toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-11-2003 La Genova-Casella La Genova-Casella er en smalsporet italiensk jernbanestrækning der er beliggende i et meget smukt landskab. Ud over selve banen er det interessant at bemærke hvor godt og sammenhængende et website det er lykkedes at lave om den lille bane.
29-11-2003 Hotrailroad.com Her præsenteres en række af de flotteste amerikansk inspirerede modelbaneanlæg. For alle der selv går og pusler med en modelbaner er der inspiration til mange lange vinter- (og sommer-) aftener.
28-11-2003 Roco Roco er en af de ældre europæiske producenter af modelbanemateriel og virksomheden er kendt for sin høje kvalitet og sin evne til hele tiden at frembringe nye interessante modeller. Roco har gennem tiden haft en del dansk materiel på programmet.
27-11-2003 Fløibanen Fløibanen lyder ikke umiddelbart bekendt for de fleste jernbaneentusiaster med ikke desto mindre har denne bane eksisteret i 85 år i udkanten af Bergen. Interessant ikke mindst på grund af fremdriften - en tovbane!
26-11-2003 Järnvägsfrämjandet Järnvägsfrämjandet er al ære værd. Foreningen arbejder med at udvide forståelsen for jernbanens værdi som samfærselsmiddel i vort svenske broderland.
25-11-2003 Lundarallarna Lundarallarna er en sydsvensk modeljernbaneforening med et fantastisk flot anlæg under opbygning. Her kan man lade sig inspirere af mange fine små detaljer.
24-11-2003 Skånska Järnvägar Skånska Järnvägar er en historisk forening der arbejder på at skabe en museumsbanevirksomhed der formidler miljøet fra dengang man rejste med damptog og sad på træbænke.
23-11-2003 Teknikarv Websitet med den interessante titel "Teknikarv" er under opbygningn men allerede nu kan med se interessante artikler om Norges teknikarv inden for jernbaneområdet.
22-11-2003 Smedjebacken Industri- og kulturmuseet Smedjebacken er i sig selv interessant men for jernbaneentusiaster findes der en ekstra seværdighed på museet i form af en lille smalsporet industri- og havnebane.
21-11-2003 Projekt Förstlingen Projekt Förstlingen er et opsigtsvækkende projekt der arbejder på at genetablere den første svenske jernbanestrækning med kopier af originalt materiel.
20-11-2003 O P Ingebrigtsen Denne norske hjemmeside er ganske underholdende og burde egentlig have en dansk pendant. Her kan man se en række aktuelle togsammensætninger, både nuværende og historiske. Interessant til f.eks. Modeljernbaner.
19-11-2003 Leif-Harald Ruud Leif-Harald Ruuds hjemmeside omhandler blandt meget andet også en række emner der relaterer sig til jernbaner og sporveje. Blandt disse er for eksempel højhastighedstog i skandinavien.
18-11-2003 Lokmuseet i Grängesberg Hjemmesiden for lokomotivmuseet i den svenske by Grängesberg.
17-11-2003 JHRF Järnvägshistoriska Riksförbundet (JHRF) er en svensk almennyttig forening der som hovedorganisation arbejder med at koordinere arbejdet i Sverige "til fremme af jernbaner og sporveje". En stor del af arbejdet er rettet mod bevaring, historie og oplysning.
16-11-2003 Roundhouse Roundhouse producerer lokomotiver i skala G, altså den størrelse der normalt benyttes til havebaner. Mere interessant er at der er tale om fungerende damplokomotiver.
15-11-2003 Railways in Afghanistan Langt bedre end hvad der tidligere er set omkring jernbaner i Afghanistan findes på dette website. Enkelte billeder og ellers en lang række facts.
14-11-2003 Ukrainske Statsbaner Nej, dette website er ikke på danske men derimod på enten russisk eller ukrainsk. Og det er ikke mindre end det officielle website for de ukrainske statsbaner.
13-11-2003 Pennsylvania Railways Pennsylvania Railways svarer lidt til de danske trafikselskaber men i USA er alting blot lidt større og en hel del anderledes end i Europa.
12-11-2003 Tanzania Railways Corp. Den officielle hjemmeside for de statslige jernbaner i Tanzania og bortset fra de sydafrikanske jernbaner (Spoornet) vel nok et af de bedste websites fra et statsligt selskab i Afrika.
11-11-2003 Railways in the Niagara Region Dette website omhandler jernbanerne i området omkring Niagara og indeholder billeder, artikle, screensavers og gifs.
10-11-2003 Western Railway (Indien) Western Railway er en sammenslutning af nogle af Indiens ældste jernbaneselskaber. Det nuværende selskab der blev stiftet i 1951 kan spore sine forgængere helt tilbage til 1855.
09-11-2003 RIG Railways in Germany er et japansk website der omhandler jernbanevæsenet i Tyskland. I den engelske udgave finder man en hel del gode billeder.
08-11-2003 Iranske Jernbaner Den officielle hjemmeside for de iranske jernbaner.
07-11-2003 Hrvatske Det er ikke helt korrekt at dette website er på dansk - men snarere lidt af en tilsnigelse. Der findes en side der refererer til en dansk tekst (og en på tysk) men resten af dette website er helt og holdent på kroatisk.
06-11-2003 Department for Transport Department for Transport er det britiske modstykke til det danske trafikministerium. Om man er til biler, tog eller fly - her findes lidt om det hele.
04-11-2003 Plastruct Plastruct producerer byggekomponenter i plastic der igen kan anvendes til at bygge forskellige konstruktioner til modelbane. Som eksempler kunne nævnes raffinaderier eller stålbroer.
03-11-2003 Linka World Et britisk firma der producerer moduler der kan anvendes til at konstruere næsten alle tænkelige bygninger til modelbanen. Nemt og fleksibelt.
02-11-2003 trainpain.com trainpain.com svarer meget godt til sit navn. Her kan brugere af britiske jernbaner udveksle alle deres dårlige erfaringer om forsinkede tog, dyre billetter, snavsede stationer og tog, dårlig korrespondence mellem busser og tog .... Og så videre. Lyder det bekendt?
01-11-2003 Secret Underground Cities Dette website omhandler de underjordiske anlæg der blev bygget i Storbritannien, Canada og USA under den kolde krig. F.eks. Artiklen om bunkeren ved Corsham der blev oprettet under anden verdenskrig og som indeholdt en komplet jernbanestation.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE