toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-05-2004 Train Provence Adskillige mennesker bliver ganske svage i knæene ved tanken om en ferie i Provence. Et studie af denne hjemmeside kan tilføje drømme om en ferie i Provence de relevante informationer om jernbaner i området.
30-05-2004 ONCF ONCF står for "Office de Nationale de Chemins de Fer" og det betyder de samme som Statsbanerne. Landet hvor banerne hører hjemme er Marokko og hjemmesiden er opdateret med al relevant information om selskabet, lige fra tidstabeller og til detailbeskrivelse om elektrificerede strækninger.
29-05-2004 RAILWAY PRESERVATION SOCIETY OF IRELAND RPSI er det irske modstykke til dansk jernbaneklub og foreningen har de seneste år oplevet en betydelig interesse for at genskabe en række af Irlands mange smukke jernbanestrækninger.
28-05-2004 Worsley Works Worsley Works er en modelbaneproducent der fremstiller forskellige samlesæt af europæiske, britiske og irske jernbaner. Alt i de traditionelle britiske skalaer 3mm og 4mm samt de mere kontinentale 1:87, 1:120, 1:160 etc.
27-05-2004 West Cork & Kerry, Ireland West Cork & Kerry, Ireland omhandler egentlig mere egnen end dens jernbaner. På denne hjemmeside er der dog to links der er værd at se nærmere på "Model railway village" og "West Cork Railways".
26-05-2004 Cavan & Leitrim Railway Cavan & Leitrim Railway er en metersporet irsk museumsbane der oprindeligt blev anlagt i 1904 men som siden blev offer for de mange nedlæggelser af jernbaner i 1960'erne og 1970'erne. Mange fine artikler og billeder.
25-05-2004 West Clare Railway Dette website omhandler den irske West Clare Railway der blev grundlagt i 1884 og som var aktiv frem til omkring 31. januar 1961. Nu er der ved at komme gang i en retablering af jernbanen som museumsbane. Læs mere om projektets fremdrift på deres hjemmeside.
24-05-2004 TMB Barcelona har andet en Gaudi og et fodboldhold, blandt andet en særdeles veludbygget metro og der er planer om flere linier - hvis ellers pengene rækker.
23-05-2004 Tram Nu Dette svenske website har sporveje som tema men det meste af indholdet består af henvisninger til andre websites med sporvognsrelateret indhold
22-05-2004 The New Electric Railway Journal På trods af sammenknytningen med Free Congress, der er en politisk tænketank i USA, er dette website ganske interessant på grund af sin behandling af offentlig transport. For eksempel slår man meget på at genindføre sporvogne i de store amerikanske byer. Et interessant pust fra den mere konservative side af de politiske spektrum.
21-05-2004 Swetramway Swetramway er et omfattende svensk website der har sporveje som tema. Siden er tilgængelig på svensk, tysk og engelsk.
20-05-2004 SEMTCAR Selskabet bag Metrobyggeriet i Rennes
19-05-2004 Spårtrafik Spårtrafik er en del af den svenske website "Rikstrafiken" og beskriver hvordan de forskellige opgaver omkring infrastruktur og drift er opdelt i Sverige. En vældig god og meget oversigtlig information.
18-05-2004 Metro Paname God site om metroen over alle metroer - den parisiske - med masser af faktuelle oplysninger om Paris' metro. Blandt andet oplysninger om nedlagte metrostationer der stadig findes på linienettet.
17-05-2004 Silver Link Nærtrafik i Sydengland
16-05-2004 Patiala State Monorail Som de selv skriver på denne site - verdens måske mest obskure jernbane. Lokomotiverne har et hjul til vej og et tandhjul til skinne. Resten opfordrer vi at man selv læser. Forbløffende!
15-05-2004 S-togspostlisten S-togspostlisten er postliste, hvor man snakker S-tog. Det meste handler om materiel, men der er også liniehistorie mv. På siden er der et link til et arkiv med samtlige indlæg på listen (kan også læses af ikke-medlemmer), en linkside og en oversigt over bøger om S-tog.
14-05-2004 IRS Hvis man interesserer sig for industribaner og industrilokomotiver er dette site et absolut must. Selskabet udgiver også et blad med artikler af høj faglig kvalitet.
13-05-2004 RATP (Paris) RATP står for nærtrafik i Paris og det omfatter alt fra busser, sporvogne, trolleybusser og naturligvis metroen. Der er også billeder og historier fra opstarten med hestetrukne sporvogne og dampsporveje.
12-05-2004 NICTD NICTD står for The Northern Indiana Commuter Transportation District og her er det først og fremmest South Shore Line i Chicago der er interessant. Hvis man læser om South Shore Lines historie får man et godt indblik i vilkårene for mange amerikanske nærtrafikselskaber. Her er alt lige fra den idealistiske start over finansfyrsten til kampen for overlevelse i 1970'erne.
11-05-2004 Monorail Society The MONORAIL society (tMs) arbejder for at udbrede kendskabet til denne specielle type baner. Organisationen er international og interesserede kan finde oplysninger om formål og aktiviteter på denne website. Ud over dette er der en omfattende serie af tekniske artikler, oversigter over baner, producenter med mere.
10-05-2004 Metro Light Rail (Sydney) Nærtrafik i Sydney - med Connex som driftsansvarlig.
09-05-2004 Metro Planet Oversigt over metro og undergrundsbaner over det meste af verden
08-05-2004 Japon Rail Dette website beskæftiger sig med nærtrafik, herunder naturligvis skinnebårne trafikmidler, i er par af Japans store byer. Blandt de mere interessante temaer er monorail banerne.Der er endda anvist hvordan man kan få oversat via AltaVista hvis behovet skulle være der.
07-05-2004 FEVE I Spanien samlede man alle smalsporede baner i et statsligt selskab for at forbedre vilkårene for disse selskaber. Efter at en del spanske regioner har opnået selvstyre er de smalsporede baner i disse regioner overgået til det regionale selvstyres ansvar. Tilbage under FEVE er stadig en række baner, fortrinsvis i det nordlige Spanien, der drives med en central administration som øverste ansvarlige.
06-05-2004 The Tramways of Cuba En site der er under opbygning men som allerede byder på meget interessant information om den nærtrafikkens tidlige år på Cuba.
05-05-2004 American Public Transportation Association APTA blev stiftet i 1882 og dækker alle områder af offentlig transport i USA og Canada. Således står APTA medlemmer for omkring 90 procent af passagertrafikken i området. Foreningen er en blanding af brancheorganisation og lobbyselskab der forsøger at forbedre vilkårerne for de mange regionale transportselskaber i området.
04-05-2004 85 Jahre Schwebebahn Svævebanen i Wuppertal er efterhånden 85 år gammel. Herbert Cappel har lavet et virkelig flot website med mange flotte historiske billeder hvori der indgår både svævebanen og andre transportmidler. Man kan finde artikler om anlæg, materiel, vedligeholdelse, stationer, andre bygninger, uheld, anekdoter o.s.v. Absolut et besøg værd.
03-05-2004 Örkaggens Järnväg Dette website omhandler en smalsporet (600 mm) jernbane i Sverige. Jernbanen er som sådan ikke historisk men er faktisk bygget op helt fra bunden af materiale skaffet fra forskellige kilder. Websitet fortæller om banens materiel, historie, anvisninger til selv at bygge en sådan bane, links, køreplaner, billeder og meget andet.
02-05-2004 FERROLATINO FERROLATINO - alt om jernbaner i latinamerika.
01-05-2004 AFB Agrupament Ferroviari de Barcelona (AFB) er en sammenslutning af jernbaneentusiaster i Barcelona-området. På deres hjemmeside findes oplysninger om deres mange aktiviteter rækkende lige fra modelbaner, jernbanehistorie og til museumsbaneaktiviteter.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE