toptop.dk

Total oversigt over alle dagens link

Dato Navn Sprog Beskrivelse
31-12-2004 Northern Belle - New Years Eve En oplevelse for de lidt mere kræsne. En tur med Orient Express på selve nytårsaften. Læs nærmere på hjemmesiden.
30-12-2004 modelbanen.dk Modelbanen.dk er for en ny online-butik med køb og salg af brugt spor N materiel - et interessant tilbud for alle der ønsker at komme i gang uden at skulle bruge de store formuer. Der findes også lidt H0 men givet det valgte fokus på N er det begrænset.
29-12-2004 Søren Rohde Kvindebjerg Søren Rohde Kvindebjerg har opbygget en blandet hjemmeside men der findes fire gode historier der er af interesse for jernbaneentusiaster, herunder om Svendborg - Nyborg og Nyborg - Ringe banerne.
28-12-2004 Heart of Wales Line Heart of Wales Line løber i næsten direkte linie mellem Swansea og Shrewsbury. I Wales betyder dette direkte gennem et smukt og bjergrigt landskab. Denne lille bane benytter web teknologien ganske godt. Bemærk det flotte kort under punktet "The Hearth of Wales Line" - det ville klæde de lidt kedelige danske privatbane websites at tage lidt ved lære af dette.
27-12-2004 IBSE IBSE står for "Interessengemeinschaft zur Bereisung von Straßenbahn und Eisenbahnstrecken e.V." - altså noget i stil me "Foreningen for rejser på sporvejs- og jernbanestrækninger". Et interessant formål og et website med mange fine billeder.
26-12-2004 Schranken im Web Man tror altid at man har set det hele omkring jernbaner repræsenteret på Internettet. Og hver gang man er nået til den erkendelse dukker der alligevel en side op med et nyt aspekt. Denne gang er det jernbanebomme der kommer i fokus.
25-12-2004 Achenbahn Stefan von der Ruhren har opbygget en flot hjemmeside om jernbanerne i Aachen og om Euregio (grænseoverskridende regionaltog) mellem Maas-Rhein.
24-12-2004 The Christmas Tree Railway Det er som bekendt ikke alle der er begejstret for jernbaner og denne artikel skal måske ikke afprøves i praksis før alle i hustanden har sagt god for ideen. Lad det blive ved tanken og nyd i stedet julen i passende andægtig stilhed. Glædelig jul til alle.
23-12-2004 Steamtown Steamtown er noget ganske særligt - et amerikansk nationalt mindesmærke tilegnet damplokomotiver. Området er beliggende på den gamle Delaware, Lackawanna & Western Railroads område i det centrale Pennsylvania. En unikt område og absolut værd at anbefale for alle der tager turen over "dammen" til USA.
22-12-2004 AG Rheinsberger Bahnhof AG Rheinsberger Bahnhof er opstået omkring banegården i Rheinsberg og man arbejdet på at få samlet en del damplokomotiver samt at præsentere anlægget som arbejdende museum.
21-12-2004 Bahnbilder Bahnbilder er en af den type websites der kan få aftener til at smuldre mellem fingerene på den naive jernbaneentusiast. Her findes jernbanebilleder fra stort set hele verden. God fornøjelse.
20-12-2004 Schoene alte Aktien Dette website tilhører et tysk antikvariat der sælger reproduktioner og originale gamle aktier. Specielt interessant er naturligvis de gamle jernbaneaktier fra blandt andet Tyskland, Rusland og USA. For flere af selskaberne berettes i både tekst og billeder om selskabetshistorie, se f.eks. http://www.schoene-aktien.de/mittenwaldbahn_alte_aktien.html
19-12-2004 Railroad.net Railroad.net er en amerikansk portal der beskæftiger sig med alt inden for jernbaner omend fokus dog synes at ligge på modelbaner.
18-12-2004 Technical Society for Rail Operations Denne forening arbejder med at fremme sikkerheden inden for afviklingen af jernbanedrift. (noget tyder dog på at der ikke er sket noget siden 2000, i alle fald fik vi tæller nummer 1).
17-12-2004 Raillink Raillink er et amerikansk-mexicansk selskab der arbejder med logistik omkring jernbanetransport mellem USA og Mexico
16-12-2004 Public Transport Info Public Transport Info er Storbritanniens svar på Rejseplanen. Her kan man finde alt hvad der er værd at vide om rejser med bus eller tog i Storbritannien
15-12-2004 The Trainline The Trainline er et britisk selskab der sælger jernbanebilletter online. Selskabet er ejet i fælleskab af Virgin og National Express Group
14-12-2004 Stagecoach Britisk selskab der blandt sine transport-relaterede aktiviteter har driften af jernbaner.
13-12-2004 Roadking Dette Hong Kong baserede selskab opererer inden for transportsektoren. Selv om virksomheden som primær aktivitet angiver vejprojekter i Kina har man også interesser. Blandt andet har investorkredsen flere fællesnævnere med Stagecoach der bla driver jernbanedrift i Storbritannien.
12-12-2004 FTI Den officielle hjemmeside for sammenslutningen af italienske turist- og museumsbaner (FTI).
11-12-2004 Le chemin de fer musée Blonay-Chamby Hjemmeside for en af schweiz' mest populære jernbaner. Historisk materiel i smukke omgivelser.
10-12-2004 Lassi Luukkanen Lassi Luukkanen har som tema for sin hjemmeside valgt billeder fra tyske og finske jernbaner. Det er han sluppet rigtig godt fra. Billeder viser mere end 1000 or - derfor kik forbi.
09-12-2004 La Conduite des trains Denne franske side indeholder ved første øjekast blot information om TGV tog og franske jernbaner i al almindelighed. Men prøv at se på menuen øverst på siden - fine gamle billeder og gode informative artikler.
08-12-2004 Hobby Trade Hobby Trade er en mindre dansk producent der fremstille H0 modeller efter dansk forbillede. Virksomheden har allerede et omfattende sortiment og visionen er at udvide dette yderligere for at hente en del af omsætningen fra udlandet.
07-12-2004 Heris Modelleisenbahn Heris er en mindre tysk producent af modelbaneudstyr i skala H0. Hvad der gør Heris interessant er at virksomheden har specialiseret sig i at producere "ikke-tyske" modeller, altså modeller baseret på forbilleder fra Tysklands nabolande.
06-12-2004 Vietnam Railways Den officielle hjemmeside for de vietnamesiske jernbaner - fortvivl ikke, der findes også en engelsk version.
05-12-2004 Railway Classics En stor nordamerikansk forhandler af modeller, primært i H0, af nordamerikansk materiel. Desuden er der mange fine billeder af nordamerikanske forbilleder.
04-12-2004 Pakistan Railway Lige som det langsomt er ved at gå op for skandinaverne at Indien er ved at udvikle sig til en teknologisk konkurrencedygtig nation bør det samme også være tilfældet med Pakistan. Hjemmesiden for landets jernbaner er et udemærket eksempel på hvor hurtigt det går. For et års tid siden var den en rode affære men det bliver stedse bedre.
03-12-2004 NORTH STAFFORDSHIRE RAILWAY PASSENGER SERVICES Dette link er tænkt som inspiration til alle der kunne tænke sig at arbejde med f.eks. Passagertrafikkens historie på Fyn eller hvor det nu måtte være. Siden er et godt eksempel på en rimelig seriøs historisk gennemgang af passagertrafik in North Staffordshire (UK) i perioden 1910 - 1999. Man behøver ikke altid at udgive en bog - produktionsomkostningerne på et website er langt mindre.
02-12-2004 Smigiel Railway Nej ikke Schmeigel - Smigiel..! Indrømmet - denne side kom faktisk med på listen ene og alene på grund af navnet. Men der er da egentlig også en god historie om jernbanen og en række fine billeder når man lige er kommet sig over navnet.
01-12-2004 Central of Georgia Railway Central of Georgia Railway er i dag en del af den store Norfolk Southern Corporation gruppe men engang var det et meget aktivt regionalt selskab i det sydlige USA. Naturligvis blev der oprettet et historisk selskab med det formål at bevare mindet om dette selskabs historie.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE