toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
30-06-2004 Model RR Scratchbuilding Selv om siden er på engelsk omhandler den de ungarske jernbaner. Interessant for skandinaver er den ungarske pendant til MY og MX. Men på denne hjemmeside findes desuden en gennemgang af de ungarske jernbaners historie lige fra starten og frem til vore dage. Desuden en del billeder og artikler om materiel og hvordan man modificerer modellokomotiver for at frembringe en ønsket type.
29-06-2004 BMZ BMZ er formentlig Ruslands ældste lokomotivproducent og virksomheden kan da også fremvise en stor og mangfoldig produktion. Et interessant indblik i et for vesteuropæere normalt uuforsket område.
28-06-2004 Welsh Highland Railway Welsh Highland Railway - denne fornemme museumsbane driver et flot og veludbygget website med mange artikler, billeder og links om banen og andre relevante emner.
27-06-2004 LEIGHTON BUZZARD RAILWAY LEIGHTON BUZZARD RAILWAY er en engelsk museumsbane der blandt andet også har spændende indisk materiel at byde på.
26-06-2004 The Greensand Railway Museum Trust Denne forening håber at kunne restaurere et af de sjældne Baldwin krigslokomotiver der blev sendt rundt omkring i verden. Denne udgave er sidst set operationel omkring 1954 i Storbritannien.
25-06-2004 Railway movies På hjemmesiden Worldrailfans.org findes mange interessante vinkler på jernbaner. En af de mere sjældne er "jernbanefilm" - her defineret som spillefilm hvor jernbaner er et væsentligt element
24-06-2004 The sad end of another era Denne artikel fra den indiske avis The Hindi fortæller om lukningen af en virksomhed i Madras der havde sin storhedstid som leverandør til South India Railways - begge dele er nu historie
23-06-2004 A Triumph of the Technique Teknikkens triumf - sådan kunne man passende oversætte dette rumænske website om en jernbanelinine og mere specifikt om en ganske bestemt jernbanebro
22-06-2004 Mining and Railways in the North East Tilbage til jernbanernes oprindelse som transportører af kul og den historie der er knyttet til dette emne i det nordøstlige England.
21-06-2004 transportdiversions Transport Diversions har specialiseret sig i at sælge litteratur og anden information omkring forskellige transportmidler, herunder jernbaner.
20-06-2004 Main Street Heritage Models Main Street Heritage Models
19-06-2004 Southern Electric Group Southern Electric Group er et museumsforening i det sydlige England der vedligeholder ældre britisk nærtrafikmateriel.
18-06-2004 Network Rail Efter mange problemer blev ejerforholdet omkring jernbaneinfrastruktur nationaliseret og reorganiseret i det nye selskab Network Rail. Selskabet har en meget velorganiseret og informativ hjemmeside der er et besøg værd hvis man vil vide mere om britiske jernbaner.
17-06-2004 SIGCENT Signalling Centre Software har specialiseret sig i at fremstille simuleringssoftware for forskellige britiske jernbaneknudepunkter. På hjemmesiden kan man ser forskelligt om produktet og dets muligheder
16-06-2004 Feldbahn Alt hvad der er værd at vide om feltbaner (industribaner - roebaner) findes på denne side. Her er lidt om historie og teknik samt fine billeder. Et interessant emne er for eksempel signaler på feltbaner.
15-06-2004 Upsala - Lenna Jernväg Svensk museumsbane og forening. Flot website med masser af billeder og informationer om historie, bane og materiel.
14-06-2004 Manufacturers Railway Company Anheuser Busch forbinder de fleste mennesker med øl som f.eks. Budweiser. Hvad der nok er de færreste bekendt er at selskabet også ejer et selskab der vedligeholder jernbanemateriel og driver en mindre jernbanevirksomhed i St Louis. Navnet på selskabet er iøvrigt Manufacturers Railway Company
13-06-2004 RAILCAN RAILCAN er sammenslutningen af jernbaneselskaber i Canada.
12-06-2004 Jacques Chaussard Jacques Chaussard har på samme måde som mange andre kastet sig over produktionen af videofilm om jernbaner. Her er emnet dog franske jernbaner hvormed der er mulighed for at supplere op med lidt ekstra materiale.
11-06-2004 Via Libre Via Libre er et spansk jernbanetidsskrift der omhandler både virkelighedens jernbaner og modelbaner.
10-06-2004 Espacetrain Stor fransk jernbaneportal.
09-06-2004 FEPASA Spændende hjemmeside fra det chilenske jernbaneselskab FEPASA.
08-06-2004 Locorevue Locorevue er et fransk jernbanetidskrift der spænder meget bredt. Bladets hjemmesider er også ganske interessant med en del information og en række gode links. Hjemmesiden er dog optimeret mod Internet Explorer og afviser eks. Visse versioner af Netscape.
07-06-2004 Canadian Railway Modeller magazine Canadian Railway Modeller Magazine beskæftiger sig med canadiske jernbaner i model. Hvis man er til amerikanske jernbaner kunne dette være en kilde til inspiration når man vil bygge anlæg der er lidt anderledes end de traditionelt nordamerikansk inspirerede. Ud over dette er de canadiske jernbaneselskaber også aktive i USA.
06-06-2004 British Model Railways Dette tidskrift behandler som navnet antyder britiske modelbaner. Bladet er meget omhyggelig i sin behandling af emnet og dette uanset om der er tale om anmeldelse af nyt materiel eller et anlæg.
05-06-2004 RCFM (Mali) Den afrikanske stat Mali er et af verdens fattigste lande og set i den dimension er det et ganske godt website man har fået stablet på benene.
04-06-2004 Jernbanemuseet i Litauen Foreløbig er det kun lykkedes at identificere denne enkelte side på fransk der beretter om det litauiske jernbanemuseum - men med lidt held findes der sikker flere kilder på andre sprog.
03-06-2004 LES CHEMINS DE FER DES PYRÉNÉES Alle der har set Tour de France ved at bjergene i Pyrenæerne ikke er noget at spøge med. Hvordan mon der er at køre med tog i Pyrenæerne eller hvad med historier og strækninger? Dette website har specialiseret sig i emnet.
02-06-2004 AHICF Forkortelsen AHICF dækker over sammenslutningen af jernbanehistorikere - eller 'Det jernbanehistoriske selskab i Frankrig'. Foreningens website indeholder en mængde interessante tematiske artikler, f.eks. Om franske jernbaner under 2. verdenskrig
01-06-2004 APOCOPA En fransk producent af modelbanetilbehør i flere skalaer. Der er dog mest tale om meget små serie. Så vidt det kan bedømmes er der et ualmindelig interessant sortiment i 1/22.5 - det kunne også være interessant hvis man ville opbygge en dansk privatbane i den skala. BEMÆRK! Det kan godt betale sig at kikke lidt rundt på denne hjemmeside. Der findes mange fine billedserier, bl.a. Fra opbygningen af et større modelbaneanlæg eller af nyere franske lokaltog.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE