toptop.dk
jernbanelitteratur
: Jernbanelitteratur
Navn Sprog Beskrivelse
7+ Railroader Et nordamerikansk tidsskrift for alle der interesserer sig for havebaner af den velvoksne slags med damp.
Arnold Busck Arnold Busck detailgruppe er en boghandlerkæde, der består af 21 forretninger fordelt over hele landet.
Altamont Press Jernbanelitteratur
Australian Model EngineeringMagazine Australsk Blad.
Australian ModelRailway Magazine Australsk modelbane blad
Ayer CompanyPublishers Jernbanebøger
Banen Nyhedsstof, reportager om modelbaner og jernbaner, sporplaner, byggetips, anmeldelser af nye modeller, præmiekonkurrencer osv. osv. Kun i abonnement!!
Bol.dk har nu lukket deres afdeling i Danmark, men det er stadig muligt at handle via deres engelske site.
Reference Barnes&Noble er en af verdens største boghandlere ikke bare på internettet, men også med forretninger over det meste af USA.
Books.Railroad.Net
Forum for jernbanelitteratur
Canadian Railway Modeller Magazine Et canadisk tidskrift der i sagens natur mest beskæftiger sig med nordamerikanske jernbaner.
DJK Køb bøger via DJKs salgsafdeling.
Dumjahn Online Artikler og bøger. 
European Railway Review Russell Publishing er udgiveren af magasinet "European Railway Review". Magasinet er primært rettet mod virksomheder i jernbanesektoren og beskæftiger sig med emner som aktuelle projekter, forskellige principper inden for drift af jernbaner og infrastruktur, samt generelle forretningsmæssige tiltag og tendenser inden for området.
Eurailpress Eurailpress er et samarbejde mellem en række europæiske jernbaneforlag, primært de tyske Tetzlaff-Verlag, Hamburg og Hestra-Verlag, Darmstadt, samt som partnere EMI-Press, Polen og Magyar Közlekedesi, Ungarn. Udvalget består af en række fagtidsskrifter og håndbøger samt online informationstjenester. Den primære målgruppe er alle der i erhvervsmæssigt øjemed arbejder med jernbaner.
EuRail Buch-Info online - Internationale Eisenbahn- und Verkehrsliteratur Desværre kun på tysk, men alligevel en guldgrube. EuRail Buch-Info er en online database over litteratur om jernbaner, sporveje og øvrige transportrelaterede titler fra en lang række europæiske lande. Specielt interessant er at oversigterne er i de enkelte landes eget sprog. Et godt udgangspunkt hvis man arbejder med en eller anden transportrelateret niche.
Forlaget Holsund. Udgiver bøger om jernbaner. Blandt andet På sporet af 2001.
GAD GAD er en af danmarks største og ældste boghandlere. Nu altså også med e-handel.
Google.dk Forhandler for et britisk selskab - over 1 million bøger.
Grand Scales Quarterly  
Et tidsskrift der udelukkende beskæftiger sig med modeller i stor skala.
Heimburger House Dette amerikanske forlag er specialister i spor S. Forlaget udgiver SGauguian om amerikanske modelbaner i Spor S samt Sn3 Modeller der omhandler smalsporede skala S baner. Endvidere har forlaget udgivet en række gode bøger om modelbanerelaterede emner.
Jane's Transport For alle der interesserer sig for militært isenkram er Jane's en af de uundværlige kilder. Jane's udgiver adskillige årbøger om fly, skibe, kampvogne etc. Hvad der måske er mindre kendt er at Jane's også har en betydelig produktion omkring transport. Benyt bl.a. Jane's website til at få adgang til en række interessante transportrelatede links.
Japan Transport & Railway Review

 

På dette website finder man en sand overflod af oplysninger om det japanske jernbanevæsen. Her er alt lige fra historiske oversigter og analyser til beskrivelser af de nyeste teknologiske landvindinger. Ud over websitet udgives et magasin og en række bøger.
J-bog J-bog er specialister i lokaltrafik på og omkring Møn. Ud over litteraturen findes der på hjemmesiden også mange andre interessante oplysninger om baner og busser.
Jernbanen Dansk Jernbane-Klub's blad Jernbanen
Jernbanebøger Dansk Jernbane-Klub og Bane Bøgers online repræsentation.
Literaturquellen de.etc.bahn.ALL Under anvendelse af den sagnomspundne tyske grundighed har man på Technische Universitet Berlin mere eller mindre manuelt filtreret litteraturhenvisninger der er opført i forskellige nyhedsgrupper, og samlet disse en en imponerende liste. Flot arbejde.
LocoRevue For alle der interesserer sig for modelbaner er dette website absolut et besøg værd - om ikke andet så for den store link-samling med modelbanelinks. Der findes dog en række artikler der er interessant også for den danske modelbaneentusiast. Endelig er LocoRevue også udgiver af nyhedsblade, kalendere og bøger om emnet. Hvis man er til franske jernbaner er dette absolut et besøg værd.
Lokomotivet Det eneste tidsskrift i verden, der udelukkende skriver om danske jernbaner i virkelighed og model.
Lokmagazin.de Online versionen af det tyske blad Lokmagazin. Tematisk er bladet fokuseret på jernbaner i 1:1 men fra samme forlag (GeraNova) findes et tilsvarende modelbanemagasin.
Minirex Forlaget Minirex i Luzern beskæftiger sig naturligt nok mest med jernbaner i Schweiz. Udgiver et tidskrift og nogle videoer.
Model Railroader Magazine Homepage Kalmbach Publishing Co.udgiver en række specialmagasiner, heriblandt også Model Railroader. Bladet udmærker sig ved en meget omhyggelig gennemarbejdede artikler og ved at dække bredt.
Model Railway Express MAG Et britisk website der nok bedst beskrives som en engelsk udgave af modeltog.dk.
Forlaget Nautilus Forlaget Nautilus har specialiseret sig i at udgive bøger om maritime emner, herunder naturligvis færgefart. Fra forlaget er der således kommet en bog om DSB Færger og der er flere andre på bedding der kunne være interessant for jernbaneinteresserede.
Nyboder Boghandel Her findes lidt jernbanelitteratur, men foruden dette er der  en velassorteret specialafdeling i den fysiske verden (i København).
Progressive Railroading Amerikansk publikation der arbejder med nye tiltag inden for jernbaneindustrien i amerika.
Railpace Magazine Dette website dækker over et tidskrift der har specialiseret sig i jernbaner i det nordøstlige USA. Det vil sige selskaber som AMTRAK, Empire State, canadiske selskaber m.fl. Fra bladets website er der adgang til en del billeder samt et par artikler.
Railvolution Det tjekkiske forlag M-Presse udgiver blade Railvolution i fire årlige udgaver. Hovedvægten ligger på international jernbanetrafik. På bladets hjemmeside findes der en del gode billeder af rullende materiel. Prisen for de fire numre er 30 €.
Railway Age Et amerikansk tidskrift der behandler emner der relaterer sig til aktive amerikanske selskaber. Emner som økonomi, teknologi, køb og salg af materiel hører til det faste indhold.
Railway Gazette Railway Gazette udgiver en række publikationer der alle beskæftiger sig med jernbaner. Her skal blot nævnes: Railway Directory, Rail Investment, Metro Report og Rail Business Intelligence. 
Railway Track & Structures Amerikansk tidskrift der behandler emner omkring forvaltning af jernbaneinfrastruktur.
Simmons-Boardman Books Forlaget bag blandt andet Railway Age. Udgiver også andre jernbanerelaterede tidsskrifter og bøger med jernbanerelaterede emner.
SFJ Et website der har specialiseret sig i bøger om SFJ.
Steam Engine Library Gratis litteratur omkring dampmaskiner. Enkelte værker om jernbaner.
The Global Railway Under navnet theglobalrailway.com markedsfører dette website som et høj-koncept internet projekt for global jernbanetrafik i det 21ende århundrede. Det er dog mest baseret på salg af et tidskrift af samme navn.
The Railroad Press Dette amerikanske tidskrift beskæftiger sig med fremtidens, nutidens og fortidens amerikanske jernbaner. Hovedvægten ligger i høj grad på lokomotiver. Det er derfor et oplagt sted at lede efter specialiteter eller tekniske detaljer vedrørende en speciel type lokomotiver. På bladets hjemmesider er der også en oversigt over en række bøger forlaget har udgivet om samme emneområde.
The On-Line Books Page University of Pennsylvania opretholder formentlig en af verdens største samlinger af gratis tekster - ialt over 14.000 tekster.
Timber Times Et tidskrift for alle der interesserer sig for nordamerikanske skovbrugsbaner. Tidskriftet dækker alt lige fra modeller til historiske perspektiver.
Transpress Et newzealandsk forlag der har udgivet en lang række publikationer om jernbaner og andre former for transport. Har egen e-boghandel.
Commonwealth Business Media Udgiver en række oversigter over nordamerikanske jernbaner.
UK Rail Information Et e-zine om britiske jernbaner. Der er langt mellem opdateringerne.
Via Libre Via Libre er et spansk jernbanetidsskrift der naturligt nok fokuserer på jernbaner på den iberiske halvø. Dette website tjener først og fremmest til at reklamere for tidsskriftet med der findes dog en række interessante artikler tilgængelige online.
Ysebahn.ch Et jernbanetidskrift der er hjemmehørende i Schweiz. Tidligere hed dette blad Lökeli-Journa. Hovedvægten ligger naturlig nok på jernbaner i Schweiz, men som de fleste blade er der også artikler fra de omkringliggende udland.
Yesteryear Railwayana Britisk forlag der har specialiseret sig i jernbanelitteratur.
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE