toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
29-09-2004 Schweizerischer Verband Eisenbahn-Amateur SVEA Den letteste måde at beskrive hvad SVEA beskæftiger sig med er nok at sige at det er det schweiziske modstykke til DMU. Dermed er vi inden for domænet modelbaneklubber.
28-09-2004 Familien Arnoldus Egentlig er dette familien Arnoldus' hjemmeside men da der i familien også findes en jerbaneentusiast er der naturligvis også en side med links af relevans for denne hobby. Den er medtaget fordi den er oprettet ud fra et hollandsk perspektiv, hvilket er lidt af en forandring og en god undskyldning til at surfe en halv times tid ekstra
27-09-2004 LA PASSION DES TRAINS Navnet siger egentlig alt hvad der er at sige om denne side. Det handler om den store lidenskab jernbaner! Siden er på fransk og der er en del gode billeder af 1:1 og skala H0.
26-09-2004 ReFeRe ReFeRe? Bag dette lidt mærkelige navn gemmer sig et interessant fransk modelbaneanlæg. Hvis man er nogenlunde udi det franske kan man læse om hvordan anlægget blev til og hvilke planer de rligger for fremtiden. Desuden en hel del gode billeder.
25-09-2004 Design Preservation Models Design Preservation Models er en amerikansk producent af bygningsmodeller i skala N, H0 og 0. Meget flotte modeller hvoraf enkelte også bør kunne placeres på danske anlæg. Virksomheden producerer også en yderst interessant serie af bygningselementer i N, H0 og 0 der gør det muligt at fremstille egne bygninger ved hjælp af præfabrikerede komponenter.
25-09-2004 Banebilleder Det nyt dansk website der bringer billeder af aktuelle begivenheder rundt omkring på de danske skinner. Desuden findes der en hel del billeder af aktivt dansk materiel.
24-09-2004 BANE-TOGBILEDER Dennis Simonsen (15) har lavet denne udemærkede side med masser af billeder af de forskellige danske typer materiel der er i anvendelse i dag.
23-09-2004 Tog-Sim.dk Det handler naturligvis om simuleringer af virkelige jernbaner og hovedvægten ligger på Microsoft Train Simulator og Trainz. Et dansk site med et godt og let tilgængeligt layout. Gratis adgang til de mange fora.
22-09-2004 SuperQuick SuperQuick er en britisk producent af modelbanetilbehør i skala 00/H0, først og fremmest bygninger efter britisk forbillede, fremstillet af karton. Alle meget detaljerede og let at samle.
21-09-2004 South East Finecast South Eastern Finecast er en typisk britisk producent af metalbyggesæt. Produkterne omfatter mange forskellige britiske damplokomotiver men også sportsvogne, dampkøretøjer (locomobiler) og vogne. Interessant for selvbyggere er også at virksomheden har et sortiment af enkeltdele som f.eks. hjul, vinduer og motorer.
20-09-2004 Baldwin Locomotive Works (wikipedia) Baldwin Locomotive Works artiklen som supplement til eksisterende viden og som eksempel på hvilken guldgrube af information Wikipedia med tiden udvikler sig til.
19-09-2004 Revue de l'Actualite Juridique Francaise Man kan med rette spørge sig selv hvad et link der henviser til fransk jura kan have med jernbaner at gøre men svaret er ganske lige til. På siden findes en udemærket søgemaskine hvor man kan finde alle love, bekendtgørelser eller blot juridiske udredninger vedrørende jernbaner i Frankrig. Søg f.eks. På SNCF eller nogle af de ældre selskaber og se hvad der dukker op. Interessant læsning for den historisk interesserede.
18-09-2004 La P7 des Chemins de fer d'Alsace-Lorraine Denne side omhandler den preussiske type P7 og deres anvendelse i Alsace - Lorraine og Luxemborg dengang disse områder var under stærk tysk indflydelse. Gode historiske informationer med fine billeder.
17-09-2004 The Great Western Archive The Great Western Archive indeholder alt hvad der er værd at vide om det traditionsrige selskab Great Western Railroad fra dets etablering og frem til nationaliseringen og fortsættelsen som Western Region.
16-09-2004 Great Western Great Western må ikke forveksles med det hæderkronede gamle Great Western Railway. Great Western er et moderne selskab der holder en af de engelske enterpriser dækkende London - Bristol, Cotswolds, Sydwales og det vestlige England.
15-09-2004 Baner omkring Aalborg Baner omkring Aalborg
14-09-2004 Great Western Railroad Egentlig hed denne jernbane Atlantic and Great Western Railroad og dens korte men turbulente historie kan læses på dette udemærkede amerikanske website.
13-09-2004 Baldwin Locomotive Works History Dette website har en historisk oversigt over en af Baldwin fabrikkernes store produktionssteder samt en del materiale om virksomhedens tilblivelse, alt sammen på blot en enkelt side
12-09-2004 Isle of Man Tramways Dette website beskæftiger sig som navnet antyder med sporveje på Isle of Man. Her kan man finde mange gode billeder, relevante artikler og links om emnet eller relaterede områder.
11-09-2004 First North Western First North Western er en af de lidt mindre kendte britiske franchisetagere af jernbanetransport men virksomheden har ikke mindre 1250 afgange dagligt.
10-09-2004 Penrith Kethwick Project Penrith Kethwick Projektet arbejder mod alle odds på at få genetableret denne historiske jernbanestrækning. Dele af bane findes intakt som godsbane, resten skal re-etableres. Læs mere på initiativgruppens website.
09-09-2004 RET RET er nærtrafikselskabet for Rotterdam og omegn. Selskabet driver bus, sporvejs- og metrodrift. På hjemmesiden finde en udemærket historiske beskrivelse om selskabets udvikling inden for de enkelte områder.
08-09-2004 Chartertrains Chartertrains er en hollandsk virksomhed der har specialiseret sig i at arrangere forskellige former for selskabsrejser, reklameture, firmafester og lignende via jernbane.
07-09-2004 Hamburger Hochbahn Dette er den officielle hjemmeside for højbanen i Hamborg og her finder man alt relevant om denne bane.
06-09-2004 Epoche 3 Som navnet siger handler dette website om Epoche 3, altså cirka 1949 til 1970. Siden her er tysk og fokuserer på andet end blot jernbaner i perioden hvormed der er rig mulighed for at hente inspiration til relaterede hobbies. Bemærk iøvrigt hvor godt designet på siden passer til temaet.
05-09-2004 Brohltalbahn Fotos Brohltalbahn Fotos siden indeholder en del information om denne ret unikke smalsporede jernbane i nærheden af Rhinen. Der er bestræbelser i gang på at istandsætte det eneste af banens oprindelige mallet damplokomotiver. Måske en rejse værd? - i alle fald et besøg på dette website.
04-09-2004 Stumpfwaldbahn Ramsen Stumpfwaldbahn Ramsen er en museumsbane i den tyske delstat Rheinland Pfalz og sporvidden er 600 mm hvilket bevidner om en fortid som felt- og industribane.
03-09-2004 DORIS DORIS er byen Dresdens nye trafikinformationssystem. For sporvejsentusiaster er der en række webcams der viser landevejstrafikken men undervejs passerer også et par sporvogne. Mon de kører til tiden? Kontroller med køreplanen på samme website.
02-09-2004 Nord - Süd Stadtbahn Kölln Nord - Süd Stadtbahn Kölln handler om udbyggelse af sporvejsnettet i byen Köln. Det interessante er at det foregår gennem en lang underjordisk tunnel altså ingen metro men blot en sporvejslinien under jorden.
01-09-2004 BahnTV BahnTV er Deutsche Bahn koncernens TV selskab og udsendelserne er af såvel intern uddannende som eksternt markedsførende karakter. Alle områder lige fra modelbaner til nyudvikling af nicheteknologi dækkes her.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE