toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
29-02-2004 Miljøstiftelsen Bellona Miljøstiftelsen Bellona driver en hjemmeside der beskæftiger sig med miljøspørgsmål, først og fremmest i det nordlige Norge. Emnerne der behandles er også af mere generel karakter som for eksempel jernbanetrafik i forhold til øvrige trafikformer.
28-02-2004 My Scandinavia My Scandinavia er en tysk side om Norge. En af artiklerne på dette website omhandler jernbanens udvikling i Norge.
27-02-2004 Henrik Livbjerg Hansen Henrik Livbjerg Hansen har en hjemmeside der omhandler jernbaner. For alle der holder af at se på gode billeder af dansk materiel anbefales det at tage et kik forbi.
26-02-2004 Railway Photos by Ted Ellis Vores amerikanske ven Ted Ellis har beskæftiget sig med jernbaner i USA i over 40 år og det giver naturligvis en lidt anderledes samling billeder. Og der er temmelig mange af de gamle billeder på hans website.
25-02-2004 Living Desert Et sted i USA har man oprettet et "Living Desert" center og man driver et website hvor man kan lære et og andet om ørkenen i området. Mere interessant for jernbaneentusiaster er at der på stedet også findes et større modelbaneanlæg i skala G.
24-02-2004 1:900 TY Scale™ Model Railroads Nu troede man lige at Märklin med deres skala Z havde sat sig på de helt små modelbaner men her er en fyr i USA (hvor ellers!) der fremstiller tog i skala 1:900. Den går nok ikke uden læsebriller.
23-02-2004 Links Namibia Denne side ser ved første øjekast lidt kedelig ud men følg de links der er på siden og få et overblik over de muligheder der ligger for interessante jernbanerejser i det sydlige afrika.
22-02-2004 NJ, NY & CT Railroad Page Siden omhandler jernbaner i området omkring New York og New Jersey i USA og indenholder mange gode billeder fra området.
21-02-2004 BMT Dette franske website omhandler busser, metroer og tog. Hovedvægten ligger umiddelbart på sporvogne og jernbaner. En del billeder fra franske linier og en god oversigt over interessante jernbanestrækninger fordelt på Europa, Asien, Afrika og Amerika.
20-02-2004 C2C C2C er en af de meget små operatører i Storbritannien. Hele flåden af togsæt tæller 74 ialt. Virksomheden driver et strækningsnet i London-området med ialt 26 stationer.
19-02-2004 Moldaviske Statsbaner Et interessant bekendtskab - Indgangen til den engelske del af dette site virker ikke i alle browsere.
18-02-2004 CFR CFR er de rumænske statsbaner og allerede i den tid hvor Rumænien tilhørte den såkaldte østblok var der et betydeligt samarbejde med vesteuropa. Således er en del af materiellet et resultat af et tæt samarbejde med bl.a. Frankrig.
17-02-2004 Serbiske Statsbaner Der var tidligere en engelsk indgang til denne side men den er nede for tiden. Derfor er hjemmesiden for de serbisk-montenegrinske jernbaner for tiden blot tilgængeligt på serbisk. Det er lidt trist da selskabet i år har 120 års jubilæum
16-02-2004 ZSR (Slovakiet) Hjemmesiden for de slovakiske jernbaner. Siden er tilgængelig på slovakisk, tysk og engelsk
16-02-2004 Senovak Et af de mest følsomme kapitler i nyere tysk historie er det om de fordrevne tyskere fra områder der før anden verdenskrig var befolket med en stor tysk lokalbefolkning. Historien genfindes i mange varianter og hver variation giver et billede af den civile befolknings lidelser som følge af en krig de ikke havde nogen chance for at forhindre. Dette website omhandler den tyske by Schönauberg i Böhmen, i dag hedder byen Senovak og ligger i Tjekkiet. Billederne på dette website omhandler dels vandringer i området og dels lidt om jernbaner der nu er forsvundet fra området.
15-02-2004 Talgo Hjemmesiden for de spanske højhastighedstog Talgo.
14-02-2004 Metronyt MetroNyt udkommer hver 14. dag som tryksag på Metrostationerne. I nyhedsbrevet kan man læse aktuelle artikler om Metroen. MetroNyt har til formål at informere kunderne om drift og driftsrelaterede emner
12-02-2004 Trenitalia er bedre kendt som FS - de italienske statsbaner. Trenitalia
11-02-2004 ARRIVA Danmark ARRIVA Danmark. Efterhånden kendt af de fleste danskere som bus- eller togoperatør.
10-02-2004 Deutsche Bahn AG Deutsche Bahn AG blev skabt ved en fusion af Deutsche Bundesbahn (Vest) og Deutsche Reichsbahn (Øst). Virksomheden omfatter alt fra infrastruktur til jernbanedrift. Godstransport håndteres via majoritetsejerskab i Railion. Deutsche Bahn har desuden interesser i andre transportvirksomheder, blandt andet 100% ejerskab af Stinnes Logistic der bl.a. Ejer Schenker.
09-02-2004 Freight Train Boogie I virkeligheden har denne side ikke særlig meget med jernbaner at gøre ud over navnet - men det viser dog i et eller andet aspekt hvordan jernbaner er en integreret del af den amerikanske selvopfattelse.
08-02-2004 Brotherhood of Sleeping Car Porters "Brotherhood of Sleeping Car Porters" ville vi i Danmark nok nøjes med at kalde sovevognsportørernes fagforening. Denne amerikanske fagforenings historie er tæt knyttet til pioneren inden for området Pullman. Der hersker nok forskellige opfattelser omkring hvorledes denne pioners arbejde også var til gavn for de ansatte.
07-02-2004 Mit der Bahn von Berlin nach Bagdad Endnu en artikel om jernbanen til Bagdad. Denne er banen set i et mere geopolitisk perspektiv og uden særlig meget jernbanerelateret indhold. Alligevel en interessant artikel, jernbaners tilblivelse har som regel en årsag.
06-02-2004 Freight Train (second edition) Freight Train (second edition) er et kortspil der udkom i 1996 og hele ideen er at bygge det længst mulige godstog.
05-02-2004 Green Bay Route Green Bay var en rigtig godsbane der transporterede papir på en strækning langs Missisippi i det sydlige USA. Denne hjemmeside indeholder alt hvad hjerter kan begære omkring denne linie
04-02-2004 Brotherhood of Locomotive Engineers and Trainmen I nordamerika har en række fagforeninger den for os europæere lidt suspekte titel "broderskabet af ...". Dette "Brotherhood" er lokomotivførerne og andet togpersonales fagforening.
03-02-2004 Afrika 1905 En tysk oversigt der er opbygget på baggrund af en atlas over kolonier i afrika fra 1905. Her finder man i en enkelt tabel en oversigt over jernbaner i Afrika 1905 med angivelse af koloni, kolonimagt, strækning, heraf under bygning og sporvidde.
02-02-2004 Raumarail Raumarail er et finsk website der forsøger beskrive jernbanehistorien i de skandinaviske lande, inklusive Finland. Et interessant projekt og med ganske deltajerede angivelser. Enkelte steder er de nogle småfejl, men i det store hele er den komplet.
01-02-2004 Die Bagdadbahn Et artikel på tysk om Bagdadbanen der tidligere har været bragt i tidsskriftet Die Zeit.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE