad Underground Railroad omhandler faktisk ikke en rigtig jernbane men derimod et undergrundsnetværk der skaffede flygtede sydstatsslaver til friheden i nordstaterne. Medtaget fordi der alligevel i en række af teksterne forekommer lidt jernbanerelevant - eks. At mange at de frie slaver fik (dårlig betalt arbejde) ved jernbanerne i nordstaterne.
24-08-2003 Steam Engines IS Denne russiske portal er ved at vokse til en størrelse hvor den også er interessant for andre nationaliteter. Der findes allerede meget baggrundsstof, f.eks. En god oversigt over sporvidder i forskellige lande.
23-08-2003 Railroads in Greece Railroads in Greece er et website om jernbaner i Grækenland. Velkomstsiden er engelsk mens resten er på græsk. Den gode nyhed for ikke-græsktalende er at der kun er billeder på dette website. De fleste endda ret gode.
22-08-2003 Rallarmuseet Vi danskere ville nok kalde "Rallere" for "jernbanebisser" eller "-børster". Rallerne er den betegnelse normændene hæftede på de gæve mænd der udførte det hårde slid med at føre Bergensbanen genne højplatoet. Til minde om dem er der nu oprettet et museum der bærer navnet Rallarmuseet. Læs mere på hjemmesiden.
21-08-2003 Tertitten Tertitten er det noget utraditionelle navn for Stiftelsen Urskog-Hølandsbanen hjemmeside. Her kan man læse alt relevant om de 4 kilometer bevarede smalsporsbane af den engang 57 kilometer lange bane.
20-08-2003 Thamshavnbanen Thamshavnbanen er en del af ORKLA industrimuseum. Banen blev åbnet i 1908 som Norges første elektriske jernbane. På dette website findes en del tekniske informationer samt oplysninger om stationer med videre.
19-08-2003 Stiftelsen Krøderbanen Stiftelsen Krøderbanen er ansvarlig for driften af Krøderbanen og på Museets website finde en mængde relevant information om denne bane og dens historie.
18-08-2003 NTNU - Jernbane På Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet har en gruppe studerende arbejdet med emnet "Jernbane – Hvordan sikre en bærekraftig utvikling i et nytt århundre? " På dette website kan man læse rapporterne og se præsentationerne af disse.
17-08-2003 Bialosliwie Naklo System Bialosliwie/Naklo System er en restaureret jernbanestrækning i Polen. Der findes et alternativt link til foreningen bag banen men den er på polsk (http://www.twkp.most.org.pl/). På siden om Bialosliwie findes en del interessante billeder og en kort beretning om historien. På den polsk-sprogede website er der en bedre historisk oversigt, men som nævnt på polsk.
16-08-2003 Fynsgade.dk Det hele er egentlig ganske enkelt. Keld og Bente kan godt lide at rejse og har derfor lavet en hjemmeside med hjælp til planlægning af rejser samt beretninger fra egne rejser. På siden findes blandt andet køreplaner og priser over togrejser forskellige steder i Asien (direkte link til en af siderne er: http://www.fynsgade.dk/rundtur2/rundtur2tekster.html)
15-08-2003 Canadian Railway Modeller Magazine Et canadisk tidskrift om modelbaner der i sagens natur fortrinsvis beskæftiger sig med nordamerikanske jernbaner.
14-08-2003 Tippvagnsparadiset Tippvagnsparadiset fandt jeg ved en tilfældig søgning på internettet. Desværre er der ingen rigtig hjemmeside til dette website for indholdet er ganske spændende. Der findes skjulte MPG film med smalsporede baner og meget andet godt. Men denne sides tema er en munter beretning om hvordan nogle jernbaneentusiaster fik fingre i nogle tipvogne.
13-08-2003 Badger Trains En flot hjemmeside hvor det væsentligste jernbanerelaterede indhold udgøres af en række flotte vektorgrafiktegninger af forskellige lokomotiver, herunder DSB ME og MY.
12-08-2003 Anders Smalspårssidor Anders Smalspårssidor omhandler som navnet siger smalsporede jernbaner i Sverige. Et god hjemmeside med en fornuftig struktur og et godt og relevant indhold.
11-08-2003 Dans Järnvägssida Dans Järnvägssida er et godt eksempel på en jernbaneside der er startet med et højt ambitionsniveau men som siden aldrig er blevet fuldført. Der er mange virkelig gode idéer på denne side men mange af dem ender som løse tråde.
10-08-2003 Kalshamn-Vislanda-Bolmens-Järnväg. Denne hjemmeside beretter om Kalshamn-Vislanda-Bolmens-Järnväg fra starten i 1874 og frem til overtagelsen i 1943 af SJ og den senere nedlægning.
09-08-2003 Stig Lundins järnvägshistoriska hemsida Stig Lundins järnvägshistoriska hemsida omhandler normalsporede jernbaner. Selv om siden stadig er under opbygning findes der allerede en hel de interessant materiale.
08-08-2003 Byvalla-Långshyttans järnväg Magnus Cedergren har en række billeder fra Byvalla-Långshyttans järnväg som han viser på sin hjemmeside. Ud over dette findes information om banen på siden.
07-08-2003 Hans Lundberg Hans Lundberg har en interessant hjemmeside hvori der også indgår lidt om jernbaner. Specielt interessant er hans flotte sort-hvide billeder fra Ohsa-banan.
06-08-2003 Brumm Brumm er en italiensk producent af modelbiler i skala 1:43. Der findes over 250 forskellige modeller at vælge mellem fra en lang række historiske perioder.
05-08-2003 Rail Map - Provence Et interaktivt kort over jernbaner i Provence samt henvisninger til det øvrige sydfrankrig. Forsøg selv at navigere rundt og find andre eksisterende jernbanelinier.
04-08-2003 Store Togdag 1999 Tre granvoksne ingeniører fylder i én weekend hvert år en hel have med tog, signaler, broer, huse og personer - alt i størrelse 1:32. Alt er naturligvis tænkt igennem til mindste detalje - måske på nær vejret.
03-08-2003 Århus under besættelsen Århus under besættelsen ligger lidt uden for det normale tema men da der berettes om aktioner mod jernbaner og Frichs i Aarhus er siden taget med alligevel.
02-08-2003 T-banehistorier En norsk hjemmeside der er fyldt med historier om tunnelbaner. De fleste er set fra rejsendes synsvinkel - men interessant læsning alligevel. Der findes også links til andre sites med samme speciale.
01-08-2003 The Southern California Scenic Railway Association, Inc. The Southern California Scenic Railway Association er Californiens på f.eks. Sammenslutningen af veteranbaner i Danmark. På hjemmesiden findes nyttige informationer om selskabets virke samt en række interessante billeder.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE