toptop.dk
Jamaica's  Jernbanehistorie (1845 - 2004)
1845 Jamaica Railway Company åbner den 21. november klokken 11:30 en strækning fra Kingston til Spanish Town.
1869 Spanish Town - Ewarton strækningen indvies.
1894 Linien mellem Montego Bay og Porus bliver etablert
1896 Bog Walk - Port Antonio linien bliver indviet.
1938 Jamaica's værste jernbaneulykke - og på dette tidspunkt også en af verdens alvorligste - finder sted da 32 mennesker mister livet og 70 kommer alvorligt til skade som følge af en afsporing af ekspressen mellem Kingston og Montego Bay. Ulykken skete i byen Balaclava hvor lokomotivet afsporedes og kørte ind i bjergsiden hvorefter samtlige vogne blev presset sammen.
1950 Fra 1950'erne indledes om mange andre steder i verden en udskiftning af damptrækkraften til fordel for diesellokomotiver.
1970 I midten af årtiet bestod landets jernbanenet af omkring 335 kilometer jernbanestrækning. Hovedlinierne var mellem Kingston og Montego Bay i den nordvestlige del af øen (landet) og Kingston - Port Antonio i den nordøstlige del, med sidelinie til Spanish Town.
1992 De fleste strækninger bliver lukket og der opretholdes kun godslinier for at betjene landets bauxit miner.
2004 Jamaica's regering har indledt et samarbejde med Rail India Technical and Economic Service (RITES) for at genåbne en række strækninger for passagerer. Den første strækning mellem Kingston og Spanish Town skulle have været genåbnet i 2001 men åbningen har gentagne gange været udskudt.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE