toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-07-2004 MSE Modellbahnen MSE Modellbahnen er en østrigsk producent af modeller i skala H0 og H0e. I sortimentet findes en række interessante østrigske lokomotiver og vogne. Blandt sidstnævnte kan nogle efter lettere modifikation anvendes som danske privatbanevogne.
30-07-2004 CHEMINS DE FER RURAUX DE FRANCE Et website der på overordnet niveau dækker emnet jernbaner i landdistrikter i Frankrig.
29-07-2004 ERMO ERMO-Modellbau er en tysk producent der fremstiller modeller til skala H0 og N i mindre serier. Alle modeller er af meget høj detaljering og en del nok anvendes på skandinavisk prægede anlæg.
28-07-2004 Europe On Rail Hjemmeside for et selskab der udbyder rejser med de fleste europæiske jernbaneselskaber. Målgruppen er tydeligvis turister der kommer fra lande uden for Europa.
27-07-2004 Die Syrische Eisenbahngesellschaft Et tysksproget website der går lidt i detaljer med de syriske jernbaners historie og nuværende tilstand.
26-07-2004 Chemins de Fer de Syrian De syriske jernbaners officielle website
25-07-2004 La vie du Rail La Vie du Rail er et fransksproget tidsskrift om jernbaner. Forlaget driver desuden en ganske omfattende website om emnet.
24-07-2004 Magazine du chemins du fer Regionaux Som navnet svagt antyder er dette hjemmesiden for tidskriftet Cdf Régionaux et Urbains, der behandler emner vedrørende regionaltrafik i Frankrig.
23-07-2004 Le Train Fransksproget tidsskrift med jernbanerelateret indhold.
22-07-2004 SGVA SGVA er en forening der tager sig af bevarelsen af historisk materiel og man driver desuden en museumsbane.
21-07-2004 Carte des chemins du fer en Europe (1914) Et historisk orienteret website indeholdende en række interessante kort for den historisk interesserede. Blandt andet finder man dette kort over jernbanernes udbredelse i Europa i historisk perspektiv frem til 1914.
20-07-2004 LES COMMUNICATIONS EN ALGERIE Her omtales forskellige kommunikationsinfrastrukturområder i Algeriet i den periode landet var fransk, altså til omkring 1960. På siden findes også lidt om jernbaner i den periode, ikke meget, men lidt har også ret.
19-07-2004 Dictionnaire historique de la Suisse Dette website indeholder et historisk leksikon over Schweiz i elektronisk udgave. Den side der henvises til omhandler de Schweiziske statsbaner CFF, men ved at bladre vidre på siden kommer man til andre uddybende artikler om regionale jernbaner eller den samlede historie for jernbanerne i Schweiz. Et udførligt og detaljeret stykke arbejde.
18-07-2004 San Diego Model Railroad Museum San Diego Model Railroad Museum beliggende i det skønne Californien har naturligvis et modelbaneanlæg som attraktion men desuden er museet ikke bleg for at forsøge sig med andre aktiviteter. Læs mere på deres hjemmeside.
17-07-2004 Model Train Museum Dette kanadiske website brøster sig med at have verdens største modelbanemuseum. Skulle turen gå til Canada kunne man altid lægge vejen forbi.
16-07-2004 Raillinks RAILLINKS er et stort amerikansk website der indeholder links til en lang række forskelligtartede websites sorteret efter kategorier. Det skulle nok få en enkelt aften eller to til at gå foran skærmen.
15-07-2004 RapidH0 RapidH0 er hjemmesiden for Strängnäs Modelltåg Förening der ud over sit eget meget svenske modelbaneanlæg i H0 også arrangerer et stort modelbanemarked.
14-07-2004 Hauler Denne tjekkiske producent af modeller i skala 1:87 er et interessant bekendskab for alle der arbejder med modeller af militærkøretøjer eller blot køretøjer lidt ud over det sædvanlige. Der findes en hel del tilbehør tilgængeligt rækkende fra benzindunke, over cyker og til afløbsriste til veje.
13-07-2004 NYA SVENSKA LOK I SKALA Z Manden bag denne side hedder Bengt Samelius og gør en stor indsats for at gøre svenske prototyper tilgængelige i skala Z. På hjemmesiden kan man læse lidt om denne interesse.
11-07-2004 Strecke Bad Harzburg - Goslar Denne side omhandler jernbanestrækningen mellem Bad Harzburg og Goslar i Harzen. Et interessant område fordi det er forholdsvis let at nå fra Danmark og fordi det er præget af et interessant landskab, historie og brug af forskellige sporvidder.
10-07-2004 Eisenbahnen im Mansfelder Land Dette tyske website omhandler jernbaner i et område af Harzen der er kendt som Mansfelder Land. Specielt interessant for området er det gennemskæres af jernbaner i tre forskellige sporvidder
09-07-2004 Railscot Railscot drives af Ewan Crawford og omhandler som navnet vagt antyder skotske jernbaner. Et omfattende website der dækker emner ud over det skotske område.
08-07-2004 Fakta om Fartyg Fakta om Fartyg er et svensk website der omhandler rederier med færgetrafik. Leder man lidt finder man informationer om en række jernbaneselskabers rederiaktiviteter.
07-07-2004 RAC The Railway Association of Canada (RAC) - hvilket nok bedst kan oversættes som sammenslutningen af jernbaneoperatører i Canada er en sammenslutning af omkring 60 selskaber der er aktive inden for områderne godstransport, passagertrafik, nærtrafik og lokalbaner, samt museumsbaner.
06-07-2004 Norfolk Southern Et af de traditionsrige nordamerikanske jernbaneselskaber der råder over såvel minedrift, ejendomsselskaber og naturligvis jernbanedrift. Blandt selskabets mange aktiviteter er også halvdelen af aktiviteterne i Conrail der igen er en direkte videreførelse af Pennsylvania Railroad. Læs mere på selskabets udførlige website.
05-07-2004 Southern Railway Nogle kendere af britiske jernbaner vil måske tro at der her er tale om den gamle Southern men det er ikke tilfældet. I stedet skal vi til de sydlige egne af den indiske halvø og finde et selskab der har rødder helt tilbage tl 1855. Southern Railway er et af Indiens største selskaber og på selskabets website kan man læse mere om historie og nutid i selskabet
04-07-2004 Woodland Scenics Har man behov for at "trylle" lidt med effekter og landskabsopbygningen er Woodland Scenics noget nær uundgåeligt. Her findes materialer til næsten et hvilket formål på modelbanen - ballast, træer, huse, broer, tuneller, små scenarier etc.
03-07-2004 Weaver Models Weaver Models er en amerikansk producent af modeller til skal 0. Her findes næsten alt hvad hjertet kan begære af materiel for de der ønsker at køre rigtig amerikansk i stor skal. Et par enkelte britiske modeller er der også i sortimentet.
02-07-2004 Singapore Railway Stations En kort artikel med en hel del billeder fra jernbanestationer i Singapore. Der er også links til et forum om emnet.
01-07-2004 Nohab Denne side omhandler som navnet siger lokomotiver produceret hos NOHAB i Sverige. Her er opstarten til en gennemgang af den klassiske type MY, MX, Di3 samt lidt mere fra samme fabrik.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE