toptop.dk
På toptop
 

 
Introduktion
Danmarks aktive jernbaner er med tiden blevet en lille eksklusiv flok. Betingelserne har været skiftende for jernbanerne i Danmark og fremdeles næsten altid vanskelige. Formålet med denne sektion er i oversigtsform at give et billede af de tilbageværende selskaber. Såfremt der findes oplysninger tilgægenlige i elektronisk form er vi meget villige til at give plads til dem på dette sted. Send en mail til vores webmaster og vi vil straks tage kontakt.
 
 

 
ARRIVA
ARRIVA vandt det første udbud af jernbanetrafik i Danmark. ARRIVA skal også stå for en del af driften af Københavns Metro. ARRIVA har desuden fra sommeren 2002 overtaget Vestbanen i Varde og dermed skabt sig en solid base i det Vestjyske.
Læs mere
Læs om aktive ARRIVA strækninger
 
 

 
Aktive danske baner
Banestyrelsen inddeler sit produkt - landets jernbaner - i forskellige baneklasser. Inddelingen sker udfra operatørernes forskellige behov
Se oversigten
Dynamisk Oversigt
 
 

 
DSB
DSB er det statslige danske jernbaneselskab og uden sammenligning det største jernbaneselskab i Danmark. DSB er en traditionsrig virksomhed med stolte traditioner. Samtidig er DSB mere end nogen anden dansk transportvirksomhed udsat for offentlighedens søgelys og det politiske livs lunefuldheder.
Læs om det moderne DSB
Læs om aktive DSB strækninger
Læs om forsvundne DSB strækninger
 
Litteratur:
D.S.B.
- danske Jernbaner i hundrede Aar 1847-1947
ISBN: 87-88632-65-2
 

 
HUR
Hovedstadens Udviklingsråd er blevet ejer af en del af de sjællandske privatbaner. Hvad der HUR egentlig for en størrelse?
Læs om HUR
 
 

 
Lokalbanen A/S
Den 17. maj 2002 fusionerede de fem storkøbenhavnske lokalbaner til Lokalbanen A/S. Det forventes derfor at disse selskaber gradvist vil få en mere udvisket profil til fordel for det nye fælles selskab. Indtil videre findes selskaberne som selvstændige enheder under det nye selskab:
Lokalbanen A/S
Helsingør - Hornbæk - Gilleleje Banen (HHGB)
Gribskovbanens Driftsselskab, Gribskovbanen (GDS)
Hillerød - Frederiksværk - Hundested Jernbane (HFHJ)
Lyngby - Nærum Jernbane (LNJ)
Østsjællandske Jernbaneselskab, Østbanen (ØSJS)
Lille Nord
 
 

 
Hovedstadens Togdrift
Lidt på samme måde som HT driver busserne kan man forestille sig den rolle Hovedstadens Togdrift A/S vil få. I den af HUR foreslåede struktur skal Hovedstadens Togdrift A/S være operatørselskab.
Læs om Hovedstadens Togdrift A/S
 
 

 
Vestsjællands Lokalbaner (VL)
 Vestsjællands Lokalbaner A/S (VL) blev dannet i maj måned 2003 efter en fusion af Odsherreds Jernbane (OHJ) og Høng-Tølløse Jernbane A/S (HTJ).
Vestsjællands Lokalbaner A/S
 
 

 
Hads-Ning Herreders Jernbane (HHJ)
Lov: 12. maj 1882
Koncession: 4. september 1882
Indvielse: 18. juni 1884
Odderbanen
 
 

 
Lollandsbanen (LJ)
Lov: 25. marts 1872
Koncession: 29. marts 1873
Indvielse: 1. juni 1874
Læs mere
 
 

 
Nordjyske Jernbaner
Oprettet juni 2001 som følge af Nordjyllands Amts overtagelse af statens aktier i Hjørring privatbaner og Skagensbanen.
Læs mere
 
 

 
Railion Denmark
Railion, tidligere DSB Gods. Railion er resultatet af en fusion af DB Cargo, NS Cargo og DSB Gods.
Læs mere
 
 

 
TraXion
TraXion er det selskab der forsøgte at udfylde tomrummet efter PBS. Selskabet etablerede sig i Padborg for holdt et stykke tid fast i containertransporterne fra Tinglev. Da disse transporter gik til konkurrenten Railion forsvandt en væsentlig del af forretningen og selskabet er nu opløst.
Læs mere
 
 

 
VLTJ
Vemb - Lemvig - Thyborøn Jernbane
Lov: 31. marts 1874
Koncession: 7. juli 1878
Indvielse: 20. juli 1879
Læs mere
 
 

 
Udland
I sektionen om udenlandske jerbaner findes en række artikler der behandler eksisterende baners vilkår i udlandet. Som eksempel kan nævnes konkurrencen mellem Deutsche Bahn og mindre selskaber i Tyskland eller erfaringerne fra privatiseringen i Storbritannien.
Udlandet
 
Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce
Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE